QUOTE(*Zizu* @ 2012 05 09, 11:43)
Sveiki
suprantu, kad Jums 1000lt .suma tikrai dideli pinigai, bet kaip suprantu Jūs norite AUKLĖS, kuri visokeriopai rūpintųsi (prižiūrėtų, ugdytų ir dar gamintų) Jūsų vaiku. Pagalvokit, ar Jūs pati eitumėt už 1000lt. prižiūrėti svetimo vaiko + jums nebūtų suteikiamų jokių soc. garantijų ... Dėl to už tokią sumą ir eina dažniausiai dirbti žmonės, kurie neturi jokių kitų ambicijų kaip tik už algą nusipirkti alkoholio...aišku atsiranda viena kita sau galinti leisti dirbti už tokią sumą moteris (gal vyras neblogai uždirba ar šiaip kas išlaiko..), bet pripažinkime - retai. Aš siūlyčiau Jums pagalvoti apie privatų darželį, aišku geresni irgi kainuoja daigiau nei 1000lt. per mėn. Bet jūsų mergaitei jau dveji ir jai darželį manau bus tikrai smagiau su vaikučiais nei kiaurą dieną namie su neaiškia moteriške tūpėt
suprantu, kad Jums 1000lt .suma tikrai dideli pinigai, bet kaip suprantu Jūs norite AUKLĖS, kuri visokeriopai rūpintųsi (prižiūrėtų, ugdytų ir dar gamintų) Jūsų vaiku. Pagalvokit, ar Jūs pati eitumėt už 1000lt. prižiūrėti svetimo vaiko + jums nebūtų suteikiamų jokių soc. garantijų ... Dėl to už tokią sumą ir eina dažniausiai dirbti žmonės, kurie neturi jokių kitų ambicijų kaip tik už algą nusipirkti alkoholio...aišku atsiranda viena kita sau galinti leisti dirbti už tokią sumą moteris (gal vyras neblogai uždirba ar šiaip kas išlaiko..), bet pripažinkime - retai. Aš siūlyčiau Jums pagalvoti apie privatų darželį, aišku geresni irgi kainuoja daigiau nei 1000lt. per mėn. Bet jūsų mergaitei jau dveji ir jai darželį manau bus tikrai smagiau su vaikučiais nei kiaurą dieną namie su neaiškia moteriške tūpėt
Ghm... Dėl to visokeriopo rūpinimosi... 1000 Lt mokėti žmogui, kuris sėdės ant sofos ir nosį rakys aš nematau prasmės. Apie soc. garantijas, sunkų pragyvenimą ir panašius dalykus aš labai puikiai suprantu. Bet kiekvienas skaičiuoja ką gali sau leisti. Kažkas gali sau leisti dirbti aukle, kažkas gali tik (!!!) 1000 Lt už kasdienę vaiko priežiūrą skirti.
Apie privačius darželius žinau, bet iš esmės išlaidos iš šeimos biudžeto (nes vaikas juk sirgs, tada reikės imti biuletenį ir atitinkamai gausis mažesnės pajamos tą mėnesį) tos pačios, o 2 metų vaikui vienareikšmiškai geriau auklė, o ne darželis. Tą kalba visi psichologai, tai apie tai net nėra ką diskutuoti. Vaikų kompanijos dvimečiui galima prasimanyti ir neinant į darželį. Nuo 3 metų galbūt galima ir privačius darželius svarstyti, bet aš turiu vilties, kad dukra nuo 3 metų jau pateks į valstybinį darželį.
Kalbėjau su kita drauge, kurios draugė Vilniuje ieškosi auklės, tai už pilną darbo dieną mėnesiui sakė 1200 Lt, vaikui valgyt tik pašildo, na ir šiaip pabūna kartu.
Aš pati irgi būdama su vaiku kažkokių šedevrų nedarau, ypatingais ugdymais neužsiimu, nes mano talentai ne čia glūdi Neturiu ir pati kažkokių ypatingų reikalavimų ją prižiūrėsiančiam žmogui, kad būtinai išmokintų kinietiškai kalbėti, iš molio žiesti ir salsą šokti. Juo labiau, kad maniškė gana daug laiko pati užsiima, bet ateina laikas, kai pabosta, nori kartu knygutę pavartyti, nori kažkokių žaidinimų ar dainelių padainuot, pažaist, kažką apžiūrėt ir pan., na ką šiaip visi normalūs žmonės daro su vaikais likę. Ar čia jau skaitosi reikalavimai ypatingam ugdymui?