Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos miestuose

QUOTE(AusraR @ 2012 12 18, 17:40)
viskas kaip ir gerai, niekas kazkaip nepagalvoja IS KUR tiems tevams tuos pinigus paimt?

bet ar tuo norit pasakyti, kad aukles toks darbas, kai ji turi dirbti uz bet kokius pinigus, kad ir simbolini atlygi, nes gi tevai biedni, is kur jie pinigus ims...?

Siaip tai... visada ir visur, kiek zinau, aukle buvo ir yra prabangos "dalykas" ir tikrai ne kiekvienai seimai "skirtas".
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 18, 22:48)
bet ar tuo norit pasakyti, kad aukles toks darbas, kai ji turi dirbti uz bet kokius pinigus, kad ir simbolini atlygi, nes gi tevai biedni, is kur jie pinigus ims...?

Siaip tai... visada ir visur, kiek zinau, aukle buvo ir yra prabangos "dalykas" ir tikrai ne kiekvienai seimai "skirtas".

Nuo rugsejo menesio vaikai lanke darzeli pora savaiciu gal kartu sudejus. Maziuke negavo vietos dar darzely isvis. Tai kur tuos vaikus det? Taip, tureti vaiku tikrai prabanga- vienas is tevu turi nedirbti arba mociutes nedirbancias turet.
Parodykit man seima kuri samdo aukle del prabangos?
Zinoma, tai nereiskia kad aukles darbas turi but nuvertintas kazkaip, tiesiog keista girdet tokius samprotavimus. Tevai kiek isgali tiek moka, jei netinka salygos tiesiog neikit dirbt tokio darbo- ieskokit geresnio.
Bent jau mums aukle yra neisvengiama, mociutes padet negali.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 18, 22:01)
Nuo rugsejo menesio vaikai lanke darzeli pora savaiciu gal kartu sudejus. Maziuke negavo vietos dar darzely isvis. Tai kur tuos vaikus det?  Taip, tureti vaiku tikrai prabanga- vienas is tevu turi nedirbti arba mociutes nedirbancias turet.
Parodykit man seima kuri samdo aukle del prabangos?
Zinoma, tai nereiskia kad aukles darbas turi but nuvertintas kazkaip, tiesiog keista girdet tokius samprotavimus. Tevai kiek isgali tiek moka, jei netinka salygos tiesiog neikit dirbt tokio darbo- ieskokit geresnio.
Bent jau mums aukle yra neisvengiama, mociutes padet negali.

