QUOTE(given444 @ 2012 04 30, 09:55)
dar papildau.
1. jus pati,ada, mano postu nesuprantat. as niekur negasdinu, man grazu daugiavaikes seimos(kur, pabreziau, moteris ne uzgesusiom akimis, ir vaikai su vyru netarpsta jos sveikatos saskaita). pati noriu triju vaiku, pati esu is 5 vaiku seimos.
2.nieko negasdinu. pacios zmoniu ratas - kur po tris ir daugiau turi ar ruosias tureti.
3.na ir ka. net labai suprantu ir tas, kurios nenori vaiku, nori 1 ar 2.
o jus tarsi pasityciojat - ka, negi jus visa gyvenima mylesites per nevaisingas dienas???
4.ir tarsi pati persat savo metoda NESISAUGOTI NIEKAIP, NES VAT JUSU MOCIUTE PO 7 VAIKU JAU NEBEPASTOJO???? tai ar tai mokslines zinios
5.jus neatsakot i intymu klausima- kaip pas jus 2 vaikai jei nugyvenot 20metu su vyru, na atmeskim penkis metus- 15metu???
6.jei jau pas jumis butu 7vaikai ar ir toliau taip ramiai myletumetes??
ada, jus esat dar tipine tarybine seima - o kai bus 6 vaikai, ateikit ir su dziaugsmu kalbekit apie dar 6 vaikus! ir as neirozinuoju, as pasidziaugsiu kartu su jumis.
7.bet kaip Moonte rase, kiekvienas mato savo tiksla zemej kitaip- ir as nenoriu paskesti seimoje ir tarp bliudu, o turiu daug prasmingos veiklos kitur. tai kam is manes saipytis ir apgaileti kad nesimyledama per vaisinga nepatirsiu pilnos aistros kaip gamtoje gyvunai?
(turiu draugiu, kurios tikrai net sm neatrsao ir niekur nedalyvauja gimus vaikams-vat tai man butu didelis minusas, nes esu socialiai aktyvi, o ir vaiku prisigimdzius nenoreciau numest kazkam ar manyt "lai vaikai augina vaikus").
8.o del jusu tikejimo. issidavet kad tikit reinkarnacija. na o as, krikscionisku paziuriu ja netikiu. ir man ta reinkarnacijos persama mintis kokti. ne, as netikiu kad dievas baudzia, bet savo reinkarnacijos paziuromis pati issidavet kad tikit baudomis.
visi kurie tiki persikunijimu, teigia, kad anam gyvneime buvai blogas, tai siame jau ir sergi. niekad nepamirsiu, kaip vienas krisnaitas man skele: tu esi neigaliuju bendruomenej, ar zinai kad jie visi siame gyvenime atsiima uz blogus darbus anuose gyvenimuose,
suprask, su padugnemis as bendrauju.

man tai aiskiai parode to krisnaito dvasini ir kulturini lygi.
TAi juk sakiau, kad jei
yra rimta priezastis-tai ir naudoji NSP. jei kitaip tu rimtu priezasciu neina isspresti ar nezinai kaip spresti
1.Moteris ,kuri nemyli saves ir save isnaudoja, niekada nebus grazu art ai daugiavaike seima ar ne, vaiku skaicius cia ne prie ko.
2.O jus gasdinat, kalbedama apie daug gimdymu vis naudojat labai neigiamus vaizdinius - mirti, ligas, skurda ir t.t.
3.As nesitycioju, as aiskunu, kodel ne toks populiarus NSP.
4.MAno metodas nera ..nes taip mociutei buvo

As net jokio metodo neturiu, as tik sakau kad
as asmeniskai nematau reikalo saugotis nuo vaiku, kas nori, kam reikia lai saugosi, man vaikai pavojau nesukelia, kad nuo ju reiktu saugotis
5.Kur rasiau, kad gyvenu su vyru 20 m

, rasiau, kad kartu 20,
jau 2 kartus rasiau, kad is pradziu saugojomes ir ta pati NSP naudojau, kazkiek ir kitu variantu. PAskui supratau, kaip tokius dalykus galima valdyti ir kitomis priemonemis- tai yra mintimis, bet cia jau diskutuoti ta tema neina, nes jus tai neigiate is esmes. JAu rasiau, kad pastojau per 2 menesius, kiek kartu tada mylejomes tikrai nepamenu. Jei jau labai cia visoms smalsu, tai ivairiai mylimes, dabar aisku ne taip daznai kaip seniau, nes mazi vaikai,bet kada ir bet kur nepasimylesi(seniau reciausiai myledavomes nakti ir lovoj

