Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(pandre @ 2012 03 26, 21:44)

man labai patiko smile.gif

kas portretus, o as sikart su augaliuku

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 24, 05:28)

Dekui labai kad nepatingejai paieskot, bet sita ir as buvau radus. Turejau omeny, kad niekur neradau kad galima butu elektronini varianta isigyti, nes as ne LT, tai iki manes kol ateis ilgai uztruks. Teks palaukt vizito i LT smile.gif
QUOTE(kristalines @ 2012 03 24, 20:12)
bet galiu net placiau papasakoti foto ideja smile.gif

Idomus tas auto, labiau patiko JB. Bet remelio tai irgi kiek beziureciau neradau. g.gif
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 25, 10:33)
man spalvtota labiau patinka rolleyes.gif is karto patrauke demesi rolleyes.gif
o as, dedu 12/52
ir is vakarykstes fs, bet esu savim ziauriai nusivylusi, nepavyko isgauti to, ko norejau. Daug ko neisnaudojau, daug ko nesuziurejau, ypac antro plano  verysad.gif

Patiko abi. Labai!
QUOTE(dosa @ 2012 03 25, 16:50)

Liuks pratesimas.
QUOTE(airv @ 2012 03 26, 11:05)
Tyla, tai atnešu foto, kritikai.

Man tai pasirode kad kazkas su kaklu negerai, bet siap nuotrauka patiko.
Jurzole bigsmile.gif normaliai!

O as sestadieni pabuvojau seminare bigsmile.gif Nu kaip patiko bigsmile.gif Bet biski soko gavau, kai suzinojau kad ne teorijos visa diena klausysim, o modelius fotografuosim blink.gif bigsmile.gif Kai panikos banga atslugo, tai fantastiskai laika praleidau, ir gal net ka nors ismokau g.gif (tiek informacijos gavau, kad dar net nezinau ka prisimenu biggrin.gif ) Ir dar gavau tokia kamera apziuret ir kaip viskas atrodo pries fotografavima paziuret (reik uzsidengt su tamsia paklode, kaip filmose rodo ir vaizdas ekrane virsum kojom matosi blink.gif thumbup.gif Is popaklodes mano WOW taip garsiai nuskambejo kai vaizdas pasirode, kad visi zvengt pradejo biggrin.gif).
user posted image
O cia atnesu snd pasivaiksciojimo nuotrauka. Mane kazkuom uzkabino. Pakritikuokit 4u.gif
user posted image
Dar kelios cia
Atsakyti
QUOTE(chiquitka @ 2012 03 23, 16:54)
Man tamsesne patiko. Siap maciau ir idomesniu tavo auto, bet ir sitas neprastas. Ziauriai sudomino tavo bandymai objektyva tept viskuom kas papuola  biggrin.gif drasu! As tai saugau, kaip savo aki  biggrin.gif  Na bet tas tikriausiai praes...

tikiu, kad buvo idomesniu. nesakau, kad mano idejos issisemia, bet autobiografija 52 nera lengva, bent jau man blush2.gif kreive svyruoja ir tikrai nebus tik aukstyn aukstyn ir aukstyn. o noretusi hehe.
QUOTE(Ainoa @ 2012 03 24, 23:48)
man Maggie auto patiko wub.gif tik tas kur sviesesnis, baltesnis. O tu rimtai ten objektyva tepei kazkuom, nes jei juokavai, tai geriau pasakyk, kol naujokes objektyvu nesugadino biggrin.gif

taip. rimtai. as irgi saugau, tipo biggrin.gif bet istepti ji juk nieko blogo. turbut. turiu sau toki tiksla iskelus - kuo daugiau isnaudoti turima fotika, kuo maziau fotoshopinti (nors man foto apdribimas su LR ar PS beveik lygiai toks pats malonumas, kaip jos darymas). nes toki rukeli labai lengva galima su PS isgauti, juk apstu action'u, teksturu. siuo atveju as labai tingiu sedeti "per ilgai" (pvz valanda) prie vienos foto retusavimo, tad man patinka experimentuot befotkinant. pabandyk. smagu.
QUOTE(chiquitka @ 2012 03 23, 21:19)
Nebuvau macius. Paziurejau tas nuotraukas. Nu zinok idomios jos man, ne sedevrai, nu bet idomios!

