QUOTE(Singė @ 2013 09 25, 06:31)
Taip, Vilniuje kainoje iš tiesų baisiai išpūstos.
Vilniuje neveltuo kainos ''ispustos'', kaip sakote.
Pati dirbu aukle (siuo metu ieskausi darbo), tai jau vien kiek buta Vilniuje kainuoja islaikyti! Juk butu kainos ispustos nezmoniskai Vilniuje. Plius sildymas kiek... Kadangi nuomuojuosi, tai vien uz nuoma 500 (ir cia nera viena maziausiu sumu, tikrai), dar komunaliniai susidarys kokie 300, vazinejimas nuostabiuoju Vilniaus viesuoju transportu 100, tai jau 900. Tai kaip galima galvoti, jog visa diena dirbanciai auklei uztenka moketi 1000, tokiomis salygomis? Tuomet zinoma galima ieskotis pensininkes... Zmogus visa savo laika atiduoda, dirba desimt valandu ir daugiau per diena, laiko sau visiskai nelieka. Net jei kai kurios mamos sako, kad aukles darbas - taigi tik sedet namie su vaiku, bet juk tuo metu negali daryti nieko kito, bent jau saziningos aukles visa ta laika skiria vaikui.
Geraitoms auklems, kurios turi savo namus ir nereikia nuomos moketi, tai gali ir uz mazesni atlyginima, bet vis vien mokescius reikia moketi, transportas, maistas.. Vilniuje viskas brangu, o dirbdama uz 800 aukle nieko sau negali leisti..
Kazkaip keistai i aukles ziuri dauguma mamyciu, del to man pagrindinis dalykas renkantis seima, kaip tevai priima aukles. Esu dirbusi nuostabiose seimose, kur tevai mane labai gerbe, na, elgesi kaip lygus su lygiu. O va is forumu pastebiu, kaip daug mamyciu jas laiko kazkuo zemiau - iesko budu tik kaip maziau moket ir pyksta jei nesutinka daryti buities darbu. Nors as sutinku, jei graziai ir normaliai prasoma, bet tai neieina i aukles darba.