Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

Apklausa: Ar dalyvausite šauniųjų pradinukių susitikime Klaipėdoje? (23 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
O kiek jis kainuoja, tas maišiukas? Ir ką dar iš jo galima daryti?

Stiklo audinys kainuoja virs 10 Lt, bet jo uztenka ilgam. Senukuose ieskojau dazu skyriuje. Man si ideja patinka ir todel, kad pati gali nuspresti kokios spalvos bus tavo kurinys, tiesiog i klijus - lipala (praskiestus siek tiek vandeniu) dedi norima dazu spalva ir teplioji ant baliono. Tiesa, pati plausa plesai gabaliukais ir taip pat lipdai ant baliono. Reikia stengtis, kad pavyktu grazus vienalytis sluoksnis, nedeti tu gabaliuku vienas ant kito. Nors, jeigu bandysite, galbut jums bus graziau ir is storesnio sluoksnio. Kita diena ,,baliona" susprogdiname su adata ir perkerpame pusiau (ar kitaip, kaip jums ten pavyksta) ir tai yra puikus krepselis kiausiniams arba vazonelis gelems.... puiku. biggrin.gif
Papildyta:
Man kaip adaptuotai, neaišku blush2.gif, kam tas stiklo audinys? Kaip juo naudotis? Ar paprasti siūlai netinka?

Taip siulai tinka, bet man cia yra ,,greitesne" technika smile.gif Siaip tokiu burbulu galima daug prisigaminti ir tai bus puiki lubu puosmena, galima dar gelemis ar drugeliais papuosti smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enija05 @ 2012 03 20, 22:45)
Stiklo audinys kainuoja virs 10 Lt, bet jo uztenka ilgam. Senukuose ieskojau dazu skyriuje. Man si ideja patinka ir todel, kad pati gali nuspresti kokios spalvos bus tavo kurinys, tiesiog i klijus - lipala (praskiestus siek tiek vandeniu) dedi norima dazu spalva ir teplioji ant baliono. Tiesa, pati plausa plesai gabaliukais ir taip pat lipdai ant baliono. Reikia stengtis, kad pavyktu grazus vienalytis sluoksnis, nedeti tu gabaliuku vienas ant kito. Nors, jeigu bandysite, galbut jums bus graziau ir is storesnio sluoksnio. Kita diena ,,baliona" susprogdiname su adata ir perkerpame pusiau (ar kitaip, kaip jums ten pavyksta) ir tai yra puikus krepselis kiausiniams arba vazonelis gelems.... puiku. biggrin.gif
Papildyta:
Taip siulai tinka, bet man cia yra ,,greitesne" technika smile.gif Siaip tokiu burbulu galima daug prisigaminti ir tai bus puiki lubu puosmena, galima dar gelemis ar drugeliais papuosti smile.gif biggrin.gif

O kokie dažai naudojami? Tinka guašas?
Papildyta:
QUOTE(enija05 @ 2012 03 20, 22:45)
Papildyta:

Gal turi kokių darbelių nuotraukų daugiau? Sudomino g.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2012 03 20, 13:39)
Dirbu pagal Veličką, tačiau pratybų neperkame. O kodėl nesiruoši imti ŠOK serijos muzikos vadovėlio „Vieversys“?

pirmi metai ir su pirmokais dirbame pagal "Vieversi", man is visu triju jis labiausiai patiko.

