Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo takų infekcijos, VUR

QUOTE(pupinis @ 2012 09 14, 12:55)
Pasiskaičiau aš čia, žiūriu, kad tas refliuksas kažkokia jau msitika darosi,  mums irgi sakė urologas nesidžiaugti, kad vienoj pusėj neberodo refliukso, jo tiesiog gali neužfiksuoti, tai nesuprantu, kam tie tyrimai, o nefrologe sakė, kad nesąmonė, jei vienoj pusėj rodo, tai ir kitoj turėtų matytis.... Bet dabar tai jau nebežinau, ką ir galvoti  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
MichGirl, o kokią jums operaciją darė, ar leido Defluxą?

Laba vakareli, mamytes:)
Pasiskaiciau Jusu post'us, na tikrai tie refliuksai ir ju nustatymas kazkokia mistika... Mes gyvenome be vaistu menesi ir buvo ok. Tiesa pries tai slapimas buvo blogas, nes ginekologinis paselis rode kokus, bet pasigydzius su genitaliju tepaliuku menesi buvo viskas ok. Dabar vel lenda eritrocitai, turbut delto, kad sloguojame... Zodziu vis dar neatsipalaiduojame...

Visoms mamytems linkiu stiprybes, o vaikeliams - greit greit isaugti bedeles.
Atsakyti
Nepraejo nei 2 savaites rytinis slapimas rodo nitritus( vakar vakare nerode).Daugiau nieko-leukocitu net Trace neuzfiksuota kas yra nuo 10. Esu tokkioj situacijoj vakar gydytoja pakeitem ir reiki 2paru kad butu paciente ir aisku senos isbraukiama:oh kaip tycua,galva is pat ryto skauda..
Atsakyti
O aš turiu rezultatus.leukocitu- 0-2, eritrocitu 0-2, epiteliniu lasteliu kelios ( ju buna visa laik kelios, del pazeisto inskto), mikroorganizmu- daug, prie komentarų kaip įprasta nieko neparašyta. Skambinu i labaratoriją, gaunu komentarą kodėl nenuprausiau mergaitės prieš paiimant šlapimą.Nu nuprausiau, nuvaliau kaip visuomet kaip ligoninėje išmokė prieš imant tyrimams ka daryti.Jų nuomone infekcijos nėra, nes su ja būna ir daug wbc ( tą aš žinau), bus blogai surinkta ( darė tiesiai i megintuvėlį sedėdama ant tualeto).Tačiau internete pasiskaičiau truputį, vienam saite rašė, jog infekcijos pradžioje leukocitų gali ir nerodyti g.gif Šlapimas turi stiprų kvapą ( arba man paranoja, Mb grįžęs pasakys kaip yra ištikrųju).Eritrocitų gali kelis rodyti del šnopavimo, biški tokia lyg ir slogytė, tie keli leukocitai mergytei ir nieko tokio.Gal kam tekę susidurti su tokiu šlapimo atsakymu, kai mikroorganizmų yra, leukocitų ne? g.gif Laukiau, kad būtu aiškiau, pasidarė dar painiau.Ryt arba tik pirmadienį bandysiu pas gydytoją papult.
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 10 04, 18:05)
O aš turiu rezultatus.leukocitu- 0-2, eritrocitu 0-2, epiteliniu lasteliu kelios ( ju buna visa laik kelios, del pazeisto inskto), mikroorganizmu- daug, prie komentarų kaip įprasta nieko neparašyta. Skambinu i labaratoriją, gaunu komentarą kodėl nenuprausiau mergaitės prieš paiimant šlapimą.Nu nuprausiau, nuvaliau kaip visuomet kaip ligoninėje išmokė prieš imant tyrimams ka daryti.Jų nuomone infekcijos nėra, nes su ja būna ir daug wbc ( tą aš žinau), bus blogai surinkta ( darė tiesiai i megintuvėlį sedėdama ant tualeto).Tačiau internete pasiskaičiau truputį, vienam saite rašė, jog infekcijos pradžioje leukocitų gali ir nerodyti  g.gif  Šlapimas turi stiprų kvapą ( arba man paranoja, Mb grįžęs pasakys kaip yra ištikrųju).Eritrocitų gali kelis rodyti del šnopavimo, biški tokia lyg ir slogytė, tie keli leukocitai mergytei ir nieko tokio.Gal kam tekę susidurti su tokiu šlapimo atsakymu, kai mikroorganizmų yra, leukocitų ne? g.gif  Laukiau, kad būtu aiškiau, pasidarė dar painiau.Ryt arba tik pirmadienį  bandysiu pas gydytoją papult.

Rodos anksciau taip mums buvo, kad pirmiau nitritai, bakterijos, o leukocitu nera. O po to, aisku, leukocitai islindo. Padarius slapimo paseli - niekas neisaugo. Ir furaginas aisku mums nepadejo. Tuomet musu seimos daktare pasiule padaryt ginekologini paseli ir tepineli. Ginekologinis paselis parode kokus ir gydeme juos su macmiror tepalu tepdami 2k dienoj tarp lyt. lupu. Taip uzmusem bakterijas ir dingo leukocitai. Tiesa, dabar lenda eritrocitai, matomai del slogos, ex, kada tai baigsis...

