Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(rG @ 2012 03 23, 14:39)
Vaikai. Aš tą ir sakau. VISIŠKAI IŠVALAI ir fotografuoji. Tokiu atveju nelieka JOKIŲ ANKSČIAU PADARYTŲ PUSFAILIŲ, kurie buvo ištrinti. O kai jie lieka (juk kažkokie ten nematomi pusfailiai lieka, nepaisant to, kad jų realiai kortelėje nebelieka), tada jie maišosi, kai nori atstatyti po formatavimo padarytus kadrus.  Juk čia panašus principas kaip su kompu.  Jei klystu, atsiprašau. Bet atrodo, kad viską supratau, kai pasakojo.

nerekauk biggrin.gif

pasibandysiu.
Atsakyti
O man nepatinka tas efektas, nes jis jau čia gana ilgokai madingas.

Soriūūkas blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2012 03 23, 13:46)
nerekauk biggrin.gif

aciprašaū biggrin.gif
O daba supranti kodie formatuoju? biggrin.gif Todėl, kad sugedus kortelei liks tik tie failai, kurie nufotografuoti vakar ar užvakar, po formatavimo. O ne kažkas iš pernai ir užpernai (nors čia man mistika, bet realiai gi pati esu kompe atstatinėjus, tai keli metai matosi jau ištrintų dokumentų biggrin.gif )

Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Su pavasariu!
Vaikai sirgo, vyras istisai dirbo, vaikis kompa nuprogramaves buvo..., tad buvau dingus is eterio... Uau... pagaliau iki jusu atsikasiau smile.gif Kiek visko pridejot!

LABAS visiem naujokam bigsmile.gif

pandre, labai smagi foto su bigudukais smile.gif

Ainoa,auto visai mielas. Patinka akiu padazymas ant galvos tas aksesuaras... kadravimas gal nelabai: arba daugiau apkirpciau galva arba visa talpinciau... Apdirbimas: soft ispudis fainas, bet veidas per daug geltonuoja.

gotte, porele mielai nosytem susiglaude.
Buitiakas nice... Kazkaip mielas tas kasdienis bardakelis... Piesiniai Liepos patiko smile.gif

airv, tavo autoportretas kaip patiko! Sviesa, fonas, o labiausiai rankytes poza smile.gif

S.B.M., jetau jau snieguoliu priraskius! Kaip visuomet zavi sviesa, spalvos ohmy.gif))

Sofija2, su zuikiu labai liuks nuotraukiukas. Patiko tas siuvinetas fonas smile.gif Pirmojoje koju gaila ir vaikui arba fotiko arba zuikio reikia, dvieju daiktu lyg per daug. va jei zuiki pasidejes fotkintu - butu kitaip... Flickr labiau patinka smile.gif

GiedreB,miela, pavasariska, gal daugiau kiek virsuje palikciau erdves, kad kadras neatrodytu suspaustas...

chiquitka, auto uz tiulio idomus, as kadruociau gal kiek kitaip: kaireje iki ausies (kad nebutu jos kadre), ranka siek tiek virs rieso ir dar kiek virsaus...

noisy-B, su povo plunksnom idomi. Su sakute ir raudona striuke... ni, ni.. Poza itemta, dirbtina, prie ko ta sakute, melyni nagai turetu prie ko nors dereti g.gif ?, sviesa plokstinanti veida...

Vi.Kri., arbuziukai geri smile.gif Faktura mielai ziurisi.

Zirze, niu, mama, nepersekiok su fotiku! lotuliukas.gif biggrin.gif Liudesys, o cia dar lenda tongue.gif

rG., kazkaip smagiai susizaide sviesa, pedos pirstuku siluetai, seseliai, bet kadravimas nepatinka, per daug man desines (kirpciau kiek kaires (lendantys daiktai nilabai ir desines iki kvadrato)

Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 03 23, 14:49)
O man nepatinka tas efektas, nes  jis jau čia gana ilgokai madingas.