drinks_cheers.gif Visiškai pritariu. Kai tokia situacija su darželiais, kad užrašai vaikui gimus, o vietos jame vistiek nėra laikui atėjus .. Tai nori nenori - tenka samdytis auklę. Pas mus irgi situacija tokia, kad senelių nėra, kurie galėtų prižiūrėti (o vaiko išvežti į kaimą, kad augtų pas senelius, nesinori), tai tenka dairytis auklės.
Visokių yra, atlyginimas irgi priklauso ir nuo reikalavimų, ir nuo dirbamų valandų ir dar visokių kitokių susitarimų.
Man pvz nereikia baisiai jau profesionalios auklės, užtektų paprastos moteriškės, kuri tiesiog pabūtų su vaiku, kol mes darbe, pamaitintų, išvestų į lauką ir pan. Nemanau, kad tam labai didelės kvalifikacijos reikia. Kokioj maximoj uz dar mazesni atlyginima dirbtu ir daugiau valandu ir sunkesni darba, kuriame nebutu nei laiko sau, nei pasivaiksciojimo lauke, nei nemokamos kavos, arbatos ar maisto. Taigi kiekvienas renkasi, ka dirbti. Kaip ir kiekvienas renkasi, ka samdyti ir kiek uz ta darba moketi smile.gif
Man irgi atrodo kad mano darbas labai jau sunkus, atsakingas ir vertingas, tik darbdavys man kazkodel uz ji milijonu nemoka rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Murinka @ 2012 12 18, 23:14)
drinks_cheers.gif Visiškai pritariu. Kai tokia situacija su darželiais, kad užrašai vaikui gimus, o vietos jame vistiek n?ra laikui at?jus .. Tai nori nenori - tenka samdytis aukl?. Pas mus irgi situacija tokia, kad seneli? n?ra, kurie gal?t? priži?r?ti (o vaiko išvežti ? kaim?, kad augt? pas senelius, nesinori), tai tenka dairytis aukl?s.
Visoki? yra, atlyginimas irgi priklauso ir nuo reikalavim?, ir nuo dirbam? valand? ir dar visoki? kitoki? susitarim?.
Man pvz nereikia baisiai jau profesionalios aukl?s, užtekt? paprastos moterišk?s, kuri tiesiog pab?t? su vaiku, kol mes darbe, pamaitint?, išvest? ? lauk? ir pan. Nemanau, kad tam labai didel?s kvalifikacijos reikia. Kokioj maximoj uz dar mazesni atlyginima dirbtu ir daugiau valandu ir sunkesni darba, kuriame nebutu nei laiko sau, nei pasivaiksciojimo lauke, nei nemokamos kavos, arbatos ar maisto. Taigi kiekvienas renkasi, ka dirbti. Kaip ir kiekvienas renkasi, ka samdyti ir kiek uz ta darba moketi smile.gif
Man irgi atrodo kad mano darbas labai jau sunkus, atsakingas ir vertingas, tik darbdavys man kazkodel uz ji milijonu nemoka  rolleyes.gif

Na mes turim vieta darzely. Ir ka? Sakau lanke pora savaiciu gal isviso. Kuris darbdavys laikys zmogu kuris istisai ant biuleteniu??? Va gruodi paejo lygiai tris dienas...

Mes irgi emem neprofesionale. Anglu kalbos ir aukstojo issilavinimo tikrai nereik mums smile.gif tiesiog moteris, uzauginusi savo vaikus.
Beje, kol vaikai miega- ji skaito knyga. Mazdaug pora valandu. Kuriam darbe galit sau tai leisti?
Atsakyti
O jeigu man labai reikėtų aštuonių naujų plastikinių langų, ar juos gaminančios firmos mane supras, jei turiu tik pusę sumos?
... Į darželį nesutilpusių vaikų seneliai neina tų vaikų auginti, nes turi gerai apmokamą darbą ir nėra pasiruošę suteikti labdarą savo marčiai, o ir dukrai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva pamaiva: 18 gruodžio 2012 - 22:40
QUOTE(Singė @ 2012 11 26, 08:40)
Nebuvo saugumo jausmo ir šeip, nes:

Tai va, ir dar tokių dalykų buvo visokių-na tiesiog svetimas žmogus namuose ir tiek, tas jaučiasi. Todėl ir sakau, kad vaikas su ja laimingas buvo, bet visumoj dabar laiminga šeima, kad vaikas jau eina į darželį, o ir vaikas būna su vaikais, lavinasi, vyksta socializacija ir jam tikrai dėmesio užtenka ir šilumos, grįžęs pasakoja įspūdžius.

na man visi sie punktai baisus ir tikrai nepriimtina tokia aukle. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2012 12 18, 13:48)

drinks_cheers.gif jei negali sau leisti, tai nesvarsrstai apie tai 4u.gif bet zmogaus negali nuvertinti 4u.gif juk rupinasi musu didziausiu turtu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Bardana @ 2012 12 19, 02:15)
na man visi sie punktai baisus ir tikrai nepriimtina tokia aukle.  schmoll.gif

Tai va ir sakau, vaiką ji labai mylėjo, vaikas buvo laimingas, bet aš džiaugiuosi, kad išėjo į darželį, nes daugiau nenorėčiau svetimo žmogaus savo namuose. Man trūko saugumo jausimo, o ir šeip, laikui bėgant vis labiau jaučiais, kad tavo namuose yra svetimas žmogus....

