Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras

QUOTE(Wilmaw @ 2012 05 29, 18:52)
As laistau kaktusu trasom (Shultz)  rolleyes.gif  Kaip manot jos tinkamos jiem? g.gif

na nepakenks,bet man atrodo jos per silpnos, ne visai tinkamos g.gif

QUOTE(karosimi @ 2012 05 29, 19:37)
Sveikutes turiu siu grazuoliuku medeliuku seklu. prisiziurejau cia pas jus paskaitinejau ir nutariau,reikia ir man. tik i kokias zemes seti smelis su zemem ar geras derinys? ar pirkti kaktusam zemes ir nesukti sau plauciu? ir pasejus geriausei gal siltnamyje daiginti?

g.gif svarbiausia kad žemė būtų puri ir pralaidi vandeniui,kitaip gali supūti ir pelėsis atsirasti. Patariu pabandyti sėti kokoso durpėse jei yra galimybė nusipirkti.
Daiginant turi būti šilta ir drėgna,bet ne šlapia,šiltnamiukas reikalingas,kad palaikytų oro drėgnumą kol sudygs. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 05 29, 16:56)
Na tikrai visai nedideli, matyt kažkas netiko g.gif
Šiaip aš tręšiu beveik kaskart laistant kemira rožinėm trąšom, nes jas kiek skaičiau rekomenduoja, o šiaip manau tiktų ir Schultz universalios. Jiems reikia maistingų medžiagų, galbūt, kad ilgai buvo nepersodinti ir sustojo augimas g.gif  gal žemės buvo netinkamos g.gif

Vadinas bandysim tręšt 4u.gif Sėjau į kokoso substratą, nežinau kaip tiksliai vadinasi, toks briketas, skirtas terariumams, jį reikėjo išbrinkint vandeny, maišiau su smėliu ir trupučiu smulkaus keramzito, tai lyg ir turėjo tikt g.gif gal dabar persodinus pagyvės jie, jeigu visai nenusibaigs biggrin.gif reikės dar išnešt į balkoną ant saulutės, gal irgi pagelbės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 05 30, 00:12)
Vadinas bandysim tręšt 4u.gif Sėjau į kokoso substratą, nežinau kaip tiksliai vadinasi, toks briketas, skirtas terariumams, jį reikėjo išbrinkint vandeny, maišiau su smėliu ir trupučiu smulkaus keramzito, tai lyg ir turėjo tikt g.gif gal dabar persodinus pagyvės jie, jeigu visai nenusibaigs biggrin.gif reikės dar išnešt į balkoną ant saulutės, gal irgi pagelbės bigsmile.gif

tai va gal ir buvo klaida g.gif , kad per ilgai buvo kokoso grunte, nes jis be jokių priedų. aš po mėnesio persodinu ir jau po truputį pradedu tręšti. Kokosas labai gerai daiginti sėklas, bet auginant jį reiktų maišyti su humusu, perlitu, kad būtų laidesnis ir neužlaikytų drėgmės, žemė Adeniumams turi būti ir derlinga, nes jiems reikia maisto medžiagų rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vakarvakare: 30 gegužės 2012 - 10:52
aciu uz atsakyma reikes pabandyti paieskoti kokosu durpiu,kazin ar rasiu sunkoka musu parduotuvese kai ko reikia gero rasti. o kaip jos supakuotos kai iprastos durpes gelems maisiukuose?
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 05 30, 12:39)
aciu uz atsakyma reikes pabandyti paieskoti kokosu durpiu,kazin ar rasiu sunkoka musu parduotuvese kai ko reikia gero rasti. o kaip jos supakuotos kai iprastos durpes gelems maisiukuose?

Žaliajame centre pirkau tokias
http://www.google.lt...29,r:9,s:0,i:84
bet ir maximoj mačiau. Kaina ta pati šeši su centais.
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 05 30, 11:49)
tai va gal ir buvo klaida g.gif , kad per ilgai buvo kokoso grunte, nes jis be jokių priedų. aš po mėnesio persodinu ir jau po truputį pradedu tręšti. Kokosas labai gerai daiginti sėklas, bet auginant jį reiktų maišyti su humusu, perlitu, kad būtų laidesnis ir neužlaikytų drėgmės, žemė Adeniumams turi būti ir derlinga, nes jiems reikia maisto medžiagų rolleyes.gif

o aš žiopla vėl į tokį pati mišinį įsodinau doh.gif na šiandien važiuosim į ermitažą, tai reikės nusipirkt perlito, humuso paieškot, permaišyt tą substratą doh.gif gal atlaikys adeniumai. Ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 05 30, 11:49)
Kokosas labai gerai daiginti sėklas, bet auginant jį reiktų maišyti su humusu, perlitu, kad būtų laidesnis ir neužlaikytų drėgmės, žemė Adeniumams turi būti ir derlinga, nes jiems reikia maisto medžiagų rolleyes.gif

vakarvakare, ar tas pats misinukas tiktu ir plumerijoms? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2012 05 30, 14:03)
o aš žiopla vėl į tokį pati mišinį įsodinau doh.gif na šiandien važiuosim į ermitažą, tai reikės nusipirkt perlito, humuso paieškot, permaišyt tą substratą doh.gif gal atlaikys adeniumai. Ačiū už patarimus 4u.gif

Manau, kad adeniumai tikrai atlaikys mirksiukas.gif

QUOTE(Alezee @ 2012 05 30, 15:14)
vakarvakare, ar tas pats misinukas tiktu ir plumerijoms?  wub.gif

Taip, aš naudoju tą pačią žemę ir plumerijoms ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 05 30, 13:39)

Maxsimoje tikrai yra, bent jau ziedo g. biggrin.gif
Atsakyti
Kazin jei ryt persodinciau ar nesupyktu jis labai? g.gif Ar geriau tik trasomis paskatint augima? blush2.gif Net siltnami balkonui uzsakiau, pabando jis man neprazysti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alezee @ 2012 06 01, 22:03)
Kazin jei ryt persodinciau ar nesupyktu jis labai?  g.gif Ar geriau tik trasomis paskatint augima?  blush2.gif Net siltnami balkonui uzsakiau, pabando jis man neprazysti  lotuliukas.gif

Man kai kyla noras, tai imu ir persodinu kokį į gražesnį vazoną bigsmile.gif , taigi manau nesupyks mirksiukas.gif

Pražys pražys ir aš taip tikiuosi lotuliukas.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Dar neradau vazono pagal jo dvasią, bet tikiuosi išgyvens mano eksperimentiniame substrato mišinyje. smile.gif

Ar realu, kad jis ten šakele leidžia (iš priekio ties viršūne), ar šakojasi tik "nupjautaviršūniai"? rolleyes.gif

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alezee: 05 birželio 2012 - 12:01