Įkraunama...
Įkraunama...

Vakcinos

Kokliušą sukelia kokliušo lazdelė (Bardotella pertussis). Maži vaikai dažniau serga parakokliušu – jį sukelia Bardotella parapertussis, tačiau kliniškai kokliušas ir parakokliušas pasireiškia vienodai.
Patikimiausiai kokliušo diagnozę patvirtina bakteriologinis tyrimas, kai B. pertussis išauginamas iš medžiagos, paimtos iš nosiaryklės. Teigiamas pasėlio atsakymas patvirtina diagnozę, tačiau sukėlėjo neišsėjus kokliušo paneigti negalima, nes dažnai jau katarinio periodo pabaigoje ar spastinio kosulio periodo pradžioje, kai gydytojai įtaria kokliušą, B. pertussis nosiaryklėje jau neberandama.
Atsakyti
Skiepai yra nuodai, bet jeigu vaikas išgyvena, tuomet jis tampa atsparesnis. Vienoje kompetetingoje medikų ir mokslo žmonių konferencijoje dalyviai taip ir nepriėjo vieningos nuomonės, o pasidalino į dvi už ir prieš. Nustatyti dažni atvejai kai tėvai griežtai prieš skiepus, bet kai suserga vaikas tuomet bėga skiepyti jau pavėluotai.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 04 22, 13:23)
Patikimiausiai kokliušo diagnozę patvirtina bakteriologinis tyrimas, kai B. pertussis išauginamas iš medžiagos, paimtos iš nosiaryklės. Teigiamas pasėlio atsakymas patvirtina diagnozę, tačiau sukėlėjo neišsėjus kokliušo paneigti negalima, nes dažnai jau katarinio periodo pabaigoje ar spastinio kosulio periodo pradžioje, kai gydytojai įtaria kokliušą, B. pertussis nosiaryklėje jau neberandama.


Mum tyrė antikūnius kraujyje.
Vis dar sergam...Skaičiau,kad kitaip dar ši liga vadinama 100 dienų kosuliu.Imlumas jai 80proc.,užsikrečiama būnant iki 2m atstumu nuo kosinčio.

QUOTE(Žemuogė7 @ 2013 04 22, 21:07)
Skiepai yra nuodai, bet jeigu vaikas išgyvena, tuomet jis tampa atsparesnis. Vienoje kompetetingoje medikų ir mokslo žmonių konferencijoje dalyviai taip ir nepriėjo vieningos nuomonės, o pasidalino į dvi  už ir prieš. Nustatyti dažni atvejai kai tėvai griežtai prieš skiepus, bet kai suserga vaikas tuomet bėga skiepyti jau pavėluotai.


nu ne visi... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemuogė7 @ 2013 04 22, 21:07)
Nustatyti dažni atvejai kai tėvai griežtai prieš skiepus, bet kai suserga vaikas tuomet bėga skiepyti jau pavėluotai.

A kokia prasme begt skiepytis jei jau susergi? bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos, moterys.

Kai reikėjo priimti sprendimą ar skiepyti savo vaiką ar ne, neišvengiau poros nemiegotų naktų naršant internete. Ko tik neprisiskaičiau, tarp viso to dar ir visas skiepų temas supermamoje.

Nesu medikė, bet esu kritinio mąstymo, ir nusprendžiau vaiką kombinuota vakcina nuo kokliušo, stabliges, etc paskiepyti (ji Olandijoje taip pat ir nuo Hepatito B, kurio šiaip būčiau nesirinkus, nes nepapuolu į rizikos grupę, bet kitu atveju skiepų organizavimas būtų buvęs labai sudėtingas).

Mus taip pat nemokamai skiepija Pneumo vakcina, bet jos aš atsisakiau (tiesiog, iš idėjos, kad kuo mažiau, tuo geriau).

TBC vakcina, kaip kilusius ir besilankančius Rytų Europoje, mus paskiepijo nemokamai, tačiau gal 6-7 mėnesį. Tokios sąlygos man taip pat tiko.