Soriūūkas  blush2.gif
Papildyta:
aciprašaū biggrin.gif
O daba supranti kodie formatuoju? biggrin.gif  Todėl, kad sugedus kortelei liks tik tie failai, kurie nufotografuoti vakar ar užvakar, po formatavimo. O ne kažkas iš pernai ir užpernai (nors čia man mistika, bet realiai gi pati esu kompe atstatinėjus, tai keli metai matosi jau ištrintų dokumentų biggrin.gif )

verysad.gif
cia tu turi omeny mano darbus ar visata? smile.gif

aha dabar aisku. blin, pasijauciau kaip blondine, einu fotiko, pazhesiu kaip ten kur kas formatuojasi. jei tuoj pat pazersiu klausimu - nepykit, blondine on board.
Atsakyti
Jurzole, sakute kazkaip nieko nesako... nu sakute ir... Flickr rozyte uzmaciau... Niu patinka man tavo JB thumbup.gif

urte484, kam tu ta fainuoli katina taip i remus ispraudei? unsure.gif Virs ausytes norisi daugiau ir neresciau tiesiai per kakla... blink.gif Ziauriai unsure.gif Spalvytes, ryskumas nice. veza smile.gif

kristalines, Jb kitokio norisi... balta atrodo per balta, juoda per juoda, pustoniu beveik nelike...

Svajone mūsų, graziai Kike spinduliukuose maudos smile.gif

Maggie, paskutines auto foto per melsva rukeli nice... Idomiai smile.gif Per medziaga fotkini?

Smilguna, tvarkingas tigrioko portretas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 23 kovo 2012 - 13:59
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2012 03 23, 15:19)
na tai domėkis, susirask fotografų, kurie šunis fotografuoja, gal rasi savo favoritą, ir seksi jo pavyzdžiu smile.gif aš kai šunų fotografija nesidomiu, tai labai patart kažką daugiau ir negaliu.. galiu tik pasakyti gražu/negražu , įdomu/neįdomu.. internetas atviras, ieškokis fotografų, žiūrėk kuo daugiau darbų, rasi kas tau patinka, ir eisi ta linkme smile.gif
Papildyta:
jei nesilavins, tai kaip atras tą savo stilių? reikia žiūrėti į kitus, kuo daugiau žiūrėti kitų fotografų darbus, vaikščioti į parodas, domėtis kaip dirba tie fotografai su gyvūnais ir pan. Kuo daugiau pamatai, kuo daugiau laviniesi, tuo lengviau save atrasti

as tai ne visai noriu sutikti su tuom,kad turi sekti megstama fotografa schmoll.gif tai kuom ji bus unikali, jei seks kazkieno pavydziu.o del stebejimo, domejimosi-pravartu praplesti akirati.o savo stiliu gali atrasti fotografuodamas mirksiukas.gif bei analizuodamas kitas fotografijas.

QUOTE(rG @ 2012 03 23, 15:20)
Juk, spelta, tu mokaisi fotografuoti, o ne fotografuoti pagal pretenzijas. Džiaukis, jei apskritai pavyks fs, nesudarkyti spalvų su PS, o čia nerimauji, kad ne taip darysi kaip kažkas pageidauja.  kažkaip ne nuo to galo viskas.

O dėl studijinio fotografavimo, ten  atskiras menas, jei daugiau nei pusė  pavyzdžių yra ne kokie, tai nereik manyt, kad studijinės nuyotraukos yra tuščios ir neįdomios.  Studija čia visai ne pričiom. Aš tai net po vienos pavykusios šeimos fotosesijos jų namuose sakiau, kad jei man nuolat būtų tokios sąlygos - erdvė ir baltos sienos ir keletas detalių, visų  šeimų nuotraukos būtų gražios ir tobulos. Žinoma juokauju, nes priklauso dar ir nuo žmonių, kuriuos fotografuoji, bet maždaug taip. Nes gali pats kontroliuoti, kas ne visada pavyksta pas kažką nuvykus.

nezinau,kam menas, kam ne. bet nemegstu studijiniu foto. nekalbu apie visas buna patraukia aki ar tai spalvos, ar portretas.

