Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

Aš skiepiju. Esu už skiepus. Negaliu prisiimt atsakomybės ir nuspręst neskiepyt. Aš skiepyta. Skiepijausi nuo pavojingų ligų ir vykdama į tolimas šalis. O pažįstu ir nesiskiepijusių - po to labai sunkiai sirgo geltonuoju drugiu. Taip pat teko matyt ir nuo difterijos dūstantį vaiką, neskiepytą. Aš už skiepus.
Atsakyti
Skaitau visa tema ir negaliu atsistebeti, koks siais laikais kai kuriu teveliu naivumas. Kai kurie is ju net issamiau nepasiskaito, ir neskiepija savo mazyliu vien del to, kad kazkokiame forume kazkokia mamyte rase, kad "skiepyti vaiku negalima!"..
Visu pirma, esu uz pirminius naujagimiu ir jau vyresniu vaiku skiepus, tokius kaip nuo tuberkuliozes, hepatito, stabliges, poliomielito, raudoniukes, kokliuso, skarlatinos ir t.t. Skiepai atejo kartu su mokslo pazanga. Kudikiu mirstamumas zymiai sumazejo, kai visuomene imta sviesti apie skiepu svarba (ka gi siuo metu veikia Afrikoje misionieriai, kurie skiepija vietos vaikus?). Argi norime grizti i akmens amziu ir gydytis zolemis? Tos visos -eko, -bio ir t.t. mados jau supriesino visuomene, kuri nebegali laisvai apsispresti, ar skiepyti savo vaikus ar ne.. Mano mama - pediatre ir jos apylinkeje gyvena kelios krisnaistu seimos, jie savo vaiku neskiepija. Kol kas jie neserga. Bet as neisivaizduoju, kokia panika turetu kilti tose seimose, jeigu netoliese atsirastu sergantis bent viena is auksciau nurodytu ligu. Zinoma, jie tikriausiai antibiotikais ir nesigydytu, pasitiketu homeopatija ar savais metodais sprestu problema. Pasakyti, kad neskiepysiu savo vaiko, reiskia buti atsakingam pries visa visuomene. Juk mes jau seniai negirdejome, kad kur nors musu salyje pasireikstu skarlatinos ar tuberkuliozes protrukis? Kodel?.. Manau, kad atsakymo, ar skiepyti savo mazylius ar neskiepyti (ir atsakymu i kitus su kudikiu sveikata susijusius klausimus), jokiu budu neverta ieskoti internetiniuose forumuose, nes mes gi nezinome, kas sedi anapus ekrano, svarbiausia - koks to zmogaus issilavinimas, patirtis ir dar daugelis kitu dalyku. Tad kreipkites tik i medikus del issamios informacijos! O pasiskaityti visokio plauko brosiureliu pries skiepus jus visada suspesite, bet tik tuomet, kad turesite kompetetinga atsakyma i jums rupimus klausimus.
Ir dar.. "Mada", jeigu galeciau taip pavadinti, neskiepyti savo vaiku atejo ne per seniausiai. Manau, kad ji atejo su informaciniu saltiniu gausa ir naujausiomis technologijomis kaip antai internetas. Zmones pradejo skaitinetis vienur, kitur, atsisiusti tendencingu filmu pries skiepus ir panasiai. Anksciau (bent pries 15 metu) kone vienintelis informacijos saltinis mums buvo medikas ir jo nuomone mums buvo svarbi. Kodel dabar mes pradejome gincytis? Klausyti internetiniuose forumuose paskelbtu realybes neatitinkanciu faktu, o ne tu paciu mediku nuomones? Todel, kad egzistuoja pernelyg daug informacijos, ir mes jau nebesugebame atsirinkti. Valgyti ekologiska jogurta ir rusiuoti atliekas - tai ne tas pats, kas neskiepyti savo vaiku. Vadinasi, kadangi si problema su seimomis, kurios apsisprendzia neskiepyti savo vaiku, yra pakankamai nauja, tad mes paprasciausiai dar neturime realios informacijos, kad neskiepyti vaikai serga ar neserga. Praeis kiek laiko, ir as manau, viskas paaiskes, ar skiepai nesa nauda (visi praeito simtmecio irodymai ir pasiekimai) ar zala (pastaruju dienu tendencija). Beje, paaiskejo, kad daugelis pries skiepus pasisakanciu brosiuru ir knygu buvo parasytos remiantis (argi nejuokinga) senomis rusiskomis medicinos knygomis, kurios, siaip ar taip, juk buvo propagandines..
Jus kaip norite, bet as esu uz mokslo pazanga ir tolimesni sekminga visuomenes vystymasi.
Atsakyti
QUOTE(Grr @ 2012 08 01, 15:04)
Juk mes jau seniai negirdejome, kad kur nors musu salyje pasireikstu skarlatinos ar tuberkuliozes protrukis?

