Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo takų infekcijos, VUR

As nedarau slapimo taip daznai. Po paskirtos profilaktikos kai diagnozavo pirus 3 menesius kas meeai.Paskui sukarsciavua jei nera jokiu isoriniu pozymiu bet taip buvo vos kelis kartus.cia musu nefriloge Lietuvoje tokia rekomendacija ir nesuprantu kam daryti kas savaite smile.gif Geriant vaistus nbuvo nei vienos infekcijos.
Higienai gerai medetku aliejus,jokio muilo,svarus ranksluostukas skirtas tik mergaitei.
Papildyta:
Imunitetui duodu vit C su cinku,gerasias bakterija nes visgi tai antibakterinis vaistas ir zuvu taukus. i darzeli dabar pradeda. Bet as jokiu saugumo piremoniu nesiimu. tik pasakiau kad jokiu sedejimu ant zemes lauke, sausos kojos.
Atsakyti
Pupini,o kaip Jums Cerkauskiene? As vel bandysiu su ja susidraugaut, bet ligonineje kai gulejom man nepatiko kaip ji mus slauge, na gal per jautri buvau ir salygos ten baisios guleti.

Del slapimo tyrimu - tai mes gal 10 menesiu darem kas savaite, kad pagaut uzdegimo pradzia, todel nors infekcija kartodavos, bet niekuomet nebuvo temperaturos.
Ir atsiradus bakterijoms darydavom paseli ir gerdavom Furagina, nes jis nevimdo vaiko.

Lapelius slapimo tyrimams israsydavo seimos daktare, ji mus taip grieztai ir kontroliavo. Dabar darom tyrima kas 2-3 savaites, paziuriu koks jos slapimas ar nesloguoja.
Del slogos-tai jei teisingai suprantu-prasiplecia kraujagysles ir atsiranda eritrocitai,ty kraujas is inkstu, o tuo paciu gali atgal eiti slapimas i inkstus ir buti uzdegimas.

Bet eritrocitai mums kartojas su kiekviena sloga, o mums dabar 1,5 metu, su infekcijom pradejom turet riekalu nuo 3 men.
Atsakyti
Valduce, mums gyd. Cerkauskiene labai patinka, bandykit dar karta susidraugauti ax.gif

Terapanke, darom slapima daznai, nes norim pagauti infekcijos pradzia, zinau, kaip slapimas susirgus pasikeicia per savaite: nuo sterilaus iki 500 leukocitu, 250 eritrocitu, 3 baltymo. O be to, mano dukrai paskutini karta infekcija buvo besimptome, aptikom tik padare tyrima po savaites, o jei buciau dariusi po menesio g.gif
Terapanke, sekmes jums rytoj, lauksim ziniu 4u.gif
Atsakyti
O koki alieju medetku naudojate?
Is kur perkate?
as nusipirkau su ramunelemis, bet teko pavargti kol radau vaikiska...
O ka darote, jei slapimo tyrimai blogi? Furagino doze padidinate ar antibijotikai iskart?
Atsakyti
QUOTE(Kregzdute30 @ 2013 01 11, 00:47)
O koki alieju medetku naudojate?
Is kur perkate?
as nusipirkau su ramunelemis, bet teko pavargti kol radau vaikiska...
O ka darote, jei slapimo tyrimai blogi? Furagino doze padidinate ar antibijotikai iskart?

as naudoju Weleda medetku aliejuka 1 k savaiteje perbraukiu zemyn su vatele per lyt lupas. O jei uzpakaliukas paraudes, tai patepu Weleda zn tepalu.

Jei slapimo tyrimai blogi, tai mano seimos daktare iskart skiria didesne gydomaja furagino doze pagal vaiko svori. Galima pries tai slapimo paseli padaryti, mokamas, vezame i vilniaus santariskiu klinikas. Paselis parodo kokia bakterija ir koks gydymas. Paprastai pas mus ecoli budavo ir furaginu gydemes, tai veliau atsiradus leukocitams nebekartodavome paseliu, o tiesiog furagino doze didesne gerdavome pagal daktares apskaiciavimus. Jei draugaujate su kokia nefrologe, gali ir ji doze didesne skirti, nors paprastai kasdiene prieziura seimos gydytoja atlieka.