QUOTE(Rashkyte @ 2012 12 19, 07:20)
drinks_cheers.gif  jei negali sau leisti, tai nesvarsrstai apie tai  4u.gif  bet zmogaus negali nuvertinti  4u.gif  juk rupinasi musu didziausiu turtu  wub.gif

Kai susiklosto tokia situacija, kad kitos išeites nėra, tik samdyti auklę, turi iš paskutiniųjų ją samdyti. kažko atsisakyti, gyventi nuo algos iki algos,bet samdai, nes kitos išeities nėra.
Sutinku, kad sunkus, atsakingas, daug kantrybės reikalaujantis darbas auginti vaikučius. Bet niekaip nesuprasiu, kai auklės prašo užmokesčio už tą dieną, kurią nedirba (tarkim, mama biuletenį pasiėmė arba per mamos atostogas). NESUPRANTU. Galiu dar pateisinti, kai auklė dirba pagal Verslo liudijimą arba ji pati dirba įmonėje, užsiimančiooje vaikų priežiūra.
Bet kai dirba tik taip, ateidama, tokio dalyko nesuprantu. Nors to ir nėra kažkokiuose kituose miestuose, taip tik didmiesčiuose yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 19 gruodžio 2012 - 07:44
QUOTE(Rashkyte @ 2012 12 19, 07:20)
drinks_cheers.gif  jei negali sau leisti, tai nesvarsrstai apie tai  4u.gif  bet zmogaus negali nuvertinti  4u.gif  juk rupinasi musu didziausiu turtu  wub.gif

tikrai? papasakokit kokios dar yra galimybes. As tai matau tik viena - nedirbti vyrui arba man. Sito sau leisti negalim. Kokios dar galimybes?
Papildyta:
QUOTE(Vaiva pamaiva @ 2012 12 18, 23:39)
O jeigu  man labai reikėtų aštuonių naujų plastikinių langų, ar juos gaminančios firmos mane supras, jei turiu tik pusę sumos?
... Į darželį nesutilpusių vaikų seneliai neina tų vaikų auginti, nes turi gerai apmokamą darbą ir nėra pasiruošę suteikti labdarą savo marčiai, o ir dukrai...

atsiras kuri supras. Na jau nesakykit - tikrai yra galimybe pirkti prabangius langus ir paprastesnius.
O del seneliu - mano mama gauna 100 litu maziau nei mes mokam auklei. Ji negali mesti darbo nes iki pensijos liko 1.5 metu ir dabar iseidama ji tos pensijos negaus (tiksliau gaus ta isankstine, labai maza) Be to negalim rizikuoti - mama vistiek reiktu islaikyt, o jeigu as arba vyras netektume darbo, tuomet niekaip nepragyventume visi is vieno atlyginimo. Taigi mama liktu ir be darbo ir be pajamu. Vyro mama aciu D. nemasto taip kaip jus ir kiek gali tiek padeda ir netgi maisto vaikams atsisako kai idedu - pati perka.
As savo vaikams irgi kiek galesiu tiek padesiu ir tikrai nelaikau to labdara. Juk galu gale ateis senatve, ir tie vaikai tada mums pades. Nezinau, bent ja pas mus seimoj tikrai neskaiciuojama va taip va....
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2012 12 19, 08:43)
Sutinku, kad sunkus, atsakingas, daug kantrybės reikalaujantis darbas auginti vaikučius. Bet niekaip nesuprasiu, kai auklės prašo užmokesčio už tą dieną, kurią nedirba (tarkim, mama biuletenį pasiėmė arba per mamos atostogas). NESUPRANTU. Galiu dar pateisinti, kai auklė dirba pagal Verslo liudijimą arba  ji pati dirba įmonėje, užsiimančiooje vaikų priežiūra.
Bet kai dirba tik taip, ateidama, tokio dalyko nesuprantu. Nors to ir nėra kažkokiuose kituose miestuose, taip tik didmiesčiuose yra.

