Įkraunama...
Įkraunama...

Ghee sviestas

QUOTE(MaGre @ 2011 08 26, 18:23)
o tas nuosedas dar galima kazkam naudot ar pilt lauk ?  g.gif


Kiek esu skaičius galima sunaudoti, bet neilgai laikyti ir tik šaldytuve
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2011 08 26, 18:40)
Kiek esu skaičius galima sunaudoti, bet neilgai laikyti ir tik šaldytuve


o kam konkreciai jos gali buti naudojamos ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 08 26, 20:16)
o kam konkreciai jos gali buti naudojamos ?  g.gif


Na aš jį sunaudoju tik kepimui. 4u.gif
Atsakyti
katik islydziau sviesta ir kadangi dejau stikliniame inde i verdanti vandeni blogai apskaiciavau ir uzvirus vandeniui pribego i ta inda su sviestu doh.gif ka dabar daryt? ar tas vanduo isgaruos kaitinamas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(MaGre @ 2011 09 01, 13:38)
katik islydziau sviesta ir kadangi dejau stikliniame inde i verdanti vandeni blogai apskaiciavau ir uzvirus vandeniui pribego i ta inda su sviestu  doh.gif  ka dabar daryt? ar tas vanduo isgaruos kaitinamas?  unsure.gif


Na aš palaukčiau kol sustings sviestas ir vaduo pats kazkiek atsiskirs, nes riebalai su vandeniu sunkiai "susijungia" . O ir kaitinant turetu kazkiek vandens išgaruoti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bagyra9 @ 2011 09 01, 13:52)
Na aš palaukčiau kol sustings sviestas ir vaduo pats kazkiek atsiskirs, nes riebalai su vandeniu sunkiai "susijungia" . O ir kaitinant turetu kazkiek vandens išgaruoti.  4u.gif


taip ir padarysiu, palauksiu kol atves paskui vel kaitinsiu 4u.gif
Atsakyti
Šis sviestelis superinis,darom jau dvejus metus. Tik gaila,kad dukryte,pajutus jo skonį,patiekalo nevalgo verysad.gif Mes verdam stikliniame pyrex firmos inde,gaunasi puikiai. biggrin.gif
Atsakyti
Sviestas iš tiesų l. skanus, kai viriau - gavosi ir kvapus, ir skaidrus, ir skanus. Du indelius laikiau šaldytuve (maždaug antras mėnuo baigiasi kai išsiviriau). Bet pastebėjau, kad indelyje, kurį naudojau, atsirado tokie keli "pamelsvėjimai" (kažkas panašaus į pelėsį?) g.gif Antras puslitrinis stiklainis, dar nenaudotas, gražiai geltonas, viskas tvarkoje. Naudodavau ir metalinį šaukštą ar peilį, kartais medinį. Bet negi dėl kokio ne visai sauso šaukšto atsiranda gedimas? Gal kam panašiai buvo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovainė @ 2011 10 08, 18:06)
kurį naudojau, atsirado tokie keli "pamelsvėjimai" (kažkas panašaus į pelėsį?) g.gif  Antras puslitrinis stiklainis, dar nenaudotas, gražiai geltonas, viskas tvarkoje. Naudodavau ir metalinį šaukštą ar peilį, kartais medinį. Bet negi  dėl kokio ne visai sauso šaukšto atsiranda gedimas? Gal kam panašiai buvo? rolleyes.gif

Man buvo tas pelėsiukas apačioje indo. Dėl to darau išvadą, kad ne nuo įrankių, bet liko nepilnai išgaravusio vandens lašeliai dugne ir ten atsirado sąlygos susidaryti pelėsiui. Reikia kažkaip geriau išgarinti vandens likučius pabaigoje gerai maišant. Nors atrodo, kad ten nieko neliko tik nuo sviesto kaitinamo ir medinio šaukšto burbuliukai kyla, bet pasirodo liko kažkiek vandens. Ir niekaip iš pažiūros negali suprasti. schmoll.gif O pjaunant sustingusį sviestą su drėgnu peiliu tai tikrai man rodos galima pelėsį užveist. doh.gif Sėkmės gamyboje ir vartojime.
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 10 08, 21:39)
Man buvo tas pelėsiukas apačioje indo. Dėl to darau išvadą, kad ne nuo įrankių, bet liko nepilnai išgaravusio vandens lašeliai dugne ir ten atsirado sąlygos susidaryti pelėsiui. Reikia kažkaip geriau išgarinti vandens likučius pabaigoje gerai maišant. Nors atrodo, kad ten nieko neliko tik nuo sviesto  kaitinamo ir medinio šaukšto burbuliukai kyla, bet pasirodo liko kažkiek vandens. Ir niekaip iš pažiūros negali suprasti.  schmoll.gif O pjaunant sustingusį sviestą su drėgnu peiliu tai tikrai man rodos galima pelėsį užveist.  doh.gif Sėkmės gamyboje ir vartojime.


Maišyt beveik nereikia schmoll.gif Kaip jau rašiau 1 kg sviesto nuo atvirimo ant pačios siplniausios ugnies reikia kaitinti 40-45 min iki skaidrios sodrios ginto spalvos ir niekas neturi jame plaukioti, viskas kas nereikalinga jau yra nusėdę 4u.gif Per karščius visą vasarą naudojau ta Ghee sviestą ir nieko jam neatsitiko, šaldytuve nelaikau jo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2011 10 08, 20:39)
Man buvo tas pelėsiukas apačioje indo. Dėl to darau išvadą, kad ne nuo įrankių, bet liko nepilnai išgaravusio vandens lašeliai dugne ir ten atsirado sąlygos susidaryti pelėsiui. Reikia kažkaip geriau išgarinti vandens likučius pabaigoje gerai maišant. Nors atrodo, kad ten nieko neliko tik nuo sviesto  kaitinamo ir medinio šaukšto burbuliukai kyla, bet pasirodo liko kažkiek vandens. Ir niekaip iš pažiūros negali suprasti.  schmoll.gif O pjaunant sustingusį sviestą su drėgnu peiliu tai tikrai man rodos galima pelėsį užveist.  doh.gif Sėkmės gamyboje ir vartojime.


Ačiū. smile.gif antrą indelį vartosiu atsargiau, nes manau. kad viskas dėl įrankių. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovainė @ 2011 10 10, 01:09)
Ačiū. smile.gif antrą indelį vartosiu atsargiau, nes manau. kad viskas dėl įrankių. verysad.gif


Gal ir dėl įrankių. Aš visad indelyje pastoviau laikau šaukštą kurio neištraukiu, su juo ir semiu, kitų nekišu 4u.gif
Atsakyti