Įkraunama...
Įkraunama...

Ghee sviestas

QUOTE(avilnius @ 2011 02 20, 15:46)
Sveikutės  mirksiukas.gif jungiuosi ir aš į jūsų būrį - pirksiu sviesto ir garinsiu  ax.gif kažkaip užkibau paskaičiusi aprašymus/atsiliepimus  wub.gif gal pirmas blynas nebus prisvilęs  g.gif


Šnd kaip tik Maximoj akcija buvo sviestui 82 proc., tai nusipirkau 1 kg ir pasidraiau Ghee. Dariau pirmą kart, gavosi puikiai, išeiga irgi nudžiūgino iš 1 kg sviesto gavosi 1 ltr Ghee 4u.gif Dabar reik prisivers puodą išsigrandit nuo kazeino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2007 05 15, 15:46)
Žolininkės Adelės Karaliūnaitės  receptas:

„GILUS“  SVIESTAS
Paimti 1 kg tikro sviesto. Sudėti į kuo didesnį puodą, užpilti 4-5 litrais vandens ir 15 min. pavirti ant mažos ugnies. Putas graibyti ir dėti  į troškintas daržoves, sriubas, košes. Nukaisti ir padėti, kad sviestas sustingtų. Tada sustingusį sviestą nugriebti kiaurasamčiu. Virusį vandenį išpilti. Sviestą vėl sudėti į puodą, užpilti tokiu pat kiekiu šviežio vandens ir vėl pavirti 15 min. Paskui vėl daryti tą patį. Taip pakartoti 3-4 kartus, kol virinamas vanduo taps švarus. Paskutinį kartą nugriebtą sviestą sudėti į puodą dvigubu dugnu ir maišant, ir neužvirinant kaitinti 30min., kad išgaruotų likęs vanduo. Sviestą supilti į stiklainį ir sandariai uždaryti.
Ant stiklainio rašikliu užrašyti, kas jame saugoma ir kada pagaminta. Laikyti šaldytuve. Negenda  labai ilgai, jei iš stiklainio imame verdančiu vandeniu nuplikytu mediniu šaukštu.
Šis sviestas- vaistas nuo užsisenėjusio kosulio, suskirdusios odos, vaikų odos ligų, išangės įtrūkimo, nušašusios nosies.

Su „giliu“ sviestu gaminami ir tepalai su vaistažolėmis.
Esu išbandžiusi ir dabar naudoju vietoj aliejaus, kepdama ant keptuvės

pat puikiausias šis receptas thumbup.gif mano močiutė gamindavo lygiai taip pat. Sviestas išeina skaidrus, išvalytas, o ir puodas nepridega ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiniukas @ 2011 03 30, 14:32)
pat puikiausias šis receptas thumbup.gif  mano močiutė gamindavo lygiai taip pat. Sviestas išeina skaidrus, išvalytas, o ir puodas nepridega ax.gif


Ilgas ir nuobuodus žaidimas pagal šį receotą doh.gif Maniau bus sunku puodą išplaut, pasirodo labai lenga, jis ten tiek neprisvyla kaip iš pirmo žvilgsnio atrodo 4u.gif
Atsakyti
gundausi ir as siuo sviestu, ale neturiu storasienio puodo, bet kaip kazkuri rase,reiks bandyt su paprastu, tikiuosi, nepridegs.
o kokioje taroje laikot ir kiek laiko jis realiai negenda, ar geriau det visgi i saldytuva?
dar kaip supratau kuo mazesnis kiekis tuo maziau ir laiko verda ar ne? o kosti ir graibyti putas visgi reikia ar ne?
Atsakyti
QUOTE(leirion @ 2011 04 01, 10:46)
gundausi ir as siuo sviestu, ale neturiu storasienio puodo, bet kaip kazkuri rase,reiks bandyt su paprastu, tikiuosi, nepridegs.
o kokioje taroje laikot ir kiek laiko jis realiai negenda, ar geriau det visgi i saldytuva?
dar kaip supratau kuo mazesnis kiekis tuo maziau ir laiko verda ar ne? o kosti ir graibyti putas visgi reikia ar ne?


