Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras

Ačiū Alezee už patarimus 4u.gif Kol kas jie labai gražiai auga ir žaliuoja. Laikas nuo laiko patręšiu, karštesnę dieną išnešu į lauką ant saulės. Sugalvojau persodinti, nes iš apačios pažiūrėjus per skylutes jau matosi šaknys. Nelabai žinau kiek jie ten tų šaknų turi turėti ax.gif Nuotraukėlę įdėsiu šiek tiek vėliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(j-urgit-a @ 2012 07 18, 16:15)
Alezee, kokiom trasom tresei ir i kokia zeme? smile.gif  mano adeniumu kazkokie lapai pasvieseje, nera tamsiai zali, tokie sviesiai zali, reik jau trast kazkuom  g.gif

Ebay pirkau zeme kaktusams ir sukulentams, tai ten kokoso pluostas, kokoso durpes ir perlitas, tada dar truputi humuso imaisiau ir dar perlito pridejau. O tresiau bonsu trasomis, nes tada geresniu neradau, tik lietuviskame vertime raso, kad tai kaktusu trasos, tai nezinasu, ar 2+4+6 cia ju tikra sudetis ar ne ta etikete priklijavo). smile.gif
Atsakyti
Kuo skirasi perlitas nuo vermikulito? g.gif Kaip suprantu abiejų savybės panašios - kaupia vandenį. Kurį geriau naudoti sodinant adeniumus?
Atsakyti
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 07 19, 18:03)
Kuo skirasi perlitas nuo vermikulito?  g.gif  Kaip suprantu abiejų savybės panašios - kaupia vandenį. Kurį geriau naudoti sodinant adeniumus?

Neguglinau, bet vizualiai, tai vermikulitas prisigeria vandens kaip kempinele bei sarmina substrata, o perlitas labiau smulkius akmenukus primena, padeda isisaknydinti, didina substrato puruma ir pralaiduma vandeniui, i orchideju substratus deda abieju, bet adeniumams visur rekomenduoja perlita. 4u.gif
Atsakyti
Pas mane ir ant perlito, ir vermikulito pakuočių lygiai tas pats parašyta, palaiko drėgmę, dezinfekuoja ir gerina oro cirkuliaciją. Bet aš pagrinde perlitą naudoju, nes kiek suprantu, vermikulitas daugiau vandens sugeria, o aš visada viską perlieju, tai man reik kad greičiau pradžiūtų g.gif
Atsakyti
Pradžioje pirkau ir maišiau vermikulitą. Dabar geriau bandysiu perlitą ax.gif
Parodau savo augintinius biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Is stuomens ir is liemens thumbup.gif labai dailus wub.gif

Pagal mane tik zemiu mazoka indeliuose 4u.gif
Atsakyti
Dėkui už pagyras biggrin.gif
Mažokai žemių, šaknys per apačią jau lenda doh.gif Todėl ir galvoju bandyti persodinti, kol dar ne ruduo ax.gif Sakykit, kokias žemes naudojat? Sėjinukam ėmiau maždaug po lygiai: kaktusų žemė, vermikulitas ir kokoso durpės. O kaip daryti su jau paaugusiais? Gal reikia riebesnės žemės? g.gif Nors adeniumai vadinami Dykumų rože, tai turėtų smėlyje augti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 07 19, 19:44)
Pradžioje pirkau ir maišiau vermikulitą. Dabar geriau bandysiu perlitą  ax.gif
Parodau savo augintinius  biggrin.gif

user posted image

kokie groziai,kiek jiems laiko?
Atsakyti
Sėti kovo 1 dieną 4u.gif Gerokai ūgtelėjo per karščius ir gal dar trąšos savo padarė. Šiaip pastebėjau, kad jiems labai patinka šiluma ir nežinau kaip jie pas mane žiemą ištvers, kai būna tik 17C doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 07 20, 13:15)
Sėti kovo 1 dieną  4u.gif  Gerokai ūgtelėjo per karščius ir gal dar trąšos savo padarė. Šiaip pastebėjau, kad jiems labai patinka šiluma ir nežinau kaip jie pas mane žiemą ištvers, kai būna tik 17C  doh.gif

Iki 10 dar turetu istvert smile.gif
Atsakyti
Kukū, greit išlendat pasirodyti savo naujų augintinių biggrin.gif Pas mane trys skirtingi (iš trečio bandymo) sudygo, tai skamba džiugesio varpai lotuliukas.gif
Atsakyti