Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

Gal žinote, kiek per mėnesį reiktų mokėti mamai, kuri su savo vaiku prižiūrėtų ir 4 metų mano dukrytę savo namuose nuo 8 iki 14 val 20 d. per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 01 05, 18:45)
*o man atrodo, kad tai tik pretekstas moketi maziau ir zmogaus isnaudojimas.
im svetimus vaikus islaikyt?

skaitau ausroR ir aleksandros diskusijas. pati turiu 2.5m vaika, ir aukle - mergaiciuke 19m. moku jai uz valanda 6lt. jei savaitgalis - 7lt. vieta - kaunas. kaip supratau, ir kaip is kitu girdziu: normali valanda - 5lt. nu bet ji pas mane buna nuo 8val iki 13val. susidaro virs 500lt i men, na panasiai.

siaip as mastau kad gana daug jai moku, nes prasau uzsiimti tik su vaiku, jokio namu tvarkymo, nieko, tik kose isvirst sumustini sutept, na tiek. ir lauke but. nu zodziu - demesys vaikui.
pazistamos moka auklei 5lt, uz ta suma ieina ir namu tvarkymas ir tt.

kita vertus, negaleciau moketi tokios sumos - 6lt i val, jei aukle butu visa diena. t.y. 1000lt auklei negaleciau sau leist.

ar cia isnaudojimas? pagalvoju: kaip merginai, baigusiai 12kl, tai lb gera suma. kuri rastu toki darba, kur iseidama 13val, jau turi 500lt rankose? net maimoj ar valytoja dirbant puse etato tiek negautum.
dar reikia tureti minty, kad aukle pas mane ateina, tai vaikas daznai 2 val dar miega, tai ji ir internete pasedi, ar pati pamiega. taigi. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(salve regina @ 2013 05 15, 06:26)
O kokios kainos Kaune dviems vaikams( domina valandinis tarifas). ax.gif

o cia nuo zmoniu priklauso. mano minetoji aukle pries tai yra saugojusi du vaikus vienu metu vasara. tai i valanda jai mokejo 2 ar 2.5lt blink.gif nu taip nupigint savo vaikus... doh.gif man, kaip gimdytojai, net geda butu. vaikams apie 2-3m ir 5m. buvo,. nu bet vis tiek doh.gif doh.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal zinot kokios val kainos Kedaniuose? man reikia,kad padetu kartu su manim priziuret 1m ir 2m vakucius. daro tebutu 2-3val per diena. Galvoju gal kokia paaugle mergaite sutiktu..kiek bemokeciau uz val,neididelis tas atlygnimas tessigautu,o vaikui ir tas gerai..
Atsakyti
labas.

norejau pasiteirauti kokie yra dabartiniai valandiniu aukliu ikainiai? ieskau aukles savo dukrai (5m.), kuri kiekviena darbo diena paiimtu ja is darzelio (18val), atvestu namo ir sulauktu manes (apie 20:00 - 20:30val).

kokius dokumentus (ar tai apskritai "pasitikrina") aukle turetu pateikti (paso kopija..?) man? ar skyriasi valandos ikainis nuo vaiko amziaus?

buciau labai dekinga uz atsakymus o galbut ir kelis patikrintus kontaktus. veiksmas vilniuje (rajonas pasilaiciai).
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 05 25, 14:09)
dar reikia tureti minty, kad aukle pas mane ateina, tai vaikas daznai 2 val dar miega, tai ji ir internete pasedi, ar pati pamiega. taigi. smile.gif

kazkaip neitiketinai skamba g.gif Negaleciau ryte pas kazka i svetimus namus atejus atsigult ant sofos ir pamiegot blink.gif na, gal jei kokios pagirios butu, bet...kad negeriu...

