...bet kai žmonės dėkingi, vat irgi jaučiuosi nepatogiai. Prieš kelias minutes atėjo mergina ir atnešė žiauriai skanų krepšelį su velykinėm lauktuvėm už tai, kad aš jai vieną kartą padėjau sutvarkyti bakalaurą (sėdėjau bibliotekoj, atėjo ji spausdint ir viskas išsidarkė, ne taip kaip pas ją buvo kompiuteryje, tai kai pamačiau ją drebančiom rankom, nuvariau nuo stalo ir ėmiausi tvarkymo, sutvarkėm tik per kokią valandą ir galų gale likus ten keliolikai minučių iki termino, išlėkė). Nu, bet malonu, po kelių mėnesių susirado, atsidėkojo
Spelta, kažin kai prasidėjo diskusija apie studijine fotografija, ar nors viena is mūsų, apart tavęs, mintyse pagalvojo apie "bukas" krikstynu, vestuvių ar vaikų foto, kurios nieko nesako
Manau dauguma bent tai tikrai prisiminė puikias foto, kuriu rastum ir šitos temos dalyviu bagazuose...
Manau dauguma bent tai tikrai prisiminė puikias foto, kuriu rastum ir šitos temos dalyviu bagazuose...
Dėkui, kas pastebėjot mano žvėrį
Eve, man patiko morgana.lt, manau daugelis tų gyvūnų savininkų džiaugiasi tomis foto: jos ryškios, matosi gyvūno emocija (ypač lauke). Nors tai daugiausiai komercinė fotografija, skirta parodyti gyvūno privalumus (kaip reproduktoriaus, ar pardavimui, ar tiesiog savininkui į šeimos albumą). Norint gerai gyvūną nufotografuot, reikia išmanyt veislę, standartą ir pan. Kas tuo nesidomi, tai atrodys eilinės foto be jokios minties. Čia panašiai kaip ir komercinė žmonių fotografija. Užtai suprantu, kodėl Svajonei jos visiškai nepatinka Dar ta pačia tema pateršiu forumą dar viena savo katino foto:
Pvz.: kaip foto, tai mano galva ta pirmoji buvo geresnė, bet pirmojoje katinas kaip savo veislės atstovas atrodo netinkamai: išraiška bloga, neišryškėja jo kaip tam tikros veislės atstovo privalumai. O šita foto kaip foto prastesnė, jei ne išvis bloga, kaip kas pavadintų (tas lango rėmas tragiškas, kurio aš nemoku panaikint ), tačiau šitoj foto matosi jo gražios ausys, ausų galiukai su smakrų sudaro gražų lygiakraštį trikampį, pakankamai gera akių spalva ir forma pagal standartą.
Aš nemanau, kad Eve "tik tiek" nori iš fotografijos (kaip čia kažkas sakė), tačiau ji į visa tai žiūri iš kito kampo
Eve, man patiko morgana.lt, manau daugelis tų gyvūnų savininkų džiaugiasi tomis foto: jos ryškios, matosi gyvūno emocija (ypač lauke). Nors tai daugiausiai komercinė fotografija, skirta parodyti gyvūno privalumus (kaip reproduktoriaus, ar pardavimui, ar tiesiog savininkui į šeimos albumą). Norint gerai gyvūną nufotografuot, reikia išmanyt veislę, standartą ir pan. Kas tuo nesidomi, tai atrodys eilinės foto be jokios minties. Čia panašiai kaip ir komercinė žmonių fotografija. Užtai suprantu, kodėl Svajonei jos visiškai nepatinka Dar ta pačia tema pateršiu forumą dar viena savo katino foto:
Pvz.: kaip foto, tai mano galva ta pirmoji buvo geresnė, bet pirmojoje katinas kaip savo veislės atstovas atrodo netinkamai: išraiška bloga, neišryškėja jo kaip tam tikros veislės atstovo privalumai. O šita foto kaip foto prastesnė, jei ne išvis bloga, kaip kas pavadintų (tas lango rėmas tragiškas, kurio aš nemoku panaikint ), tačiau šitoj foto matosi jo gražios ausys, ausų galiukai su smakrų sudaro gražų lygiakraštį trikampį, pakankamai gera akių spalva ir forma pagal standartą.
