QUOTE(simisimi84 @ 2012 03 22, 21:15)
sandariai laikykite įviniojusi maišelyje ir stovės ilgai.. nesidarykite visos normos, darykite ketvirtadalį
O kokią rekomenduotumėt pradedančiajai?
Atsirinkau tokias, nes man pasirodė, kad jos neturėtų būt labai sunkiai pagaminamos:
500g. cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas (neplaktas)
2 v. šaukštai gero (be skonio) aliejaus
1 v. šaukštas želatinos (būtų gerai, kad turėtumėte tos baltosios, stiprios).
Į dubeni supilti persijotą pudrą, imušti baltymą, įpilti aliejų ir ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išminkyti, bet aš beminkydama dar kažkiek pudros dadėjau, kad gautųsi kočiojama masė, kas darė gėlytes, tos žinos kietumą (čiut kietesnė kaip koldūnam).
Masė gali šaldytuve stovėti suvyniota į plėvelę, kad ir porą savaičių.
Šaukštą želatinos išbrinkinti 60ml vandens, pašildyti ir ištirpinti. Sudėti 3 v.š. dirbtinio medaus, išmaišyti. Visa tai supilti i 500g cukraus pudros ir 120g krakmolo, išminkyti, įpilti 4 v.š. aliejaus ir viskas
Bet pvz. pirmojoj vienas kiaušinio baltymas. Kaip aš ten atskirsiu tą ketvirtadalį
Ir apskritai gal geriau kokia kita?