Ir dar.. "Mada", jeigu galeciau taip pavadinti, neskiepyti savo vaiku atejo ne per seniausiai. Manau, kad ji atejo su informaciniu saltiniu gausa ir naujausiomis technologijomis kaip antai internetas. Zmones pradejo skaitinetis vienur, kitur, atsisiusti tendencingu filmu pries skiepus ir panasiai. Anksciau (bent pries 15 metu) kone vienintelis informacijos saltinis mums buvo medikas ir jo nuomone mums buvo svarbi. Kodel dabar mes pradejome gincytis? Klausyti internetiniuose forumuose paskelbtu realybes neatitinkanciu faktu, o ne tu paciu mediku nuomones? Todel, kad egzistuoja pernelyg daug informacijos, ir mes jau nebesugebame atsirinkti.


Tai kad nuo skarlatinos niekas ir neskiepyja g.gif Tai ka tada kaltinsit kai susirgs, valstybe, kad neskiepyja? g.gif

Ir nematau nieko blogo kad zmones gauna visapusiska informacija ir patys sprendzia ka daryti. Nera niekada vien juoda arba balta, zmones gali rinktis, ir renkasi.
Atsakyti
QUOTE(Grr @ 2012 08 01, 15:04)
*skarlatinos ar tuberkuliozes protrukis?

**Tad kreipkites tik i medikus del issamios informacijos!

***Jus kaip norite, bet as esu uz mokslo pazanga ir tolimesni sekminga visuomenes vystymasi.

* snekat ir nusisnekat. atsiverskit skiepu kalnedoriu ir paieskokit skiepo apie skarlatina doh.gif Apie tuberkulioze irgi galit pasiskaitineti. Eile metu lietuvaiciai skiepinami nuo tuberkuliozes, bet susergamumas pas mus bene didziausias. kodel??

** isivaizduokit kreipiames, isivaizduokit musu pediatre preis skiepus. Stebuklas ar ne?

*** va jum tolimesnis visuomenes vystymasis. Teismai jau irode skiepu zala, tikekimes jums nereikes irodineti. http://www.dailymail...ial-debate.html
Atsakyti
QUOTE(Grr @ 2012 08 01, 14:04)
1. Visu pirma, esu uz pirminius naujagimiu ir jau vyresniu vaiku skiepus, tokius kaip nuo tuberkuliozes, hepatito, stabliges, poliomielito, raudoniukes, kokliuso, skarlatinos ir t.t.

2. Argi norime grizti i akmens amziu ir gydytis zolemis?

3. Tos visos -eko, -bio ir t.t. mados jau supriesino visuomene, kuri nebegali laisvai apsispresti, ar skiepyti savo vaikus ar ne..