pritariu. ir man labai skaniai susiziurejo Indija mieste smile.gif visai neblogai tau sekasi fotografuoti kitka, ne tik vaikus. gal tu save varzai? per anksti susidarei photo list'a smile.gif pasibandyk su ta pacia gamta, peizazais. nes paziurejus tavo miesta, Indija pasirodo labai spalvinga wink.gif
QUOTE(smalsi_ @ 2012 03 23, 18:25)
:
Šiandiena tai fotografuosiu namuose žydinčią lavongelę

o kaip atrodo lavongele?
QUOTE(chiquitka @ 2012 03 23, 20:16)
O dabar sakai, kad neturi ka fotkint  g.gif  Gyvenant Indijoj 

labai fainas issamus komentaras Paluri darbams. manau kiekvienai kiek ilgiau fotkinant, kuri pasimeta, panasaus tipo komentaras yra aukso vertes. saunuoles merginos kad palaikom taip viena kita.

dazniausiai nekreipiu demesio i akiplesas ir pastaraisiais menesiais nedalyvauju gincuose bei naujokiu intrigose ir t.t. ir pan. si karta pasakysiu kai ka Speltai (galvojau, kad praeis per savaitgali ir nereikes tusciai ausinti burna, bet visgi ne, labai jau niezti) - jei nori mokytis ir draugiskai gyventi - ziurek ir 2x pagalvok ka ir kam rasai. cia nekalbu apie save (apacioje postai), o bendrai, nes paciai bus nefaina, kai uzsitrauksi nemalone bei statusa isterikes nemoksos. less talking more action. laukiu namu darbu. ypac wb lotuliukas.gif 4u.gif

QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 17:18)
tik nesuprantu, kodel agresyviai? nieko lyg ir neizeidziau, neapsmeiziau.. ir viskas prasidejo,kad Meggie nuotrauka pakomentavau, sulaukiau daug streliu delto.hm. tai as tada taip suprantu, jei naujokas sioj temoj, tai ir komentuot negalima, ir pasisakyti savo nuomones.

o tai gal ne siaip sau sulaukei tu streliu? gal tu bent puse pramok to ka cia moka merginos kelis menesius sedincios ir ilgiau, o tada taip riebiai ar tusciai pasisakyk? nepamirsk 2x pagalvoti pries tai.

komentuok i sveikata, dalyvauk, skaityk, nesutik, argumentuok, bet tu bent jau namu darbus atlik ir koki savo darba pateik. o nelok cia, is budos net neislindus.

QUOTE(chiquitka @ 2012 03 23, 18:01)
O tu atejai vakar nemokedama fokusuot, tiesiog reikalaudama sau demesio (bent jau man is salies taip pasirode) o snd jau puoli kritikuot kitu nuotraukas. Tai kodel ta tavo neargumentuota kritika turetu butu priimama teigiamai?
Nustebtum, kiek cia naujoku, tikrai, daugumos, kurie akiu pirma diena nedrasko, niekas cia neskriaudzia  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(pandre @ 2012 03 26, 22:44)
12/52
Ikeliu trumpam..na, ne taip jau ir trumpam...iki ryt vakaro....komentarai, nuomones bais laukiamos ax.gif  Is temos, kai Say rekomendavo padaryti kazka analogisko kai dukrytes autoportreta buvau padariusi..savo, taip neisejo, tai rodau kas isejo..originali su daugiau erotikos, bet cia ja kiek uzglaisciau blush2.gif todel trumpam ja ir terodysiu..laukiu pasisakymu blush2.gif

labai noreciau pamatyti originala su daugiau visko. nes akys taip ir laksto beieskant kokios detales, dabar visas demesys veidui, gan konstrastingam. bishki highlight'o geltono davei? arba mano akys meluoja, arba cia ne visai jb? siaip labai idomus darbas, nors kazko truksta, gal formata kitoki rinkciausi, net nezinau ka keisciau.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 03 26, 20:23)
tikiu, kad buvo idomesniu. nesakau, kad mano idejos issisemia, bet autobiografija 52 nera lengva, bent jau man  blush2.gif kreive svyruoja ir tikrai nebus tik aukstyn aukstyn ir aukstyn. o noretusi hehe.

