Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

Sveikos mamytes, noriu jūsų pagalbos. Kokia dabar valandinis auklės mokestis Šiauliuose?
Ir kiek turėtų mokėti auklei jei yra du vaikučiai, vienam 3men, o kitam 1,6m. Jei mama dirbtų namie kitame kambaryje.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 04 10, 12:14)
Sutarėm su viena moterim, kad moku algą ir sutarėm dėl darbo legalumo (tad ji gaus 1500 Lt atlyginimą ir aš jai apmoku mokesčius:  verslo liudijimą, PSD ir SoDrai (skaičiavom, tai kažkur 400-500)).

Sutarėm, kad tiesiog pavaduos mane ir man padės (aš ir pati noriu, pagal galimybes būt su mažąja). Pabendraus su vyresnėliais (bet jie savarankiški, tai nereiks kažkaip spec.užsiimti...jie tik plepa ir plepa šalia smile.gif), be to mokosi ir eina į daržiuką, tad ne kasdien ir bus.
Dirbti reiks tiek, kiek reikia užtikrinti mažylės gerovę. Na, žino lūkesčius, jog būtų gerai susidėti žaisliukus pažaidus, lėkštę pavalgius į indaplovę įdėt, o suteptus rūbelius - į skalbinių dėžę. Maitintis gali mūsų maistu,  laisvalaikis - kaip ir man mamai. Ir kavos gali atsigerti ryte ir kol miega mažylė pailsėt kaip nori. Tiesiog, tiek kiek apibrėžta mudviejų sutartyje.

Aš esu trijų vaikų mama ir žinau, ką tai reiškia rūpintis vaikais ir juos ugdyti.
Aš ne didieji prekybos tinklai, kad tik išsunkt, išnaudot ir tiek žinių. Negaliu ir nemoku kitaip.

Ir su žmonėm man visai sekasi, tokios geros merginos ir moterys man dirbo. Prisimenu tik geruoju..man kartais net nejauku būdavo, kai nieko nesakiusi ir neprašiusi rasdavau gražius namus (aptvarkyta, pamerkta gėlyčių)  ir net iškeptus sausainius. Ir gera, ir nejauku..

Kaip graziai jus parasete,matosi,kad gerbiate zmones..ir Jus jie gerbia..
P.S.noreciau dirbt pas jus aukle,gaila,kad vieta jau uzimta smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki! Reikalingas Jūsų patarimas. Koks auklės atlyginimas dirbant nuo penktadienio vakaro iki sekmadienio vakaro, t.y. 48 val. su 1 vaiku? Veiksmas Vilniuje. Iš anksto dėkoju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aukle Frekenbok: 15 gegužės 2014 - 17:58
Labas, kokios kainos už valandą Kaune dabar už vieno vaiko priežiūrą? Dvieju?
Atsakyti
Patarkite, kiek gali kainuoti auklė Vilniuje, jei dirba po tris valandas per dieną?
Atsakyti
Situacija: 2 vaikai, vienas 4 metukų, kitas 6 mėn. Auklė dirba 9-13 val. val per dieną, 5 dienas per savaitę, viršvalandžiai nėra skaičiuojami ir papildomai neapmokami. Abu vaikai būna su aukle visą darbo dieną, išskyrus retus atvejus, kai su tėvais išvažiuoja pas senelius kelioms dienoms, už tas dienas auklė gauna pilną apmokėjimą, kaip ir dirbtų. Už atostogų laiką, kada vaikai atostogauja su tėvais 2 savaites ir ilgiau mokamas sutartas fiksuotas atlyginimas, mažesnis, nei mėnesinis. Klausimas: kiek normalu auklei mokėti už abu vaikus, turint omenyje, kad vyresnėlė lanko būrelį 1-2 kartus per savaitę po 2-3,5 val? Veiksmas Vilniuje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pelėdžiukas: 26 birželio 2014 - 20:17
QUOTE(pelėdžiukas @ 2014 06 26, 21:15)
Situacija: 2 vaikai, vienas 4 metukų, kitas 6 mėn. Auklė dirba 9-13 val. val per dieną,  5 dienas per savaitę, viršvalandžiai nėra skaičiuojami ir papildomai neapmokami. Abu vaikai būna su aukle visą darbo dieną, išskyrus retus atvejus, kai su tėvais išvažiuoja pas senelius kelioms dienoms, už tas dienas auklė gauna pilną apmokėjimą, kaip ir dirbtų. Už atostogų laiką, kada vaikai atostogauja su tėvais 2 savaites ir ilgiau mokamas sutartas fiksuotas atlyginimas, mažesnis, nei mėnesinis. Klausimas: kiek normalu auklei mokėti už abu vaikus, turint omenyje, kad vyresnėlė lanko būrelį  1-2 kartus per savaitę po 2-3,5 val? Veiksmas Vilniuje.

