Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 19, 14:35)
Tai yra elementarus šantažas. Per silpniausią grandį, vaikus, šantažuoti tėvus.

Auklių algos neadekvačios, ir tai faktas. Vartykite kaip norite. Visame kame yra logika, adekvatumas. Linkiu nusileisti ant žemės ir neužsiiminėti demagogija bei tėvų šantažu.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Gerai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti
na taip...tevams spaudimas begalinis - savo didziausia turta atiduodat zmogui kuriam mokat minimuma - ajajai, savo brangiausia turta tempiat i darzeli ne iki galo pasveikusi - ajajai, prasot mociutes pagalbos - ajajai, kaip dristat isnaudoti senus tevus, jie jau savo vaikus uzaugino; vel imat biuleteni, nors pries savaite tik uzsidaret kita - ajajai - krenta verslo rezultatai, mamos drista reikalauti pasalpu uz vaiko auginima ir piktinasi Sodros lubomis - ajajai, paziurekit i pensininkus, kokias pensijas jie tegauna, o jus nedirbat ir dristat noreti kad visa lietuva jus islaikytu.
Isivaizduojat koki spaudima patiria tevai? O juk tie vaikai, kuriuos dabar per vargus auginam, kazkada mokes JUMS pensijas.
Atsakyti
QUOTE(spurgytee @ 2012 06 12, 21:17)
sveikos
norečiau pasidometi kiek Kaune valandinis aukles darbas kainuoja?  Gyvename silainiuose prie turgaus.

No 6Lt iki 8Lt /val. Jei pilnai darbo dienai-tai butu apie 6Lt/val, bet geriau butu tartis su aukle del fiksuoto atlyginimo. Mes taip pat Silainiuose , netoli turgaus ieskome aukles smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 15:30)
beje, darzeliu aukletojos, kurios dirba su min 20 vaiku, gauna panasius pinigus daznai. Ir nu kazkaip neverkia....

Ausra, kiek jum metu, kad lyginat tokius dalykus??????
Panasus pinigai, o salygos ar panasios? Jei darzelio aukletoja susirgs, tai namie sedes ir pinigus gaus, o paprasta aukle? Niekas jai uz tai nemokes. O jei liga rimtesne ar pvz. sulauzyta koja, kiek men. ji negales dirbt ir netures pajamu???? O atostogos? Darzelio aukletojai apmokamos, o kiek aukliu tevai duoda mokamas atostogas? Vienetai. O galu gale pensija? Darzelio aukletoja gaus, o paprasta aukle??? Tures arba dirbdama pensijai susitaupyt (?) arba pati moket mokescius, bet ir tada negaus tokios pensijos kaip darzelio aukletoja. O juk ir tures pati moket imokas, o gi saket, kad "gauna panasius pinigus". Tai kiek liks mokescius susimokejus??? Nu dievazi, lygint tokius darbus doh.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 09:59)
Juk galu gale ateis senatve, ir tie vaikai tada mums pades.

nuo poziurio priklauso. As manau, kad vaikai nieko niekam nera skolingi ir nenoreciau buti vaikams nasata, kad va, dabar jus manim turit pasirupint, gi as jus auginau! Jie gi savo seimas tures, savo vaikus ir jais tures rupintis.
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 09:59)
atsiras kuri supras.

rimtai g.gif gal reikes nueit i silumos tinklus ir pasakyt, kad nuo siol as asmeniskai uz sildyma max.100Lt mokesiu, nes tik tiek isgaliu. O jie tegul SUPRANTA mane ir nereikalauja daugiau. Ir tegul nedrista delspinigiu skaiciuot!!!
Atsakyti
Gal kam nors yra keista, bet auklė iš auklės algos turi pragyventi, kaip ir bet kas kitas, jei ne - nedirbs nei viena. budėtojas,kuris paduoda raktus (juk visai nesudėtinga?) gauna minimumą ir dirba aštuonias valandas, gauna atostogų, skaičiuojamas stažas pensijai, apmokamos sirgtos dienos ir taip toliau. Jei organizacija darbuotojus maitina, tą patį gauna ir budėtojas. Niekas nesako, kad jis vertas pigesnių pietų...Niekas nepanikuoja, jei laisvesnę valandėlę jis paskaito, niekas jo slaptom filmavimo kamerom neapstato. Kažkodėl man vis dar atrodo, kad auklė verta daugiau jau vien todėl, kad dirba po dešimt valandų.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva pamaiva @ 2012 12 19, 20:08)
Kažkodėl man vis dar atrodo, kad auklė verta daugiau jau vien todėl, kad dirba po dešimt valandų.

