[quote=akilezna,2012 04 03, 00:03]
padekit, patarkit kame gali buti mano klaida, kad nesigauna pastiliazas.
[/quote
dažniausiai dengiu su pastilažu - jis paprasčiausias. Jei labai trupa - įpilu tuputėlį aliejaus. Dar gaima pašildyti mikrobangėje. Manau, kad įtakos daro produktai, kuriuos sudedate.
pasikartosiu, patarkit kokia zelatina pirkti, dabar ruosiuosi pirkti, o nezinau kokia imti Dr. Oethker(ar kaip ten rasosi) tinka? labai dekinga buciau jei atsakytumet
likta nuostabu , pagaliau matos visas torto grožis , ar man tik atrodo ar kažkas įsigijo naują fotiką , tortas labai lygiai apdengtas , net ir šonai tobuli , patinka man tas multikas
dar apžiūrėjau nu ir negaliu neprikibt , ar neturėtų patrikas būt dideeesnis , bet vistiek llaaaabai gražu
dar apžiūrėjau nu ir negaliu neprikibt , ar neturėtų patrikas būt dideeesnis , bet vistiek llaaaabai gražu
[quote=raima.ma,2012 04 03, 08:06]
[quote=akilezna,2012 04 03, 00:03]
padekit, patarkit kame gali buti mano klaida, kad nesigauna pastiliazas.
[/quote
dažniausiai dengiu su pastilažu - jis paprasčiausias. Jei labai trupa - įpilu tuputėlį aliejaus. Dar gaima pašildyti mikrobangėje. Manau, kad įtakos daro produktai, kuriuos sudedate.
[/quote]
Man irgi kolkas nesiseka susidraugauti su masem, bandziau ir Meian dengimo mase ir pastilaza (saukstas zelatinos,60ml vandens,3saukstai medaus,rugstele,5sausktai aliejaus,500gr pudros,200gr krakmolo), bet kol kas nesigauna Reikes pabandyti pasildyti ir aliejaus ipilti kaip saket.
Norejau paklausti, kai jus uzdengiat torta su spalvotu pastilazu ar jis nenudazo torto? Nes vakar kai minkiau spalvota mase, tai rankas siaubingai nudaze, tik po pusdienio raudona spalva atsiplove Tai net neisivaizduoju, kad galeciau ja valgyt, o ypac vaikam duoti, gerai kazkas cia pasake, kad papuosimai torto, tai lyg dovanos ivyniojimas
[quote=akilezna,2012 04 03, 00:03]
padekit, patarkit kame gali buti mano klaida, kad nesigauna pastiliazas.
[/quote
dažniausiai dengiu su pastilažu - jis paprasčiausias. Jei labai trupa - įpilu tuputėlį aliejaus. Dar gaima pašildyti mikrobangėje. Manau, kad įtakos daro produktai, kuriuos sudedate.
[/quote]
Man irgi kolkas nesiseka susidraugauti su masem, bandziau ir Meian dengimo mase ir pastilaza (saukstas zelatinos,60ml vandens,3saukstai medaus,rugstele,5sausktai aliejaus,500gr pudros,200gr krakmolo), bet kol kas nesigauna Reikes pabandyti pasildyti ir aliejaus ipilti kaip saket.
Norejau paklausti, kai jus uzdengiat torta su spalvotu pastilazu ar jis nenudazo torto? Nes vakar kai minkiau spalvota mase, tai rankas siaubingai nudaze, tik po pusdienio raudona spalva atsiplove Tai net neisivaizduoju, kad galeciau ja valgyt, o ypac vaikam duoti, gerai kazkas cia pasake, kad papuosimai torto, tai lyg dovanos ivyniojimas
QUOTE(Dameri @ 2012 04 03, 12:42)
Man irgi kolkas nesiseka susidraugauti su masem, bandziau ir Meian dengimo mase ir pastilaza (saukstas zelatinos,60ml vandens,3saukstai medaus,rugstele,5sausktai aliejaus,500gr pudros,200gr krakmolo), bet kol kas nesigauna Reikes pabandyti pasildyti ir aliejaus ipilti kaip saket.
Norejau paklausti, kai jus uzdengiat torta su spalvotu pastilazu ar jis nenudazo torto? Nes vakar kai minkiau spalvota mase, tai rankas siaubingai nudaze, tik po pusdienio raudona spalva atsiplove Tai net neisivaizduoju, kad galeciau ja valgyt, o ypac vaikam duoti, gerai kazkas cia pasake, kad papuosimai torto, tai lyg dovanos ivyniojimas
Norejau paklausti, kai jus uzdengiat torta su spalvotu pastilazu ar jis nenudazo torto? Nes vakar kai minkiau spalvota mase, tai rankas siaubingai nudaze, tik po pusdienio raudona spalva atsiplove Tai net neisivaizduoju, kad galeciau ja valgyt, o ypac vaikam duoti, gerai kazkas cia pasake, kad papuosimai torto, tai lyg dovanos ivyniojimas
200g krakmolo??? o kodel virsutinej temoj be komentaru tai raso 120g deti tai gal cia tame ir beda.
