Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Singė @ 2013 09 25, 06:31)
Taip, Vilniuje kainoje iš tiesų baisiai išpūstos.

Vilniuje neveltuo kainos ''ispustos'', kaip sakote.
Pati dirbu aukle (siuo metu ieskausi darbo), tai jau vien kiek buta Vilniuje kainuoja islaikyti! Juk butu kainos ispustos nezmoniskai Vilniuje. Plius sildymas kiek... Kadangi nuomuojuosi, tai vien uz nuoma 500 (ir cia nera viena maziausiu sumu, tikrai), dar komunaliniai susidarys kokie 300, vazinejimas nuostabiuoju Vilniaus viesuoju transportu 100, tai jau 900. Tai kaip galima galvoti, jog visa diena dirbanciai auklei uztenka moketi 1000, tokiomis salygomis? Tuomet zinoma galima ieskotis pensininkes... Zmogus visa savo laika atiduoda, dirba desimt valandu ir daugiau per diena, laiko sau visiskai nelieka. Net jei kai kurios mamos sako, kad aukles darbas - taigi tik sedet namie su vaiku, bet juk tuo metu negali daryti nieko kito, bent jau saziningos aukles visa ta laika skiria vaikui.

Geraitoms auklems, kurios turi savo namus ir nereikia nuomos moketi, tai gali ir uz mazesni atlyginima, bet vis vien mokescius reikia moketi, transportas, maistas.. Vilniuje viskas brangu, o dirbdama uz 800 aukle nieko sau negali leisti..

Kazkaip keistai i aukles ziuri dauguma mamyciu, del to man pagrindinis dalykas renkantis seima, kaip tevai priima aukles. Esu dirbusi nuostabiose seimose, kur tevai mane labai gerbe, na, elgesi kaip lygus su lygiu. O va is forumu pastebiu, kaip daug mamyciu jas laiko kazkuo zemiau - iesko budu tik kaip maziau moket ir pyksta jei nesutinka daryti buities darbu. Nors as sutinku, jei graziai ir normaliai prasoma, bet tai neieina i aukles darba.
Atsakyti
QUOTE(GusteMo @ 2013 10 25, 14:25)
Vilniuje neveltuo kainos ''ispustos'', kaip sakote.
Pati dirbu aukle (siuo metu ieskausi darbo), tai jau vien kiek buta Vilniuje kainuoja islaikyti! Juk butu kainos ispustos nezmoniskai Vilniuje. Plius sildymas kiek... Kadangi nuomuojuosi, tai vien uz nuoma 500 (ir cia nera viena maziausiu sumu, tikrai), dar komunaliniai susidarys kokie 300, vazinejimas nuostabiuoju Vilniaus viesuoju transportu 100, tai jau 900. Tai kaip galima galvoti, jog visa diena dirbanciai auklei uztenka moketi 1000, tokiomis salygomis? Tuomet zinoma galima ieskotis pensininkes... Zmogus visa savo laika atiduoda, dirba desimt valandu ir daugiau per diena, laiko sau visiskai nelieka. Net jei kai kurios mamos sako, kad aukles darbas - taigi tik sedet namie su vaiku, bet juk tuo metu negali daryti nieko kito, bent jau saziningos aukles visa ta laika skiria vaikui. 

Geraitoms auklems, kurios turi savo namus ir nereikia nuomos moketi, tai gali ir uz mazesni atlyginima, bet vis vien mokescius reikia moketi, transportas, maistas.. Vilniuje viskas brangu, o dirbdama uz 800 aukle nieko sau negali leisti..

Kazkaip keistai i aukles ziuri dauguma mamyciu, del to man pagrindinis dalykas renkantis seima, kaip tevai priima aukles. Esu dirbusi nuostabiose seimose, kur tevai mane labai gerbe, na, elgesi kaip lygus su lygiu. O va is forumu pastebiu, kaip daug mamyciu jas laiko kazkuo zemiau - iesko budu tik kaip maziau moket ir pyksta jei nesutinka daryti buities darbu. Nors as sutinku, jei graziai ir normaliai prasoma, bet tai neieina i aukles darba.

Viskas suprantama, bet tie mokesčiai yra vienodi visiems-mokytojams, auklėms, valytojoms, sekretorėms mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2013 10 28, 06:57)
Viskas suprantama, bet tie mokesčiai yra vienodi visiems-mokytojams, auklėms, valytojoms, sekretorėms  mirksiukas.gif .

na tai ir atlyginimai turi buti panasus. Nors... is kitos puses pagalvojus, tai aukle dirba virsvalandzius, nes mazdaug po 10-11 val., kai paprasti darbuotojai vidutiniskai po 8 per diena.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 10 28, 10:06)
na tai ir atlyginimai turi buti panasus. Nors... is kitos puses pagalvojus, tai aukle dirba virsvalandzius, nes mazdaug po 10-11 val., kai paprasti darbuotojai vidutiniskai po 8 per diena.

cia aukles darbo specifika, o ne virsvalandziai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 10 28, 10:06)

