
Kadangi buvo akcija Rokiškio svietui tai ir nusipirkau. Išvada, jeigu pirkti tokį sviestą už neakcijinę kainą tai visiškai neapsimoka, sviestas prastos kokybės (ankščiau išvis nesu šio sviesto pirkusi), labai maža išeiga ir labai ilgai reikia kaitinti, matyt daug drėgmės turi, trumpai tariant suhalturintas sviestas

Su Rokiškio sviestu nebandžiau, bet paskutinius 2 kartus dariau iš Dvaro sviesto. Pirmą kartą galvojau, kad gal pati kažką netaip padariau, bet kai ir kitą kartą sunkiai sekėsi nuimti putas, ilgai kaitinau ir ant aukštesnės ir ant žemesnės temperatūros, tačiau vistiek negavau tokio rezultato kaip ansčiau iš turguje pirkto sveriamo. Nors ir turguje manau galimą nusipirkti visokio, gal man tiesiog taip gerai pakliūdavo...

QUOTE(Jofky @ 2011 10 10, 07:50)
Gal ir dėl įrankių. Aš visad indelyje pastoviau laikau šaukštą kurio neištraukiu, su juo ir semiu, kitų nekišu 

Iš kokio sviesto geriausia gaminti? Kaip tik norėjau užsipirkti Rokiškio, bet atsiliepimai nekokie

QUOTE(raganieška @ 2012 03 28, 21:44)
Iš kokio sviesto geriausia gaminti? Kaip tik norėjau užsipirkti Rokiškio, bet atsiliepimai nekokie
O kokiame indelyje laikote? jį uždarote sandarei? Ir kokį šaukštą naudojate, kad neišimate?

Dažniausiai perku svietą Ghee gamybai iš Rimi Alpen ar kažkaip panačiai vadinasi. lygtais Latviškas bet galiu ir klysti, toks šviesiai auksins įpakavimas, jis yra pigiausias iš visų kitų sviestų (kg apie 19,xx LT), bet kokybė jo man labai gera. Ghee sviestą laikau stikliniame indelyje šalia viryklės atidarytą, jame papraščiausias valgomas šaukštas, juo semiu tą svietą, kitų nekišu dėl elementariausios higienos


QUOTE(Jofky @ 2012 03 29, 09:25)
Dažniausiai perku svietą Ghee gamybai iš Rimi Alpen
Ačiū


[quote=raganieška,2012 03 29, 08:47]
Ačiū
Gal dar parašysite kam jį naudojate?
Aš lydytą sviestą naudoju košėms,įvairiausiems troškiniams,į bulvių košę šiek tiek dedu,kepdama žuvį irgi mažą gabalėlį įdedu, į sriubas, tik labai labai saikingai.
Dar gaminausi ir vartojau:
Mišinys, kurį tinka vartoti peršalus bei nuovargiui šalinti
Sumaišyti 5 arbatinius šaukštelius malto imbiero, 6 šaukštelius lydyto sviesto (Ghi) ir 4 šaukštelius medaus. Vartoti 10 dienų:
Nuo šeštos iki 10 dienos mažinti dozę po 0,5 šaukštelio.
I dieną - 0,5 arbatinio šaukštelio,
II dieną - 1,
III dieną - 1,5,
IV dieną - 2,
V dieną - 2,5.
VI diena 2
VII dieną - 1,5
VIII dieną 1
IX diena 0.5
Vartoti valgio metu ar po valgio, užgerti šiltu gėrimu. Puikiai šalina iš organizmo toksinus.
Pastaba: Gaminant mišinį, tiksliai laikytis nurodytų proporcijų.
Lydyta sviestą gaminu tik iš naminio sviesto,kurį perku iš žinomo žmogaus.
Ačiū