Buvo vasara atvejis kai didesne furagino doze nenaikino leukocitu, tuomet dareme slapimo paseli, kuris nieko neparode. Tada seimos daktare nusiunte mus ginekologiniam tepineliui, kuris parode kokus. Issigydeme su spec. tepaliuku Macmiror.

Zodziu esant blogam slapimui pirma kontaktas su seimos daktrare, kuri skiria furagino gydomaja doze.
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2013 01 10, 21:34)
Valduce, mums gyd. Cerkauskiene labai patinka, bandykit dar karta susidraugauti  ax.gif

Terapanke, darom slapima daznai, nes norim pagauti infekcijos pradzia, zinau, kaip slapimas susirgus pasikeicia per savaite: nuo sterilaus iki 500 leukocitu, 250 eritrocitu, 3 baltymo. O be to, mano dukrai paskutini karta infekcija buvo besimptome, aptikom tik padare tyrima po savaites, o jei buciau dariusi po menesio  g.gif 
Terapanke, sekmes jums rytoj, lauksim ziniu  4u.gif

O vat Cerkauskiene mums sake kad slapimo tyrimo pakanka 1 k men sad.gif. Jei nebutume dare kas savaite, kaip liepe seimos gydytoja, tai butume vel i ligonine atkeliave su 39 temperatura. Todel man ji ir nepatiko sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Valduce @ 2013 01 11, 13:04)
O vat Cerkauskiene mums sake kad slapimo tyrimo pakanka 1 k men sad.gif. Jei nebutume dare kas savaite, kaip liepe seimos gydytoja, tai butume vel i ligonine atkeliave su 39 temperatura. Todel man ji ir nepatiko sad.gif

Mums irgi sake karta per men, bet mes dzniau pasidarom, blogiau nebus, infekcija pagauti pradzioje svarbu, nes uzdelstas gydymas (ypac mziems vaikams) didina randu tikimybe. Jei pediatre nepries, tai darykite ir jus dazniau.
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2013 01 11, 13:16)
Mums irgi sake karta per men, bet mes dzniau pasidarom, blogiau nebus, infekcija pagauti pradzioje svarbu, nes uzdelstas gydymas (ypac mziems vaikams) didina randu tikimybe. Jei pediatre nepries, tai darykite ir jus dazniau.

taip ir darome smile.gif Bet matai, reikia patiems gudresniems uz daktarus buti...aciu, kad visoms mamytems siame formume, kurios mane pakonsultavo smile.gif

Beje kazkada buvo ikelta atmintine apie mergaiciu higiena. Turiu issaugota paveiksliuka. Tik kaip ji prisegti prie zinutes? smile.gif
Atsakyti
Musu seimos gydytoja pati man pasake esanti nekompetetinga sioje srityje. Reiketu susirasti gydytoja turincia tokiu pacientu kaip mes...gal yra zinanciu is Siauliu?
Tik tiek, kad ji niekada negaili siuntimo ar kai paprasau visada padaro tyrimus.
Musu atveju reikia paciai labai dometis
Atsakyti
atmintine as buvau ikelus kur man dave.
viskas praejo gerai.Lauksiu rezultatu smile.gif
Atsakyti
as naudoju weledos, ar koki kita organiska, kiekviena diena.
O del tyrimu,matyt kiekvieno situacija individuali. Kadangi tuoj 2 metai kai su profilaktika as matyt labiau ir atsipalaidavus.pirmaji pusmeti buvo kitaip.Niekada geriant nebuvo infekcijos, nei karto.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2013 01 11, 15:16)
atmintine as buvau ikelus kur man dave.
viskas praejo gerai.Lauksiu rezultatu smile.gif

Smagu girdeti, kad viskas praejo sklandziai smile.gif isvargina vaikucius tie tyrimai.
Atsakyti