QUOTE(simba3 @ 2012 03 20, 15:58)
Sveikutes mergaites, ar dar negavot kvietimo i seminarus IKT panaudojimas SUP vaiku ugdyme. (netikslus pavadinimas, bet tas kur kartu su spec. pedagogais Klaipedoje, Panevezy ir Kaune). Domintu Panevezys balandzio 10-11 dienomis g.gif

negavau, nors mano dienos kitos 12,13
QUOTE(lutute1 @ 2012 03 20, 22:00)
Dėkui už nuorodas. Ar ten moko vaikus groti dūdelėmis? Ir dar nesupratau, ar Vieversys išleistas visoms pradinėms klasėms, ar tik 1-2kl.? Kas galėtų plačiau nušviesti darbą su Vieversiu? ax.gif

vat su dudelemis nemoko, kiek zinau ir antroje klaseje to nera
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 03 20, 13:28)
Mergaitės, kurios vedate muziką, labai reikia jūsų patarimo. Kurio autoriaus vadovėliais ir pratybomis naudojatės (Veličkos ar Krakauskaitės)? Kokie privalumai, o kokie trūkumai? Būsiu dėkinga už pasidalinimą patirtimi 4u.gif

Na, pasidalinsiu ir aš savo pastebėjimais.
Krakauskaitės vadovėlyje man visai nepatinka realiatyvi solfedžiavimo sistema, kai SOL gali būti ir ant pirmos linijos, ir ant trečios, ir dar nežinia kur... Sakyčiau, tai ganėtinai apsunkina natų mokymąsi.
E. Veliškos vadovėlio privalumas - labai aiški, nuosekliai pateikta muzikos rašto mokymosi sistema. Man patinka ir grojimas dūdelėmis. Vienintelis šio vadovėlio minusas - daugelis dainelių tarmiškos. Mano supratimu, muzikos vadovėlyje galėtų būti ir šiuolaikiškesnių dainelių, kurias galima būtų ir per kokią klasės šventę užtraukt..
Dabar dirbu pagal "Vieversį". Jame pateiktos tikrai įdomios dainelės, yra ir dainelių fonogramos. Labai įdomūs kūriniai parinkti muzikos klausymui. Jei vaikai kūrybingi ir mėgsta muzikos klausydami dar vaidinti, tai pats tas. Pateikta dar galybė visokių užduočių, tad tikrai įdomu. Siūloma groti ne dūdelėmis, bet kitokiais įvairiais ritminiais instrumentais. Pasigendu tik pratybų sąsiuvinio. Dar norėjosi anksčiau pradėti mokytis natų, nes čia jos atsiranda praktiškai tik antrą pusmetį. Nors mokomės iš "Vieversio'', bet turim ir dūdeles. Vienas kitam netrukdo.. smile.gif
Beje, atradau puslapį http://www.dudele.lt/ Ten galima dūdeles įsigyti beveik dvigubai pigiau nei kitur... smile.gif

P.S. "Vieversio" trečiai klasei dar nėra, bet žadama greit išleist...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naminukė: 21 kovo 2012 - 00:44
QUOTE(R.@usra @ 2012 03 20, 23:18)
Tai jau paskutinis srautas "Pradinių klasių mokytojų ir specialiojo ugdymo pedagogų kompetencijų taikyti informacines komunikacines technologijas (IKT) ir inovatyvius mokymo metodus tobulinimo modelio išbandymas ir diegimas".
Dabar buvo tik pirma dalis "Bendrųjų ir esminių kompetencijų ugdymas pradinėse klasėse". Medžiagos t.y.skaidrių dar negavome, bet sakė, kad atsius kiekvienai dalyvavusiai į el.paštą, o tada būtinai pasidalinsim group.gif

Bandau suprasti, ar apie tą patį seminarą kalbam... Kovo 19d. buvau kooperacijos kolegijoj vykusiame seminare ir ten tikrai buvo "Pedagogų kompiuterinio raštingumo reikalavimai. Edukacinė dalis". Buvo kalbama apie mokymąsi Moodle nuotolinėj sistemoj.
Dėkui Lututei, kad paskelbė apie šį seminarą čia, forume.
Atsakyti
QUOTE(editaite @ 2012 03 21, 01:08)
pirmi metai ir su pirmokais dirbame pagal "Vieversi", man is visu triju jis labiausiai patiko. vat su dudelemis nemoko, kiek zinau ir antroje klaseje to nera

QUOTE(naminukė @ 2012 03 21, 01:41)
Na, pasidalinsiu ir aš savo pastebėjimais.