4. Pasakyti, kad neskiepysiu savo vaiko, reiskia buti atsakingam pries visa visuomene.

5. Juk mes jau seniai negirdejome, kad kur nors musu salyje pasireikstu skarlatinos ar tuberkuliozes protrukis? Kodel?..

6. Manau, kad atsakymo, ar skiepyti savo mazylius ar neskiepyti (ir atsakymu i kitus su kudikiu sveikata susijusius klausimus), jokiu budu neverta ieskoti internetiniuose forumuose, nes mes gi nezinome, kas sedi anapus ekrano, svarbiausia - koks to zmogaus issilavinimas, patirtis ir dar daugelis kitu dalyku. Tad kreipkites tik i medikus del issamios informacijos!

7. Anksciau (bent pries 15 metu) kone vienintelis informacijos saltinis mums buvo medikas ir jo nuomone mums buvo svarbi. Kodel dabar mes pradejome gincytis? Klausyti internetiniuose forumuose paskelbtu realybes neatitinkanciu faktu, o ne tu paciu mediku nuomones?

8. Todel, kad egzistuoja pernelyg daug informacijos, ir mes jau nebesugebame atsirinkti.

9. Jus kaip norite, bet as esu uz mokslo pazanga ir tolimesni sekminga visuomenes vystymasi.


1. Puiku. Kaip suprantu Jūsų vaikai nuo skarlatinos paskiepyti. Gal galėtumėte apšviesti kur tokie skiepai buvo atlikti? Nes rekomenduojamų skiepų kalendoriuje skiepo nuo skarlatinos nėra.

2. Į akmens amžių negrįšime. Bet, jei žmogus neims mąstyti apie tai, kas dabar vyksta pasaulyje, tai klausimas kiek ilgai žmonija dar egzistuos. Nepadės nei mokslo naujovės.

3. Būtent, kad GALI laisvai apsispręsti. Todėl kai kada tėvų priimti sprendimai siutina medikus.

4. Ar tik skiepų atvejais kai kurie tėvai turi būti atsakingi prieš visą visuomenę? O jeigu kalbėti aplamai apie žmonių atsakingumą vieni prieš kitus - žmones, gyvūnus, gamtą? Visose srityse, ne tik kalbant apie skiepus. Tikiuosi suvokėte apie ką kalbu?

5. Nuo skarlatinos seniai nebeskiepijama. Sergamumas tuberkulioze Lietuvoje vienas didžiausių, nors ir skiepijama. Atsakysite kodėl? Daugelyje užsienio šalių nuo tuberkuliozės visiškai nebeskiepijama. Bet sergamumas labai nedidelis. Atsakysite kodėl?

6. Reikėtų gerai pagalvoti. Mano buvusi šeimos gydytoja per savo nemokšiškumą manęs vos į kapus nenuvarė laiku nenustačius plaučių uždegimo (ir tai jau antras kartas buvo), o sapaliodama, kad mane vėjas perpūtė. Reanimacijoje man pasakė - dar 1-2 paros namie ir tave būtų išvežę nebe į reanimaciją, o į morgą. Tada ligoninėje praleidau beveik mėnesį. Gydytoją po to aš pakeičiau, bet ji ir toliau tebedirba ten pat kur ir dirbo, toliau "gydo" žmones. Norėtumėte pas tokią "gydytoją" kreiptis? Kai vaikas mažas buvo, turėjom poliklinikoje tokią budinčią gydytoją, kuri po namus vaikščiodavo. Apart antibiotikų kitų vaistų nežinojo ir antibiotikus laikė išsigelbėjimu nuo visų ligų. Kokios išsamios informacijos galima gauti pas tokią medikę?

