Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

QUOTE(uups @ 2015 11 26, 17:41)
Kad jus stovejot tai nebutinai reiskia kad kiti stovejo  biggrin.gif Mano zodis pries jusu zodi tongue.gif

O aš tai stovėjau su kitais mirksiukas.gif Tad teigti ir absoliutinti, kad medikai vengė skiepyti savo vaikus, neturi jokio pagrindo. O jūsų minimas medikų vaikas, galėjo turėti kontraindikacijų skiepijimui, apie kurias net nežinojote, o ir neturėjote žinoti, tad... Viena kregždė - dar ne pavasaris 4u.gif

QUOTE(žydrynė @ 2015 11 26, 18:05)
Taigi vaikystė buvo jau prieš kiek metų,o imunitetas po skiepų vistiek visam gyvenimui "negalios",max 20 metų,bet greičiausiai dar mažiau

Ar žinai, ką reiškia skiepijimas ir revakcinacijos gyva vakcina?
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 11 27, 03:27)
Sovietmečiu naujagimiai pirmą skiepą gaudavo dar gimdymo namuose, toliau - pagal grafiką. Bent jau Vilniuje mokyklinukai būdavo skiepijami mokyklose. Prieš skiepijant (nepamenu, ar visais atvejais) būdavo pamatuojama temperatūra, ir tokie vaikai turėdavo skiepytis kitą kartą, atvažiavus medikų brigadoms.

Mano mama gimė ne sovietmečiu
Tai aš ir rašiau,kad buvo skiepijami mokyklinukai,o ne kūdikiai
QUOTE(kackac @ 2015 11 27, 07:49)
Ar žinai, ką reiškia skiepijimas ir revakcinacijos gyva vakcina?

be abejo,esu mokiusis medicinos,bet vis tiek tai nesudaro imuniteto visam gyvenimui
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 11 27, 06:59)
be abejo,esu mokiusis medicinos,bet vis tiek tai nesudaro imuniteto visam gyvenimui

Išimtys - tai ne tendencija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 11 27, 02:27)
Užėjus sovietmečiui, dabartiniai 80-mečiai buvo mokiniai, taip kad visus tuo metu privalomus skiepus ir "perskiepius" jie gavo.

Įvedus skiepus sovietmečiu dabartiniai 80-mečiai jau seniai buvo baigę mokyklas. Tiesa, daugelyje mokyklų aplamai tebuvo 4 klasės, 11-12 metų tais laikais vaikai nesimokino wink.gif Kitas dalykas, įvedus KDS skiepus nuo 1957 metų vakcinavo tik kūdikius, vakcinavimas mokyklose atsirado gerokai vėliau, ir tai ne KDS vakcina, o poliomielito.
Mano tėvai gimę 1950 metais, ir jie vakcinuoti buvo tik nuo raupų ir vėliau mokykloje nuo poliomielito. Tiesa 1996 m (bet tai jau ne sovietmetis) darbovietėse visus skiepijo difterijos-stabligės vakcina, bet tai jau ne sovietmetis.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 11 27, 02:27)
O visos būtinos revakcinacijos būdavo atliekamos mokyklose, ir niekas tėvų apie tai nesiteikdavo informuoti.
Užėjus sovietmečiui, dabartiniai 80-mečiai buvo mokiniai, taip kad visus tuo metu privalomus skiepus ir "perskiepius" jie gavo.

Tai apie ką ta "medikė" kackac šneka? Apie revakcinavimasi su vyru mokykloje? Jūs tuo tikra? Galima buvo suprasti, kad ji tai darė vyresniame amžiuje. O aš teigiu, kad pilna žmonių, kurie nerevakcinuoti ir ramiai sau gyvena.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2015 11 27, 09:39)
Tai apie ką ta "medikė" kackac šneka? Apie revakcinavimasi su vyru mokykloje? Jūs tuo tikra? Galima buvo suprasti, kad ji tai darė vyresniame amžiuje. O aš teigiu, kad pilna žmonių, kurie nerevakcinuoti ir ramiai sau gyvena.

