Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Lapkričio aušra @ 2015 06 05, 13:04)
bet gi valgo, dar būna sėdi kai vaikas miega lotuliukas.gif

Budintys medikai taip pat darbo metu miega, bet algą jiems moka ir nemažą, su auklės lyginant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(urb@@ @ 2015 06 04, 22:47)
o kodel neskaiciuojate,kad reikia auklei apmoketi PSD ( 27 € kas men.), sodros minimali įmoka ( 52, 5 € kas men.) plius verslo liudijimas ( metams kainuoja apie 500 € ,jei ne daugiau)?

Todėl, kad didelė dalis auklių nepageidauja rodyt, kad kažkur dirba ir prašo laisvadienio į darbo biržą sulakstyt... vadinasi ji ir tų Jūsų išvardintų mokesčių nemoka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2015 06 05, 17:35)
Todėl, kad didelė dalis auklių nepageidauja rodyt, kad kažkur dirba ir prašo laisvadienio į darbo biržą sulakstyt... vadinasi ji ir tų Jūsų išvardintų mokesčių nemoka  4u.gif

Nebūtinai. Pirmą kartą pasiėmusios VL metus laiko gauna darbo biržos subsidijas, todėl tenka tuos metus joje reguliariai lankytis...
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2015 06 05, 14:04)
bet gi valgo, dar būna sėdi kai vaikas miega lotuliukas.gif

Tai, vadinasi, vaikas miega tiksliai pagal susitarimą. Pvz., nuo 12 iki 14 val. Kadangi vaikas tuo metu miega, jai laisvas, neapmokamas laikas ir tuo metu iš namų išeina. Grįžta tiksliai 14val. Gera logika?

Vaikų neturiu, jų negarbinu, į temą užklydau netyčia. Bent pora pažįstamų dirbo/dirba auklėmis. Kai paskaitau kai kuriuos pasisakymus, tai aš geriau dirbčiau lavonyne, ne aukle. Suprantu, kad kitos piktnaudžiauja, bet kad apie jas mamytės kaip apie kokius ne žmones dažnai kalba. Nei soc. draudimo, nei pencijų joms nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2015 06 09, 20:21)
Tai, vadinasi, vaikas miega tiksliai pagal susitarimą. Pvz., nuo 12 iki 14 val.  Kadangi vaikas tuo metu miega, jai laisvas, neapmokamas laikas ir tuo metu iš namų išeina. Grįžta tiksliai 14val. Gera logika?

Vaikų neturiu, jų negarbinu, į temą užklydau netyčia. Bent pora pažįstamų dirbo/dirba auklėmis. Kai paskaitau kai kuriuos pasisakymus, tai aš geriau dirbčiau lavonyne, ne aukle. Suprantu, kad kitos piktnaudžiauja, bet kad apie jas mamytės kaip apie kokius ne žmones dažnai kalba. Nei soc. draudimo, nei pencijų joms nereikia.

o ką visai nebloga idėja. Dėl to miego. Taip, pagal mamyčių pasisakymus apie aukles konkrečiai SM, tai taip atrodo jog tos auklės, kurioms jos palieka savo didžiausią turtą, yra plėšikės, tinginės, į žiaurumus linkusios.
kai dėl manęs, auklė vaikui yra man labai svarbus ir gerbiamas žmogus, tai ne tarnaitė, ne tai, kuriam gali pavesti bet kokius darbus iš eilės, savaime vaiką paliekant antram ar trečiam plane.
Atsakyti
Laba,
Kaip manote,kokia alga reiktu moketi?
Aukle priziuri kudiki,gamina maista tevams,aptvarko namus,sukloja lovas,skalbia ir tt? Dirba 10val per diena,daznai savaitgaliais?
Kiek valandinis paprasta diena ir kiek savaitgali butu normalu?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2015 06 26, 10:39)
Laba,
Kaip manote,kokia alga reiktu moketi?
Aukle priziuri kudiki,gamina maista tevams,aptvarko namus,sukloja lovas,skalbia ir tt? Dirba 10val per diena,daznai savaitgaliais?
Kiek valandinis paprasta diena ir kiek savaitgali butu normalu?
Aciu

dvigubą - auklės+namų tvarkytojos. Jei Vilniuje, ne mažiau - 800-1000 eurų per mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 29 birželio 2015 - 09:29
QUOTE(Night13 @ 2015 06 09, 20:21)
Nei soc. draudimo, nei pencijų joms nereikia.

O jūs apmokate savo kirpėjos soc. draudimą ir pensijas? Manikiūrininkės? Masažistės? Privačiai dirbančios psichologės? Ne - jos pačios susimoka. Lygiai taip ir auklės- pačios rūpinasi savo soc garantijomis, nes tėvai NĖRA DARBDAVIAI. Jie tik perka PASLAUGĄ. smile.gif

O jei nenori susimokėti - tai pačios auklės asmeninis sprendimas. Visos auklės, žiūrėjusios mano vaikus, prašė mokėti joms grynais, nepervedinėti pinigų į sąskaitą - visos be išimties. Viena dirbusi auklė oficialiai - bedarbė, gauna visas įmanomas pašalpas, kompensacijas dėl šildymo etc. Jos vyras oficialiai-bedarbis, nors į rankas gauna apie 1000 eur/mėn.,kartais kiek mažiau, kartais-gerokai daugiau. Svetimų pinigų neskaičiuoju, tik rašau, kad minėta auklė pati pasirinko nemokėti mokesčių nuo savo gaunamo atlyginimo. Negi turėčiau ją versti? g.gif