QUOTE(Maggie @ 2013 06 02, 20:49)
kokius dokumentus (ar tai apskritai "pasitikrina") aukle turetu pateikti (paso kopija..?) man? ar skyriasi valandos ikainis nuo vaiko amziaus?

nesu nei aukle, nei namu tvarkytoja, bet apie paso kopija pasisakysiu, kaip ir tvarkytoju temoj. Asmeniskai as i kaire ir desne paso kopijos nedalinciau. Maza kas ir kaip gali asmens duomenis panaudot. Juk ir TV ispeja saugoti savo duomenis, o cia kopijas dalint... Juk ir jus kazin ar noretumet duot auklei savo paso kopija. O kodel ne? Juk darbdaviui (firmai pvz.) pateikiam savo duomenis, bet jis (firma) pateikia savo (im. koda, adresa......). Aisku, priimant i SAVO namus svetima zmogu butina zinoti kas jis. Bet tam, manau, kad tikrai pakanka uzsirasyti varda, pavarde ir gimimo data. To tikrai pakanka, kad butu galima ji atrast (siaip, tai policija, esant reikalui ir su dar maziau ziniu geba rasti, nes tuoj atsiras aiskintoju, kad LT gali but 10 kokiu Biruciu Birutaiciu ir tipo kaip tada zinot kuri pvz. apvoge).
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 06 03, 18:31)
kazkaip neitiketinai skamba  g.gif Negaleciau ryte pas kazka i svetimus namus atejus atsigult ant sofos ir pamiegot  blink.gif na, gal jei kokios pagirios butu, bet...kad negeriu...
nesu nei aukle, nei namu tvarkytoja, bet apie paso kopija pasisakysiu, kaip ir tvarkytoju temoj. Asmeniskai as i kaire ir desne paso kopijos nedalinciau. Maza kas ir kaip gali asmens duomenis panaudot. Juk ir TV ispeja saugoti savo duomenis, o cia kopijas dalint... Juk ir jus kazin ar noretumet duot auklei savo paso kopija. O kodel ne? Juk darbdaviui (firmai pvz.) pateikiam savo duomenis, bet jis (firma) pateikia savo (im. koda, adresa......). Aisku, priimant i SAVO namus svetima zmogu butina zinoti kas jis. Bet tam, manau, kad tikrai pakanka uzsirasyti varda, pavarde ir gimimo data. To tikrai pakanka, kad butu galima ji atrast (siaip, tai policija, esant reikalui ir su dar maziau ziniu geba rasti, nes tuoj atsiras aiskintoju, kad LT gali but 10 kokiu Biruciu Birutaiciu ir tipo kaip tada zinot kuri pvz. apvoge).

nu sorry, bet man v ir pavardes per mazai, tuo labiau, kad laisvai galima sugalvoti doh.gif
as galiu pateikti ir savo paso kopija. nes zinot, cia ne tik del namu, kad nemazai vertingu daiktu, bei kitu geriu, bet visu pirma del vaiko. tad manau, nieko cia neiprasto prasyti doku. nera oficialios darbovietes, juk viskas vyksta susitarimu budu, bet as linkusi apsisaugoti. tad manau sakinio su vardu, pavarde - gerokai per mazai.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2013 06 05, 12:17)
nu sorry, bet man v ir pavardes per mazai, tuo labiau, kad laisvai galima sugalvoti  doh.gif

