QUOTE(ada21lt @ 2012 05 01, 13:55)
1. DAr viena humoreska.
Ir jus nieko nesupratot eilini karta, matau su jumis diskutuoti is vis nera prasmes, nes ne tik, kad neisiskaitot, ka rasau, bet dar taip viska isvartot, kad pagalvoju ar tikrai lietuviukalba rasiau?
2. Glumina jus tai, kad dar tokiu dalyku, gal neesate girdejusi, samone reikia plesti islysti is savo saugaus pasaulelio
3. Religija -tai tarpininkai tarp Dievo ir zmogaus, Dievas tarpininku nekure. Man nereikia tarpiniku, as tiesiogiai stengiuosi pazinti Dieva, pasauly, zmogu ir tame paciame darze, nes ir jame yra Dievas, jis visur ir jumyse

Kiekvienas prasviesejes zmogus, suteike daug informacijos ir religijos nekure. TAi kas yra sukurta- religijos su savo apeigomis yra tik bizniai geri ir labai pelningi ir vedzioja zmones po visokius idealizuotus pasaulius
Na ka as galiu pasakyti, jusu postas patvirtino mano izvaga. Eilinis kartas, kai zmogus metosi "teisingomis" izvalgomis, bet pats savo pagrindimu, tu izvalgu taikymu, jas subanalina.
Vaizdziai sakant pasako C, pries tai uzmirsdamas pasakyti jog yra A, B ir kitos abeceles raides. Tai vadinama - DEMAGOGIJA.
1. Na taip, kaltas kitas, kad paciai truksta ziniu, verciau jos nesistemingos, padrikos, girdejot garsa, bet nezinot is kur jis sklinda. Dievas mato, saziningai tylejau ir nenurodinejau jusu postuose alogiskumu, bet ir mano kantrybe ne gelezine.
2. Samone reikia plesti sistemingu darbu, kad ir skaityti knygas, ta pacia Biblija, Korana, nuodugniai susipazinti su krisnaizmu, budizmu, antikine ir ne tik filosofija ir t.t. ir t.t. O ne isrankioti patinkancias citatas is populiarios, surogatines literaturos. Jusu neva akiracio, samones prapletimas vadinamas paprastai - DILETANTIZMAS. Kai zmogus zino viska apgraibom, bet nieko iki galo.
3. Man taip keista, kai man agnostikui aiskina, kas yra dievas, religija. Juokinga ir tai, kaip jau mienjau, kai asmuo nuodugniai nesigilines i religijas, jas preparuoja, viena paimsiu, kita atmesiu, ir pateikia tai kaip aksioma.
Pvz.argumentuojant metosi reinkarnacijos prieliadomis, nors pati iki galo nesigilino kas tai. Pasakysiu paslapti, jog krisnaizmas ir budizmas skirtingai traktuoja reinkarnacija
Reziume: Skaitant ta minciu, izvalgu kratini, atsimenu ATA Jurgos Ivanauskaites zodzius, moters, asmenybes, rasytojos, kuri is arti buvo prisilietusi prie religiju. Jos Izvalga skambejo mazdaug taip.
Kad del tam tikru mentalo skirtumu, rytu/vakaru gyventojas skirtingai traktuoja religija, jos dogmas, paskirti ir t.t. Tiesiog vakarieciui, kaip ir rytu gyventojui neduota iki galo suprasti, suvokti religijos, kuri nera kulturine jo identiteo dalis. Todel Ivanauskaite mano, jog kiekvienas turetu likti prie savo saknu, nes gilinimasis i "svetimas" religijas sukelia proto sumaisti, ypac jei tas protas nera stabilus.