Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas, V tema

Jurgita Gabriele,

Geros jums keliones, baltai pavydziu. O , jei ne paslaptis per kokia agentura keliausite - LT ar kita? Nes kaip zinia, paskutinius kelis metus i Tunisa is LT skrydziu nebuvo.
Buvau Tunise 2 kartus. Antra karta su seima 14 dienu. Keliavom po Turkijos, kuri MB visai nepatiko, o vat i Tunisa svajoja grizti. Norintiems tik saules, juros ir viesbucio teikiamu patogumu - Tunisas idealu - vien del juros ir balto smeliuko. Viesbuciai tiek Turkijoje tiek Tunise priklausomai nuo zaigzduciu kiekio teikia veinodas paslaugas, net animacija identiska palyginus su Turkija (ta pati muzika, panasios pramogos, . tik nacionaliniai sokiai vietiniai). Na, o nesedintys viesbutyje pagal ALL incl. Tunise privalo nukeliauti i Sachara, drusku ezerus, oazes, kanjona (kur filmuotas "Anglas ligonis" ir "Zvaigzdziu karai"), pamatyti garsuji amfiteatra (filmuotas "Gladiatorius"), bekrastes alyvuogiu plantacijas, aplankyti olose gyvenancius berberus, isvysti senuosius minaretus, paskanauti tikrojo kuskuso, briku (teslos trikampiai varskes idaru), pamedituoti poetu mieste Sidi Bu Saidi bei isvysti Kartaginos griuvesus ir antikines pirtis....Cia tik trumpai, ka maziausiai jums pasiulys agenturos. O jei turite noro, Tunisas labai saugi salis (neziurint i buvusius neramumus) ir pigu keliauti savarankiskai. Tunisieciai prekeiviai ne tokie ikyrus kaip turkai, ka jau kalbeti apie egiptiecius. Tunise visur yra jauciama prancuzu itaka, ir del kalbos (antra valstybine kalba) ir del santvarkos ir net, architekturos (ypac sostineje Tunise).
Taigi nepamates nezinosi. O kiekvienas atranda savo sali.
Sekmes visiems keliaujantiems.
Beje, i Sachara vykome su 6 m. sunumi, kuris buvo vienintelis vaikas grupeje, bet lygiai su visais jojo ant kupranugario ir krykste is laimes. Ir siaip keliaujant su vaiku nebuvo jokiu nepatogumu. Vien tik nuostabus prisiminimai. vacation1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vladuke: 24 sausio 2014 - 08:20
Sveikos merginos, biggrin.gif

Tunise dabar ramu biggrin.gif Susirašinėju su žmogumi,kuris gyvena Tunise,tai mane tikrai užtikrino,kad Tunise saugu ir galima tikrai drąsiai leistis į kelionę biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Šiuo metu vyksta kelionių mugė,verta pasinaudoti akcijomis,nes į Tunisą tikrai nebrangiai nupirkome kelionę biggrin.gif Aš dar prieš mugę sekiau kainas,lyginau jas,tad pasiekus nuolaidų maximumą,nieko nelaukėme ir nusipirkome kelionę biggrin.gif Noriu patikslinti,aš sekiau informaciją apie konkretų viešbutį,tai kaip kiti viešbučiai nesidomėjau. g.gif Mes pirkome Novaturo kelionę per Baltic Cliper.Šiemet pirmą kartą Novaturas pasiūlė Tunisą.Kiek žinau,Tunisą siūlo ir Go Planet agentura.Pasiūlymų iš ties nėra daug...Mes buvome pamėgę Hammametą,bet šiemet atostogausime Skanes.Bus įdomu palyginti skirtumus,be to,šitame regione daugiau autentikos...
Tunisą jau esame apkeliavę,jeigu taip galimą sakyti,per pastarasias keliones.Imdavome visada daug ekskursijų ir kiek imanoma apvažinėjome biggrin.gif Aišku,visko niekada nepažinsi,bet šiemet dar planuojame paekskursauti,aplankysime pačią sostinę Tunisą,kuri labai europietiška,kurioje jaučiasi Prancūzijos architektūra ir dvasia.Tai tiek mano pastebėjimų biggrin.gif
P.S. Vladuke,ačiū už palinkėjimus ir tikuosi,kad ir jūs prisijungsite biggrin.gif Vien pagalvojus,kad manęs laukia baltas smėliukas ir šilta jūra,man ir viešbučio žvaigždutės nesvarbios... biggrin.gif
Nenoriu nuskriausti Turkijos mylėtojų,bet mano vaikams,mūsų šeimai Tunisas labiau patiko.Man asmeniškai dėl klimato,karšta ir sausa,bet kaitros taip nesijaučia kaip Turkijoje.Turkijoje -karšta ir drėgna.Atsiprašau,jei ką įžeidžiau,bet čia tik mano asmeninė nuomuonė biggrin.gif
Atsakyti
O sugalvojus skristi birželio pabaigoje, ar labai ten karšta g.gif
Atostogos birželio pabaigoje, tai renkuosi kryptį į kur? Tai skaitinėju Tunisą, Kretą, Kiprą.
Atsakyti
Amiala,
Mes skridome birzelio pradzioje, siaurineje Tuniso dalyje buvo iki 28 laipsniu, o Sacharoje jau apie 35 karscio.
Manau, visose jusu pasirinktose salyse tokiu metu bus pakankamai karsta, gal, tik Kipre ir Kretoje daugiau vejuota, nes salos.
Atsakyti

biggrin.gif

Ar bus keliaujančių šiemet į Tunisą? biggrin.gif
Negi tik aš viena važiuosiu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2014 01 23, 02:22)
Sveikos Tuniso gerbėjos biggrin.gif

