Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos,o aš sergu,snarglys iki kelių.... doh.gif

QUOTE(Jurzole @ 2012 03 22, 17:49)

Senokai ka berodziau (o gal tik man taip atrodo), tai atnesu truputi pavasario (siandien pas mus 17, ryt 19 zada  blink.gif). Tarkit zodeli, kas netingit...  4u.gif

Jurzole,man patinka tavo augalai smile.gif Graži foto,gal šiek tiek,nu labai nedaug biggrin.gif -per žalia (bent jau man),bet šeip- wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 03 22, 16:49)
Nu... subalamutijai mane visai  cool.gif  lotuliukas.gif

Senokai ka berodziau (o gal tik man taip atrodo), tai atnesu truputi pavasario (siandien pas mus 17, ryt 19 zada  blink.gif). Tarkit zodeli, kas netingit...  4u.gif

jezau mano, pagaliau kažkas naujo tavo fronte smile.gif visai neblogai, tik spalvos keistokos, žaliuoja labai..
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 03 22, 19:19)
O ieskoti bandei? Tam paciam internete? Kas iesko, tas randa  mirksiukas.gif

Bet siuo atveju ne tiek daug ir to zinojimo - tiesiog nusistatai centrini fokusavimo taska, sufokusuoji i norima obekta (t.y. paspaudi mygtuka iki puses ir lauki, kol fotikas baigfokusuot - mano 50-tukas kartais ilgai uztrunka smile.gif, tada, neatleisdama mygtuko, pasuki fotika i norima pradine situacija, kad kadravimas butu toks pats visose nuotraukose, ir tada jau spaudi mygtuka iki galo (svelniai mirksiukas.gif) . Tik sukdama fotika ziurek, kad nesikeistu atstumas iki objektu, kitaip fokusas nusoks, ypac jei siaura ryskumo zona.

tai reiks pasieskoti, dabar suku galva del tos estetikos biggrin.gif
gerai, sufokusuoji i norima objekta, paspaudus iki puses mygtuka.aisku, o ka turi omeny pradine situacija?

kraunu batareika,ir suku galva del estetikos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(spelta @ 2012 03 22, 18:18)
tai reiks pasieskoti, dabar suku galva del tos estetikos  biggrin.gif
gerai, sufokusuoji i norima objekta, paspaudus iki puses mygtuka.aisku, o ka turi omeny pradine situacija?

kraunu batareika,ir suku galva del estetikos biggrin.gif

Tu nesuk be reikalo tos galvos. dar nusisuksi paskui.
jeigu neaišku, kas yra estetiškas vaizdas, tai paskutinėse keliose temose yra DAUG apie tai diskutuota su konkrečiais pavyzdžiais ir pasiūlymais, paaiškinimais, kas bus priimta kaip estetiški ND, kas yr estetiški objektai, kaip pasiekti estetiką namų darbuose. paskaityk ir pasinaudok patarimais. ir neverta iš to šaipytis wink.gif kuo anksčiau pradėsi kreipti dėmesį ne tik į techninę pusę, bet ir į estetinę, tuo greičiau išmoksi gražiai fotografuoti.

ir neskubėk. Tu panaši į skubantį žmogų, spirgantį. nespirgėk smile.gif neskubėk klausti, įsiskaityk, ką merginos rašo, ir neskubėk tą pačią akimirką nesupratus klausti, o kas tas, o kas anas, o kas tas, o kaip čia smile.gif pažiūrėk pavyzdinius ND, paskaityk patarimus ir suprasi, kas ta pradinė padėtis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 22 kovo 2012 - 18:28
Atejau pas jus su techniniu klausimu, galbut kuri susidurusi busit g.gif Idejus fotiko atminties kortele i pc - jos neatidaro, o ismeta format disk, ko pasekoje dingsta visos nuotraukos is korteles. Kortele beveik nauja, pries savaite pirkta. Kas cia galetu buti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 03 22, 19:56)

kokiu formatu fotografuoji?gal nenuskaito?
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2012 03 22, 19:01)
kokiu formatu fotografuoji?gal nenuskaito?

Raw+jpg. Kad jokiu naujoviu neivedziau, visada taip fotografuodavau ir tokiu bedu nebudavo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 03 22, 20:03)
Raw+jpg. Kad jokiu naujoviu neivedziau, visada taip fotografuodavau ir tokiu bedu nebudavo g.gif

nugi stebuklų nebūna unsure.gif Patikrink dėl viso pikto fotiko parametrus,o gal išvis ne tą folderį atidarinėji?(kortelę įdėjus į pc g.gif )Man dar taip nebuvo,kad dingtų visos foto schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 03 22, 18:56)
Atejau pas jus su techniniu klausimu, galbut kuri susidurusi busit g.gif  Idejus fotiko atminties kortele i pc - jos neatidaro, o ismeta format disk, ko pasekoje dingsta visos nuotraukos is korteles. Kortele beveik nauja, pries savaite pirkta. Kas cia galetu buti? g.gif

Tai formatuok (gali kompiuteryje paspaudus dešiniu klavišu - format, ok, bla bla), arba pačiam fotoaparate galima bent pas mane. Jei nepadės, deja, matyt sugedo. Man sugedo jau dvi ar trys kortelės per metus (tiesa, reiktų paminėti, kad prieš tai jos buvo naudojamos nežinia kiek laiko, jas pirkau su muiline)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 22 kovo 2012 - 19:13
QUOTE(Liniuxxx @ 2012 03 22, 18:56)
Atejau pas jus su techniniu klausimu, galbut kuri susidurusi busit g.gif  Idejus fotiko atminties kortele i pc - jos neatidaro, o ismeta format disk, ko pasekoje dingsta visos nuotraukos is korteles. Kortele beveik nauja, pries savaite pirkta. Kas cia galetu buti? g.gif

suformatuok ką ir siūlo(naujoms kortelėms normalu kad taip pasiūlo)neatitinka formatai, taip turėtu būti tik viena karta, bet siūlau padaryt keleta kadrų ir pažiūrėt kaip tada, ar leidžia iškelti.
Atsakyti
Šiaip aš po kiekvieno trynimo formatuoju, kad kortelė būtų naujai gimus naujoms nuotraukoms, tokiu atveju, kiek girdėjau, dar įmanoma atgauti žuvusius kadrus, jei jie brangūs.
Atsakyti
QUOTE(urte484 @ 2012 03 22, 19:07)
nugi stebuklų nebūna unsure.gif Patikrink dėl viso pikto fotiko parametrus,o gal išvis ne tą folderį atidarinėji?(kortelę įdėjus į pc g.gif )Man dar taip nebuvo,kad dingtų visos foto schmoll.gif

Per beveik dvejus metus, kiek fotografuoju ir turiu fotika, ir man taip nera buve. O tik pries savaite nusipirkau nauja kt firmos (kas idomiausia -geros) atminties kortele, ir se tau blink.gif

Vienintele, aciu, taip ir padariau. Tris kartus teko formatuot, dingo visos foto, bet galiausiai lyg atidarineja.
Aciu uz patarimus 4u.gif
Atsakyti