Gal kuri nors paprotinsit kas yra virtas kondensuotas pienas? kiek laiko ir kaip ji reikia virti?
Sveikutes sedevru kurejos, pagaliau ir as prisiruosiau isbandyti pirma karta papuosti tortus mase, aisku nezinau ar gausis, puosiu 2 tortus ir jeigu neiseis vadinasi velykos liks be deserto
Turiu kelis klausimus i kuriuos atsakymo taip ir neradau skaitydama tema
mase noriu nudazyti raudonai zaliai ir geltonai, ar tiktu tam burokeliu,spinatu ir morku bei apelsinu sultys, kurioje mases gamybos fazeje reiketu pilti sultis ar negadinsiu mases ar ji netaps neipjaunama,vis tik geriau rinktis maistinius dazus, ar ju rasiu bet kurioje maisto prekiu parduotuveje, tas pats klausimas iskilo ir su maistiniais dazais kada juos pilti i mase, ar gamybos metu ar i jau pagaminta ir pastovejusia 12val?
ir paskutinis klausimas ar mases tik 1 receptas yra, as radau sita ar gerai gaunasi?
~1/4 st. cukraus
vandenspuse v.s. zelatinos
~ 500g cukraus pudros
puse sauksto riebalu,
glicerino
Aciu labai uz atsakymus?
Turiu kelis klausimus i kuriuos atsakymo taip ir neradau skaitydama tema
mase noriu nudazyti raudonai zaliai ir geltonai, ar tiktu tam burokeliu,spinatu ir morku bei apelsinu sultys, kurioje mases gamybos fazeje reiketu pilti sultis ar negadinsiu mases ar ji netaps neipjaunama,vis tik geriau rinktis maistinius dazus, ar ju rasiu bet kurioje maisto prekiu parduotuveje, tas pats klausimas iskilo ir su maistiniais dazais kada juos pilti i mase, ar gamybos metu ar i jau pagaminta ir pastovejusia 12val?
ir paskutinis klausimas ar mases tik 1 receptas yra, as radau sita ar gerai gaunasi?
~1/4 st. cukraus
vandenspuse v.s. zelatinos
~ 500g cukraus pudros
puse sauksto riebalu,
glicerino
Aciu labai uz atsakymus?
QUOTE(DuKatinai @ 2012 04 04, 10:31)
Gal kuri nors paprotinsit kas yra virtas kondensuotas pienas? kiek laiko ir kaip ji reikia virti?
tas pats kaip RUDUDU. tirstas labai ir tamsus. berods 4 val reikia virti puode vandens, kad vanduo visalaik apsemtu skardine kondensuoto pieno. t.y. verdant 4h kaskart dapilineti vandens. gal supratot ka nors.
Sveiki, noriu dukrytes gimtadieniui iskepti torta zuiki arba zuviuka nemo, gal kas kur esate uzmate kaip tai padaryti? http://www.sypsomes....s/kiskis kv.jpg
QUOTE(cake @ 2012 04 04, 09:56)
tas pats kaip RUDUDU. tirstas labai ir tamsus. berods 4 val reikia virti puode vandens, kad vanduo visalaik apsemtu skardine kondensuoto pieno. t.y. verdant 4h kaskart dapilineti vandens. gal supratot ka nors.
supratau tai gal geriau iskart pirkt rududu ar vis tik skanesnis virtas?
QUOTE(DoVuKe @ 2012 04 03, 19:39)
Patarkit, kokia mase papuosimui pasirinkti pirma karta tai daranciai?
Kai aš pati visai neseniai klausiau kokia masė pirmą kartą darančiai būtų paprasčiausia, tai man pora merginų atrašė, kad pastiliažas. Taigi jį ir pabandžiau. Išėjo puikiai. Dariau aš aišku dar tik du kartus, bet abu kartus gavosi viskas gerai. Antrą kartą geriau, nes jau žinojau ko tikėtis.
QUOTE(DuKatinai @ 2012 04 04, 11:23)
supratau tai gal geriau iskart pirkt rududu ar vis tik skanesnis virtas?
asmeniskai man tai panasus ju skonis. bet jeigu man reiktu, tai as pirkciau rududu, nes verdant kondensuota piena, jis gali sprogti, o tada tai nekas. tai as uz rududu.
QUOTE(`lina @ 2012 04 04, 11:48)
Sveikutes
1. mase noriu nudazyti raudonai zaliai ir geltonai,
2.ar tiktu tam burokeliu,spinatu ir morku bei apelsinu sultys, kurioje mases gamybos fazeje reiketu pilti sultis ar negadinsiu mases ar ji netaps neipjaunama,vis tik geriau rinktis maistinius dazus,
3.ar ju rasiu bet kurioje maisto prekiu parduotuveje,
4.maistiniais dazais kada juos pilti i mase, ar gamybos metu ar i jau pagaminta ir pastovejusia 12val?
5. ir paskutinis klausimas ar mases tik 1 receptas yra, as radau sita ar gerai gaunasi?
~1/4 st. cukraus
vandenspuse v.s. zelatinos
~ 500g cukraus pudros
puse sauksto riebalu,
glicerino
Aciu labai uz atsakymus?
