Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

QUOTE(Roga @ 2015 11 26, 12:57)
vat tau ir priverstinis skiepyjimas visus iš eilės.

Aš ir neteigiau, kad tais laikais skiepai 100 proc. apsaugodavo nuo susirgimo, tiesiog atsakiau Montevertei, rašiusiai, jog ji žino "žmonių, jau baigiančių amžių nugyventi, kurie niekada nebuvo perskiepyti". Mano >aštuoniasdešimtmečiai tėvai jau buvo skiepyti, tad apie kokio amžiaus žmones ji kalba?

QUOTE(Erikauzas @ 2015 11 26, 13:08)
Laikraščiuose nerašė,kad vaikas po skiepo mokykloje nualpo ir jį išvežė su greituke.Pasakydavo reikia ir viskas stojame į eilę,o ką ten mums suleisdavo nei vienas nematėme nei sudėties,nei pakuočių,po skiepo kažkiek vaikų neateina į mokyklą sekančią nežinojome kas jiems serga ir tiek.

Na, bent jau aš nepamenu kokių rimtesnių komplikacijų po skiepų tarp savo bendraamžių (o tai tikrai būtų buvę pastebėta vienu metu skiepijant ~180 vaikų). Greičiausiai dėl to, kad vaikeliai į tai dėmesio nekreipdavo ir savo supermamytėm užmiršdavo pasisakyt buvę skiepyti. Nors tiesa, žinodavom kad temperatūra po skiepų gali pakilti, matyt, kažkas tuo buvo pasinaudojęs, kad į mokyklą nereikėtų eiti. Bet tik tiek. O juk mažai būtų teigiančių, kad anais laikais skiepų kokybė būtų geresnė, nei dabar.
Atsakyti
QUOTE(Ašaka @ 2015 11 26, 13:21)
Mano >aštuoniasdešimtmečiai tėvai jau buvo skiepyti, tad apie kokio amžiaus žmones ji kalba?

Greičiausiai jie buvo skiepyti tik nuo raupų, gal dar nuo tuberkuliozės, o vėliau atsiradus skiepui dar ir nuo difterijos bei stabligės (bet jau suaugę). Taip kad nelyginkite.
Atsakyti
Na, bent jau aš nepamenu kokių rimtesnių komplikacijų po skiepų tarp savo bendraamžių (o tai tikrai būtų buvę pastebėta vienu metu skiepijant ~180 vaikų). Greičiausiai dėl to, kad vaikeliai į tai dėmesio nekreipdavo ir savo supermamytėm užmiršdavo pasisakyt buvę skiepyti. Nors tiesa, žinodavom kad temperatūra po skiepų gali pakilti, matyt, kažkas tuo buvo pasinaudojęs, kad į mokyklą nereikėtų eiti. Bet tik tiek. O juk mažai būtų teigiančių, kad anais laikais skiepų kokybė būtų geresnė, nei dabar.

O gal tiesiog būdama vaikas nelabai ir kreipėte dėmesio,kodėl kažkokio mokinio nėra tarkime 10d.
Aš neskiepyta ir vaiko neskiepiju,ir esu užtikrinta,kad elgiuosi teisingai.Vieną kartą pakenkė skiepai,daugiau ačiū nenorime.Su vaiku eksperimentuoti nebežadu,ne bandomasis triušis.
Atsakyti
QUOTE(kackac @ 2015 11 26, 06:19)
O tu žinai kokią dalį populiacijos, miela pantalonų valgytoja? bigsmile.gif  O visiems kitiems lentutės ant krūtinės sukabintos - revakcinuotas ar ne? biggrin.gif

Tu ir pati nesupratai ką čia nusišnekėjai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2015 11 26, 11:50)
Kur čia taip? Nepriklausomoje Lietuvoje, kiek žinau, buvo privalomi tik skiepai nuo raupų, o Sovietų Sąjungoje vaikų vakcinacija buvo privaloma. Teisingiau, niekas tėvų nuomonės net neklausdavo, paskiepydavo visus darželyje ir mokykloje, ir viskas. Beje, visas paralelines klases tą pačią dieną, ~180 vaikų. Kad kam nors po to komplikacijų būtų buvę, nepamenu.

Aš juk ir nekalbu apie vaikus dabar. Kackac gi sakė, kad ji su vyru persiskiepiję kiek reikia biggrin.gif Specialiai klausiau šio dalyko pas pažįstamus, kurie jau amžiuje, tai niekas būtent po mokyklos ir darželio daugiau nepersiskiepijo. Kokiu tikslu? Kam?
Kai kurie tik buvo skiepijami darbuose, bet nuo gripo, kartoju nuo gripo, o ne nuo ko kito, nes tai buvo svarbu darbdaviams, kad nesirgtų. Jiems taip pigiau tipo atsieidavo nei kad už sirgimus po o mokėti ar darbuotojų pritrūkti.
Paimkim kad ir mane, mano tėvus, tai kas dabar mus vers persiskiepinėti ir dėl ko? Ką? bigsmile.gif
Papildyta:
Aš ir neteigiau, kad tais laikais skiepai 100 proc. apsaugodavo nuo susirgimo, tiesiog atsakiau Montevertei, rašiusiai, jog ji žino "žmonių, jau baigiančių amžių nugyventi, kurie niekada nebuvo perskiepyti". Mano >aštuoniasdešimtmečiai tėvai jau buvo skiepyti, tad apie kokio amžiaus žmones ji kalba?