7. Ai, tai reiškia reikia tikėti visada ir viskuo ką sako medikai? Suvokiat apie ką kalbate? Medikas medikui nelygus. Vieno gali klausyti, nuo kito reikėtų kuo toliau bėgti. Prieš 19 metų, mano tik gimusiam pirmagimiui (nei mėnesio neturėjo, kai diagnozę nustatė) buvo nustatytas atopinis dermatitas. Vaiko pediatrė, jauna gydytoja, pati kategoriškai uždraudė mano vaiką skiepyti mažiausiai iki metukų. Ir jokiais hormoniniais tepalais tepti neleido. Ir augo mano vaikas be skiepų. Ir niekuom nesusirgo per tą laiką. Ir gydėmės be hormoninių tepalų. Ir išgijom. Po šiai dienai esu dėkinga tai pediatrei. O ką gi kalba dabar dauguma medikų apie atopinį dermatitą, skiepus, hormonius tepalus? Ar žinote? Jeigu ne, tai atsakysiu - skiepyti galima, kaip gi be skiepų, tepti hormonais galima, kaip gi be jų. Jeigu būčiau klausiusi gana garsios vaikų chirurgės, tai mano jaunėlis, pusės metų vaikas, būtų mažiausiai mėnesį išskėstom kojom gyvenęs - tipo klubo displazija pas vaiką ir net rentgeno nuotrauka tą rodo. Laimei, protinga vaiko pediatrė (dabar jau aa verysad.gif ) nusiuntė pasirodyti pas gerą kineziterapeutę poliklinikoje ir dar patarė privačiai pasikonsultuoti Ortopedijos klinikoje. Kitų dviejų medikų nuomonės buvo tokios - jokios diplazijos nėra ir jokio gydymo vaikui nereikia. Dėl šventos ramybės dar į Vilnių nuvažiavau pasikonsultuoti pas vieną garsų ortopedą. Išvada - vaikas sveikas, gydymo nereikia jokio. Jums dar ką nors papasakoti ar užteks? Galėčiau dar ne vieną atvejį aprašyti kaip NEREIKIA AKLAI KLAUSYTI medikų.

8. Išmintingas žmogus visada sugebės atsirinkti. Ko nesupras - ras būdų kaip išsiaiškinti. Kuo daugiau informacijos - tuo geriau. Be abejo, kai kam nuo to visai negerai cool.gif . Tikiuosi supratote apie ką aš čia? Jeigu ne, tai paaiškinu - kuo daugiau žmogus žino, nusimano, tuo sunkiau tokį žmogų valdyti, priversti paklusti, įbrukti savo nuomonę. O jums būtų geriau atvirkštinis variantas?

9. Už sėkmingą vystymąsi esu ir aš. Tik, kaip jau rašiau, jeigu žmonės laiku neatsipeikės, tai didelis klausimas ar ta sėkmė nenusuks į šoną nuo visuomenės. Mokslo pažanga gerai, jeigu viskas su protu ir ribose. Deja deja... Baisu, kad žmonija nesusinaikintų su ta mokslo pažanga.
Atsakyti
ko jus taip stipriai reaguojate i vienos moters pasisakymus. matosi kad zmogus skaityti nemoka ir nieko nesidomi, issake savo nuomone, kad ir kokia ji butu, o tiki grazia reklama ir jam gera gyventi nuo to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(neiruke @ 2012 08 05, 21:22)
ko jus taip stipriai reaguojate i vienos moters pasisakymus. matosi kad zmogus skaityti nemoka ir nieko nesidomi, issake savo nuomone, kad ir kokia ji butu, o tiki grazia reklama ir jam gera gyventi nuo to ax.gif

