QUOTE(Murinka @ 2012 11 11, 15:42)
O kodėl minimalus atlyginimas turėtų būti 800 Lt? Šiaip kiek teko domėtis yra ir už 600 ir už 700 Lt dirbančių .. Aišku auklė auklei nelygu .. ir priklausomai nuo to, ką dar namie daro.
Taip, sutinku, kad darbo valandos gaunasi nemažos, bet šiaip dar pagalvokime ir apie tai, kad vaikas ir pietų miega (pvz. maniškė dar apie 2 valandas pramiega, kartais net ir ilgiau).. tai ar už tas valandas reikėtų skaičiuoti tiek pat, kiek už visą likusį laiką, kuomet su vaiku užsiima
Nes realiai tai kaip ir laisvas laikas auklei. O mano mergytė dar plius tokia, kad jos nei migdyt, nei vargt reikia .. padedi į lovytę ir pati užmiega.
Dėl transporto kompensacijos tai sutinku
Dėl viršvalandžių, tada logiškai pagalvojus vos ne geriau apsimoka paprastą valandinę auklę samdytis
tada už valandą tikrai pigiau gautųsi .. aišku tik kad nepatogu iš vienos auklės pas kita tampyt ..
Bet pasiskaičius jūsų pastabas dėl apmokėjimo, tai susidaro įspūdis, kad dirbant paprastą darbą (paprastoj valstybinėj įstaigoj) uždirbi beveik tą patį ką ir auklei tektų sumokėti ..
Max, ką galiu sau leist auklei mokėt tai 1200 Lt plius transporto išlaidos
Įdomu ar labai jau čia maži pinigai auklei?
Viskas gerai, jūsų siekiama mokėti suma yra normali, visa kita - susitarimas su būsima auklyte.
Dėl pietų laiko, tai žmogus per pietų pertrauką turi teisę palikti darbo vietą ir vaikštinėti kur nori,. Auklės darbas šiuo atveju tuo ir išskirtinis, ji gali sėdėti skaityti, gal tyliai žiūrėti tv, o gal patvarkys vaiko rūbelius, žaidimo vietą..... bet vis tiek turi būti šalia.
Papildyta:
QUOTE(laukine kate @ 2012 11 12, 03:09)
Man ir visai patiktu,kad darbdaviai apmoketu transporto islaidas..
Tapo smalsu,is kur atejusi sita mada,-apmoketi auklems transporto islaidas??...
Atsiprasau uz isikisima..
Man darbdavys apmoka, turiu nuolatinį bilietą, dirbu biudžetinėj įstaigoj