Maniske irgi prie mazesniu- 117 cm/21 kg, bet pagal darzeliniokus, tai normaliai visai gaunasi Mazas irgi prie mazesniu- 104cm/19 kg. Bet pagal tas polikliniku kreives, tai patys viduriukai
Nuska, neperspausk vaiko su uzduotimis, nes man atrodo, kad pradejus mokytis kolektyve, tos uzduotys tikrai labai paprastos ir iveikiamos ir is karto negali matytis, kad nesusidoros Bet va nebent ji pati isivaizduoja, kad labai jau tobulai, tiksliai, tiesiai, teisingai (kaip cia is T raides gavosi viskas ) viska atliks, tada jau jo, gali savimi ir nusivilti, bet kai bus su kuo palyginti ir matys, kad kazkas prasciau atliko ta uzduoti, iskart pasitikejimas savim kils, zinos, ka ji uz kitus geriau gali atlikti, susitaikys, kad kiti kazka geriau nei ji. Maniske visiska perfekcioniste, bet praeina nervas ir ima ir padaro viena nuejus kur nors jau taip, kaip kad ir jai patinka Va ir su skaitymu tuo- ji nori be uzsikirtimo skaityti, jei klausdavo, kas parasyta, ir pasakydavau, kad juk moka perskaityt, tai pati gali, tai sakydavo, kad per ilgas zodis, kad neskiria d ir b ir p O vakar kazkokia delione su mazium deliojo, ten abecele ir transporto priemoniu pavadinimai surasyti, tai ji net aukstyn kojom raides tematydama sugebejo ilgiausius pavadinimus perskaityti po to, kai brolis pradejo jai bliauti, "neskaityyyyyk..." is pavydo, kad pats nemoka. Ir nesimaise ne b nei d. Tai va, konkurencija, geras variklis
Oho, koks aukstas inoriukas.
Rudnosiene, tavo mazoji labai auksta. O Saule be galo idomiai ir graziai piesia.
QUOTE(Onora @ 2012 08 30, 10:21)
Tai va, konkurencija, geras variklis
kad priešingai jai kol kas veikia. Jei ji mato, kad kiti moka, o jei ne visai gaunasi (arba įtaria kad nesigaus) - nesimoko. Ir darželyje ta pati problema. Jau keletą kartų buvo taip, kad kažką mokėsi bendrai visi ir ji atisakydavo su visais mokytis. Auklėtoja paprašydavo mūsų atskirai su ja vakare tą pasimokyti.
Prieš porą metų vienintelė iš visos grupės per kalėdinę šventę nesakė eilėraštuko solo - net repeticijų metu užsispyrusiai tylėjo.
Kalbėjau su savo pussesere kuri baigusi daug mokslų su pradinukų lavinimu. O ir pati auPatarė kaip galima greičiau perlaužti tokią baimę, nes paskui visai liūdna bus.
QUOTE(Nuska @ 2012 08 30, 10:19)
Kalbėjau su savo pussesere kuri baigusi daug mokslų su pradinukų lavinimu. O ir pati auPatarė kaip galima greičiau perlaužti tokią baimę, nes paskui visai liūdna bus.
Pasidalink patarimais - pas mus ta pati problema
QUOTE(Rudnosiene @ 2012 08 30, 11:44)
Pasidalink patarimais - pas mus ta pati problema
toks ir patarimas - visokiais skatinimais pasiekti kad vaikas nugalėtų savo baimes.
Va dabar aktyviai dirbame ties tuo, kad taip greitai nesigraudintų. Jei tik dėl kažko suijaudina, kas nors nepatinka - tuoj į ašaras. Jau net kieme keli jos bendraamžiai pasijuokė dėl to iš jos, kad verksnė. Tai šnekamės daug, kad nepaisant jo širdelėje sunku, reikia susitvardyti ir nusišypsoti. Ir tada pačiai bus daug smagiau kai nusišypsos. Ir svarbiausia, net menkiausią žingsniuką priekin reikia pastebėti, pagirti ir vis akcentuoti, kad matai kaip smagu kai pavyksta. Jau ir pati ateina pasigirti, kad va nusiminė kad brolis atėmė žaislą, bet susitvardė ir neverkė.
Atitinkamai skatinsiu ir su mokslais. Akcentuosim tą gerą jausmą, kai kažkas pavyksta.
labai aktuali tema. Jomantė irgi jei galvoja kad jai nesigaus ir nebesistengia
sutinku
Jomantė tai 1.20m ir 21 kg. kūdenėlė
oho. tai jums Martos Urtė į kompaniją nešioja 34-35. Tik sunkesnė už Domantą 9kg
aš irgi turiu pasilikus tą skarelę
Kiek tam tavo mažam dabar metukų?
na labai įdomu, parodykit
Papildyta:
Inore, kokią mažą sesytę turit kuo vardu?
Mes tai nesenai buvom draugės dvynukų lankyti, 3 mėn beje, vieno vardas Jomantas
QUOTE(Nuska @ 2012 08 30, 09:58)
Taip kad esam standartinės šešiametės
sutinku
Jomantė tai 1.20m ir 21 kg. kūdenėlė
QUOTE(inore @ 2012 08 30, 10:02)
vien pėda 34
Nesenai tvarkiau visus išaugtus Domanto drabužius ir radau tą skarelę kur "Man vieneri" užrašyta, prisiminiau susitikimą, kaip smagiai tada buvo.
