Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(pelėdžiukas @ 2014 06 27, 20:52)
Ačiū  4u.gif 
Aš toks žmogus, kad kompromisas man labai svarbus. Suprantu, kad algos skirtingos, nelygu kaip auklė ir tėvai susitaria. Man algos nesiūlė,  turėjau galimybę rinktis pati pas ką noriu dirbti, turėjau (ir tebeturiu) puikias rekomendacijas. Ir esu aš iš tos kategorijos, kurią Jūs įvardinot: jauna, bet jau subrendus, su dviem aukštaisiais, mokanti ne vieną užsienio kalbą ir t.t. Ir lavint vaikus patirties turiu, psichologija ir vaiko raida domiuosi nuolat.
Tai vat ir žinok, dabar, kaip čia teisinga. Kaip jau bus, taip, svarbiausia man geri santykiai, dėl to galiu ir nusleist

Vadinasi, esat verta geros algos 4u.gif Visgi tai turi būti alga, o ne priedas prie pensijos ar papildomas uždarbis studentaujant.

200 Lt "pridėt" už kūdikį - tikrai mažai, nebent jums reikės būti tik pagalbininke mamai (t.y. mama labiausiai kūdikiu rūpinsis, o jums tik retsykiais reiks ją pavaduoti) g.gif Arba bus sumažinti reikalavimai dėl 4 m. vaiko priežiūros ir lavinimo g.gif
Uždirbant 1500 Lt ir norint papildomų 500 Lt, tai manau verta kalbėtis ir tartis..jūs pažįstat šeimą, turbūt gebat ir įvertinti jos galimybes tiek mokėti, matot šeimos požiūrį į Jus..

Tiesą pasakius, dar sykį įsiskaičiau į pačią pirmą žinutę ir teisybės dėlei galiu pasakyt, nė vienoj mano pažįstamoj šeimoj (ir mano atveju) auklė nedirba 13 val. schmoll.gif Max. 10 val. ir dar trumpiau..
Neįvertinau to rašydama..
2000 Lt, tai vos 7 Lt su centais už valandą (dirbant tiek valandų), prižiūrint 2 vaikus. Na, manau, kad šeima turėtų sutikti dėl tokio atlygio g.gif

Tarkim mano auklė gauna 9,5 Lt, bet pala..aš nuolat namie..aš kartu einu į kiemą, aš užsiimu su vaikais (padedu rengtis, šukuoju, darau pusryčius visiems, jei reikia - ir pietus, ir vakarienes) ir dėl mažylės kiek išeina stengiuos padėt auklei. Ir pas mane nėra reikalavimų lavinimui - auklė moko eilėraštukų, dainelių, raidelių ir valio..bet tai nėra reikalavimas, kad vaikas rodytų pažangą būtent dėl auklės veiklos.
Atsakyti
4u.gif Ačiū! Reikalavimai vyresnėlės atžvilgiu tik augs. Mažylis būtų visą laiką be mamos su aukle. taigi, su aukle min 10 val du vaikai. Pagalbos nulis, maistą gaminu aš, dažniausiai visai šeimai, tvarkytis namie neprivaloma, bet.... Dėl jų galimybių didelių abejonių neturiu, kitaip nesvarstyčiau, žinau kaip atrodo šeima, kuri turi labai ribotas gaimybes, čia ne tas atvejis.
Skaudoka dėl to, kad susirgus-gausi mažiau, atostogaujam- gausi mažiau, dėl to, kad atostogavom nemažai-dirbsim ilgiau. O, jei skaičiuosim kiek tu nedirbai dėl mūsų iniciatyvos, tai tau atidirbt metų neužteks, todėl geriau siūlom ilgiau padirbt ir už tą patį. Va dėl to aš čia temoj rašinėju, kad savo mintis sudėliot ir suprast kiek aš dar galiu nuolaidžiaut. Savo vaikui mama gali pasakyti-įsijunk filmuką, o aš nežiūriu TV (niekas tuo netiki) sakau-paskaitom knygutę, kai jau kojos nebelaiko. Vat diskutuoju čia, mintis, kaip debesis varinėju ir man jau šviesėja, kad nieko iš mano norų neišeis....padėliojus visą mano stažą toj šeimoj, kaip mano alga santykyje su darbo laiku atrodo...dar svarbi šeimos draugų patirtis samdant aukles, jei jie moka mažiau, tai nebus svarbu, kad jų auklės su vaikais nepadūksta, nėra šiuolaikiško bendravimo, nesidomi nuolat mokslininkų nuomonėm vienu ar kitu vaiko auklėjimo, raidos klausimu, neturi tokio išsilavinimo kaip mano. O kam jiem tas išsilavinimas ir šiuolaikiškas požiūris? Jei mano nuomonės ir patirties niekas neklausia, jei bandau pasakyt, kad kažkas gali vaikui pakenkti, tai jau kišimasis į jų vaiko auginimą, kokią turiu tam teisę??? ir t.t. jiem nulis tas mano išsilavinimas-jie auklę, virėją, administratorę ar kitą pan darbuotoją laiko keliais lygiais žemesniu už save, nes jie pasiekė oho, o tu va-pampersus keiti. Čia grubiai palyginau, bet taip yra elgiamasi. Ir nesvarbu, kad pas juos mane laiko ne alga, ne sąlygos, bet vaikai. Aš nedirbu vien dėl algos, svetimi vaikai irgi laimės suteikia.
Ot išsispavedojau smile.gif Sulaukus palaikymo ir šiltų žodžių bent tos dienos sulaukt bus šilčiau, o kad nusileist teks, tai net nebeabejoju... 4u.gif Labai teisingi, mandagūs, netgi dosnūs jie buvo gal kelis pirmus mėnesius, po to, matyt, pabodo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelėdžiukas: 28 birželio 2014 - 00:15
QUOTE(pelėdžiukas @ 2014 06 27, 23:46)

