Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 01 05, 18:59)
tiesiog vaikus reikia gimdyt, kai salygos, t.y. finansai tam leidzia. O norint, kiekvienas to pasiekt gali, tik nereikia tinginiu but.

labai teisingai. O jeigu susiplanavai vaikus kai salygos leido, o paskui atejo krize ir salygos pasikeite, tai vaikus i vaiku namus, nes neprotinga tureti vaiku jei salygos neleidzia.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 01 05, 18:04)
labai teisingai. O jeigu susiplanavai vaikus kai salygos leido, o paskui atejo krize ir salygos pasikeite, tai

tai galvoji kaip salygas pagerinti, t.y. kaip padidinti pajamas, o ne sedi ir verki koks pasaulis neteisingas ir kaip visi (zmones ir valstybe) privalo padet.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 01 05, 17:49)
Baisu, kaip tos mamos drista tureti vaiku ir dar noreti kad pinigu liktu maistui, paskolai, o rubai tai jau cia isvis naglumo virsune noret.

Nesupratai ką norėjau pasakyti, bet čia jau tavo poblema biggrin.gif Kaip sakoma, protingas pats supras, o durnam nepaaiškinsi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KameHame @ 2013 01 05, 19:05)
Nesupratai ką norėjau pasakyti, bet čia jau tavo poblema biggrin.gif

ne, tai jus nesupratot. Ausra sioj temoj piktinasi, kad aukles uz savo darba kazkokios algos dar nori. Ir ne siaip algos, o kad isgyvent galetu. Nes ji su vaikais svarbesni uz kazkokias tai aukles (zodi aukle skaityti su panieka)
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 01 05, 19:22)
ne, tai jus nesupratot. Ausra sioj temoj piktinasi, kad aukles uz savo darba kazkokios algos dar nori. Ir ne siaip algos, o kad isgyvent galetu. Nes ji su vaikais svarbesni uz kazkokias tai aukles (zodi aukle skaityti su panieka)

Aaaaa blush2.gif Nu visai jau kokia aš nesupratėlė blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 01 05, 20:22)

man atrodo mes cia riejames skirtingas sumas turedamos galvoje.
Kokia alga jus turite minty vienu ir kitu atveju?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 01 05, 18:04)
labai teisingai. O jeigu susiplanavai vaikus kai salygos leido, o paskui atejo krize ir salygos pasikeite, tai vaikus i vaiku namus, nes neprotinga tureti vaiku jei salygos neleidzia.

Oi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 01 05, 20:02)
man atrodo mes cia riejames skirtingas sumas turedamos galvoje.
Kokia alga jus turite minty vienu ir kitu atveju?

kas cia del ko riejasi g.gif
As turiu minty ne algos dydzius, o jusu komentarus sioje temoje, tokius kaip "tai is kur tiems tevams moket" ir t.t. O jusu tokie pasisakymai buvo po dalyviu pasisakymu, kad aukles alga turetu buti tokia, kad ji galetu is jos normaliai isgyventi.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 01 05, 21:22)
kas cia del ko riejasi  g.gif
As turiu minty ne algos dydzius, o jusu komentarus sioje temoje, tokius kaip "tai is kur tiems tevams moket" ir t.t. O jusu tokie pasisakymai buvo po dalyviu pasisakymu, kad aukles alga turetu buti tokia, kad ji galetu is jos normaliai isgyventi.

na tai as apie tai ir kalbu - kokia yra ta suma kad normaliai isgyvent? Juk kiekvienam ji skirtinga. Vienintelis dalykas kuri as bandau irodyt tai kad tevai, kurie moka auklei maziau, daro taip ne todel kad gaili, o todel kad negali daugiau moket. o komentarai, kad vaikus planuot reikia tik turint tam salygas man jau virs visko atrodo. Galiu tik pasidziaugti uz zmones, kurie sugeba numatyti ateiti ir viska sklandziai susiplanuoti. Kad ju nepaliecia krizes ir kitos gyvenimo negandos.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 01 05, 21:32)
na tai as apie tai ir kalbu - kokia yra ta suma kad normaliai isgyvent? Juk kiekvienam ji skirtinga. Vienintelis dalykas kuri as bandau irodyt tai kad tevai, kurie moka auklei maziau, daro taip ne todel kad gaili, o todel kad negali daugiau moket. o komentarai, kad vaikus planuot reikia tik turint tam salygas man jau virs visko atrodo. Galiu tik pasidziaugti uz zmones, kurie sugeba numatyti ateiti ir viska sklandziai susiplanuoti. Kad ju nepaliecia krizes ir kitos gyvenimo negandos.

Auklėms taip pat reikia pinigų ne tik maistui, bet ir paskolai, rūbams ir kt. Tad standartai nėra mažesni už jūsų ir ji nėra mažiau žmogus, nei jūs.

Už visus malonumus žmogus moka. Už prabangą sau leisti kiek nori turėti vaikų - taip pat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aushra1: 05 sausio 2013 - 21:00
QUOTE(AusraR @ 2013 01 05, 20:32)
*kurie moka auklei maziau, daro taip ne todel kad gaili, o todel kad negali daugiau moket.
**vaikus planuot reikia tik turint tam salygas
***Galiu tik pasidziaugti uz zmones, kurie sugeba numatyti ateiti ir viska sklandziai susiplanuoti. Kad ju nepaliecia krizes ir kitos gyvenimo negandos.

*o man atrodo, kad tai tik pretekstas moketi maziau ir zmogaus isnaudojimas.
**protingi zmones taip ir daro, o ne pirma prisigimdo, paskui is pasalpu gyvena ir visus aplinkui kaltina, kad neturi is ko ir kur gyvent.
***numatyti nereikia, visko gyvenime pasitaiko. Bet jei krize, jei su finansais blogiau, tai reikia ne verkt ir skustis, o daryt, kad butu geriau. Ar darba keist, ar papildomo darbo ieskotis, ar i uzsieni vaziuot uz juodadarbi dirbt, bet seimai pinigus uzdirbt, o ne ant tevu ar valstybes kupros lipt.
Kaip ir tas jusu komentaras "vaikus i vaiku namus atiduot". O tai kodel vaikus turi valstybe islaikyt? Tai tevu pareigia, ne valstybes. Net jei nerimtai paraset, tai vistiek neteisingai. Valstybe tai mes visi. Kodel as/mes turiu/turim svetimus vaikus islaikyt?
Atsakyti
man tiesiog atrodo kad mes gincijames beprasmiskai - nei as is tu kurios prisigimdo vaiku ir gyvena is pasalpu, nei as is tu kur auklei minimuma mokam, nei as skundziuosi kad visi turi man padeti. Nei jus aukle, kuri iesko darbo smile.gif tai gal cia ir pabaikim.
Mes auklei mokam 1600lt. Plius apmokama laisva diena viena i menesi, aukle pas mus valgo, biuleteni (viena karta tik buvo pusantros dienos) apmokejom taip pat 100 proc, tiesa vieno vaiko "tarifu" Daug cia ar mazai? Yra kam atrodo nepadori suma uz tris vaikus, o yra kam atrodo daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraR: 05 sausio 2013 - 21:03