Tai ar jūs skiriate žodžius skiepyti ir perskiepyti?
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 11 26, 13:57)
Greičiausiai jie buvo skiepyti tik nuo raupų, gal dar nuo tuberkuliozės, o vėliau atsiradus skiepui dar ir nuo difterijos bei stabligės (bet jau suaugę). Taip kad nelyginkite.

Poliomielito vakcina pas mus skiepijama nuo 1957 metų. Tymų - nuo 1964 m. Tad dauguma šiandienos brandžių žmonių yra suskiepyti, o kažkuri dalis ir revakcinuoti.

QUOTE(Monteverte @ 2015 11 26, 14:19)
Tu ir pati nesupratai ką čia nusišnekėjai biggrin.gif

Paimkim kad ir mane, mano tėvus, tai kas dabar mus vers persiskiepinėti ir dėl ko? Ką? bigsmile.gif

Tai ar jūs skiriate žodžius skiepyti ir perskiepyti?

Aš tai suprantu. O tu, kaip matau, nesupratai lotuliukas.gif

Kažkokia avinų banda ar ką? bigsmile.gif Einat tik varomi? biggrin.gif

Medicinoje termino "perskiepyti" nėra, miela triusikėlių kramsnotoja 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 26 lapkričio 2015 - 14:41
QUOTE(kackac @ 2015 11 26, 14:40)
Poliomielito vakcina pas mus skiepijama nuo 1957 metų. Tymų - nuo 1964 m.

Vyresni nei 58 m skiepyti tik nuo raupų.
Atsakyti
mano mama pvz buvo skiepyta max keliais skiepais ir tik mokykloje,močiutė irgi patvirtino,kad tais laikais kūdikių nieks neskiepijo.Dabar kūdikiai jau nuo naujagimystės gauna kas mėnesį po skiepą ir dar daugiavalenčius,taip kad nėra ką lyginti.
o kackac MMR skiepu tai nesirevakcinavus,kaži kodėl bigsmile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 26 lapkričio 2015 - 14:55
Ne vieno močiutė galėtų paliūdyti, kad kažkuriais metais šeštame dešimtmetyje vaikai buvo vakcinuojami vakcina, nuo kurios tiesiog ant slaugytojų rankų kūdikiai mirė. Kokia ir nuo ko niekas iš eilinių nežino. Tiesiog papuolė į kažkokį bandymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 26 lapkričio 2015 - 15:01
QUOTE(kackac @ 2015 11 26, 14:40)
Medicinoje termino "perskiepyti" nėra, miela triusikėlių kramsnotoja 4u.gif

Tu ten žinai, bene medikė? lotuliukas.gif Užpavydėjai? Pati ten ką darai, pakampėje rūkai? Labai tinka žinok prie skiepų. Dar ir butelkos nepamiršk thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2015 11 26, 14:54)
o kackac MMR skiepu tai nesirevakcinavus,kaži kodėl  bigsmile.gif ?

O kam? Skiepyta gyva susilpninta vakcina su revakcinacijomis vaikystėje.

QUOTE(bevardė @ 2015 11 26, 15:01)
Ne vieno močiutė galėtų paliūdyti, kad kažkuriais metais šeštame dešimtmetyje vaikai buvo vakcinuojami vakcina, nuo kurios tiesiog ant slaugytojų rankų kūdikiai mirė. Kokia ir nuo ko niekas iš eilinių nežino. Tiesiog papuolė į kažkokį bandymą.

Vėl baubų medžioklė prasidėjo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2015 11 26, 15:06)
Tu ten žinai, bene medikė? lotuliukas.gif Užpavydėjai? Pati ten ką darai, pakampėje rūkai? Labai tinka žinok prie skiepų. Dar ir butelkos nepamiršk thumbup.gif

Nepamiršiu. O tų tavo kramtomų triusikiukų turinys tai laaaabai jau menkas rolleyes.gif Pffff... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kackac: 26 lapkričio 2015 - 15:17
QUOTE(kackac @ 2015 11 26, 15:14)
O kam? Skiepyta gyva susilpninta vakcina su revakcinacijomis vaikystėje.
Vėl baubų medžioklė prasidėjo doh.gif

Ne baubų, tą gali patvirtinti ne vienas vyresnio amžiaus medikas, vyresnio tai turiu omenyje tiems kuriems šiai dienai apie 70 m.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2015 11 26, 15:17)
Ne baubų, tą gali patvirtinti ne vienas vyresnio amžiaus medikas, vyresnio tai turiu omenyje tiems kuriems šiai dienai apie 70 m.

Reiks tėvų paklausti. Nors jiems dar ne 70, ale gal prisimins tokius nutikimus g.gif
Atsakyti