Ačiū editaitei ir ypač naminukei už patarimus dėl apsisprendimo renkantis muzikos vadovėlius. Dėka jūsų, širdis labiau krypsta link Vieversio.
Tik mane truputį neramina, kad nėra pratybų sąs... doh.gif O kaip jūs užpildote šią spragą pamokose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 21 kovo 2012 - 08:00
QUOTE(enija05 @ 2012 03 20, 23:45)
Stiklo audinys kainuoja virs 10 Lt, bet jo uztenka ilgam. Kita diena ,,baliona" susprogdiname su adata ir perkerpame pusiau (ar kitaip, kaip jums ten pavyksta) ir tai yra puikus krepselis kiausiniams arba vazonelis gelems.... puiku. biggrin.gif

Ačiū, enija05, už išsamų paaiškinimą. Šiandien Senukuose visoms prekėms 30% nuolaida, tai bus proga pigiau įsigyti stiklo audinio.
Tiesa, dar klausimėlis. Ar stiklo audinys nebraižo rankų? Man jis kažkuo asocijuojasi su stiklo vata, kuri sukelia labai nemalonius pojūčius prisilietus ir ilgiau palaikius rankose. Bet tikiuosi, kad savo pamąstymuose esu neteisi. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 03 21, 07:53)
širdis labiau krypsta link Vieversio.
Tik mane truputį neramina, kad nėra pratybų sąs... doh.gif  O kaip jūs užpildote šią spragą pamokose?

Manau pakanka ir muzikos sąsiuvinio su penklinėmis.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 03 21, 02:00)
Bandau suprasti, ar apie tą patį seminarą kalbam... Kovo 19d. buvau kooperacijos kolegijoj vykusiame seminare ir ten tikrai buvo "Pedagogų kompiuterinio raštingumo reikalavimai. Edukacinė dalis". Buvo kalbama apie mokymąsi  Moodle nuotolinėj sistemoj.

Na man šis seminaras schmoll.gif tok šlamštas buvo
Gero tik tiek, kad gavom popieriuką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2012 03 21, 07:53)
Ačiū editaitei ir ypač naminukei už patarimus dėl apsisprendimo renkantis muzikos vadovėlius. Dėka jūsų, širdis labiau krypsta link Vieversio.
Tik mane truputį neramina, kad nėra pratybų sąs... doh.gif  O kaip jūs užpildote šią spragą pamokose?

kol kas pratybų sąsiuvinio nepasigedau, o kai norėsis, kaip ir sakė, pasiimsim natų sąsiuvinius.
Atsakyti
Labutis,
Sudomino mintis su burbulais. Enija, o kiek burbulų būtų galima pasidaryti iš vieno maišelio? Ar dedate pluošto gabaliukus šalia vienas kito ar ir ant viršaus truputį dedate? Ar jis sudžiūvęs yra tvirtas ir kai iškerpi norimą formą ar jis nesubliukš? Kilo mintis kur panaudoti.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 03 21, 02:00)
Bandau suprasti, ar apie tą patį seminarą kalbam... Kovo 19d. buvau kooperacijos kolegijoj vykusiame seminare ir ten tikrai buvo "Pedagogų kompiuterinio raštingumo reikalavimai. Edukacinė dalis". Buvo kalbama apie mokymąsi  Moodle nuotolinėj sistemoj.

Man sunku konkrečiai pasakyti ar čia toks pat, tik žinau, kad mes turėsime dalyvauti šešias dienas, kad būtų išklausytas visas seminaras. Man Palangoje tai labai patiko mirksiukas.gif Ir dar iš kolegės girdėjau, kad Panevėžy toks vyko rudenį ir kas dalyvavo buvo labai patenkinti thumbup.gif
Atsakyti