maniškės per žiemą miega įstiklintam balkone, niekuo nedengtos. Ten pat ir braškės. Kaip jau bus, taip.
Gal čia kas gali atsakyti - mano braškes pernai buvo apsėdę amarai, nepavyko jų sunaikinti, tai balkone dabar gyvena. Jei braškių daigai bus sėkmingai peržiemoję, kaip su tais amarais, kaip juos išvalyti????
Pasisejau ir as zemuogiu seklyciu, laukiu kol sudigs Pasilikau dar seklyciu ir sesiu siltnamy.
Pirma karta bandysiu auginti zemuoges, bet taip suprantu kad jas auginti reikia kaip braskes - ziema palikti kieme, o pvasari jos vel suzelia, taip?
Pirma karta bandysiu auginti zemuoges, bet taip suprantu kad jas auginti reikia kaip braskes - ziema palikti kieme, o pvasari jos vel suzelia, taip?
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 02 18, 13:38)
maniškės per žiemą miega įstiklintam balkone, niekuo nedengtos. Ten pat ir braškės. Kaip jau bus, taip.
Gal čia kas gali atsakyti - mano braškes pernai buvo apsėdę amarai, nepavyko jų sunaikinti, tai balkone dabar gyvena. Jei braškių daigai bus sėkmingai peržiemoję, kaip su tais amarais, kaip juos išvalyti????
boružėles kvieskit į pagalbą
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 02 19, 14:14)
Pasisejau ir as zemuogiu seklyciu, laukiu kol sudigs Pasilikau dar seklyciu ir sesiu siltnamy.
taip
O kokios veislės žemuoges geriau sodinti?
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 19, 14:47)
Bet tai kaip gražiai ta gamta surėdyta , o kas moka ją skaityti tai išvis puikumėlis
viena boružė, šiuo metu nežinia iš kur išdygus, kelias dienas gyveno virtuvėj, vėliau dingo
Vyras dar parnese zemuogiu seklu, tai uzsiveisiu plantacija
Aiksu, jei kas nors sudygs
Aiksu, jei kas nors sudygs
Planuoju zemuoges sodinti kaip braskes - ant agro pleveles, kad nereiketu raveti, nes su braskem kol taip nepasodinom buvo tikras vargas.
Kaip sakot, zemuogem cia gera mintis?
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 02 22, 15:52)
Planuoju zemuoges sodinti kaip braskes - ant agro pleveles, kad nereiketu raveti, nes su braskem kol taip nepasodinom buvo tikras vargas.
man iškart klausimas , kaip mulčiuosit? Jei Jums plėvelė patinka, tai kodėl gi ne uogos nepražus, o tinkamiausią auginimo būdą pati turėsit atrasti
QUOTE(gekoniuke @ 2013 02 22, 16:00)
man iškart klausimas , kaip mulčiuosit? Jei Jums plėvelė patinka, tai kodėl gi ne uogos nepražus, o tinkamiausią auginimo būdą pati turėsit atrasti
Nemulciuosiu
O mano zemuoges sudygo per savaite Drauge sake, kad sudygs per 30d. Tai dabar tikiuosi, kad iki to laiko kol galesiu sodinti kieme, jos pas mane gerai issilaikys
Kada mazdaug sodinate kieme? Balandzio pradzioj dar per salta?
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 02 22, 15:52)
As sodinau pernai i dirva be jokiu agropleveliu, pakankamai tankiai. Suaugo i vientisa pievele, raveti nereikia
As kai persodinau, buvo, jau matyt geguzes pradzia, susivelinau, mat pirmasyk. Atrodo, sejau netankiai, bet kai paaugo...o siemet tikiuosi dar labiau suveses. Beje, jus jas nupjaunat pries pat uzsningant, pries salcius ar paliekat, o pavari isgrebet lapus? Siemet dar pasejau zemuogeliu, gal kur truks, gal bus issale, nors neturetu ispikiavau su -lapukais, tiksliau issodinau i nuolatine vieta, gal kas pikiuojat pries persodinant?