) bet per gyvenima buvo ivairiai kelias dienas is eiles galima myletis, galima karta per menesi ar kelis menesius nesimyleti, nes buvo taip, kad teko atskirai pagyventi isvykus i uzsieny, per gyvenima viskas keiciasi, norai, poreikis, suvokimas. Paskui kai pajutau, koks geris, malonumas yra pradeti vaikus, nebegaliu nuo ju saugotis, jei nors mintis tokia kyla-dvasinio malonumo nebelieka, jauciuosi blogai, nezinau ar sitai suprasit ,tai reikia isgyventi... 6.
Ir vel neigiama jusu mintis :
jei jau pas jumis butu 7vaikai ar ir toliau taip ramiai myletumetes?? kaip as galiu atsakyti i toki klasuima?tai reikia patirti, tureti tuos 7, kai gime pirmas- man tai atrode nezemiskas stebuklas salia manes, neisivaizdavau, ka reiskia auginti du, siek tiek bijojau, kai gime antra man pasirode viskas taip paprasta ir suderinama. Jei turesiu tokia laime pagimdyti 7 pasidalinsiu patirtimi su kitais, kazin ar jus beatsiminciau ir ar dar beegzistuos sis portalas
Dar kart sakau, kad
nesisaipau,,
nesmerkiu, neteisiu nei vieno, bet
bandau paaiskinti is kurios puses as tai matau. Ir juo labiau neapgailiu, nematau prasmes nieko apgaileti, nes vel plaukia is mano pasauleziuros, kas kaip nori tas taip gyvena
7.
O del gyvenimo tikslo-tai tikrai nemanau, kad musu tikslas gimdyti vaikus, tai ne tikslas -tai kelias -tai gyvenimas, kaip ir paciam tobuleti , mastyti, jei tikslas butu vaikai, tai koks is vis tada zmogaus, tokia sudetingo , tobulo sutverimo sukurimo tikslas? Parasciauisai as per kazka atejau i si pasuli ir per mane kazkas ateina, taip Dievulis viska surede, kad vaiku gimimas naudingas abiem pusem ir vaikams, ir tevams, ir tai zmonijos egzistavimo dalis....
8.As neissidaviau, as samoningai apie tai parasiau, ne kad tikiu, bet ,kad zinau, kad ji yra (tai skirtumas) jokiai religijai nepriklausau, nesiriamiu aklu tikejimu, bet tikrinu viska per save

, o jusu minima krikscionybe isbrauke is Biblijos visas vietas suristas su reinkarnacija ir nutare zmonems apie ja nepasakoti viduramziais, kaip ,kad ivede celibata ir kitu nesamoniu, biznis dabar baznycia

. Musu proseneliai zinojo apie reinkarnacija.
Tiesa, galima rasti dar tam tikru dalyku, yra vieta Biblijoje, kai Kristus isgydo berniuka, tevas buvo pasakes, kad berniukas serga nuo gimimo, ir kai mokiniai paklause, ar ta liga vaikui del jo ar jo tevu kalte, Jezus atsako del jo paties. TAi kaip jusu manymu ka tik gimes vaikas ,kazkuom gali buti prasikaltes?cia tik siaip pamastymas, cia jau visai atskira tema, nors labai svarbi

Ne juk sakiau , kad baudomis netikiu is vis kitom savokom jau mastau, tik tai, kad
gaunat - tai ka susikuriat. Toks Visatos modelis, jei zmogus patampa labai negatyviu pvz naikina kazka, automatiskai isijungia susinaikinimo jame programa. Susinaikinimas gali trukti kelis gyvenimus. Visokios mums matomos problemos ar ligos - tai signalai:zmogau ne taip kazka darai sioj zemej, kaip signalines lemputes masinoj. Ir daznai -tai padeda, kiek zmoniu i viska pradeda kitaip ziureti po ligu ar traumu ar pan...
Neapibendinkit visu ir zinokit ,kad kitu zodzius perleidziat per savo prizme, as nezinau, ka tas jusu minimas zmogus turejo omeny, bet gal visai
nepadugnes
ir blogu poelgiu nereikia maisyti su etiketem, blogas-geras zmogus neegzistuoja, jis tik kartais gerai, kartais blogai elgiasi ir visi mes tokie pat, vieni daugiau kazka supranta, kiti maziau, yra prasvitusiu zmoniu, kurie kitiems pasakoja , suteikia informacija:tokie kaip Jezus, Buda, Mahometas ir kiti. Ir faktas, kad zmoniu samoningiumas labai stipriai kyla, kas buvo stebuklai viduramziuose, tai vis labiau aisku siandiena
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 04 30, 17:10)
Na gal nereikia uz mane galvoti ir brukti man savo izvagas, ar verciau gebejima suvokti oponeno posta...
Niekada nemenkinau gamtos, mane stebina zmones, kurie uz ausu bando pritemti gamta iki savo stereotipinio pasaulelio. Gamta, kaip ir dievas, ribu neturi.
Kas trukdo, na jei nesi Rokfelerio anukas, vaikas, tuomet pinigus reikia uzdirbti.
Is jusu posto aisku, kad jus neturite verslo, o jei turite versla, tai jis smulkus, tik seimai pramisti. Nes tas, kuris turi "rimta" versla zino, jog tai ne zuikio dainos, reikalauja laaabai daug pastagu, o svarbiausia laiko. Beje, kuris turetu buti atimamas is vaiku.
Nebutinai uzsidirbti , yra daug pinigu srautu variantu