manau nuo susitarimo priklauso. Reik is anksto aptarti tokius dalykus. Mes pradzioj taremes - aukle galvojo kad mokesim tam tikra suma uz dienas - maziau dienu - maziau pinigu, daugiau dienu - daugiau pinigu. Sutarem nesismulkinti ir moketi pastovu atlygi nespriklausomai nuo darbo dienu. Pvz per kaledas ta savaite gi tik dvi dienos is kuriu mano aukle dirbs tik viena diena, bet mokesim uz ta diena. Kitas klausimas jei laisvos dienos yra del jos "kaltes"....na kai ji pati nori atostogu ir isleidziam. Tada gal ir nemokeciau....bet tiesa sakant nelabai ir tokia galimybe turbut bus. O siaip manau kaip ir visiems darbuotojams - 28 atostogu dienos apmokamos, o viskas kas virs - ne.
Is kitos puses, va vakar paleidau aukle nuo puses dienos. Nemanau kad tureciau nuskaiciuoti, nes kita diena gal prasysiu ilgiau pasilikt pvz. Ir siaip...kadangi nemokam labai dideliu pinigu, tai va tokiais budais stengiames "kompensuoti"...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2012 12 19, 10:59)
manau nuo susitarimo priklauso. Reik is anksto aptarti tokius dalykus. Mes pradzioj taremes - aukle galvojo kad mokesim tam tikra suma uz dienas - maziau dienu - maziau pinigu, daugiau dienu - daugiau pinigu. Sutarem nesismulkinti ir moketi pastovu atlygi nespriklausomai nuo darbo dienu. Pvz per kaledas ta savaite gi tik dvi dienos is kuriu mano aukle dirbs tik viena diena, bet mokesim uz ta diena. Kitas klausimas jei laisvos dienos yra del jos "kaltes"....na kai ji pati nori atostogu ir isleidziam. Tada gal ir nemokeciau....bet tiesa sakant nelabai ir tokia galimybe turbut bus. O siaip manau kaip ir visiems darbuotojams - 28 atostogu dienos apmokamos, o viskas kas virs - ne.
Is kitos puses, va vakar paleidau aukle nuo puses dienos. Nemanau kad tureciau nuskaiciuoti, nes kita diena gal prasysiu ilgiau pasilikt pvz. Ir siaip...kadangi nemokam labai dideliu pinigu, tai va tokiais budais stengiames "kompensuoti"...

Na taip, kai paleidi nuo pusės dienos, aišku, kad mokama už visą dieną. Nes iš tiesų kitą kartą pati hgal sugaiški parduotuvėje ir vėliau ją išleisi. Bet visumoj, jei, tarkim, mamai mamadienis arba šeip išeiginė, arba biuletenis, nesuprantu mokėjimo auklei....
Atsakyti
QUOTE(Rashkyte @ 2012 12 19, 06:20)
juk rupinasi musu didziausiu turtu  wub.gif

Tai yra elementarus šantažas. Per silpniausią grandį, vaikus, šantažuoti tėvus.

Auklių algos neadekvačios, ir tai faktas. Vartykite kaip norite. Visame kame yra logika, adekvatumas. Linkiu nusileisti ant žemės ir neužsiiminėti demagogija bei tėvų šantažu.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 12 19, 15:35)
Tai yra elementarus šantažas. Per silpniausią grandį, vaikus, šantažuoti tėvus.

Auklių algos neadekvačios, ir tai faktas. Vartykite kaip norite. Visame kame yra logika, adekvatumas. Linkiu nusileisti ant žemės ir neužsiiminėti demagogija bei tėvų šantažu.

beje, darzeliu aukletojos, kurios dirba su min 20 vaiku, gauna panasius pinigus daznai. Ir nu kazkaip neverkia....o joms tai neuztenka tik ziuret kad viakai galvos nenusisuktu. Reikia ir issilavinimo atitinkamo, ir pagal metodikas dirbt ir per pietu miega nepaskaitysi savo knygos
Atsakyti