o kas cia stipriai reaguoja? zmogus parase ir gavo atsakyma atgal. per ekrana juk nesimato kaip spjaudomes zaibais lotuliukas.gif
Atsakyti
Dėl tuberkuliozės situacija Lietuvoje labai prasta, tikrai reikėtų pasidomėti apie tai. Taip, ta vakcina nėra tobula, ji neapsaugo 100 procentų nuo ligos, bet apsaugo pačius mažiausius ir jautriausius nuo labai pavojingų jos formų. Galite pasidomėti, kiek kūdikėlių mirdavo nuo tuberkuliozinio meningito ir išsisėjusios tuberkuliozės prieš atsirandant skiepams. Šalyse, kuriose nebeskiepijama nuo tuberkuliozės - šia liga nebesergama, nes ji suvaldyta - būtent skiepų ir gydymo pagalba. Lietuvoje situacija yra labai prasta - daug suaugusiųjų, sergančių tuberkulioze, nesigydo, ir sėkmingai platina bakterijas. Gydymas nuo tuberkuliozės labai ilgas, nemažai suaugusiųjų ( o taip pat ir vaikų ), pradėti gydyti ligoninėse, išleisti į namus dar turi gerti vaistus ilgus mėnesius. Deja, jie vaistų nebegeria, nes jaučiasi geriau. O tuberkuliozės bakterija plinta toliau, tik, deja, jau atspari vaistams forma. Taigi - nėra priverstinio gydymo, ligonių izoliacijos, ir priverstinių skiepų. Taip liga ir plinta. Labai klastinga ir labai pavojinga liga.
Atsakyti
sveiki, perskaiciau visa tema, tiek skirtingu nuomoniu, galvojau daryti rudeni nuo gripo, dabar jau net nezinau g.gif
Atsakyti
Neseniai pasiskiepijom, is principo nesu pries skiepus, taciau gavosi silpna reakcija patino rankele tai ir as pasigooglinau kas ir kaip,radau filma rusu kalba- Tikra tiesa apie skiepus, TIKRAI VERTA PAZIURETI PRIES SKIEPIJANT VAIKA, padeda subsidaryti ir kitoki vaizda, kadangi info kaip sau norit, daktarai pries skiepijant nesuteikia nei apie galimas reakcijas,nei apie pacia vakcina.Man tas labai ir nepatika, kodel reikia skiepyti nuo 6 ligu iskart i abi rankas ka negalima po kiek laiko ateit kita vakcina paskiepyt palaukus kaip sureguos pirmoji.Na ir begales kitu klausymeliu...todel domekites mamos ir dar krata domekites.Beje teko karta gulet ligonineje su mama kurios leliukas nuo vakcinos tuberkuliozei susirgo tuberkulioze ir 6men turejo gerti siaubingai stiprius vaistus nuo tuberkuliozes,kas aisku kudikiniam amziui tiesiog baisu....
Atsakyti
Sveikos,
Mus irgi paskiepijo iskart dviejomis vakcinomis, (kurios priklauso -6/7 metuku), tai rankyte nuo vienos irgi istino, paraudo, guzas atsirado, buvom pasirodyti pas gydytoja, sake, taip turi buti, kadangi ta vakcina organizmas labai isleto isisavina. Taciau sutapimas ar ne, bet po 2 savaiciu mergaite pradejo koset, ir kosejom 2 menesius iki plauciu uzdegimo, buvo nustatytas sukelejas - tai ne kur nors pasigauta mycoplazma, tai buvo Haemophilus influenzae , nuo kurios skiepijama vakcina. Tai gydytoja sako, ko gero nespejo susiformuoti imunitetas, perslalo kur nors ir islindo sita bacila... nezinau, kaip istikruju, bet sitaip vaikas nera sirges doh.gif gavom 3 stiprius antibiotikus, kad sita bacila uzmust, nes jos paprastai skiriami antibiotikai net "neima" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2012 08 17, 08:02)
Tai gydytoja sako, ko gero nespejo susiformuoti imunitetas, perslalo kur nors ir islindo sita bacila...



Jei tai būtų 4 ar 6 mėn skiepas tai sutikčiau su tokiu gydytojos pasakymu, kad vakcina dar nespėjo sureaguot. Bet kai tai yra praktiškai paskutinė palaikomoji vakcinos dozė, manau imunitetas jau turėjo būti susiformavęs, o ši dozė tik prailgintų imunitetą šiam sukėlėjui. Kažkas čia ne taip g.gif

Atsakyti