QUOTE((:Buziukas:) @ 2012 04 03, 10:05)
pasikartosiu, patarkit kokia zelatina pirkti, dabar ruosiuosi pirkti, o nezinau kokia imti Dr. Oethker(ar kaip ten rasosi) tinka? labai dekinga buciau jei atsakytumet
Tinka tinka, bent as tik sia ir naudoju...
niukse manau krakmolo tiek, kiek zmogus atidirbes ir su tuo kiekiu gaunasi ideali mase... as dedu 120g ir man gana...kita deda 200g...kiekviena pagal save...
QUOTE(gabijux @ 2012 04 03, 13:38)
Tinka tinka, bent as tik sia ir naudoju...
niukse manau krakmolo tiek, kiek zmogus atidirbes ir su tuo kiekiu gaunasi ideali mase... as dedu 120g ir man gana...kita deda 200g...kiekviena pagal save...
niukse manau krakmolo tiek, kiek zmogus atidirbes ir su tuo kiekiu gaunasi ideali mase... as dedu 120g ir man gana...kita deda 200g...kiekviena pagal save...
Ane nes as galvojau gal as cia ka netaip supratau nes pagal duotas proporcijas man teko pudros dadeti daugiau nes labai jau skystokas jis man toks gavosi tai uztat ir pagalvojau gal tuos 200 reikia det.o gal vandens ne 60 o 40?
QUOTE(gabijux @ 2012 04 03, 11:38)
Tinka tinka, bent as tik sia ir naudoju...
niukse manau krakmolo tiek, kiek zmogus atidirbes ir su tuo kiekiu gaunasi ideali mase... as dedu 120g ir man gana...kita deda 200g...kiekviena pagal save...
niukse manau krakmolo tiek, kiek zmogus atidirbes ir su tuo kiekiu gaunasi ideali mase... as dedu 120g ir man gana...kita deda 200g...kiekviena pagal save...
dekui, ja ir pirkau
o tortu net nekomentuosiu, be zodziu as, man dar mokytis ir mokytis iki tokiu
QUOTE((:Buziukas:) @ 2012 04 03, 10:05)
pasikartosiu, patarkit kokia zelatina pirkti, dabar ruosiuosi pirkti, o nezinau kokia imti Dr. Oethker(ar kaip ten rasosi) tinka? labai dekinga buciau jei atsakytumet
as perku Klingai zelatina.
QUOTE(niukse @ 2012 04 03, 11:25)
200g krakmolo??? o kodel virsutinej temoj be komentaru tai raso 120g deti tai gal cia tame ir beda.
as naudoju 200gr ir beminkant dar kazkiek dadedu.cia jau kiekviena savaip dirba
-------
Koks Lauryno velykinis tortukas
nesupykit uz pasikartojanti klausima, bet noriu patikslinimo,nes nepamenu, ar tinka paprastas medus vietoj dirbtino? cia kalbu apie pastiliaza dengimui
turiu jau dengt torta o pamirsau nusipirkt
turiu jau dengt torta o pamirsau nusipirkt
Keila liabaaai fainutis velykinis traukinukas
As cia ziuriu kad daugumai pastilazas trupantis pasidaro o man atvirkstine beda labai kazkoks skystokas jis man gaunasi ir pudros papildomai dadedu nes net minkyt normaliai neina, apdengti torta gal ir eitu nu bet bandziau kanors nulipdyt (nes matau kad daugkas naudoja ta pati dengimo ir baibokams daryti) tai nekas gaunasi tiesiog susileidzia zemyn viskas , tai kas daugiau suptilybiu zinote sakykit kita karta geriau maziau vandens naudoti ar geriau daugiau krakmolo deti kaip kitos pvz. 200g ?
As cia ziuriu kad daugumai pastilazas trupantis pasidaro o man atvirkstine beda labai kazkoks skystokas jis man gaunasi ir pudros papildomai dadedu nes net minkyt normaliai neina, apdengti torta gal ir eitu nu bet bandziau kanors nulipdyt (nes matau kad daugkas naudoja ta pati dengimo ir baibokams daryti) tai nekas gaunasi tiesiog susileidzia zemyn viskas , tai kas daugiau suptilybiu zinote sakykit kita karta geriau maziau vandens naudoti ar geriau daugiau krakmolo deti kaip kitos pvz. 200g ?