Oho, neblogai sau leidžiate blink.gif žmogaus išnaudojimas, sakyčiau doh.gif
Atsakyti
[quote=Isyankar,2014 06 27, 09:39]
Oho, neblogai sau leidžiate blink.gif žmogaus išnaudojimas, sakyčiau doh.gif
[/quote

Deja, čia ne aš išnaudoju, čia mane...Už tat ir klausiu kitų nuomonės, bet ne dėl išnaudojimo ar ne, nes kiekvienas gi pasirenkame, giname ar ne savas teises ir pan. ir bla bla, nesigilinsiu į filosofiją. Tiesiog mane domina atlyginimo normalus dydis, kiek turėtų, arba KIEK REALIAI mokama už 2 vaikus mano aprašytoj situacijoj-kai jie abu būna visą dieną su aukle (detales išdėsčiau postu aukščiau). Kol kas dirbu su vienu, bet nuo rugpjūčio jau bus abu vaikai. Juokingiausia, kad ketinama už antrą vaką pridėti tik 200 lt prie dabartinio atlyginimo. Už tai man įdomu kiek mokama dabar, nes, dabartinė alga nėra pati mažiausia, gal aš per daug noriu, bet manau, kad už 2 vaikus realu mokėti 2000 Lt, jei gyvenama ne užmiestyje, kai už atostogas mokama mažiau, kai susirgus mokama mažiau ir t.t.
Atsakyti
Mano vaikų amžių matote profilyje, už visus tris vaikus moku 2000 Lt. Bet nemažinu atlygio nei nedarbo dienom, nei per atostogas, nei per vaikų/auklės ligas. Bet dirba 10 val. perdien, bet nebūtinai su visais iškart (ir darželis buvo, ir būreliai, ir stovyklos, ir pas senelius važiuoja). Bet jau kai reikia, tai būna su visais trim ir jais visais turi pasirūpint (pamaitint visus, užimt mažylę ir t.t.). Maistas neribojimas, buities darbų privalomų irgi nėra.

Už tiek darbo kiek aprašėte (su tais būreliais, retsykiais nedarbo dienas), už abu vaikus mokėčiau apie 1700 Lt blush2.gif

Bet aišku į tai neįeitų viršvalandžiai (už juos jau mokėčiau papildomai) ir jokie buities darbai.
Papildyta:
QUOTE(pelėdžiukas @ 2014 06 27, 12:22)
Juokingiausia, kad ketinama už antrą vaką pridėti tik 200 lt prie dabartinio atlyginimo.

Nežinau kokį atlyginimą gaunate, bet yra tokia nuostata "Jei auklei reikės dirbti su keliais vaikučiais, atlyginimas (nors tai grynai sutartinis dalykas) dažniausiai didinamas iki pusantro karto, tarkim, jei su vienu vaiku dirbančiai auklei mokėtumėte 100 piniginių vienetų, su dviem dirbančiai galite pasiūlyti 130-150 pv."

Cituota iš: http://www.aukles.lt...siliepimai.html

Bet jei už vieną vaiką mokama pvz. 1500 Lt, tai už du gauti tuos 2250 Lt (t.y. max. 1.5 karto daugiau) - tikrai labai labai puikios sąlygos. Aš tai neišgalėčiau mokėt...už vieną mokėčiau apie 1500, už 2 - 1700 ar 1800, už 3 jau rašiau kiek moku (bet jau mano vyresnioji toli gražu ne "auklinis" vaikas, ji dar auklei ir padeda, pavaduoja. O ir vidurinis vaikas jau tuoj į mokyklą keliaus - pats keliasi, rengiasi ir viską daro pats. Tiesiog su vyresniais reik būti kartu, bendrauti, kai jie namie. Vyresnėlė popiet pareina iš mokyklos ir į būrelius keliskart per savaitę, vieną dieną per savaitę neina į darželį vidurinėlis. Mažute reik visokeriopai rūpintis, o su vyresniais tiesiog palaikyti ryšį namuos biggrin.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 27 birželio 2014 - 13:33
Ačiū už atsakymą...
Na, tuos 2250 lt man nesiruošia mokėt. O mano darbo specifika ne palaikyt ryšį su 4 metų vaiku besirūpinant mažyliu, bet visokeriopai jį lavint, taip, kad krūvis netampa mažesnis dėl būrelio-ilgiau vakarais dirbt tikrai teks, už tą patį. Ruošos privalomos nėra, bet, tėvai....na...netęsiu, nekorektiška būtų.
Jūsų išvardinti atlyginimų variantai man sprantami, bet jie labiau tinkantys konkrečiai jūs situacijai, nes vyresni vaikai patys auklei pagalba, be abejo už mokykinio amžiaus vaikutį ir aš nesitikėčiau kažkokio didesnio priedo.
Ne aukso kalnų aš tikiuosi, tik nuomonių palyginimui bei praktinių pavyzdžių kaip kas moka ar realiai gauna, kad palyginti sau. O tikiuosi aš teisingumo, nors minimalaus ir kai turėsiu pokalbį dėl algos pakėlimo, norėčiau žinoti jau realių situacijų scenarijus ir pagal tai orientuotis, nes tėvai bus padarę lygiai tą patį- va tiek moka ta draugė, o ana taip daro. Viskas pas mane pagal tą scenarijų-išrenkamas tėvams pigiausias variantas ir as juos suprantu-visi nori pigiau. Tačiau, padidėjus krūviui, už tokias darbo valandas, kaip mano atveju siūlyti 200 lt už mažiuką šiek tiek akibrokštas.
Nenoriu algos viešint, nesinori kalbėti viešai nekorektiškai tėvų atžvilgiu, aš ne juos įžeist ar pažemint ar jais skųstis noriu, tiesiog informacijos nuomonei, sau.

