Įkraunama...
Įkraunama...

Ghee sviestas

QUOTE(justeva @ 2011 07 19, 23:32)
Labai sugundėt su tuo sviestuku ax.gif Noriu dukrytei košytę paskaninti  blush2.gif
* jeigu lydote parduotuvinį- tai kokios firmos?
* kur laikote? Stiklainiuke užsukame? Šaldytuve
* kaip žinoti, kad sugedo?

Visad lydau tik parduotuvinį sviestą 82% , jokie priedai negalimi ir sviesto mišyniai su aliejumi taip taip.
Laikau stiklainiuose po 0,5 l ne šaldytuve. Laikosi ilgai, pusę metų tikrai, bet pas mane max iki 1 mėn. Viską kepu ant Ghee sviesto. Kaip turėtų atrodyt sugedęs nežinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 07 20, 09:25)
Visad lydau tik parduotuvinį sviestą 82% , jokie priedai negalimi ir sviesto mišyniai su aliejumi taip taip.
Laikau stiklainiuose po 0,5 l ne šaldytuve. Laikosi ilgai, pusę metų tikrai, bet pas mane max iki 1 mėn. Viską kepu ant Ghee sviesto. Kaip turėtų atrodyt sugedęs nežinau  4u.gif

Dėkui už atsakymą, jei galit konkrečiau. Pavadinimą sviesto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(justeva @ 2011 07 20, 10:38)
Dėkui už atsakymą, jei galit konkrečiau. Pavadinimą sviesto  blush2.gif

Pagrindiniai žodžiai produkto SVIESTAS 82% gamintojas nesvarbus 4u.gif
Atsakyti
na, ka, pasidariau ir as to gėrio thumbup.gif dariau pabandymui iš 200g, tai gavosi mažiukas indukas nuo tyrelės. Sąžiningai graibiau tas baltas putas. Bet viriau tik apie 15 min. Pradejo ruduoti nuosedos ir tt. bet gal tokiam mažam kiekiui užtenka?.. Puodas daugiadugnis- superinis-dukrytės košinis.
Atsakyti
Dėl visa ko laikysiu jį šaldytuve. Bet žiūriu, kad krašteliai apstingo. Ar taip turi būti? Šeip man nepatinka mūsų šaldytuvas- kažkaip jis perdaug šaldo. jau kelis kartus pastebėjau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(justeva @ 2011 07 20, 17:40)
Dėl visa ko laikysiu jį šaldytuve. Bet žiūriu, kad krašteliai apstingo. Ar taip turi būti? Šeip man nepatinka mūsų šaldytuvas- kažkaip jis perdaug šaldo. jau kelis kartus pastebėjau  doh.gif

Kad kuo ilgiau laikytusi rekomenduojama visada naudoti tik svarius ir sausus irankius, taip pat vengti bet kokio kontakto su vandeniu. Jei sviestas tiesiog sustingo viskas ok - taciau jei nuo salcio atsirado tarsi serksnas, geriau jau nelaikyt tada jusu atveju saldytuve
Atsakyti
Dekui pasisakiusioms. Tiesiog sustingo, bet logiskai galvojant taip ir turetu buti mirksiukas.gif ax.gif Geras kvapas, vis prasisuku pauostyti kaip kokia narkomane lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(justeva @ 2011 07 19, 22:32)
Labai sugundėt su tuo sviestuku ax.gif Noriu dukrytei košytę paskaninti  blush2.gif
* jeigu lydote parduotuvinį- tai kokios firmos?
* kur laikote? Stiklainiuke užsukame? Šaldytuve
* kaip žinoti, kad sugedo?

Sveiki,

Susigundžiau ir aš tuo sviestu, seniai buvau girdėjusi ir draugės vaišino. Ką tik išsiviriau, kvapas tikrai labai malonus, thumbup.gif dar puode - tai toks skaidrus su keliais baltais "debesėliais". Putas aš nugraibiau, nes naudojau parduotuvinį Žemaitijos pieno tikrą sviestą. Girdėjau, kad kaimiškam sviestui putų graibyt nereikia.
Kiek žinau, teisingai (nesudegintas) sviestas gali stovėti l ilgai, sako, negenda net ir ne šaldytuve. Aš dalį vis tik laikysiu stiklainėlyje uždengtą šaldytuvę, o kitą- pabandysiu tėvų namų "kamaraitėje".
Atsakyti
QUOTE(Dovainė @ 2011 08 20, 15:38)
Sveiki,

Susigundžiau ir aš tuo sviestu, seniai buvau girdėjusi ir draugės vaišino. Ką tik išsiviriau, kvapas tikrai labai malonus, thumbup.gif  dar puode - tai toks skaidrus su keliais baltais "debesėliais". Putas aš nugraibiau, nes naudojau parduotuvinį Žemaitijos pieno tikrą sviestą. Girdėjau, kad kaimiškam sviestui  putų graibyt nereikia.
Kiek žinau, teisingai (nesudegintas) sviestas gali stovėti l ilgai, sako, negenda net ir ne šaldytuve. Aš dalį vis tik laikysiu stiklainėlyje uždengtą šaldytuvę, o kitą- pabandysiu tėvų namų "kamaraitėje".

Kam jį laikyt, naudokite 4u.gif Man litras per dvi savaites puikiai susinaudoja, viską kepu ant jo. O košytėm gardinti, kaip kai kas rašo, svietas daug geriau tam tinka žiūrint iš produkto maistinės vetės 4u.gif
Atsakyti
As galvoju , kad perkaitinau. Ar galiu ji naudoti ar jis jau metamas. O gal tiesiog bloga sviesta nusipirkau, nes pirkau is turgaus , namini. Man jis nesigavo skaidrus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(aristokrate @ 2011 08 22, 12:22)
As galvoju , kad perkaitinau. Ar galiu ji naudoti ar jis jau metamas. O gal tiesiog bloga sviesta nusipirkau, nes pirkau is turgaus , namini. Man jis nesigavo skaidrus sad.gif

Nereikia eksperimentuot, parduotuvis geriausias. Juk naminio svieto riebumo nežinot ir neaišku kaip darytas 4u.gif
Perkaitintas tai yra rusvas, skaičiau kad prancūzai tokį delikatesiniu laiko, bet man toks nepatinko, užsibūvau prie TV tai perkaitinusi buvau biggrin.gif
Atsakyti
o tas nuosedas dar galima kazkam naudot ar pilt lauk ? g.gif
Atsakyti