Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

Sveiki,
man įdomu koks būtų normalus atlygis auklei, kasdien prižiūrinčiai 2 panašaus amžiaus vaikučius (2-2,5m. pusbroliai) jos namuose.
Ir jei tas pats būtų mūsų namuose (Vilniaus centre) ?
Atsakyti
QUOTE(daktaryte Ieva @ 2013 09 24, 08:32)
As kazkaip nusivyliau aukles paieskom. Kainos ispustos kaip ant mieliu. Tas kategoriskumas, kad maziau kaip uz 1500lt nedirbsiu... Kai papraso uz antra vaika sirgimo atveju savaitei 500 litu (10val. per diena reikai dirbti), tai zinot as turbut pati noreciau, kad tas antras vaikas neitu i darza.

tai kokia kaina dabar mastau.gif

mes gyvenam uz miesto, tai aukles reiktu su masiniuku doh.gif norit pasakyt, kad 1500 Lt plius kuro islaidos per menesi apie 200kurui, iseina 1700 g.gif
dar mokyklinuke prailginta grupe 200, arba auklei prideti, ir gaunasi, kad reikia 1900Lt blink.gif plius man i darbavazinet kuras minimum dar 200, plius darbe pavalgyti, dar turbut apsirengti pagal protokola tai praktiskai iseina, kad nedirbti reikia, nes jau 2300Lt doh.gif o dar maistas vaikams, o i mokykla dar pavalgyti mokinukei wacko.gif
ir aukles suprantu, ir pati i darba noriu, bet tai kaip kiti verciasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darijusha: 19 vasario 2014 - 13:59
Jeigu auklė dirba pilną darbo dieną, tai turi būti ir atlyginimas atitinkamas. Be to tai atsakingas darbas, juk reikia rūpintis svetimu vaiku, neduok Die kas atsitiks... iškart kaltė bus suversta auklei. Tai yra sunkus darbas, reikia vaiką ir lavinti, ugdyti, ir slaugyti, todėl 1500 lt yra visiškai normali suma. Keistas kai kurių žmonių požiūris lyg auklės darbas kažkoks "lengvesnis, patogesnis, neprilygsta kitiems", todėl ir mokėsiu mažai.
Atsakyti
Mamukai, o kiek normaliai reiktų pasiūlyti auklei (Vilniuje), kuri dirbtų visą darbo dieną, bet darbas būtų vaikutį prižiūrėti kartu su mama ax.gif ? T.y. auklė turėtų nešioti vaikutį, padėti žengti pirmuosius žingsnius, padėti išnešti vaikutį su vežimuku į kiemą ir t.t.
Pati mama gal pamaitintų, pamigdytų ir pan., o ko negalėtų fiziškai, tada jau būtų prašoma auklės.
Tiesiog reiktų pagalbininkės..

Kiek reikėtų pasiūlyti auklei pinigėlių? g.gif Kad nei per mažai, nei per daug.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 03 20, 21:12)
Mamukai, o kiek normaliai reiktų pasiūlyti auklei (Vilniuje), kuri dirbtų visą darbo dieną, bet darbas būtų vaikutį prižiūrėti kartu su mama ax.gif ? T.y. auklė turėtų nešioti vaikutį, padėti žengti pirmuosius žingsnius, padėti išnešti vaikutį su vežimuku į kiemą ir t.t.
Pati mama gal pamaitintų, pamigdytų ir pan., o ko negalėtų fiziškai, tada jau būtų prašoma auklės.
Tiesiog reiktų pagalbininkės..

Kiek reikėtų pasiūlyti auklei pinigėlių?  g.gif Kad nei per mažai, nei per daug.. unsure.gif

Manyciau, kad 1200 lt, nes vistiek ji uzimta visa diena, ir ji mieliau rinksis su tokiu paciu darbo laiku ta vieta, kur mokama daugiau, nes vistiek gaunas uzimtumas visa darbo diena. Pati tiek moku uz ta pati.
Atsakyti
Kiek dabar Kaune valandinis atlyginimas,ar priklauso nuo vaikų amžiaus ir skaičiaus?
Atsakyti
QUOTE(Sidabra @ 2014 03 22, 12:06)
Manyciau, kad 1200 lt, nes vistiek ji uzimta visa diena, ir ji mieliau rinksis su tokiu paciu darbo laiku ta vieta, kur mokama daugiau, nes vistiek gaunas uzimtumas visa darbo diena. Pati tiek moku uz ta pati.

Ačiū, supratau..pan.ir galvojau, nors yra sakančių, kad daugiau nei įprastai mokėt reikia - nes sunkiau.
Kad sunkiau, tai tikiu..visgi mama mato ax.gif
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2014 03 24, 10:20)
Kiek dabar Kaune valandinis atlyginimas,ar priklauso nuo vaikų amžiaus ir skaičiaus?

Kiek domejausi, min 6lt/val uz viena vaika.
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2014 03 24, 10:20)

kaune 6lt bet priklauso ir kiek vaikuciu ir kokio amziaus.priklauso koks dar atstumas.nes kitos praso apmoketi ir kuro ar nuolatinio islaidas
Atsakyti
QUOTE(panda1 @ 2014 04 10, 08:14)
kaune 6lt bet priklauso ir kiek vaikuciu ir kokio amziaus.priklauso koks dar atstumas.nes kitos  praso apmoketi ir kuro ar nuolatinio islaidas

Už naujagimį kiek?Jei kur Kaune.
Atsakyti
Sutarėm su viena moterim, kad moku algą ir sutarėm dėl darbo legalumo (tad ji gaus 1500 Lt atlyginimą ir aš jai apmoku mokesčius: verslo liudijimą, PSD ir SoDrai (skaičiavom, tai kažkur 400-500)).

Sutarėm, kad tiesiog pavaduos mane ir man padės (aš ir pati noriu, pagal galimybes būt su mažąja). Pabendraus su vyresnėliais (bet jie savarankiški, tai nereiks kažkaip spec.užsiimti...jie tik plepa ir plepa šalia smile.gif), be to mokosi ir eina į daržiuką, tad ne kasdien ir bus.
Dirbti reiks tiek, kiek reikia užtikrinti mažylės gerovę. Na, žino lūkesčius, jog būtų gerai susidėti žaisliukus pažaidus, lėkštę pavalgius į indaplovę įdėt, o suteptus rūbelius - į skalbinių dėžę. Maitintis gali mūsų maistu, laisvalaikis - kaip ir man mamai. Ir kavos gali atsigerti ryte ir kol miega mažylė pailsėt kaip nori. Tiesiog, tiek kiek apibrėžta mudviejų sutartyje.

Aš esu trijų vaikų mama ir žinau, ką tai reiškia rūpintis vaikais ir juos ugdyti.
Aš ne didieji prekybos tinklai, kad tik išsunkt, išnaudot ir tiek žinių. Negaliu ir nemoku kitaip.

Ir su žmonėm man visai sekasi, tokios geros merginos ir moterys man dirbo. Prisimenu tik geruoju..man kartais net nejauku būdavo, kai nieko nesakiusi ir neprašiusi rasdavau gražius namus (aptvarkyta, pamerkta gėlyčių) ir net iškeptus sausainius. Ir gera, ir nejauku..
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2014 04 10, 12:42)
Už naujagimį kiek?Jei kur Kaune.

kiek valandu reik ziureti?cia jau reik individualiai kalbet su seima nes uz didesni vaika tai 6lt.
Atsakyti