QUOTE(Maggie @ 2012 03 23, 15:37)
tai "portretukas ir tiek"? ar idomus? smile.gif
na su spalvom tai patampyta, prisegu originala. geresnis?

nereik Maggie isizeist, as savo nuomone pasakiau,kad portretas kaip portretas.bet nekabina mirksiukas.gif kazkam maciau patiko bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 14:58)
nereik Maggie isizeist, as savo nuomone pasakiau,kad portretas kaip portretas.bet nekabina  mirksiukas.gif kazkam maciau patiko  bigsmile.gif

;]]]
nei as isizeidziau nei ka. heh. man tik idomios nuomones bei argumentai. Rita aiskiai pasake kodel ir super, nes gavau dar viena tokia pacia pastaba, kad uzkniso svelnumai (kas mane pazista, zino, kad kitaip fotografuoju ir kad dievinu jb bei kontrasta) neva Maggie grishk i save smile.gif vat.
Atsakyti
QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 13:58)
as tai ne visai noriu sutikti su tuom,kad turi sekti megstama fotografa  schmoll.gif tai kuom ji bus unikali, jei seks kazkieno pavydziu.o del stebejimo, domejimosi-pravartu praplesti akirati.o savo stiliu gali atrasti fotografuodamas  mirksiukas.gif bei analizuodamas kitas fotografijas.

visiškai nesupratai ką norėjau pasakyti smile.gif bet labai labai labai tyngiu dabar rašyti paklodę smile.gif lai lieka nesusikalbėjimu..
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 03 23, 13:33)
Stengiuosi pamatyti kuo daugiau smile.gif

Čia mano mėgstamiausios LT fotografės šunų ax.gif  Teko ir bendrauti ir pabūti modeliais, mačiau kaip dirba... vat toks stilius man gyvūnam priimtinas ax.gif

http://www.nikodema.lt/
http://morgana.lt/

man tai negrazu ir tiek. tikrai tau tik tiek is fotografijos uztektu?smile.gif net nepasakyciau, kad cia fotografija. fotografija kazkas tikrai giliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spelta @ 2012 03 23, 13:58)
as tai ne visai noriu sutikti su tuom,kad turi sekti megstama fotografa  schmoll.gif tai kuom ji bus unikali, jei seks kazkieno pavydziu.o del stebejimo, domejimosi-pravartu praplesti akirati.o savo stiliu gali atrasti fotografuodamas  mirksiukas.gif bei analizuodamas kitas fotografijas.

Liūdesys ir neviltis apima skaitant tokius postus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikamaja: 23 kovo 2012 - 14:11
QUOTE(o la la la @ 2012 03 23, 13:54)
rG., kazkaip smagiai susizaide sviesa, pedos pirstuku siluetai, seseliai, bet kadravimas nepatinka, per daug man desines (kirpciau kiek kaires (lendantys daiktai nilabai ir desines iki kvadrato)
Norėčiau apsiginti, kad tie lendantys daikčiukai yra tyčia palikti, nes man taip gražiau groja, nes nukirpti be jų arba užpildyti juos fono spalva kelių sekundžių reikalas biggrin.gif Dėkavoju 4u.gif

Magda. Na, pažaisk, nu koks skirtumas, jei norisi. Nei čia kam atsiskaityti turi nei ką biggrin.gif 4u.gif

Spelta. Kodėl nemėgsti? Argumentuok? Aš tai galiu argumentuoti savąją nuomonę - prie to ką pasakiau, pridėsiu, kad portretai nėra tik gyvenimo sekundžių įamžinimas, o charakterių vaizdavimas etc., kas reikalauja visiškai neutralios aplinkos. Žinau krūūūvas nuostabių studijinių nuotraukų, tačiau jei matyčiau tik tokias, kokias fotografuoja mano aplinkos konkurentai, tada taip. Užtai ir sakome - dairykis plačiau.

Man jau darosi gaila laiko.

Atsakyti
QUOTE(rG @ 2012 03 23, 14:11)
Man jau darosi gaila laiko.

Veliu.
Atsakyti