Pagaliau,pagaliau po ilgos pertraukos ir vėl skrendame į Tunisą thumbup.gif Skrisim jau trečią kartą...Gal yra skrendančių birželio mėn.gale?  biggrin.gif Dėl Tunise vykusių neramumų nelabai kas ten ir keliavo,nekeliavome ir mes... verysad.gif
Būtų smagu atgaivinti šį puslapį...  biggrin.gif

Mes su seima birzelio gale vaziuojam i Tunisa... smile.gif

Siaip man tai pirma kelione su vaikais...labai nerimauju, nes mazajam tuomet bus 10 men. g.gif gal kazkas yra keliave su tokiu mazyliu ten?
Atsakyti
sveikos,gal kas buvote tunise balandzio pabaigoje?domina oras smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2014 01 27, 10:24)
biggrin.gif

Ar bus keliaujančių šiemet į Tunisą? biggrin.gif
Negi tik aš viena važiuosiu? biggrin.gif

mes zadame vaziuoto birzelio men. Dabar renkuosi viesbuti...........niekaip neapsisprendziu, matyt teks skaityti visas temas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dolly @ 2014 01 27, 23:29)
Mes su seima birzelio gale vaziuojam i Tunisa... smile.gif

Siaip man tai pirma kelione su vaikais...labai nerimauju, nes mazajam tuomet bus  10 men. g.gif gal kazkas yra keliave su tokiu mazyliu ten?

Pagaliau,pagaliau...Nors vienas bendrakeleivis atsirado biggrin.gif
Kada jus skrendate?Mes birželio 27d. biggrin.gif Kur apsistosite,kokiame kurorte,viešbutyje?
Skrendant su mažu vaiku manau didelių problemų neturėtų iškilti,ne bent kaip kūdikis toleruos kitą klimatą.Šiaip geresniuose viešbučiuose visada galima rasti maitinimo kėdutes,atskirą vaikų meniu,karšto vandens mišinukams ir t.t..Kai kurie viešbučiai siūlo net mišinukus mažyliams.Aišku,geriausia turėti savo,prie kokio vaikas pripratęs.Geresniuose viešbučiuose kambariuose dažnai yra virdulys. Manau reikėtų paskaityti viešbučio apraše,ar yra galimybė išsivirti arbatos,kavos.Kadangi aš esu kavos mėgėja,tai į visas keliones,nesvarbu koks viešbutis,visada vežuosi savo kavos ir mažą el.spiralę...Tunise,Turkijoje ir t.t. jų siūloma kava man neskani,tad keliauju su savo ir nesvarbu,kad visakas AI ar UAI... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(svelni @ 2014 02 03, 00:14)
mes zadame vaziuoto birzelio men. Dabar renkuosi viesbuti...........niekaip neapsisprendziu, matyt teks skaityti visas temas  biggrin.gif

Malonu girdėti,kad mūsų gretos po truputį didėja biggrin.gif
Per kokią agentūrą jūs pirksite kelionę,per Novaturą ar Go Planet? Šiaip viešbučių pasiūla nėra didelė,mūsų šeimai buvo pasirinkimui tik trys viešbučiai g.gif Gal kitais metais agentūros jau pasiūlys daugiau.Anksčiau buvo tikrai didelis pasirinkimas biggrin.gif Tad dabar ką nors rekomenduoti ar patarti yra sunku.Mūsų taip pamėgto viešbučio taip pat nėra pasiūloje,nėra net pasiūloje keliaujant iš Varšuvos. biggrin.gif
Atsakyti
svelni,

o kokius viesbucius siulo? Kokiuose regionusoe, miestuose? Parasykite, gal galesiu kuo padeti.
Mes pries 3 metus buvome Marhaboje Susso mieste. Viesbutis su didziule palmese paskendusia teritorija, 3 baseinais, placiausiu svariausio balto smeliuko papludimiu, ir netoli miesto, salia pramogu ir t.t.
Dolly,
Su mazu vaiku kelione i Tunisa ne ka skiriasi, nei i kuria kita sali. Priklauso nuo jusu pasirinkto viesbucio teikiamu patogumu. Papludimys vaikui cia idealus, maistas taip pat geras, vaikai dievinami.
Beje, kava viesbutyje rekomenduoju gerti ne valgykloje-restorane is aparato, o bare, kur ji uzplikoma specialiai jums ir yra tikrai skani.
Atsakyti
Beje, kava viesbutyje rekomenduoju gerti ne valgykloje-restorane is aparato, o bare, kur ji uzplikoma specialiai jums ir yra tikrai skani.
Aš taip ir dariau daug metų biggrin.gif ,bet nusprendžiau vežtis savo,ji mano gomuriui per rūgšta...Be to,kai anksti ryte atsikeli,o baras dar nedirba... g.gif Mes su vyru keliamės anksti,vaikus paliekame dar pasilepinti lovos malonumais,pasidarome kavos ir bėgame prie jūros biggrin.gif Ryte pats malonumas įlysti į jūrą,žmonių mažai,bangų beveik nėra,vanduo skaidrus it krištolas,vienas smagumas išsimaudyti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Laukiu,oj kaip laukiu vacation1.gif
Atsakyti