nemažai pas jus nuoskaudų prisikaupę jau. Iš to, ką parašėt, tai aš jau ieškočiausi kito varianto.
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2014 06 28, 07:33)
nemažai pas jus nuoskaudų prisikaupę jau. Iš to, ką parašėt, tai aš jau ieškočiausi kito varianto.

Nuoskaudų? Neee smile.gif Tokia darbo nemalonioji pusė, nėra idealių žmonių, kiekvienas žiūri savo interesų. Nėra jie blogi žmonės, konfliktų taip pat nėra, nepasitenkinimo vieni kitiems kaip ir neturim. Čia tik pasvarstymai, pamąstymai, kaip pienės pūkų gainiojimas. Aš nekaupiu nuoskaudų, ateina momentas ir taktiškai, neįžeidžiai, be kažkokio ten patoso pabadau pasakyt kaip iš mano varpinės reikalai atrodo. Kartais pavyksta, kartais jie supyksta smile.gif bet kompromisai tam juk ir egzistuoja, kad prie jų prieiti. Nesu aš toks žmogus, kad ant kitų pilti pamazgas ar už nugaros lieti nuoskaudas, sutirštintai rašliava atrodo, bet galima ir su jumoru šiek tiek pažiūrėti, aš nemėgėja pridėlioti šypsenėlių, matyt skaudoka ironija gavosi. Galų gale aš gerbiu žmones, pas kuriuos dirbu, nes pati pasirinkau tą šeimą ir myliu jų vaikus, vertinu savo darbo vietą. Būtų šaunu, kad jie mane taip pat labiau vertintų, bet ne kiekvienas juk gali ir nori gerbti ir vertinti kitą žmogų kaip save. Tokia savybė sunkiai pasiduoda išsiugdoma matyt.
Atsakyti
Sveiki! Kiek moketumet auklei uz vaiko paemima is darzelio ir mazdaug apie pusvalandi pasivaiksciojimo? Pirma kart susiduriu su auklemis tai nezinau, o aukles reik jau skubiai. Visi klausia apie uzmokesti.. labai laukiu atsakymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Di-ana @ 2014 07 09, 18:29)
Sveiki! Kiek moketumet auklei uz vaiko paemima is darzelio ir mazdaug apie pusvalandi pasivaiksciojimo? Pirma kart susiduriu su auklemis tai nezinau, o aukles reik jau skubiai. Visi klausia apie uzmokesti.. labai laukiu atsakymo smile.gif

Sveiki, galimas fiksuotas mėnesinis atlyginimas arba valandinis už kiekvieną kartą paskaičiuojant. Valandinis Vilniuje normalu 7 lt valanda, o jei trumpai dirbti reikia, dar apkoama kelionė, kad apsimokėtų atvažiuot-apie 5 lt dienai. Tokiu būdu išeitų apie 300 lt mėnuo. Labai mažai, vargu ar ką domintų, nebent Jums nereikia, kad ligos atveju būtų visą dieną, tada dar turi galimybę kitam darbe dirbt, jūsų būtų papildomas. Na, o jei norėtumėt, kad žmogus būtų pasiekimas ir kintant laikui kada paimt vaiką iš darželio, tuomet jau reiktų mokėt fiksuotą mėnesinį atlyginimą, Vilniuje be 800 lt sunkokai rasit, nebent tintų studentė ar pareiginga moksleivė. Tokias jaunas paneles lengviausiai rastumėt.
Atsakyti
QUOTE(Di-ana @ 2014 07 09, 19:29)