doh.gif niekas gi nesako, kad nevalia tikrinti/reikalauti patiekt asmens dokumentus doh.gif reikia zinoti, ka i namus isileidziam. Bet negi nepakanka paemus dokumentus nusirasyti varda, pavarde ir gimimo data? Manyciau, tikrai pakanka, kam dar ta kopija? Velnias zino kada ir kas, ir kaip tai gali panaudot.
Prisiminkit, dar pries kelis metus parduotuvese prie pardaveju vardu ir pavardziu buvo rasomi ir ju asmens kodai, bet paskui dingo, nes pasirodo, kad tokio dalyko skelbt nedera. Taip paciai, nederetu ir dalint savo duomenu i kaire ir desne, juolab kopijas nezinia kam dalint.
Atsakyti
Mamytės, bandžiau skaityti temą, bet daugiausiai diskutuojat apie didžiuosius miestus. Mes ieškom 1-erių metų berniukui auklės. vaiką prižiūrėti reikėtų nevisą savaitę, gal kartais ir visai nereikėtų. Nežinau nuo ko pradėti ir ką sakyti potencialioms auklėms. Kokį užmokestį siūlyti? Veiksmas vyksta provincijoje. Valgyti daryti nereikės, namų tvarkyti taip pat, tiesiog būti su vaiku, užsiimti, išeiti į lauką ir pan. Jeigu jai reikėtų dirbti 8-17.30, maždaug 15-16 dienų per mėnesį ir mokėtumėm po 4Lt už valandą ar tie 500-600Lt būtų normalu? O gal galėčiau siūlyti ir mažiau?
Atsakyti
QUOTE(aliunte @ 2013 09 04, 10:43)
Mamytės, bandžiau skaityti temą, bet daugiausiai diskutuojat apie didžiuosius miestus. Mes ieškom 1-erių metų berniukui auklės. vaiką prižiūrėti reikėtų nevisą savaitę, gal kartais ir visai nereikėtų. Nežinau nuo ko pradėti ir ką sakyti potencialioms auklėms. Kokį užmokestį siūlyti? Veiksmas vyksta provincijoje. Valgyti daryti nereikės, namų tvarkyti taip pat, tiesiog būti su vaiku, užsiimti, išeiti į lauką ir pan. Jeigu jai reikėtų dirbti 8-17.30, maždaug 15-16 dienų per mėnesį ir mokėtumėm po 4Lt už valandą ar tie 500-600Lt būtų normalu? O gal galėčiau siūlyti ir mažiau?

yra miestelių, kuriuose moka po 2-3 litus/valandai. Vertinkite situaciją - jei auklytė vyresnė, greičiausiai gauna invalidumą/pašalpą/penciją, o galbūt dar kur nors dirba ir tai būtų papildomas uždarbis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2013 09 04, 17:41)
yra miestelių, kuriuose moka po 2-3 litus/valandai. Vertinkite situaciją - jei auklytė vyresnė, greičiausiai gauna invalidumą/pašalpą/penciją, o galbūt dar kur nors dirba ir tai būtų papildomas uždarbis  4u.gif

Man regis, labai gera motyvacija yra padorus atlyginimas, o pensininkė neteikia paslaugų nemokamai. Juo labiau samdytojui turėtų būti "neprestižas" mažame miestelyje apsijuokti prieš kaimynus su dviejų litų apmokėjimu. O geriausias kainos barometras yra sąžiningas abipusis susitarimas.
Atsakyti
QUOTE(ramiai @ 2013 09 04, 18:22)
Man regis, labai gera motyvacija yra padorus atlyginimas, o pensininkė neteikia  paslaugų nemokamai. Juo labiau samdytojui  turėtų būti "neprestižas" mažame miestelyje apsijuokti prieš kaimynus su dviejų litų apmokėjimu. O geriausias kainos barometras yra sąžiningas abipusis susitarimas.

net nesuprantu, ar čia rimtai, ar reikėtų juoktis po tokių pasisakymų g.gif jei paslaugos kaina yra 2 litai, tai tiek juk ir mokam, ar dvigubinam, kad neapsijuokti? rolleyes.gif
geras atlyginimas vienas Vilniuje, kitas Kaune, o trečias Akmenėje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2013 09 04, 18:38)
net nesuprantu, ar čia rimtai, ar reikėtų juoktis po tokių pasisakymų  g.gif  jei paslaugos kaina yra 2 litai, tai tiek juk ir mokam, ar dvigubinam, kad neapsijuokti?  rolleyes.gif
geras atlyginimas vienas Vilniuje, kitas Kaune, o trečias Akmenėje  doh.gif

Galingas ginklas tas jumoro jausmas, bet pati pigiausia dešra Akmenėje nėra pigesnė nei didmiestyje. todėl aš naivuolė ir toliau manau, kad keturi litukai būtų labai tinkamas mokestis žmogui, kuris globos brangiausią šeimos atžalėlę.
Baigiam temą.
Atsakyti