Aš per daug noriu, kad priedas būtų 1/3 atlyginimo? Ne 1,5, net ne 0,5, bet viena trečioji esamo? Bet tada išeina daigiau, nei Jūsų įvardinti 1700....Esmė ne sumoje, esmė pačiame paskaičiavime-kiek logiška pridėti, jei 1,5 dydžio normalu, o aš tikiuosi tik 0,75, tai ar per daug, jei galų gale gaunasi 2000?
Atsakyti
Čia yra auklių agentūros rekomendacijos dėl algos, o realiame gyvenime visaip pasitaiko..
Atvirai pasakysiu, kad auklių dirbančių už 2000 Lt sutinku tikrai retai..kiek kalbu pati su kitom mamom ir pan., tai ta mano mokama alga (net už 3 vaikus) daugumai atrodo l.didelė. Gal kad mano rate visi - vidutinių pajamų žmonės ir tiek nemoka g.gif

Sunku ką patarti, gal kitos parašys kiek moka auklei pan. kaip jūsų situacijoje, bet gal jums pradinė alga buvo pasiūlyta (už vieną vaiką) aukštesnė nei įprasta, pvz. tikintis, kad vėliau pakaks pridėti porą šimtų Lt už dar vieną vaiką..
Ir labai sunku įvertinti darbo sąlygas kitoje šeimoje, kitų šeimų ir auklių lūkesčius.

Galų gale, žiūrint ko tikimąsi iš auklės: jei kelių užsienio kalbų mokėjimo, vaiko lavinimo mokinant jį kitos kalbos, grojimo pianinu, dar auklė būtinai, kad būtų vidutinio amžiaus (jauna, bet užauginusi savo vaikus), kelių aukštųjų diplomų, puikių rekomendacijų ir psichologinių žinių apie vaiko raidą, pedagoginių gabumų ir kitokio vertimosi per galvą, tai tada ta alga gali nebe artimetine, o geometrine progresija augti...

Aš pvz. dviems vaikams (2 m. ir 8 m.) "perviliojau" pasiūliusi didesnį atlyginimą nuostabią auklę iš kt.dviejų vaikų šeimos..ir mokėjau 1400 Lt (ankstesnė šeima už du, panašaus amžiaus, vaikus mokėjo dar mažiau).
Aš (savo aplinkoje) nepažįstu nė vienos šeimos, kur už dviejų vaikų priežiūrą mokėtų 2000 Lt verysad.gif
Draugė turi 4 vaikus, samdo auklę dviems mažiukams pametinukams (dabar mažiausiam vaikui jau 1 m.) ir moka 1600 Lt (bet gyvena užmiestyje). Auklė ir prižiūri vaikus, ir laisvu laiku (kai pvz. vaikai miega) pvz. lygina skalbinius. Bet auklė ir darbu, ir alga patenkinta..taip kad skirtingi žmonės ir jų norai skirtingi.

Na, bet kokiu atveju linkiu rasti jums visiems kompromisą 4u.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Aš toks žmogus, kad kompromisas man labai svarbus. Suprantu, kad algos skirtingos, nelygu kaip auklė ir tėvai susitaria. Man algos nesiūlė, turėjau galimybę rinktis pati pas ką noriu dirbti, turėjau (ir tebeturiu) puikias rekomendacijas. Ir esu aš iš tos kategorijos, kurią Jūs įvardinot: jauna, bet jau subrendus, su dviem aukštaisiais, mokanti ne vieną užsienio kalbą ir t.t. Ir lavint vaikus patirties turiu, psichologija ir vaiko raida domiuosi nuolat.
Tai vat ir žinok, dabar, kaip čia teisinga. Kaip jau bus, taip, svarbiausia man geri santykiai, dėl to galiu ir nusleist
Atsakyti