Iki MMR skiepo dar buvo likę daug laiko, bet buvau nusiteikusi neskiepyti. Visgi, džiaugiuosi, kad buvo laiko pagalvoti ir pasidomėti. Tas pradinis susidūrimas su anti-vakcinacijos argumentais man tikrai padarė įtakos ir paskatino daug baimių. Bet po pokalbių su dviem šeimos daktarais, vaikų priežiūros medicinine darbuotoja (čia tokios, kurios prižiūri vaikų augimą), perskaitytų straipsnių, tyrimų ir peržiūrėtų laidų, man sąžinė neleistų vaiko neskiepyti. Manęs niekas negąsdino pasekmėmis, kaip tik, džiaugėsi, kad domiuosi - sakė, tai svarbiausia.

Galbūt tai taip pat susiję su tuo, kad mano mergaitė skiepus labai gerai "pernešė", nė kart nei temperatūros buvo, nei apskritai esame sirgę. Liepą turėsime MMR skiepą, ir žadam skiepytis.

Nieko nenoriu įtikinti pagal save, tik sakau, kad būtina pačiam daug domėtis, bešališkai pasikalbėti su specialistais, na, ir kartais įjungti ir kritinį mąstymą, kuris tikrai nuslopsta gąsdinimo ir siaubo faktų akivaizdoje.
Atsakyti
Skaitancioms angliskai:

In summary, the transcripts of the JCVI/DH meetings from the period from 1983 to 2010 appear to show that:

1) Instead of reacting appropriately by re-examining existing vaccination policies when safety concerns over specific vaccines were identified by their own investigations, the JCVI either a) took no action, cool.gif skewed or selectively removed unfavourable safety data from public reports and c) made intensive efforts to reassure both the public and the authorities in the safety of respective vaccines;

2) Significantly restricted contraindication to vaccination criteria in order to increase vaccination rates despite outstanding and unresolved safety issues;

3) On multiple occasions requested from vaccine manufacturers to make specific amendments to their data sheets, when these were in conflict with JCVI’s official advices on immunisations;

4) Persistently relied on methodologically dubious studies, while dismissing independent research, to promote vaccine policies;

5) Persistently and categorically downplayed safety concerns while over-inflating vaccine benefits;

6) Promoted and elaborated a plan for introducing new vaccines of questionable efficacy and safety into the routine paediatric schedule, on the assumption that the licenses would eventually be granted;

7) Actively discouraged research on vaccine safety issues;

8) Deliberately took advantage of parents’ trust and lack of relevant knowledge on vaccinations in order to promote a scientifically unsupported immunisation program which could put certain children at risk of severe long-term neurological damage;

30 yeats of secret official transcripts
Atsakyti
QUOTE(laFraise @ 2013 05 23, 13:18)

Na, o mes turime problemu del skiepu. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(famille @ 2013 05 24, 20:23)
Na, o mes turime problemu del skiepu. sad.gif


kokių?
Atsakyti
as manau, kad tai kas privaloma skiepytis butina, o toliau jau savo nuoziura 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(egasonka @ 2013 08 06, 18:05)
as manau, kad tai kas privaloma skiepytis butina, o toliau jau savo nuoziura 4u.gif


PRIVALOMU skiepu NERA. taip kad viskas tik savo nuoziura 4u.gif
Atsakyti
As ''už'', mano vaikas labai sirgo, laringitas ir taip toliau, pries metus padarem Previnar, galiu pasakyti kad tikrai maziau pradejo sirgti.
Atsakyti
Skiepu efektyvumas yra didelis melas. As vaikysteje buvau pilnai skiepyta tiek nuo kokliuso tiek nuo kiaulytes ir vistiek sirgau ir dar labai sunkiai. Tai KAIP, sakykite man, tie skiepai mane apsaugojo? g.gif

O kas teigia kad tik skiepu pagalba nugalejom daugeli ligu - tegu geriau pasiziuri i statistika, nes ligu atvejai sparciai mazejo dar pries pradedant masini skiepijima, del to kad gerejo sanitarines salygos, kilo gyvenimo lygis, zmoniu mityba gerejo, imunitetas stiprejo.

As taip pat manau, kad kiekviena seima, kuri nusprendzia skiepyti turi buti pilnai supazindinta su VISAIS galimais pasaliniais poveikiais (ne tik - "temperatura ir paraudimas"). Paprasykit gydytojo parodyti skiepu pakuote su gamintojo isvardintais galimais pasaliniais poveikiais ir skiepu sudetimi.
Atsakyti