priklauso koks miestas,koks atstumas nuo aukles iki jusu ir darzelio ir kiek dar laiko reikes buti paemus vaika is darzelio ar darbas butu kiekviena diena?kaune valnados kaina mazdug nuo 6-8 lt.
Atsakyti
Bet logiškiausia ieškoti kokios kaimynės. Kas sutiks važiuoti nemažą atstumą dėl vienos valandos atlyginimo.
Atsakyti
Paskaičiau čia darbo patirties minėtą variantą, išsakytas - išgyventas mintis - šiurpu pasidarė... Tiesiog, nesuvokiu, kaip galima išsilavinusią ir sąžiningą auklytę laikyti už save laipteliu žemiau, kaip įvardino ''pampersus keičianti''. Manau, kad tie žmonės turi susikūrę galimybę uždirbti, turi gal ir išsimokslinimus, bet tuomet - mentaliteto, kultūros tik nulis. Negi, jie nesuvokia, kad auklytė, tai žmogus, kuris neša didžiulę atsakomybę už jų brangiausią turtą - vaiką. Juk vaiko kainos neatstos jokie brangieji metalai, milijonai ar ypatingi kristalai. Juk senų seniausia yra pasakyta ''kaip girioj šaukia, taip pagiry atsiliepia''. Negalėčiau dirbti pas žmones, kurie jaučiasi iškiliai, kaip darbdaviai, jokios vertes tam žmogui, kuris glaudžia, maitina ir sergsti jų brangiausiąjį turtą-vaiką. Bent aš, labai gerbiu kitus žmones, esu atvira ir nuoširdi, tad noriu, kad ir atsakas būtų tik toks. Teko ir man sutikti panašių žmonių, bet tai pasimatė per pirmą susitikimą ir man grižti nereikėjo...o tik išeiti, išgėrus ''šaltą'' arbatą... Juk daugybė yra puikių žmonių, darnių šeimų, tiesiog, reikia juos sutikti. Kiek man teko rūpintis vaikučiais, džiaugiuos, visi tėvai buvo puikūs. Aš visur jaučiaus šiltai, draugiškoje ir nuoširdžioj aplinkoj - reiškia, pasisekė man. smile.gif Ir tikiuos, kad vėl pasiseks, tik reikia išlaukti. Šiuo metu neturiu ''mažojo draugo'', išleidau, bet laukiu vėl naujo pasiūlymo. Aš dalinuos šiluma ir to paties laukiu iš šeimos, nes tam kartui - geras rezultatas svarbus abiems pusėms. Kaip ir mėgstu rašyti, kad ''Rožių aromatu dvelkia ta ranka, kuri dovanoja''.
Tad dovanokime vieni kitiems tai, ką turim savo viduje geriausio 4u.gif O žmonėms, nevertinantiems kito žmogaus - pasakykime - NE.
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
na....nevisada gali pasakyti "ne"...tam, kas nepatiko, kas sutaupė prabangai tavo sąskaita...ne visada...o vaikai?....jei myli juos?...jei nori būti su jais?...jei nori ir išėjus į pensiją su jais matytis, dalintis savimi?...nutrauksi santykius su šeima dabar ir tiek meilės ir darbo įdėtų nebeliks, bus nubraukta. Jei žmogui labai svarbu, kad jis būtų pripažintas ir įvertintas, pagarba parodyta ir įrodyta, tai gal ir reikia apsisukti ir išeit kai tik pasidaro negera. Yra ir kitų sričių,vietų, kur tas vertės jausmas gali būti patenkintas. Bet tarp to nesupratimo ir kartais sunkiai suvokiamos arogancijos yra ir gerų dalykų, būna ir šiltų, gerų akimirkų, kai supranti, pamatai ir jų akyse kitų, geresnių jausmų, vertybių. Nėra vien tik balta ir juoda, kiekviename yra gerų ir blogų savybių, silpnybių, kiekvienas jų turim kiek užsiauginam.
Savo laiku aš galėjau rinktis, kai pasirinkau ką pasirinkau. Ir dabar galėčiau, jei apsispręsčiau. Bet aš nesimėtau savimi, niekas man pirštu nebaksnoja į mano pareigas, niekas nežemina tiesiogiai, žodžiu. Kas vyksta, įvyksta kaip ir savaime, o aš paeikiau tik išvadas, tik apibendrintą vaizdą. Galų gale juk tema apie pinigus, tai apie juos ir paklausiau kitų nuomonės smile.gif Va, vieną gavau - 2 vaikai, pilna darbo diena = 1800 lt. Aš abejojau ar galiu prašyt daugiau, bet čia diskutuodama supratau, kad vargu, nes paprastai daugiau nemokama. Tai tiek. O purvais drabstytis ant žmonių tikrai ne man, išsakiau gal per daug.
Atsakyti
O sakykite, ar bent kažkas įdarbinate savo auklytes? 4u.gif
Dėl stažo, dėl socialinių garantijų...
Atsakyti