QUOTE(Roga @ 2015 11 26, 12:57)
vat tau ir priverstinis skiepyjimas visus iš eilės.
Aš ir neteigiau, kad tais laikais skiepai 100 proc. apsaugodavo nuo susirgimo, tiesiog atsakiau Montevertei, rašiusiai, jog ji žino "žmonių, jau baigiančių amžių nugyventi, kurie niekada nebuvo perskiepyti". Mano >aštuoniasdešimtmečiai tėvai jau buvo skiepyti, tad apie kokio amžiaus žmones ji kalba?
QUOTE(Erikauzas @ 2015 11 26, 13:08)
Laikraščiuose nerašė,kad vaikas po skiepo mokykloje nualpo ir jį išvežė su greituke.Pasakydavo reikia ir viskas stojame į eilę,o ką ten mums suleisdavo nei vienas nematėme nei sudėties,nei pakuočių,po skiepo kažkiek vaikų neateina į mokyklą sekančią nežinojome kas jiems serga ir tiek.
Na, bent jau aš nepamenu kokių rimtesnių komplikacijų po skiepų tarp savo bendraamžių (o tai tikrai būtų buvę pastebėta vienu metu skiepijant ~180 vaikų). Greičiausiai dėl to, kad vaikeliai į tai dėmesio nekreipdavo ir savo supermamytėm užmiršdavo pasisakyt buvę skiepyti. Nors tiesa, žinodavom kad temperatūra po skiepų gali pakilti, matyt, kažkas tuo buvo pasinaudojęs, kad į mokyklą nereikėtų eiti. Bet tik tiek. O juk mažai būtų teigiančių, kad anais laikais skiepų kokybė būtų geresnė, nei dabar.