man tai verta labiausiai del to, kad atsakinga uz kita zmogu, netgi uz jo gyvybe. Ir jei kas vaikui atsitiktu auklei priziurint, tai tevai ja i sipulius sudraskytu.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva pamaiva @ 2012 12 19, 21:08)
Gal kam nors yra keista, bet auklė iš  auklės algos turi pragyventi, kaip ir bet kas kitas, jei ne - nedirbs nei viena. budėtojas,kuris paduoda raktus (juk visai nesudėtinga?) gauna minimumą ir dirba aštuonias valandas, gauna atostogų, skaičiuojamas stažas pensijai, apmokamos sirgtos dienos ir taip toliau. Jei organizacija darbuotojus maitina, tą patį gauna ir budėtojas. Niekas nesako, kad jis vertas pigesnių pietų...Niekas nepanikuoja, jei laisvesnę valandėlę jis paskaito, niekas jo slaptom filmavimo kamerom neapstato. Kažkodėl man vis dar atrodo, kad auklė verta daugiau jau vien todėl, kad dirba po dešimt valandų.

apie ka diskusija as jau nebesuprantu? Ar daug pazystate aukliu kurios minimuma gauna? Dauguma mano pazystamu tevu auklei moka tikrai daugiau, taip pat moka uz atostogas. Kai kurie visa suma, kai kurie puse sumos. Tai yra aptariama is anksto. Manau vidutrine aukles alga VIlniuje yra apie 1000-1200 uz viena vaika. Tai nera milziniski pinigai, bet nera ir baisiai jau mazai. Normali alga.
Kameros siais laikais yra dazname darbe.
Del pensijos ir sirgimu....turbut senai sirgot visos kad taip dziaugiates tom soc garantijom. Juk mokama 40 procentu tik pirma savaite, veliau dvi savaites berods 80 proc, o veliau vel 40. Pataisykit jei klystu, nes nesu experte. Bet realiai, jei liga rimtesne - valstybe nesuteikai praktiskai jokiu garantiju. Ka reiskia tie 40 procentu pvz vidutinio amziaus zmogui, turinciam mazu vaiku, paskola banke ir tt.
Del pensijos...idomu kodel tuomet tos i pensija isejusios moterys eina ieskotis aukles darbo jeigu tai jau tokia nuostabi valstybes garantija? Iki kol mums laikas prieis tom pensijom ju gali ir visai nelikti arba amziu tiek nukels kad nesulauksim.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 20:37)
Del pensijos ir sirgimu....turbut senai sirgot visos kad taip dziaugiates tom soc garantijom. Juk mokama 40 procentu tik pirma savaite, veliau dvi savaites berods 80 proc, o veliau vel 40. Pataisykit jei klystu, nes nesu experte. Bet realiai, jei liga rimtesne - valstybe nesuteikai praktiskai jokiu garantiju. Ka reiskia tie 40 procentu pvz vidutinio amziaus zmogui, turinciam mazu vaiku, paskola banke ir tt.
Del pensijos...idomu kodel tuomet tos i pensija isejusios moterys eina ieskotis aukles darbo jeigu tai jau tokia nuostabi valstybes garantija? Iki kol mums laikas prieis tom pensijom ju gali ir visai nelikti arba amziu tiek nukels kad nesulauksim.

o tai geriau nulis ar pirma savaite 40 proc., o po to 80??? Man nulis blogiau atrodo.... Ar isivaizduojate ka reiskia negauti VISAI nieko???
Del pensijos, tai net jei nera "nuostabi valstybes garantija", tai ji bent jau kokia nors, bet yra. Ar jums butu skirtumas gaut pensija 500Lt ar gaut 0? Ka pasirinktut?
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2012 12 19, 11:23)
Na taip, kai paleidi nuo pusės dienos, aišku, kad mokama už visą dieną. Nes iš tiesų kitą kartą pati hgal sugaiški parduotuvėje ir vėliau ją išleisi. Bet visumoj, jei, tarkim, mamai mamadienis arba šeip išeiginė, arba biuletenis, nesuprantu mokėjimo auklei....

na sakau, tai reikia aptart is anksto. Mes su savo aukle aptarem kad bus 28 laisvos dienos. Na atostogos taip vadinamos, uz kurias mokesim. Viskas kas daugiau -nemokamai. Kaip ir bet kuriam kitam darbe. Man atrodo normalu tos atostogos, tiek kad auklei nepatogumas -ji turi savo atostogas derinti prie tevu. na cia jau darbo specifika, nieko nepadarysi.
Va ko neaptarem tai kaip butu jei susirgtu aukle. Tiesa sakant nezinau kaip reiktu daryt...kol kas nebuvo taip, bet ji negelezine. Kai apserga vaikai tai ir auklei kliuna...
Ir apskritai manau kad abipusiu bendravimu ir nuosirdumu issprendziama daug dalyku. Mes niekada neziurejom "valdiskai" i aukle ir to paties tikimes is jos. Jei viena diena paleidziam anksciau, kita diena tikimes kad gales pabuti ilgiau koki pusvalandi. Va ir dabar, apsirgo musu auklyte. Bet sake ateis. Labai vertinu jos toki pasiryzima, nes jei ji neateitu, man tikrai butu problema. Biuletenio niekas neduoda jei aukle apserga siaip tai....Aisku, jei apsirgtu rimciau, tektu kazkaip suktis. Is savo puses, kad jai palengvinti darba - didziuosius vaikus mociutei nuvezem, kad jau ji tik su ta maze atsedetu kaip nors. Nors galetume ziureti pagal susitarima - jei vaikai sirgs, sutarem kad ziures visus ir taskas. Tada ir ji galetu sakyt - sergu ir taskas.
Ir dziaugiuosi kad pasnekejom ir viska apsitarem ir issisprendem nesusipratimus.