1. mase noriu nudazyti raudonai zaliai ir geltonai,
2.ar tiktu tam burokeliu,spinatu ir morku bei apelsinu sultys, kurioje mases gamybos fazeje reiketu pilti sultis ar negadinsiu mases ar ji netaps neipjaunama,vis tik geriau rinktis maistinius dazus,
3.ar ju rasiu bet kurioje maisto prekiu parduotuveje,
4.maistiniais dazais kada juos pilti i mase, ar gamybos metu ar i jau pagaminta ir pastovejusia 12val?
5. ir paskutinis klausimas ar mases tik 1 receptas yra, as radau sita ar gerai gaunasi?
~1/4 st. cukraus
vandenspuse v.s. zelatinos
~ 500g cukraus pudros
puse sauksto riebalu,
glicerino
Aciu labai uz atsakymus?
1. Norin išgauti ryškias spalvas reikės maistinių dažų, natųralios bus rožinė, žalsva ir gelsva.
2. Burokėliai turi specifinį skonį ir daugiau įdėjus jausis, graži rožinė spalva gaunasi įdėjus mėlynių sulčių (sirupo iš uogienės), aviečių, tik nedėkit vyšnių, bus bjauri spalva. Špinatų ir morkų nesu bandžiusi. Dedant reikia įvertinti, kad sultys yra skystis ir atsižvelgiant į tai mažinti vandens kiekį.
3. Maistinių dažų nerasit įprastuose prekybos centruose. Parduoda internetinės parduotuvės (nesu tikra ar teisingai rašau, bet susirasit) cacedeko ir sal2
4. Maistiniai dažai dedami gaminant masę. Jei reikia visos vienos spalvos galima dėti į brinkinamą želatiną. Jei keleto spalvų: pasidaom baltą pastilažą, padalinam į tiek dalių kiek norim spalvų ir įminkom dažus į kiekvieną dalį atskirai.
5. Receptų yra keletas. Konkrečiai šito nesu bandžiusi. Pirmą kartą dariau masę "pastilažas dengimui pagal Cipciuką" (puošimo temoje be komentarų 5 puslapis) pavyko tai kitų ir nebandžiau.
Sėkmės gaminant, šeima tikrai bus su desertu
QUOTE(braske24 @ 2012 04 04, 09:17)
Sveiki, noriu dukrytes gimtadieniui iskepti torta zuiki arba zuviuka nemo, gal kas kur esate uzmate kaip tai padaryti? http://www.sypsomes....s/kiskis kv.jpg
As dariau zuiki,tik biski kitoki,bet esme ta pati,kadangi as gaminau is meducio,tai pirmiausiai nusibraiziau ant lapo mazejancia tvarka apskritimus (kuno pailgus,galvos apvalius), tada prisikepiau mazdaug mazejancia tvarka lakstu,sutepiau,o kai susminkstejo su peiliu darbuojiesi,apipjaustai kaip tau reikia. Jei tai butu is biskvitu tai manau kepciausi tiesiog staciakampius ir keturkampius o tada sutepus pjaustyciau.
QUOTE(DuKatinai @ 2012 04 04, 09:23)
supratau tai gal geriau iskart pirkt rududu ar vis tik skanesnis virtas?
Tam ir raso kad virtas kondencuotas o ne rududu,man tai ju skoniai visai skirtingi (maza skardine tikrai neverdu 4val,kiek esu virus tai gal 1,5val)
QUOTE(dailele @ 2012 04 04, 11:39)
3. Maistinių dažų nerasit įprastuose prekybos centruose. Parduoda internetinės parduotuvės (nesu tikra ar teisingai rašau, bet susirasit) cacedeko ir sal2
Maistiniu dazu Dr.Oetker firmos savaitgali maciau pirkti Vilniaus Akropolio Maximoje. Buvo geltona, raudona, zalia ir melyna spalvos. Tik kazin kaip jie
As is prekybos centru perku maistinius dazus, dr oetker... tik man iminkius i mase graziai nepasiskirste, gavosi kaip marmuras.
QUOTE(cake @ 2012 04 04, 09:56)
tas pats kaip RUDUDU. tirstas labai ir tamsus. berods 4 val reikia virti puode vandens, kad vanduo visalaik apsemtu skardine kondensuoto pieno. t.y. verdant 4h kaskart dapilineti vandens. gal supratot ka nors.
Maza bonkute uztenka virti 2 val.
QUOTE(DuKatinai @ 2012 04 04, 10:23)
supratau tai gal geriau iskart pirkt rududu ar vis tik skanesnis virtas?
Man asmeniskai virtas namuose yra skanesnis, tasesnis nei rududu. Bet paemus kaina gaila, bet namie virtas gausis dauuuug brangesnis, nebent virsi kokias min. 5 skardines.
QUOTE(cake @ 2012 04 04, 10:27)
asmeniskai man tai panasus ju skonis. bet jeigu man reiktu, tai as pirkciau rududu, nes verdant kondensuota piena, jis gali sprogti, o tada tai nekas. tai as uz rududu.
cia jau mitu griovejams reiktu pasiulyt ta uzduoti atlikt, po kiek laiko sprogsta verdamas kond. pienas. Gal 4 val. verdant taip ir nutiktu, arba jis susikristalizuotu negyvai. (kalbu apie maza skardine). Bet kiek per gyvenima teko virt ir kiek visi mano pazystami vire, tokiu akibrokstu nepasitaike