Nesenai tvarkiau visus išaugtus Domanto drabužius ir radau tą skarelę kur "Man vieneri" užrašyta, prisiminiau susitikimą, kaip smagiai tada buvo.
oho. tai jums Martos Urtė į kompaniją nešioja 34-35. Tik sunkesnė už Domantą 9kg
QUOTE(Onora @ 2012 08 30, 10:21)
na labai įdomu, parodykit
Papildyta:
Inore, kokią mažą sesytę turit kuo vardu?
Mes tai nesenai buvom draugės dvynukų lankyti, 3 mėn beje, vieno vardas Jomantas
QUOTE(Levander @ 2012 08 30, 13:29)
Turubūt 19 kg
Ir aš turiu tą skarelę, šiemet mūsų mažoji taip pat nešiojo
QUOTE(Levander @ 2012 08 30, 12:29)
4,5 m.
QUOTE(Milinga @ 2012 08 30, 13:31)
Turubūt 19 kg
devyniais
QUOTE(Onora @ 2012 08 30, 13:43)
4,5 m.
a, tai panašaus amžiaus su mano mažąja mano mergytė tai 105cm ir 16.3kg
QUOTE(Milinga @ 2012 08 30, 15:24)
atsiprašau, netaip perskaičiau
supratau dėl to ne skaičių ir parašiau
O štai ir mes
Džiugas į mokyklą dar neina,- laukiam ir tikimės, kad visiškai nustos sirgti
Džiugas 126cm ir 25kg, koja 34d.
Vytautė 106cm 16 kg., koja 28d.
Vytautė pagaliau išmoko tarti rrrrrrrrrrrrrRRRRRRRRRRRRR Tai dabar kalba juokingai pabrėždama r
Džiugas rugsėjo mėn užrašytas padenginėti krūminius dantis silantais. Jau kaip ir keturis krūminius turi, o preikyje - tris nuolatinius.
Aš vasara pradėjau dirbti, tai vaikai vasaros dieneles leidžia su močiute. Vakarais parsivežam. Rojus ten jiems,- nuosavam name ir kieme. Ir aš ir vaikai - laimingi
Bet va savaitė, kaip Džiugas pageidauja ir namuose (daugebutyje) išeiti vienas į kiemą Matom jį pro langą ir kompanija tokia miela: yra trys didesnės mergaitės 10-11 metų, pora berniukų 5m. ir dar kelios pypliukės..., bet man tai dar norėtusi, kad vaikas norėtu ir su mumis namuose pabūti
Džiugas į mokyklą dar neina,- laukiam ir tikimės, kad visiškai nustos sirgti
Džiugas 126cm ir 25kg, koja 34d.
Vytautė 106cm 16 kg., koja 28d.
Vytautė pagaliau išmoko tarti rrrrrrrrrrrrrRRRRRRRRRRRRR Tai dabar kalba juokingai pabrėždama r
Džiugas rugsėjo mėn užrašytas padenginėti krūminius dantis silantais. Jau kaip ir keturis krūminius turi, o preikyje - tris nuolatinius.
Aš vasara pradėjau dirbti, tai vaikai vasaros dieneles leidžia su močiute. Vakarais parsivežam. Rojus ten jiems,- nuosavam name ir kieme. Ir aš ir vaikai - laimingi
Bet va savaitė, kaip Džiugas pageidauja ir namuose (daugebutyje) išeiti vienas į kiemą Matom jį pro langą ir kompanija tokia miela: yra trys didesnės mergaitės 10-11 metų, pora berniukų 5m. ir dar kelios pypliukės..., bet man tai dar norėtusi, kad vaikas norėtu ir su mumis namuose pabūti
Sveikos,
Į mokyklą dar neisim, džiaugsimės dar darželyje leidžiamomis nerūpestingomis dienelėmis.
Kaip įdomu skaitytti apie vaikučių pasiekimus, kokie šaunūs, gudrūs yra gegužinukai.
Skaito Airidas gana neblogai, beveik neskiemenuodamas, dažnai jau tyliai savo mintyse. Ir jei anksčiau pergyvenau, kad nelabai prisimena ką perskaitęs, tai dabar jau įsitikinau, kad prisimena. Perskaito trumputes pasakėles ir jas atpasakoja. Plonas knygeles persiskaito pats.
Airidas nori daug ką daryt, bet jam visada reikia kompanijos, vienam neįdomu.
Ūgis 109 cm. svoris 16 kg. Kojytė 29 - 30.
Į mokyklą dar neisim, džiaugsimės dar darželyje leidžiamomis nerūpestingomis dienelėmis.
Kaip įdomu skaitytti apie vaikučių pasiekimus, kokie šaunūs, gudrūs yra gegužinukai.
Skaito Airidas gana neblogai, beveik neskiemenuodamas, dažnai jau tyliai savo mintyse. Ir jei anksčiau pergyvenau, kad nelabai prisimena ką perskaitęs, tai dabar jau įsitikinau, kad prisimena. Perskaito trumputes pasakėles ir jas atpasakoja. Plonas knygeles persiskaito pats.
Airidas nori daug ką daryt, bet jam visada reikia kompanijos, vienam neįdomu.
Ūgis 109 cm. svoris 16 kg. Kojytė 29 - 30.