Aš nemanau, kad Eve "tik tiek" nori iš fotografijos (kaip čia kažkas sakė), tačiau ji į visa tai žiūri iš kito kampo
QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 14:49)
butent,kad tai bus drauges seima. o tikslas- ismokti fotografuoti, jei nesimokinsi, nefotografuosi,kaip ismoksi kitaip... nepazystamu tikrai neapsiimciau fotografuoti.todel ieskau tokiu savanoriu man pasirasanciu.
A nu nuo to ir reikėjo pradėti. Nes papasakojai taip, kaip būtum užsakymą gavusi
Papildyta:
Morgana ir man nieko.
as tai nesuprantu, ko jus norit, kad ji nefotkintu. gi tegul fotkina. kaip gausis, taip. dzin kokio dydzio ta seima, kur bus, kur nebus tas fokusas.. nematau as problemu. jei nori, gali pasakyt, kad namie neiseis nufotkinti kaip jie nori. o jei mano, kad iseis, tegul ir namie fotkina.
Sveikos
Skaitau tylomis vis Nerandu ką fotografuoti, bandžiau pasiūlyti merginoms jogos pamokose, tai pirmas klausimas "o kur studija?" nera?... o tai kur fotografuosi?...
Visi priprate prie tokiu baisiu studijų, kur tik pasines nuotraukas gali padaryti... Tik vestuvėms gerą fotografą samdo.
Laukiu kelionės į LT (balandzio pabaigoj), jau tada tikrai daug fotografuosiu
Kad nesirodyti tuščiomis, rodau dukrytės portretuką
P.S. numezgiau naujagimiui kepure, bet negaliu fotografuoti, nes uodai labai sukandžiojo
Skaitau tylomis vis Nerandu ką fotografuoti, bandžiau pasiūlyti merginoms jogos pamokose, tai pirmas klausimas "o kur studija?" nera?... o tai kur fotografuosi?...
Visi priprate prie tokiu baisiu studijų, kur tik pasines nuotraukas gali padaryti... Tik vestuvėms gerą fotografą samdo.
Laukiu kelionės į LT (balandzio pabaigoj), jau tada tikrai daug fotografuosiu
Kad nesirodyti tuščiomis, rodau dukrytės portretuką
P.S. numezgiau naujagimiui kepure, bet negaliu fotografuoti, nes uodai labai sukandžiojo
QUOTE(brumbrumai @ 2012 03 23, 15:53)
as tai nesuprantu, ko jus norit, kad ji nefotkintu. gi tegul fotkina. kaip gausis, taip. dzin kokio dydzio ta seima, kur bus, kur nebus tas fokusas.. nematau as problemu. jei nori, gali pasakyt, kad namie neiseis nufotkinti kaip jie nori. o jei mano, kad iseis, tegul ir namie fotkina.
kažkaip prisiminiau tą pasakojimą apie chirurgą ir skalperį. Man būtų gaila laiko tos šeimos, jei tikrai nieko nesigautų. Bet, kaip sakant, kiekvienam savo.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 03 22, 22:54)
pasižiūrinėk autoportetų pažengusių fotografų, nekopijuok, bet pasisemk idėjų, kad žinotum kuria linkme eiti..
kodel nereiketu kopijuoti? as kazkaip kaip tik pagalvoju vis va radau puikia foto ir as noriu taip padaryti ir bandau atkopijuoti tai aisku lieka namu albumui tokios foto bet kazkaip matau rezultata kuri noriu gauti ir kuri gaunu nezinau gal nereiketu taip daryti bet kolkas kad pramokti man kazkaip atrodo visai nebloga ideja
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 03 23, 08:46)
aš biški atsikonektinus nuo pasaulio buvau kurį laiką, kas buvot kieme LT nesenu laiku? yra ką fotkint? pumpurų, kačiukų jau yra? nes pro langą žiūriu, matau tik kakaškas šunų galvoju jamt fotiką ar ne?
neee
QUOTE(kristalines @ 2012 03 23, 10:02)
P.s. Aš saviskes niekada nevirkdau, pačiai širdis plystu. Niekada nesaukiu ant jos, apie uzmetimus per rura išvis negali būti ne kalbos:) žodžiu, bet čia tema gi ne apie tai
ir verkia ir lupti biski gauna kartais ir myluoju ir buciuoju ir baru zodziu esu ir bloga ir gera mama. Reziume geriausia esu cia nenorejau uzgauti nieko, kas pries barima vaiku ar pan.
QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 14:49)
butent,kad tai bus drauges seima. o tikslas- ismokti fotografuoti, jei nesimokinsi, nefotografuosi,kaip ismoksi kitaip...
suprantu kad issakiai tik savo nuomone bet labai pasikelusiai ir viska ismananciai skaitesi ta tavo nuomone na bent jau man taip nemaloniai tada ir galvoji is kur isdygo cia ji
QUOTE(brumbrumai @ 2012 03 23, 14:53)
Aš tai tikrai nieko nenoriu
Dukra miega, vyras išvykęs, nėra su kuo pasneketi
rG nu fainai tave čia nustebino!
QUOTE(kristalines @ 2012 03 23, 16:50)
Spelta, kažin kai prasidėjo diskusija apie studijine fotografija, ar nors viena is mūsų, apart tavęs, mintyse pagalvojo apie "bukas" krikstynu, vestuvių ar vaikų foto, kurios nieko nesako
o ka turi omeny krikstynu, vestuviu? as tik turejau omeny,kad vieni naudojasi ta fotostudija, bet ne velnio, ten tie sustatyti zmones, zmogeliukai, neatrodo graziai. as esu uz fotografavima naturalioj aplinkoj. atsirenku,koks man patinka stilius, o neseku kazkieno pramintais takais.tai tiek
QUOTE(rG @ 2012 03 23, 16:52)
A nu nuo to ir reikėjo pradėti. Nes papasakojai taip, kaip būtum užsakymą gavusi
Papildyta:
Morgana ir man nieko.
Papildyta:
Morgana ir man nieko.
apie uzsakyma neminejau.uzsakymu negaunu nes kaip ir matyt,sufokusuot, nei estetikos nemoku pateikt. todel tik mokinuosi.fotoaparata seniai isigyjau, bet kuri laika apleidus buvau.reik taisyt klaidas. tai va
tikiuosi, kad kazkieno isitikinu neizeidziau, ne toks mano tikslas.atejau pabendraut, padiskutuoti, gauti patarimu, pasizvalgyt kaip kas ka fotografuoja.
bet dar vieno dalyko nesupratau, ar cia tik portetines nuotraukos propaguojamos, kad dedamos kitokio turinio nuotraukas, bijosi,kad temos neuzterstu, ar kaip cia pas jus yra??apsvieskit mane
QUOTE(paluri @ 2012 03 23, 15:58)
Graži tavo mergytė. Gražus portretukas.
Dar nepaminėjau, kad labai įstrigo RG paskutinis auto. Labai jau skanūs tie pirščiukai atrodo. Ir švieos ruoželis smagiai žiūrisi.
Man fotografavimas fotostudijoje (bent jau kaip aš įsivaizduoju) labai ribotas. Poza šen, poza ana ten. Bet... kai kurios nuotraukos, darytos būtent fotostudijose, atima žadą. Fotostudija turi savo n privalumų - tu gali žaisti su apšvietimu, nėra nereikalingo fono (sofkių, šaldytuvų). Galų gale kur tu fotografuosi, jei gamta ar orai nėra džiuginantys.
Bet jei yra nuostabi gamti, oro sąlygos aš visom keturiom, kad išnaudoti tai.
Ir tikrai, kai pasižiūri kartais to paties fotografo darytus darbus su skirtingais žmonėmis ir ta pačia kušete, šienu, arbūzais ar teptukais neskanu pasidaro. Aš tokių foto nenorėčiau. Susibiesinčiau pamačiusi, kad tos pačios idėjos buvo panaudotos kitų žmonių fotosesijose.
QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 15:04)
dedamos kitokio turinio nuotraukas, bijosi,kad temos neuzterstu, ar kaip cia pas jus yra??apsvieskit mane
??? Kur ir kada taip buvo?
Nu šviečiu - ne, fotografuoja visi kas ką nori, kas kiaušinį, kas dangų, kas koją