Noretusi visiems smile.gif O ar imanoma? biggrin.gif
Prie to pacio paminesiu dar kai ka is seminaro. Labai nustebino fotografas kuris ji vede. Dirba 17 metu, sake per ta laika yra padares 4 milionus nuotrauku. Is ju GEROM (originaliom ir budingom tik jam, tokiom kuriais jis kaip fotografas paliko pedsaka) jis skaito 8!!! Tai kazkaip palengvino man mano kancias, kad per 2.5 menesio nei vieno sedevro nesukuriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 03 26, 22:23)

O aš vakar grįžau labai pavargus ir užsimaniau pažiūrėt teliką, junginėjau sau ir užmačiau laidą su Rūta Grinevičiūte. Ten kalbėjo apie tai, kaip dažnai žmonės atėję pas kažką į komandą, na, pvz kai režisierius ar aktorius renkasi koks nors jau turintis vardą režisierius į kursą, tai atsiranda tokių, kurie staiga tais autoritetais ima ir pradeda piktintis, jais nebetiki, nori juos mesti, skandalinasi ir tokie niekada nieko nepasiekia. Šiaip nėra blogas bruožas turėti ir ginti savo nuomonę, tačiau aš manau, kad būtina tikėti labiau pažengusiais ir laikyti juos autoritetais, nepaisant nei stiliaus, nei charakterio bruožų, nes jie yra tie, kurie turi vardą arba yra pasiekę daugiau nei, tarkime, aš, kuri ateinu į kažkokią grupę ar mokymus.

Tai išgirdusi tą pavyzdį, iškart prisiminiau nuolatinius barnius tarp naujokų ir pažengusiųjų.

Taigi, jei ateinate čia, reikia tikėti tais, kurie Jus moko, pataria, nes čia niekam neįdomu kabinėtis vardan kabinėjimosi (atsakau į kažkurios mergaitės klausimą - per didelis kabinėjimasis prie klaidų kažin ar pažengusiojo bruožas, anaiptol, smulkmenas, o ne esmę mato naujokas, beje, jei darbas visai nieko vertas, tai jokios prasmės nėra kabinėtis nei prie smulkmenų, nei prie esmės, kurios dažniausiai nėra).

Taigi, norėjau pasakyti, kad tiesiog tas, kas jau yra daugiau pasiekęs, nusipelno kažkokios pagarbos, nes nori padėti, taip kaip padėjo jam. Negretinu aš tų pavyzdžių (mūsų ir pvz aktorių kurso su režisierium priešaky, ar kokio nors choro su Giulija priešaky, kuri turi teisę jiems pasakyti, ką daryti), tačiau esmę, manau pasakiau.

Ir jei pažengęs nėra toks jautrus, kaip Jūs norėtumėt, tai visų pirma yra virtualumo kaina, nes empatija veikia bent pamačius žmogų, kuriam reikia to jautrumo, priešingu atveju, tiesiog neįmanoma bendrauti su visais vienodai, nes visi yra skirtingi - juk vienas reaguoja labai audringai į pasisakymą "ši nuotrauka yra šūdas", o kitas nusijuokia ir eina dirbt toliau.

Zirze, ten auto tavo projektėlis? tada aš pasikabinėsiu. Nes auto, aš suprantu kitaip. Toje nuotraukoje nėra jokio autoportreto, ten jei ir yra tavo pirštai, jie jokio vaidmens nevaidina, jų galėjo ten ir nebūti, ten galėjo būti ir kojų pirštai, ten galėjo būti ir vaiko ar senelės pirštai. Auto gali būti su kūno detalėm, mano supratimu, pati taip darau. Bet turi būti mintis. O dabar šioje nuotraukoje pagrindinį vaidmenį atlieka gėlės.
Aš pvz su viena nuotrauka taip pat rizikavau, be konteksto niekas nebūtų supratęs, todėl ir parašiau, kad aš esu vaiko aky ir tai susiję su buvimu kartu. Priešingu atveju kažin ar kas būtų supratęs, jog tai autoportretas, nebent tik iš to, kad tai autoportretų projektėlis. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 27 kovo 2012 - 08:01
QUOTE(rG @ 2012 03 27, 08:43)
Zirze, ten auto tavo projektėlis? tada aš pasikabinėsiu. Nes auto, aš suprantu kitaip. Toje nuotraukoje nėra jokio autoportreto, ten jei ir yra tavo pirštai, jie jokio vaidmens nevaidina, jų galėjo ten ir nebūti, ten galėjo būti ir kojų pirštai, ten galėjo būti ir vaiko ar senelės pirštai. Auto gali būti su kūno detalėm, mano supratimu, pati taip darau. Bet turi būti mintis.  O dabar šioje nuotraukoje pagrindinį vaidmenį atlieka gėlės.
Aš pvz su viena nuotrauka taip pat rizikavau, be konteksto niekas nebūtų supratęs, todėl ir parašiau, kad aš esu vaiko aky ir tai susiję su buvimu kartu. Priešingu atveju kažin ar kas būtų supratęs, jog tai autoportretas, nebent tik iš to, kad tai autoportretų projektėlis.  4u.gif