O kaip slapimo spalva? Manai merginai buvo tamsus kaip alus, kaupes druskos, vadinas skysciu labai truko, reikia tokiu atveju duoti gerti. Kas yra "Wbc" ir "MB"?smile.gif
Tikiuos, kad gal mano atsakyme kazkas bus naudingo...
Atsakyti
wbc white blood cells na leukocitai.O mano mergyte su 39ir antibiotikais.Slapimas smirda toks su rugsties kvapu,kartais druzlinas..Lauksim paselio..Visiskas liudesys,ir dar ta tempa nenusimusa jau buvau pamirsus koks visas sitas reikalas slykstus sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Terapankė @ 2012 10 05, 19:49)
wbc white blood cells na leukocitai.O mano mergyte su 39ir antibiotikais.Slapimas smirda toks su rugsties kvapu,kartais druzlinas..Lauksim paselio..Visiskas liudesys,ir dar ta tempa nenusimusa jau buvau pamirsus koks visas sitas reikalas slykstus sad.gif

Ojei ojei, laikykites mergaites! Laukiam Jusu paselio rezultatu, turi parodyt su kuo kovot reikia. Stiprybes!
Atsakyti
Antibus jau vistiek geria,negalima mum laukt.nebent isaugus bakterijai jie netike kitus gert reiketu.O o to is kart profilaktika sad.gif 2 susiktos savaites!!!!!
Atsakyti
Valduce,pupinis gal teko dometis jum kur daro Defliux privaciai ir kokia kaina Lietuvoje? Ar kuri esat pareiske toki nora siai procedurai savo gydytojams? Ka jie.i tai tokio amziaus vaikuciams?
As apsisprendziau ir cia,ir LT kalbetis del defliukso aisku idomu ar kuris gydytojas "palaimins" mano norus,bet isaugimu neebetikiu..
Atsakyti
Terapanke, mums dažnai rodo nitritus, bet daugiau nieko nebūna, nei leukocitų, nei eritrocitų, iš pradžių dar darydavo pasėlius (niekas neišaugdavo), o paskui nustojo juos daryti, o tik po savaitės kartojam šlapimą ir visada nebebūna tų nitritų, o paskui vėl kada išlenda. Gal tikrai jums pakliuvo kokių bakterijų imant šlapimą, nesvarbu, kad mergaitė buvo gerai nuprausta.
Dėl Defluxo, tai mums patarė gyd. Gricius, o mūsų nefrologė labai tuo suabejojo, sakė, kad tai nėra panacėja ir dar nusiuntė pas urologą Verkauską, kuris irgi nesiūlė. Kur privačiai daro, nežinau, bet galima kreiptis į konsultacijų polikliniką Santariškėse, mokėti pinigus (kaip ir privačiai) ir kalbėtis su urologais.
Atsakyti
Pupinis, aciu.O tai kiek metu gerti profilaktika normalu skaitytusi? g.gif
Man bet kokiu atveju Kaunas butu, mano seima ten, tai padetu..Ir siaip KMUK lankomes visada.Kazkaip google nieko beveik nera lietuviu kalba, kaip ir kur atliekamda.Atordytu visai ten nera tokios proceduros.
O del slapimo..Na kad jau ketvirtadieni karsciavo, penktadieni 39.Daugiau jokiu pozymiu, kad suabejociau, kad cia ne infekcija.Bandysiu siandiena skambintis po pietu del tyrimu atsakymu, isitiktinti kad bakterija neisaugo, ar tinkamus antibiotikus geria jei ka..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terapankė: 08 spalio 2012 - 09:44
Dėl Kauno tai nieko negaliu pasakyti... Mes dabar gersim 1,5 metų, prieš tai gėrėm 6 mėn. Nezinau, kiek iems normalu tuos vaistus gerti. Sunku jums dabar, laikykites.
O Kaune savo urologo ar nefrologo pasiklauskit del operacijos, gal ka ir patars.
Atsakyti
QUOTE(pupinis @ 2012 10 08, 09:35)
Dėl Kauno tai nieko negaliu pasakyti... Mes dabar gersim 1,5 metų, prieš tai gėrėm 6 mėn. Nezinau, kiek iems normalu tuos vaistus gerti. Sunku jums dabar, laikykites.
  O Kaune savo urologo ar nefrologo pasiklauskit del operacijos, gal ka ir patars.

Būtinai klausiu nefrologės Kaune, jau esu užregistravus.Aišku, mieliau viską daryčiau čia, kur mes gyvename, tik jaučiu jau atsakymą gausiu ne, nes ji dar mažytė..
Na, as jau perėjau šoko būseną..Ir iš kitos pusės žiurint džiaugiuosi, žinanti realią situaciją, nei kad geri ir galvoji kad viskas gerai.
Atsakyti