Puodo storu dugnu nereik visai, nežinau kodėl taip rašo receptuose. Aš arau emaliuotame, paprastame, pirktame Senukuose. Šiaip turi pridengt, nes aukšta temperatūra ir ilgai verdama, todėl baltymai pridega, bet puodas išsiplauna labai lengvai. Rašo laikosi iki 6 mėn ne šaldytuve, šiaip tas produktas plačiai naudojamas šiltuose kraštuose. Aš laikai slovikėliuose po 500 ml. Man taip patogiau. Iš mano praktikos 1 kg sviesto verda ne mažiau 40 min po atvirimo ant silpnos ugnies. Priežiūros jokios nereikia, maišyti nereikia, putų graibyt nereikia. Kai jau nebeplaukioja jokios nuosedos reik išjungti, palaukt kol sustos virimas ir per kelis sluoksnius marlės supilstyti į tarą kurioje norit laikyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monitau @ 2010 10 26, 18:36)
Nuostabus atradimas man tas ghee sviestas!  4u.gif
Šiaip mano šioks toks patyrimas kulinarijoj ir asmeninė nuomonė sako, kad sviestas ir jo aromatas daugybėje patiekalų yra kažkas stulbinančio... O dar šitas... Įsimylėjau!  ax.gif  wub.gif
Labai kvapnus, nedega, nesvyla, į košes dedamas nuostabų aromatą ir skonį skleidžia. Žodžiu, jam negaila nei laiko, nei pinigų, rezultatas viską atperkantis!

Pritariu Ghee sviestukas geris wub.gif ,man ji viena norisi valgyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 03 26, 19:30)
Šnd kaip tik Maximoj akcija buvo sviestui 82 proc., tai nusipirkau 1 kg ir pasidraiau Ghee. Dariau pirmą kart, gavosi puikiai, išeiga irgi nudžiūgino iš 1 kg sviesto gavosi 1 ltr Ghee  4u.gif  Dabar reik prisivers puodą išsigrandit nuo kazeino  doh.gif


Mergiukai, o jums daug tu nuosedu/kazeino lieka? Man - minimaliai ir niekad nepridega... gal sakau, per trumpai verdu g.gif laukiu kol baltymai neplaukios ir isjungiu, panasiai 1kg sviesto iki valandos verdu storasieniame puode rolleyes.gif
Atsakyti
Aš darau pagal šitą receptą, gaunasi puikiai ir darbo mažiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GREK: 19 gegužės 2011 - 14:23
QUOTE(avilnius @ 2011 05 19, 15:06)
Mergiukai, o jums daug tu nuosedu/kazeino lieka? Man - minimaliai ir niekad nepridega... gal sakau, per trumpai verdu  g.gif  laukiu kol baltymai neplaukios ir isjungiu, panasiai 1kg sviesto iki valandos verdu storasieniame puode  rolleyes.gif


Pastebėjau jeigu tingėt ir nemaišyt, tai pridega tos nuosedos, o kai karts nuo karto pamaišai, pastovi, tai nepridega ir labai lengvai išsiplauna, o kiek tas ar mažai tai nežinau g.gif
Atsakyti
QUOTE(lasiniukas @ 2011 03 30, 13:32)
pat puikiausias šis receptas thumbup.gif  mano močiutė gamindavo lygiai taip pat. Sviestas išeina skaidrus, išvalytas, o ir puodas nepridega ax.gif




tikra teisybė,kas teisybė tas ne melas.pati mėgstu ghee:)
Atsakyti
Aš prieš pusmetį pirmą kartą išsiviriau šio sviestuko. Tai buvo pirmas mano bandymas, bet tikrai vykęs. Laikau netgi ne šaldytuve, o laikosi kuo puikiausiai. Keptas kiaušinis ant tokios sviesto.... o miltiniai blyneliai... Na žodžiu, nuostabus dalykas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai sugundėt su tuo sviestuku ax.gif Noriu dukrytei košytę paskaninti blush2.gif
* jeigu lydote parduotuvinį- tai kokios firmos?
* kur laikote? Stiklainiuke užsukame? Šaldytuve
* kaip žinoti, kad sugedo?
Atsakyti