Ir mielos auklytes, patikekit, tikrai yra zmoniu, kurie sutinka dirbti uz ta 1000 ir per vaiko miega dar namus mielai tvarko kad tik apskritai darba tureti. O jei pridedi dar 200 tai ir lygina ir seimai valgyt isverda. Ir tikrai nealkoholikes.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 20:37)
Ar daug pazystate aukliu kurios minimuma gauna?

Moteru, kurios dabar dirbtu auklem, tai pazistu tik 1. Ir ji gauna minimuma. Na, bet cia, kaip sakot, jos reikalas, nenori, lai nedirba.
As pati niekada nedirbau ir nedirbsiu aukle, vien del poziurio i toki zmogu. Dar neseniai, kai neturejau darbo, paskambino kazkokia moteris. Net nezinau is kur gavo mano tel.Nr. Pasiule man paaukliaut uz... 2,50Lt uz val. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 19, 21:56)
o tai geriau nulis ar pirma savaite 40 proc., o po to 80??? Man nulis blogiau atrodo.... Ar isivaizduojate ka reiskia negauti VISAI nieko???
Del pensijos, tai net jei nera "nuostabi valstybes garantija", tai ji bent jau kokia nors, bet yra. Ar jums butu skirtumas gaut pensija 500Lt ar gaut 0? Ka pasirinktut?

ziurekit, vaiku jus neturit, tai kaip suprantu darbo ieskot, kad aktualu si tema? Kaip suprantu aukles darbas jums netinka del siulomu salygu, tai kodel tada neieskot kito? Ar isivaizduojat save nueinancia i ta pacia Maxima ir pradedancia aiskint parduotuves vedejai, kaip neteisinga yra pardavejoms moketi minimuma, neleisti i tualeta kada nori, versti dirbti virsvalandzius ir tt.
Koks tikslas dabar tevams irodyti kokie jie blogi ir kaip mazai moka?
Jei maxima randa pardaveju tokiom salygom, tevai randa aukliu tokiom salygom tai vadinasi rinka yra tokia kokia yra. Kam netinka tas vaziuoja i anglija arba iesko kitokio darbo cia lietuvoje.
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 12 19, 22:00)
Moteru, kurios dabar dirbtu auklem, tai pazistu tik 1. Ir ji gauna minimuma. Na, bet cia, kaip sakot, jos reikalas, nenori, lai nedirba.
As pati niekada nedirbau ir nedirbsiu aukle, vien del poziurio i toki zmogu. Dar neseniai, kai neturejau darbo, paskambino kazkokia moteris. Net nezinau is kur gavo mano tel.Nr. Pasiule man paaukliaut uz... 2,50Lt uz val.  doh.gif

ai, tai vistik geriau 0 negu tie 2.5 lt/val?

o tai jei vaiku neturit, aukle dirbt nesiruosiat, giminiu, draugu dirbanciu auklem, kuriuos reiktu atstovauti irgi neturit - tai koks jusu tikslas sitoj temoj?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 21:05)
*ziurekit, vaiku jus neturit, tai kaip suprantu darbo ieskot, kad aktualu si tema?

**o tai jei vaiku neturit, aukle dirbt nesiruosiat, giminiu, draugu dirbanciu auklem, kuriuos reiktu atstovauti irgi neturit - tai koks jusu tikslas sitoj temoj?

*blogai suprantat. Darba as turiu. Gi rasiau, kad kai neturejau darbo. O dabar uzdirbu ne minimuma, netgi gan neblogai. Ir vaiku neturiu tik biologiniu. Globotini turiu. Tik nelegalu, uz kuri niekas man/mums pinigu nemoka, jei jau taip domina mano gyvenimas biggrin.gif

**o kodel zmogus turi butent kazka atsovaut? Domiuosi, akirati pleciu. Ir kai kada negaliu atsistebet zmoniu susireiksminimu, egoizmu, neismanymu ar dar kuo. Tai ir pasireiskiu. Gi forumas viesas mirksiukas.gif

O del tu 2,50 uz val. Jei buciau sutikus ir sedejus po 10 valandu per diena, tai nebuciau radus sito darbo, kur dabar uzdirbu tiek, kad ir pati galeciau seima islaikyt, jei reiketu (3 asmenys, i profili neziurekit).
Atsakyti