Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzė @ 2012 03 22, 16:33)
paskaityk dvi paskutiniasias temas, ir zinosi kuom negrazus, be to, jeigu viska darysi ant greicio,tada geriau visai nepradek smile.gif

cia buvo ant greicio parinkti objektai, ta turejau omeny mirksiukas.gif man tiesog reik pagalbos del autofokusavimo, nes matau,kad truputeli kazkas ne taip pas mane mirksiukas.gif
o kaip sis ND?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(spelta @ 2012 03 22, 14:29)
biggrin.gif o kuom negrazus objektai. cia ant greicio mirksiukas.gif
nu ne. AF

QUOTE(spelta @ 2012 03 22, 15:16)
cia buvo ant greicio parinkti objektai, ta turejau omeny  mirksiukas.gif

ant greičio - blogas patarėjas. ant greičio parinkti objektai NETINKA smile.gif

neprakiši bile ko pagriebto, kas po ranka pasitaikė, patikėk schmoll.gif eik sugalvok estetiškus ND, lygų foną, paskaityk senas temas, ten buvo DAUG diskutuota apie estetiką. tada kalbam smile.gif

apgalvok, ką fotografuoji. o kol nesufokusuoji taip, kad pačiai nekiltų abejonių, jog fokusas yra, nerodyk čia bile ko..smile.gif mokykis fokusuoti, aiškinkis, kaip fotikas veikia, daryk bandymus ir tik tada, kai pavykls, eik daryti ND. ir daryk juos estetiškai. pirmame psl. yra pavyzdžiai, palygink juos su savaisiais. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 22 kovo 2012 - 15:42
o kaip sis ND?

Fokusas, rodos, gerai (bent jau matosi, i kuri objekta fokusuota, nors nors trecioji nuotrauka man abejoniu kelia). Bet va tos virykles fone tai nereiketu. Ir siaip, netvarkingas fonas, del to as buciau linkusi neuzskaityti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 kovo 2012 - 15:46
QUOTE(Jurzole @ 2012 03 22, 16:46)
Fokusas, rodos, gerai (bent jau matosi, i kuri objekta fokusuota, nors nors trecioji nuotrauka man abejoniu kelia). Bet va tos virykles fone tai nereiketu. Ir siaip, netvarkingas fonas, del to as buciau linkusi neuzskaityti.

buitiakas chi chi
Papildyta:
Nu ko jūs kaip musės ant saulės. Dafai padiskutuojam. Apie optikos brangumą ir lietuviškus atlyginimus pavyzdžiui. Ir kodėl kai kurie fotografai taip nusipigina. Vakar mačiau betoj akciją: fotosesija su 40 sutvarkytų nuotraukų berods ar ne 80 lt. Tai jau rašytų veltui fotografuoju...
va dar tebėra ta akcija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R.i.R.: 22 kovo 2012 - 16:10
aciu uz patarimus 4u.gif , as nesiruosiau atlikti visus ND, esme tame,kad cia yra fotografijos pradziamokslis, o man rupejo PATS fokusas, ir koks jis pas mane? ir kodel man pirmose nuotraukose nesigavo.. del estetikos nezinau, kokios pas jus taisykles, nes tikrai dar neskaiciau...

sayonara, niekur nieko as nenoriu prakisti biggrin.gif mirksiukas.gif juk ne del kompozicijos prasiau pagalbos doh.gif

ar cia sitam forume, kol nepraeisi visu ND, tol niekas neduos draugisku patarimu? ar kaip cia...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spelta: 22 kovo 2012 - 16:12
QUOTE(spelta @ 2012 03 22, 16:11)
aciu uz patarimus  4u.gif , as nesiruosiau atlikti visus ND, esme tame,kad cia yra fotografijos pradziamokslis, o man rupejo PATS fokusas, ir koks jis pas mane? ir kodel man pirmose nuotraukose nesigavo.. del estetikos nezinau, kokios pas jus taisykles, nes tikrai dar neskaiciau...

sayonara, niekur nieko as nenoriu prakisti  biggrin.gif  mirksiukas.gif juk ne del kompozicijos prasiau pagalbos  doh.gif

tai paskaityk kitas temas, tai yra gana stipriai rekomenduojama prieš ateinant su ND smile.gif ir estetikos reikalaujame. ir reikalausime.
Papildyta:
ar cia sitam forume, kol nepraeisi visu ND, tol niekas neduos draugisku patarimu? ar kaip cia...

draugiškus patarimus galima kombinuoti su ND. visų pirma turi pasimokyti savarankiškai bent kažkiek, išstudijuoti instrukciją, kad ir kaip moterys to nepakenčia, bandyti pagauti tą fokusą, išmokti keisti fokusavimo taškus, mokytis fokusuoti į skirtingus objektus, ir tik jeigu visiškai neišeina, ateiti ir klausti. tikiuosi, taip ir darai, o ne vieną kartą pabandei? smile.gif

p.s. ir nestraksėti labai, nes mes čia didžiai pasipūtę esam ir naujokus spaudžiam smile.gif
Atsakyti

Patarimu duosim, ir netgi draugiskai mirksiukas.gif Bet jau seniai irodyta (gyvais pavyzdziais), kad ND padarant ismokstama labai daug ko, todel i juos reiketu ziureti rimtai, ir todel reikalavimai griezti. Vien tik gero fokuso neuzteks.

O kaip tu fokusuoji? Fokusavimo taskus keisdama? Jie, zinok, ne visi puikiai veikia, jei nori buti tikra del rezultato, tai geriau yra naudoti centrini fokuso taska ir paskui perkadruoti. Nezinau, ar zinai, kaip reikia perkadruoti, jei nezinai (ir nerandi info), klausk, papasakosim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 kovo 2012 - 16:24
QUOTE(sayonara @ 2012 03 22, 16:20)
p.s. ir nestraksėti labai, nes mes čia didžiai pasipūtę esam ir naujokus spaudžiam smile.gif

Kas tiesa, tas ne melas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2012 03 22, 17:09)
. Tai jau rašytų veltui fotografuoju...
va dar tebėra ta akcija.

cia gi reklama, i ja reikia investuoti, vieni investuoja pinigus, o siuo atveju - darbas ivestuojamas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 22, 16:20)

Nu vat, pagaliau prisipazinai... lotuliukas.gif
Atsakyti
cia buvo ant greicio parinkti objektai, ta turejau omeny  mirksiukas.gif man tiesog reik pagalbos del autofokusavimo, nes matau,kad truputeli kazkas ne taip pas mane  mirksiukas.gif
o kaip sis ND?

oij ..... sėsk, du..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2012 03 22, 18:20)
tai paskaityk kitas temas, tai yra gana stipriai rekomenduojama prieš ateinant su ND smile.gif ir estetikos reikalaujame. ir reikalausime.
Papildyta:
draugiškus patarimus galima kombinuoti su ND. visų pirma turi pasimokyti savarankiškai bent kažkiek, išstudijuoti instrukciją, kad ir kaip moterys to nepakenčia, bandyti pagauti tą fokusą, išmokti keisti fokusavimo taškus, mokytis fokusuoti į skirtingus objektus, ir tik jeigu visiškai neišeina, ateiti ir klausti. tikiuosi, taip ir darai, o ne vieną kartą pabandei? smile.gif

oi nekarta, zinoma, bandziau smile.gif
matau,kad spaudziat biggrin.gif sekmes
Atsakyti