Įkraunama...
Įkraunama...

Ghee sviestas

Kadangi buvo akcija Rokiškio svietui tai ir nusipirkau. Išvada, jeigu pirkti tokį sviestą už neakcijinę kainą tai visiškai neapsimoka, sviestas prastos kokybės (ankščiau išvis nesu šio sviesto pirkusi), labai maža išeiga ir labai ilgai reikia kaitinti, matyt daug drėgmės turi, trumpai tariant suhalturintas sviestas doh.gif
Atsakyti
Su Rokiškio sviestu nebandžiau, bet paskutinius 2 kartus dariau iš Dvaro sviesto. Pirmą kartą galvojau, kad gal pati kažką netaip padariau, bet kai ir kitą kartą sunkiai sekėsi nuimti putas, ilgai kaitinau ir ant aukštesnės ir ant žemesnės temperatūros, tačiau vistiek negavau tokio rezultato kaip ansčiau iš turguje pirkto sveriamo. Nors ir turguje manau galimą nusipirkti visokio, gal man tiesiog taip gerai pakliūdavo... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 10 10, 07:50)
Gal ir dėl įrankių. Aš visad indelyje pastoviau laikau šaukštą kurio neištraukiu, su juo ir semiu, kitų nekišu  4u.gif

Iš kokio sviesto geriausia gaminti? Kaip tik norėjau užsipirkti Rokiškio, bet atsiliepimai nekokie g.gif O kokiame indelyje laikote? jį uždarote sandarei? Ir kokį šaukštą naudojate, kad neišimate?
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 28, 21:44)
Iš kokio sviesto geriausia gaminti? Kaip tik norėjau užsipirkti Rokiškio, bet atsiliepimai nekokie  g.gif O kokiame indelyje laikote? jį uždarote sandarei? Ir kokį šaukštą naudojate, kad neišimate?

Dažniausiai perku svietą Ghee gamybai iš Rimi Alpen ar kažkaip panačiai vadinasi. lygtais Latviškas bet galiu ir klysti, toks šviesiai auksins įpakavimas, jis yra pigiausias iš visų kitų sviestų (kg apie 19,xx LT), bet kokybė jo man labai gera. Ghee sviestą laikau stikliniame indelyje šalia viryklės atidarytą, jame papraščiausias valgomas šaukštas, juo semiu tą svietą, kitų nekišu dėl elementariausios higienos 4u.gif Nenaudojama stiklainį su Ghee sviestų laikau spintelėje su dangtelių, į šaldytuvą nededa, nėra reikalo, nes max per 1,5 mėn ką pagaminu sunaudoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 03 29, 09:25)
Dažniausiai perku svietą Ghee gamybai iš Rimi Alpen

Ačiū 4u.gif Gal dar parašysite kam jį naudojate? O aliejų naudojate (išskyrus salotas) ar viską kepate ant Ghee blush2.gif
Atsakyti
[quote=raganieška,2012 03 29, 08:47]
Ačiū 4u.gif Gal dar parašysite kam jį naudojate?

Aš lydytą sviestą naudoju košėms,įvairiausiems troškiniams,į bulvių košę šiek tiek dedu,kepdama žuvį irgi mažą gabalėlį įdedu, į sriubas, tik labai labai saikingai.
Dar gaminausi ir vartojau:
Mišinys, kurį tinka vartoti peršalus bei nuovargiui šalinti
Sumaišyti 5 arbatinius šaukštelius malto imbiero, 6 šaukštelius lydyto sviesto (“Ghi”) ir 4 šaukštelius medaus. Vartoti 10 dienų:
Nuo šeštos iki 10 dienos mažinti dozę po 0,5 šaukštelio.
I dieną - 0,5 arbatinio šaukštelio,
II dieną - 1,
III dieną - 1,5,
IV dieną - 2,
V dieną - 2,5.
VI diena – 2
VII dieną - 1,5
VIII dieną – 1
IX diena – 0.5
Vartoti valgio metu ar po valgio, užgerti šiltu gėrimu. Puikiai šalina iš organizmo toksinus.
Pastaba: Gaminant mišinį, tiksliai laikytis nurodytų proporcijų.