nea, ne auto rolleyes.gif gi ir savo vaikio nuotrauka turejau idejus, ir besninganti nefokuse vaizdeli smile.gif o ten pagrindini vaidmeni ne geles atlieka, o delnai, tai norejau akcentuoti fokusuodama butent i juos rolleyes.gif ir delnai ten net ne mano pacios rolleyes.gif taip, kad nesikabinek tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 27 kovo 2012 - 08:42
QUOTE(Zirzė @ 2012 03 27, 08:40)
nea, ne auto rolleyes.gif gi ir savo vaikio nuotrauka turejau idejus, ir besninganti nefokuse vaizdeli smile.gif o ten pagrindini vaidmeni ne geles atlieka, o delnai, tai norejau akcentuoti fokusuodama butent i juos rolleyes.gif ir delnai ten net ne mano pacios rolleyes.gif  taip, kad nesikabinek tongue.gif

Aišku.
O dėl delno. Dėmesys į nagą labiausiai krypsta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 03 27, 09:54)
Aišku.
O dėl delno. Dėmesys į nagą labiausiai krypsta biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(je t'aime @ 2012 03 25, 11:46)
Ku-kū! smile.gif

įsiterpsiu į pokalbius su baisiai nusibodusiu klausimu (čia beveik "labas, man patinka fotografija, noriu skaitmeninio veidrodinio, ką rekomenduojat, fotografuosiu lelius namie, noriu, kad foną plautų, niu ir dar gražiai fotografuotų" laugh.gif) juostininkėms, norėčiau kokio nors vidutinio formato juostinuko, bet kad kaina laaabai labai baisiai nesikandžiotų. Gal kas nors ką nors parekomenduos? Niekad vidutinio formato fotoaparato neturėjau, tai nežinau net į ką pradėt dairytis.  biggrin.gif Mačiau Svajonė su Kiev'u fotografuoja, ką apie tokį pasakytumėt? smile.gif

bu bu smile.gif as tai sakyciau imk ta, kuris pajauti, kad tau tinka smile.gif as taip dariau, emiau neciupinejus ir daba jauciu begaline meile. tikrai nuosirdzia meile, kad net karstis ismusa smile.gif nesivaikyk madu, o tiesiog pajausk wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2012 03 27, 12:53)
bu bu smile.gif as tai sakyciau imk ta, kuris pajauti, kad tau tinka smile.gif as taip dariau, emiau neciupinejus ir daba jauciu begaline meile. tikrai nuosirdzia meile, kad net karstis ismusa smile.gif nesivaikyk madu, o tiesiog pajausk wink.gif

Brumas jaučiasi daba kaip nekalta mergaitė biggrin.gif bet gerai, gražios foto biggrin.gif

Pati nežinau ką aš čia parašiau biggrin.gif Perkaitau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 27 kovo 2012 - 13:13
QUOTE(brumbrumai @ 2012 03 27, 12:53)

tikriausiai todėl ir nežiūriu į pro hasselblad'us ir mamyias smile.gif

jė, tikriausiai taip ir darysiu. nes išties, vat zenitui jaučiu tokią meilę, sakysit, labai paprastas, primityvus daiktas, bet man patinka smile.gif ir kažkaip gera fotografuot.

tiesa, juostos dar neryškintos, tai dar vis neaišku, kaip su tom ekspozicijom bus. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo je t'aime: 27 kovo 2012 - 13:36
QUOTE(rG @ 2012 03 27, 14:10)
Brumas jaučiasi daba kaip nekalta mergaitė biggrin.gif bet gerai, gražios foto biggrin.gif

Pati nežinau ką aš čia parašiau biggrin.gif Perkaitau biggrin.gif

dzin, kalta ar nekalta, tai vis tiek meile smile.gif)
Atsakyti