QUOTE(coliukexxx @ 2014 07 24, 19:18)
Gal galite patarti kokia butu normali alga moketi auklei uz 1 vaikuti 1-eriu metuku, darbas 5 d.d. per sav. po 11 valandu per diena. Vilniaus rajonas (14 km. nuo Gedimino pr.), viesojo transporto nera, artim.stot. uz 3 km. Tai turbut speju ir plius kuro islaidos..?
Pasakysiu kiek moka kolegės (darbas apytiksliai 10 val., maždaug nuo 7.30 iki 17.30) už vieno vaikučio priežiūrą 1400-1600 Lt. Tačiau gyvena Vilniuje ir auklėms patogus susisiekimas, jos tiesiog netoli ir gyvena. Maistas - šeimos kur dirba, bet neapvalgo..ir aš sakau, ir kitos man pažįstamos mamos sako - mums neteko sutikt valgančių auklių

Lesioja kaip paukščiukai...
Jūsų bėda g.b. ne darbo valandos (nes daug kas dirba 9 val su trumpa pertrauka+vykimas/parvykimas iš darbo), bet vieta.
Auklės nežiūri atstumo nuo centro, jos žiūri, kad būtų patogu (netoli, patogus susisiekimas), nes atidirbus visądien su vaikučiu, mažiausiai noris dar namo ilgiausiai važiuot..
G.b.sunkoka rasti nebrangią ir vairuojančią, turinčią automobilį auklę.
Nes praktiškai garantuoju, jog išgirdę, kad stotelė už 3 km ir viešojo transporto nėra atkris begalės gerų kandidačių..
Auklės tėvelius irgi l.renkasi, nėra taip, kad pultų dirbti bet kokiom sąlygom, pigiai ir aš labai jas suprantu.
Tereik pagalvoti, kad pvz.rytoj man tektų ne savo pupuliuką prižiūrėt, o padirbėti svetimoje šeimoje su pupuliuku ir iškart viskas verčiasi į kitą pusę
Bet lygiai taip pat samdau ir aukles, tad jau mažiausiai triskart teko draugauti su auklytėm.