Aš pvz., tokio pasirinkimo nė neturiu. Už bet kokį papildomą darbelį nuo manęs nulupa devynis kailius, pamirštu susimokėti mokesčius - blokuoja sąskaitas. Auklės gi, turi. Manyčiau, tai kaip tik - privalumastam tikrais atvejais. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 06 29, 12:13)
O jūs apmokate savo kirpėjos soc. draudimą ir pensijas? Manikiūrininkės? Masažistės? Privačiai dirbančios psichologės?  Ne - jos pačios susimoka. Lygiai taip ir auklės- pačios rūpinasi savo soc garantijomis, nes tėvai NĖRA DARBDAVIAI. Jie tik perka PASLAUGĄ. smile.gif

O jei nenori susimokėti - tai pačios auklės asmeninis sprendimas. Visos auklės, žiūrėjusios mano vaikus, prašė mokėti joms grynais, nepervedinėti pinigų į sąskaitą - visos be išimties. Viena dirbusi auklė oficialiai - bedarbė, gauna visas įmanomas pašalpas, kompensacijas dėl šildymo etc. Jos vyras oficialiai-bedarbis, nors į rankas gauna apie 1000 eur/mėn.,kartais kiek mažiau, kartais-gerokai daugiau. Svetimų pinigų neskaičiuoju, tik rašau, kad minėta auklė pati pasirinko nemokėti mokesčių nuo savo gaunamo atlyginimo. Negi turėčiau ją versti?  g.gif

Aš pvz., tokio pasirinkimo nė neturiu. Už bet kokį papildomą darbelį nuo manęs nulupa devynis  kailius, pamirštu susimokėti mokesčius - blokuoja sąskaitas. Auklės gi, turi. Manyčiau, tai kaip tik - privalumastam tikrais atvejais. wink.gif

Ar manikiūrininkė, masažistė dirba už 2 ar 3 € atlygį per val.?
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 06 29, 12:13)
O jūs apmokate savo kirpėjos soc. draudimą ir pensijas? Manikiūrininkės? Masažistės? Privačiai dirbančios psichologės?  Ne - jos pačios susimoka. Lygiai taip ir auklės- pačios rūpinasi savo soc garantijomis, nes tėvai NĖRA DARBDAVIAI. Jie tik perka PASLAUGĄ. smile.gif

O jei nenori susimokėti - tai pačios auklės asmeninis sprendimas. Visos auklės, žiūrėjusios mano vaikus, prašė mokėti joms grynais, nepervedinėti pinigų į sąskaitą - visos be išimties. Viena dirbusi auklė oficialiai - bedarbė, gauna visas įmanomas pašalpas, kompensacijas dėl šildymo etc. Jos vyras oficialiai-bedarbis, nors į rankas gauna apie 1000 eur/mėn.,kartais kiek mažiau, kartais-gerokai daugiau. Svetimų pinigų neskaičiuoju, tik rašau, kad minėta auklė pati pasirinko nemokėti mokesčių nuo savo gaunamo atlyginimo. Negi turėčiau ją versti?  g.gif

Aš pvz., tokio pasirinkimo nė neturiu. Už bet kokį papildomą darbelį nuo manęs nulupa devynis  kailius, pamirštu susimokėti mokesčius - blokuoja sąskaitas. Auklės gi, turi. Manyčiau, tai kaip tik - privalumastam tikrais atvejais. wink.gif

žinoma, kad aš kirpėjai apmoku ir draudimą ir pensiją, todėl jų tokios kainos. Jos virba pagal VL ir į kainą įskaičiuota. Ir į auklės paslaugų kainą tai įskaičiuota- na jei auklė galvoja apie senatvę ir t.t.. Tai jos ir kaina atitinkamai didesnė. 300 eurų už 10-11 valandų nėra ta kaina. Ar jūs norit pasakyt, kad auklė vaikui yra žemiausios kvalifikacijos atstovas?
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2015 06 29, 19:59)
žinoma, kad aš kirpėjai apmoku ir draudimą ir pensiją, todėl jų tokios kainos. Jos virba pagal VL ir į kainą įskaičiuota. Ir į auklės paslaugų kainą tai įskaičiuota- na jei auklė galvoja apie senatvę ir t.t.. Tai jos ir kaina atitinkamai didesnė. 300 eurų už 10-11 valandų nėra ta kaina. Ar jūs norit pasakyt, kad auklė vaikui yra žemiausios kvalifikacijos atstovas?

Viska apsrendzia pragyvenimo lygis salyje ir rinka.
Turim puikia valandine aukle ir ja gerbiame, kaip seimos nari. Mokame rinkos kaina. Ji pati nebenori dirbti vaiku darzelyje ir pati pasirinko aukles darba. Matyt taip jai geriau.
Kam netenkina tarkim 430 eur tas nedirba, juk niekas nevercia dirbti aukle.
Mes tarkime mokame 2 eur uz valanda ( pati aukle tiek paprase), buna vaikas apie 5-6 val, is ju 2 val miega. Mes vezame vaika pas aukle i namus, idedu vaikui pagaminto maistelio. Aukle puiki, kaip seimos narys.
Atsakyti
QUOTE(FLight @ 2015 06 29, 13:13)
Manyčiau, tai kaip tik - privalumastam tikrais atvejais. wink.gif

Valyti svetimo žmogaus užpakalį ir snarglį, abejoju, ar kas iš gero gyvenimo imasi.

Rašot, kad neskaičiuojat svetimų pinigų, bet vienos auklės suskaičiavot. Tik kad nelabai įtikinamai skamba tie skaičiavimai. rolleyes.gif

Atsakyti