Aš lydytą sviestą naudoju košėms,įvairiausiems troškiniams,į bulvių košę šiek tiek dedu,kepdama žuvį irgi mažą gabalėlį įdedu, į sriubas, tik labai labai saikingai.
Dar gaminausi ir vartojau:
Mišinys, kurį tinka vartoti peršalus bei nuovargiui šalinti
Sumaišyti 5 arbatinius šaukštelius malto imbiero, 6 šaukštelius lydyto sviesto (Ghi) ir 4 šaukštelius medaus. Vartoti 10 dienų:
Nuo šeštos iki 10 dienos mažinti dozę po 0,5 šaukštelio.
I dieną - 0,5 arbatinio šaukštelio,
II dieną - 1,
III dieną - 1,5,
IV dieną - 2,
V dieną - 2,5.
VI diena 2
VII dieną - 1,5
VIII dieną 1
IX diena 0.5
Vartoti valgio metu ar po valgio, užgerti šiltu gėrimu. Puikiai šalina iš organizmo toksinus.
Pastaba: Gaminant mišinį, tiksliai laikytis nurodytų proporcijų.
Lydyta sviestą gaminu tik iš naminio sviesto,kurį perku iš žinomo žmogaus.
QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 09:47)
Ačiū
Gal dar parašysite kam jį naudojate? O aliejų naudojate (išskyrus salotas) ar viską kepate ant Ghee 


Aliejų naudoju šalto spaudimo tik salotoms, o kepimui tik Ghee svietą. Keptas maistas aliejuje man kažkaip apsunkina skrandį ir jaučiuosi nelabai, ko nejaučiu naudojant Ghee. Todėl aliejaus kepimui nebenaudoju. Bet Ghee svieto nedievinu ir vaistu nelaikau, papildomai nededu jo nei į košės nei į troškinius nei dar kurnors


Bulvytes free perku tik kepamas sausai orkaitėje, kas irgi skrandžiui ir piniginei labiau patinka

QUOTE(Jofky @ 2012 03 29, 10:04)
Bet Ghee svieto nedievinu ir vaistu nelaikau, papildomai nededu jo nei į košės nei į troškinius nei dar kurnors
Man jo maistinė vertė labai abejotina, viskas pašalinama iš sviesto kaitinimo metu ir lieka tik riebalas, o ne stebūklas
Bulvytes free perku tik kepamas sausai orkaitėje, kas irgi skrandžiui ir piniginei labiau patinka


Bulvytes free perku tik kepamas sausai orkaitėje, kas irgi skrandžiui ir piniginei labiau patinka

O gal tas riebalas ir yra stebuklingas



O bulvytės free jau apdorotos abejotinais riebalais

QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 10:15)
O gal tas riebalas ir yra stebuklingas
Na pabandysiu ir aš pasigaminti, nes niekaip neprisiruošiu
O bulvytės free jau apdorotos abejotinais riebalais



O bulvytės free jau apdorotos abejotinais riebalais

Visos jos apdorotos, tik techologijos kitos, ir antrą kartą jas vėl kišti į riebalus tikrai daug blogiau nei orkaitej kepti


QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 09:47)
Ačiū
Gal dar parašysite kam jį naudojate? O aliejų naudojate (išskyrus salotas) ar viską kepate ant Ghee 


Na čia aišku skonio reikalas, bet aš jo nenaudoju kepdama mėsą, bulvinius blynus... Man tiesiog neskanu. Tam renkuosi aliejų. O miltiniai blyneliai, kepti kiaušiniai ir pan tik su šiuo sviestu gaminu
QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 09:15)
Stebuklingas ar ne, nežinau, bet vienas jogos mokytojas iš Ukrainos sakė ghee naudojąs ne tik maistui, bet ir odai, plaukams tepti. Anot jo, ghee padeda nuo egzemų, bėrimų, dermatito ir pan. man užteko ilgai neužgyjančią sausą, pleiskanojančią ir kraujuojančią žaizdą patepti savaitę laiko ir kaipmat apgijo, o po dviejų savaičių nė žymės neliko. nežinau, gal čia ir placebo efektas


QUOTE(Elenora @ 2012 03 30, 23:24)
Stebuklingas ar ne, nežinau, bet vienas jogos mokytojas iš Ukrainos sakė ghee naudojąs ne tik maistui, bet ir odai, plaukams tepti. Anot jo, ghee padeda nuo egzemų, bėrimų, dermatito ir pan. man užteko ilgai neužgyjančią sausą, pleiskanojančią ir kraujuojančią žaizdą patepti savaitę laiko ir kaipmat apgijo, o po dviejų savaičių nė žymės neliko. nežinau, gal čia ir placebo efektas
bet aš džiaugiuosi tos problemos atsikračius 



Žiemą aš minėtą sviestą naudojau kai rankų kremą.Man tiko.O šaltais savaitgaliais ,kai lėkdavom į gamtą,tai pasitarnaudavo ir kaip veido kremas.