Mergyt, tau net su elementaria matematika prastai biggrin.gif

Kiek anksčiau vakcinofobai čia labai mosikavo statistika, kad pastarųjų metų tymų susirgimuose dominuoja suaugusieji. Logiška, nes tymų vakcina LT atsirado tik 1964 m.
Atsakyti
QUOTE(EXTRAA @ 2015 11 26, 16:55)
Gal galite nuoroda kokia ideti, kur cia radote taip parasyta?

Privalomas vakcinavimas
Skaitykite aiškinamąjį raštą
Papildyta:
QUOTE(kackac @ 2015 11 27, 10:23)
Kiek anksčiau vakcinofobai čia labai mosikavo statistika, kad pastarųjų metų tymų susirgimuose  dominuoja suaugusieji. Logiška, nes tymų vakcina  LT atsirado tik 1964 m.

Hm, o tai kodėl jų nepaskiepijus privalomai, kad jie neplatintų ligų tiems, kurie dar negali būti skiepijami dėl amžiaus ar dėl kontrindikacijų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 27 lapkričio 2015 - 10:27
QUOTE(bevardė @ 2015 11 27, 10:26)
Hm, o tai kodėl jų nepaskiepijus privalomai, kad jie neplatintų ligų tiems, kurie dar negali būti skiepijami dėl amžiaus ar dėl kontrindikacijų?

Bevarde, apsispręsk vieną kartą. Tai kas gi platina infekcines ligas - pasiskiepijusieji ar nepasiskiepijusieji? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 27 lapkričio 2015 - 10:34
Ir tie ir tie. Skirtumas tas, kad nepasiskiepiję asmenys platina tik tokiu atveju kada patys suserga, o va tarkim skiepyti gali būti ligos nešiotojai ir nesirgdami, pav difterijos atveju.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 11 27, 10:44)
Ir tie ir tie. Skirtumas tas, kad nepasiskiepiję asmenys platina tik tokiu atveju kada patys suserga, o va tarkim skiepyti gali būti ligos nešiotojai ir nesirgdami, pav difterijos atveju.

Va šitą mintį aš jau anksčiau prašiau pagrįsti, bet kažkaip nesulaukiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 11 27, 10:47)
Va šitą mintį aš jau anksčiau prašiau pagrįsti, bet kažkaip nesulaukiau g.gif

Sulaukei, tik nenorėjai skaityti.
Na jei tokia gera esi imunologijos ir skiepų žinovė, tai ir apie difterijos skiepą ir jo sukuriamą imunitetą toksinui o ne lazdelei žinai.
Panašiai yra ir su Hib. Skiepytas asmuo gali pats net nesirgti, bet nešioti Hib bakterijas.

Kitais atvejais pati sutinki, jog skiepai nebūtinai apsaugos nuo ligos, taigi skiepytas asmuo gali susirgti lenga, o kartais slapta forma, pats apie tai nežinoti ir platinti ligas kitiems, pav. vėjaraupiai, bei visos likusios vaikiškos ligos. Beje, skiepyti nuo šių ligų susidūrę su virusu patys nesusirgs, bet nešiotojais kurį laiką gali tapti.

Roto vakcina paskiepyti kūdikiai, rotu gali aprėsti jį prižiūrinčius asmenis, nes tai gyva vakcina ir praėjus 2-3 sav po sugertos vakcinos dalis gyvų sukėlėjų pasišalina su vaiko išmatomis. Na bet juk jūs visa tai puikiai turėtumėt žinoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 27 lapkričio 2015 - 11:04
QUOTE(bevardė @ 2015 11 27, 11:01)
Sulaukei, tik nenorėjai skaityti.

Na jei tokia gera esi imunologijos ir skiepų žinovė, tai ir apie difterijos skiepą ir jo sukuriamą imunitetą toksinui o ne lazdelei žinai. 
Panašiai yra ir su Hib. Skiepytas asmuo gali pats net nesirgti, bet nešioti Hib bakterijas.

Tikrai? Kur? Grįšiu paskaityti bigsmile.gif

Aš tai žinau, o tu, kaip matyti, tikrai plaukioji informacijos sraute. Kažkur varpus girdėjai, bet nežinai iš katro kaimo 4u.gif

Būtų smagu, jei savas filosofijas paremtum kokiais tyrimais bigsmile.gif
Atsakyti