Tai taip, sekretorė alga yra minimalus atlyginimas, o Vilniuje auklės už tiek neprisišauksi.
Atsakyti
sveikos ir mamytes ir aukles
perskaiciau visus puslapius ir niekur neradau kiek (bent jau mazdaug) reiktu moketi auklei uz trynuku prieziura. mums reikia aukles tik ligos atveju. vaikuciams jau 5 metukai, taigi jokiu ten pampersu, jokiu maitinimu ir t.t. patys valgo, patys zaidzia. reikalingas zmogutis kuris tik priziuretu juos, na gal truputi uzimtu kai jau patys neras ka veikti. valgyt as padarau, belieka tik pasildyti. jokiu namu ruosos darbu dirbti nereikia.
suradom viena - paprase 110 uz diena. na gal mes klaidingai galvojam, bet mums tai pasirode "truputi" per daug, nu niekaip negalim sau leisti tiek moketi. iseitu kad uz menesi ji gautu 2200 ar net daugiau. bet tai as tiek algos neuzdirbu.
jei aukle dirba visa menesi, tai ji turi is to ka uzdirba budama aukle ir pragyventi, bet jei cia tik papildomas darbelis, karts nuo karto (ji dirba ir kitus darbus) tai pagal mane tikrai per daug.
beje gyvenam Vilniaus pakrasty. iki musu miesto transportas nevaziuoja, tai mes ja ir atsivesti turim nuo galutines stoteles. bet del vaziavimo, tai man juk irgi kainuoja kelias i darba, bet kazkodel mano darbdavys man jo neapmoka.
Atsakyti
Na jo, čia tik Vilniuje tokios kainos pasiprašyti gali doh.gif . Nebežinau, kiek, gal kokia 60-70 Lt būtų normalu už dieną. Juk 5-mečiai vis tik, ne maži, nereikės pampersų keisti ar žiūrėti, kad besimokindamas vaikščioti nesusižeistų. O ir kai vaikas ne vienas, su juo mažiau užsiimti rekia, nes paprastai žaidžia patys kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 20 lapkričio 2013 - 15:53
QUOTE(orinta333 @ 2013 11 19, 21:50)
sveikos ir mamytes ir aukles
perskaiciau visus puslapius ir niekur neradau kiek (bent jau mazdaug) reiktu moketi auklei uz trynuku prieziura. mums reikia aukles tik ligos atveju. vaikuciams jau 5 metukai, taigi jokiu ten pampersu, jokiu maitinimu ir t.t. patys valgo, patys zaidzia. reikalingas zmogutis kuris tik priziuretu juos, na gal truputi uzimtu kai jau patys neras ka veikti. valgyt as padarau, belieka tik pasildyti. jokiu namu ruosos darbu dirbti nereikia.
suradom viena - paprase 110 uz diena. na gal mes klaidingai galvojam, bet mums tai pasirode "truputi" per daug, nu niekaip negalim sau leisti tiek moketi. iseitu kad uz menesi ji gautu 2200 ar net daugiau. bet tai as tiek algos neuzdirbu.
jei aukle dirba visa menesi, tai ji turi is to ka uzdirba budama aukle ir pragyventi, bet jei cia tik papildomas darbelis, karts nuo karto (ji dirba ir kitus darbus) tai pagal mane tikrai per daug.
beje gyvenam Vilniaus pakrasty. iki musu miesto transportas nevaziuoja, tai mes ja ir atsivesti turim nuo galutines stoteles. bet del vaziavimo, tai man juk irgi kainuoja kelias i darba, bet kazkodel mano darbdavys man jo neapmoka.

Sveiki,
Zinokit nenoriu Jusu gasdinti, bet su tais Vilniaus pakrasciais taip ir yra. Mes gyvenam irgi privaciam name miesto pakrastyje. Nors stotele nera toli, bet norinciu vazinet nera daug... As ieskojau nuolatiniam darbui (gaunant nuolatine alga dienos ikainis kaip ir turetu buti mazesnis, nes alga fiksuota ir stabili), bet arba labai nemazos algos+benzino ar nuolatinio kompensavimas (o tai ta pati alga) arba nera is ko rinktis, nes nesutinka vazinet (na joms atrodo jog greiciau bus is fabioniskiu i antakalni per kamscius nei priesinga kryptim i miesto pakrasti:)).
Valandines aukles nusistato savo ikainius ir ju yra ivairiu... Nuo 8 iki 20lt Vilniuje esu girdejus. Jei vaikai serga daznokai visgi pigiau butu susirasti nuolatine aukle is gyvenanciu netoliese... Jos ir kelionei sugaisto laiko neskaiciuos, ir neveluos wink.gif ir visumoj iseis tikriausiai pigiau nei samdyt valandine tokiais ikainiais. Arba su ta pacia valandine bandyt tartis del fiksuotos menesines algos...
Sau beieskodama aukles apsiklausinejau visus pazistamus, perskambinau visus SM. ar skelbiu patikusius skelbimus ir dar buvau kreipusis i agentura (su ja isvis atskiras reikalas ir jei be agenturos aukle susirast nera lengva, tuomet ir ji nepades tik be reikalo ismesite pinigus-apie ju pasiulytas kandidaturas vis ruosiuos parasyt, kad kiti zinotu ko tiketis:)))
Atsakyti
O man kaip studentei 1000lt normalus pinigai, ir negazdina atsakomybe:)
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2013 11 20, 17:58)
Valandines aukles nusistato savo ikainius ir ju yra ivairiu... Nuo 8 iki 20lt Vilniuje esu girdejus.

as ir 25 girdejau doh.gif svarbiausiai realios kandidates ir realia kaina sako, o be patirties, N pageidavimu del darbo grafiko, salygu, tt- tos ir "lauzo" 20-25 doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 12 08, 23:49)
as ir 25 girdejau  doh.gif svarbiausiai realios kandidates ir realia kaina sako, o be patirties, N pageidavimu del darbo grafiko, salygu, tt- tos ir "lauzo" 20-25  doh.gif

Taip pamascau gal reik vaziuot i Vilniu aukle dirbt jei jau tokios algos doh.gif
Atsakyti
O Kaune valandinis dabar kiek įkainis?Ar priklauso nuo vaikų amžiaus ir vaikų skaičiaus? g.gif g.gif
Atsakyti