Lydyta sviestą gaminu tik iš naminio sviesto,kurį perku iš žinomo žmogaus.
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 09:47)
Ačiū  4u.gif Gal dar parašysite kam jį naudojate? O aliejų naudojate (išskyrus salotas) ar viską kepate ant Ghee  blush2.gif

Aliejų naudoju šalto spaudimo tik salotoms, o kepimui tik Ghee svietą. Keptas maistas aliejuje man kažkaip apsunkina skrandį ir jaučiuosi nelabai, ko nejaučiu naudojant Ghee. Todėl aliejaus kepimui nebenaudoju. Bet Ghee svieto nedievinu ir vaistu nelaikau, papildomai nededu jo nei į košės nei į troškinius nei dar kurnors schmoll.gif Man jo maistinė vertė labai abejotina, viskas pašalinama iš sviesto kaitinimo metu ir lieka tik riebalas, o ne stebūklas doh.gif
Bulvytes free perku tik kepamas sausai orkaitėje, kas irgi skrandžiui ir piniginei labiau patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 03 29, 10:04)
Bet Ghee svieto nedievinu ir vaistu nelaikau, papildomai nededu jo nei į košės nei į troškinius nei dar kurnors  schmoll.gif  Man jo maistinė vertė labai abejotina, viskas pašalinama iš sviesto kaitinimo metu ir lieka tik riebalas, o ne stebūklas  doh.gif
Bulvytes free perku tik kepamas sausai orkaitėje, kas irgi skrandžiui ir piniginei labiau patinka  thumbup.gif

O gal tas riebalas ir yra stebuklingas biggrin.gif rolleyes.gif Na pabandysiu ir aš pasigaminti, nes niekaip neprisiruošiu blush2.gif
O bulvytės free jau apdorotos abejotinais riebalais g.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 10:15)
O gal tas riebalas ir yra stebuklingas  biggrin.gif  rolleyes.gif  Na pabandysiu ir aš pasigaminti, nes niekaip neprisiruošiu  blush2.gif
O bulvytės free jau apdorotos abejotinais riebalais g.gif

Visos jos apdorotos, tik techologijos kitos, ir antrą kartą jas vėl kišti į riebalus tikrai daug blogiau nei orkaitej kepti 4u.gif Kažkada apie tai laida 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 09:47)
Ačiū  4u.gif Gal dar parašysite kam jį naudojate? O aliejų naudojate (išskyrus salotas) ar viską kepate ant Ghee  blush2.gif

Na čia aišku skonio reikalas, bet aš jo nenaudoju kepdama mėsą, bulvinius blynus... Man tiesiog neskanu. Tam renkuosi aliejų. O miltiniai blyneliai, kepti kiaušiniai ir pan tik su šiuo sviestu gaminu
Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2012 03 29, 09:15)
O gal tas riebalas ir yra stebuklingas  biggrin.gif  rolleyes.gif

Stebuklingas ar ne, nežinau, bet vienas jogos mokytojas iš Ukrainos sakė ghee naudojąs ne tik maistui, bet ir odai, plaukams tepti. Anot jo, ghee padeda nuo egzemų, bėrimų, dermatito ir pan. man užteko ilgai neužgyjančią sausą, pleiskanojančią ir kraujuojančią žaizdą patepti savaitę laiko ir kaipmat apgijo, o po dviejų savaičių nė žymės neliko. nežinau, gal čia ir placebo efektas smile.gif bet aš džiaugiuosi tos problemos atsikračius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenora @ 2012 03 30, 23:24)
Stebuklingas ar ne, nežinau, bet vienas jogos mokytojas iš Ukrainos sakė ghee naudojąs ne tik maistui, bet ir odai, plaukams tepti. Anot jo, ghee padeda nuo egzemų, bėrimų, dermatito ir pan. man užteko ilgai neužgyjančią sausą, pleiskanojančią ir kraujuojančią žaizdą patepti savaitę laiko ir kaipmat apgijo, o po dviejų savaičių nė žymės neliko. nežinau, gal čia ir placebo efektas smile.gif bet aš džiaugiuosi tos problemos atsikračius smile.gif

drinks_cheers.gif
Žiemą aš minėtą sviestą naudojau kai rankų kremą.Man tiko.O šaltais savaitgaliais ,kai lėkdavom į gamtą,tai pasitarnaudavo ir kaip veido kremas.
Atsakyti