cia kaip kam patogiau
Turejau versla ir ta patirtis ismoke kitos pasauleziuros supratau, kad tai per didele kaina uz papildomus pinigus, kuriu ir nelabai matai, nes jie vel sugrista i versla. Nebent kitoks verslas
Einu kita linkme dabar, kuriu savo finansine nepriklausomybe ne pajemu didinimu, bet mazinimu, vartojimo mazinimu: pasyvus namas, sodas ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(carramele @ 2012 04 30, 11:22)
Ka raset? idomu zmoniu ,kurie turi daugiau vaiku pamastymai su realia patirtim
Papildyta:
QUOTE(nuar @ 2012 04 30, 11:24)
* Tuomet, kai dar nenorėjote vaikų, su vyru nesimylėjote išvis?
Jau atrasiau given
** Aš tikrai suprantu norą turėti daug vaikų. Buvo epizodų gyvenime, kuomet baisiai norėjau penkių.
Bet esmė ta, kad ar po 2, ar po 3, ar po 7 vaikų, jei jie auginami ir jų atėjimui ruošiamasi atsakingai, kažkada ateina momentas, kuomet įvertini savo emocines, fizines ir finansines galimybes ir padarai išvadą, jog jau gana. Ir tuomet reikia arba nesimylėti išvis, arba kažkaip saugotis nėštumo (kuo jūs kaip ir piktinatės
), pasirenkant sau tinkamiausią būdą.
nu cia irgi atrasiau given. tik pridesiu,kad nesipiktinu, tik parasau savo patirti.
*** Ar daug gyvenimų žmogus šioje žemėje gyvena, mes nežinom. Ar kiekvienas mums atsitinkantis dalykas turi priežastį - nežinom taip pat. Galim tuo tikėti, galim netikėti. Jūs tikit - na ir gerai, bet kai tą tikėjimą pateikiat kaip neginčijamą, senai įrodytą tiesą "ale vargšai jūs paklydėliai", tai atitinkama ir reakcija.
jei jus nezinot -tai naudokit pirma asmeni ,ne trecia
as ,rasiau, netikejime esme, bet zinojime....
Beje, gal jūsų šeima tikrai krišnaistai? Pagal pasaulėžiūrą ir gyvenimo būdą/vegetarizmą lyg ir panašu.
Tikrai nekrisnaitai,o kodel butent krisnaitai, gal siaip induistai
manau, visos religijos gana ribotos, nors labai daug geru dalyku, bet esminiu iki galo nepaaiiskina, raso sventrasciai labai abstrakciai , trukst akonkretumo, bet tu laiku zmonems ,matyt tokios informacijos tereikejo, siuo metu galiam gauti daug detalesniu ir tikslesniu ziniu.Man nebeuztenka, tokio atsakymo, :nes tokia Dievo valia
**** Sutinku.
***** Tas gerai.
Neradau vietos, kur ada21lt spermijus būtų pavadinus vaikais
Kai spermatozoidas susijungia su kiaušialąste, tai vis tik jau yra šis tas daugiau - tai yra gyvybės pradžia.
Butent tai yra zmogus, aiku viskas-jo lytis, plauku ,akiu spalva irt.t ,nes jis/ji nieko kito nebegaus tik maista ir deguoni, vystysis, augs , tobules... .
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2012 04 30, 15:27)
Na kaip jus nesuprantat, is jus norima padaryti zmogzude. Todel visokiais budais apeliuojama i jusu sazine, kuriai, anot ju, toli grazu iki "svarios".
Va dabar pamislyjau, sioje diskusijoje labai spekuliuojama gamta, todel kilo klausimas, o gandru ir kitu gyviu sazine svari, kai jie sausros metu is lizdo ismeta savo jauniklius? Arba kenguros, kai gresia ju gyvybem gresme is sterbles ismeta kenguriuka, pauksciai palieka lizdus su kiausiniais ir t.t.
Beskaitant kai kuriu oponentu mintis, anot ju, zmogaus paskirtis zemeje tik daugintis, o zmones yra vaiksciojantys inkubatoriai ir reproduktoriai, jei jau neatlieki sios misijos, tampi neva nepilnaverciu.
snekat visai kitom savokom. Niekas cia i jokias sazines neapeliuoja ir epitetais nesimeto.Paprasciausiai aptareme spirales veikimo principa. Neperdekit ir nedramatizuokit
Prie ko cia svari sazine, cia labiau susije su zmogaus informatyvuotumu, jei nezinai ka darai

taip ir uz tai yra sava kaina, bet ,tai kas kita, nei zinant zudyti
Jei jau lyginat save su gandrais ir kengurom, tai paaiskinkit kur cia,kam badas gresia? O siaip gyvunai neturi, nei laisvos valios, nei isminties ar fantazijos, jie gyvena vadovaujami instinktu, nors karatais tikrai visus nustebina savo poelgiais..
Jau rasiau given, butu tikrai bukas mastymas, jei galvotum,kad esi sukurtas, vien tam,kad gimdytum, kitus zmones, tam uztektu ir gyvunu lygmens....