Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas, V tema

QUOTE(Gomerta @ 2015 04 21, 21:35)
Tunise Sachara- ne vien tik dykuma, cia pravaziuoji beveik visa sali, matai, kaip keiciasi krastovaizdis, po dykuma klajojantys pavieniai kupranugariai, sauletekis prie druskos ezero, oazes dykumoje- to Egipte nera...

Labai gražios nuotraukos. 4u.gif Kiekviena šalis turi savo dvasią. Nesvarbu, kad kai kur kažkas kažką primena, bet kiekvienoje šalyje aš noriu pati viską patirti, pamatyti, pajausti, todėl, manau, kad Sachara tikrai neatkartos Egipto vaizdų ir pojūčių. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(goduke @ 2015 04 23, 13:24)
Na mano kelionė jau nebe uz kalnu  bigsmile.gif geguzes 1 d. jau kylam bigsmile.gif  skaitau komentarus, labai grazios fofo, idomus aprasymai, bet kazkur skaiciau apie krokodilu ferma  ax.gif . Ar teko buti ar ka girdeti ?

Aš štai ką esu radusi:

Džerba yra vos keli kilometrai nuo žemyninio Tuniso. Ją galima pasiekti per penkiolika minučių keltu iš Adžimo miesto. Į salą pylimu, kurį supylė dar senovės romėnai, driekiasi ir šešių kilometrų ilgio kelias.
Saloje daug kelių, tačiau nuorodų nedaug, todėl nesunku paklysti. Džerbos įžymybes patogiausia apžiūrėti ekskursijų metu – siūlomos kelionės į sostinę Chumt Suką, žydų Hribos sinagogą , rausvųjų flamingų salą, Ispanų tvirtovę, keramikos dirbtuves, krokodilų fermą ir kt.
Plėšrių krokodilų grumtynės
Prieš penkerius metus Miduno kultūros ir turistų komplekse „Djerba Explorer“ duris atvėrė krokodilų parkas. Jame apsigyveno 400 krokodilų, atvežtų iš Madagaskaro. Tačiau dabar net prižiūrėtojai negali pasakyti tikslaus krokodilų skaičiaus, nes kanibalizmas tris metrus siekiantiems plėšrūnams nėra svetimas. Turistai kviečiami pasivaikščioti vandens telkinius supančiomis alėjomis ir iš arčiau susipažinti su aštriadančių kasdienybe. Nors krokodilai yra gana tingūs ropliai, jie visiškai pasikeičia atėjus pietų metui. Kasdien krokodilams sušeriama 600 kg paukštienos. Jos tikrai neužtenka, kad pasisotintų visi plėšrūnai, todėl dėl kiekvieno kąsnio užverda grumtynės, o ore aidi šiurpus dantų kaukšėjimas
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 04 23, 20:26)
Aš štai ką esu radusi:

O jūs būtinai norite ten savarankiškai vykti? Į ten niekas neorganizuoja ekskursijos? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ZMama @ 2015 04 23, 11:47)
Į šį, Chamamete ,gal kas buvot jame smile.gif

http://www.novaturas...d=fortunatravel

jei 07.10, tai tikrai  biggrin.gif, įdomu kelintą val kilsim iš Vilniaus  g.gif, o į kokį Jūs?

Skrydis anksti ryte, 7:15 smile.gif Mes i si: http://www.novaturas...E/h/TNMTHALSOU/

Atsakyti
Sveikos merginos. Vakar grizau is ekskursijo sachara. Pirma diena man nelabai patiko. Kas buve Egipte tai kazko itin ispudingo pirmos dienos nesitikekit. O antra diena daug daug geresne. Jei kas labai taupo pinigelius,yra jojes kupriais tai nelabai ka prarastu neimdamas kupranugariu jojimo ir privacios oazes.
Papildyta:
Kelione varginanti tuo kad dvi dienas tenka labai anksti keltis. Bet ir pamatoma nemazai. Uzpakalis nuo sedejimo tik dabar atsigavo ;-) dar vyksiu i Kartagina Tunisa.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 04 23, 15:34)
Krokodilų ferma yra DŽERBOS saloje. Aš ir labai norėčiau į ją nuvykti,bet niekas nepaaiškina,ar savarankiškai tai įmanoma ir kaip.Aš dar bandysiu aiškintis,o jeigu ne-teks vietoje nuvykus į SUSO ,aiškintis. Tai lauksim Jūsų įspūdžių-neužmirškite čia mums papasakoti.
Į kur skrisite į kokį miestą?

Viesbutis LTI Thalassa Sousse g.gif aprasymu lt visai nera, o uzsienio labai ivairus g.gif .
Eksursijas jau kelioniu agente susplanavom: Tunisas- Kartagina, Kairuanas - el Džemas - Monastyras, zoologijos parkas ir delfinariumas. Sestadienis, pirmadienis, ketvirtadienis, ir penkatdienis lieka be ekskursiju, tad vaziuosime savarankiskai i port el Kantauni ir labai noriu tu krokodilu rolleyes.gif Na ir pagulejimui reikia pasilikti bent dienele tongue.gif
bet cia taip planuojam, o kaip gausis, papasakosiu mirksiukas.gif ziuresim kokia padetis, oras ir visa kita bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2015 04 23, 19:26)
Aš štai ką esu radusi:

Džerba yra vos keli kilometrai nuo žemyninio Tuniso. Ją galima pasiekti per penkiolika minučių keltu iš Adžimo miesto. Į salą pylimu, kurį supylė dar senovės romėnai, driekiasi ir šešių kilometrų ilgio kelias.
Saloje daug kelių, tačiau nuorodų nedaug, todėl nesunku paklysti. Džerbos įžymybes patogiausia apžiūrėti ekskursijų metu – siūlomos kelionės į sostinę Chumt Suką, žydų Hribos sinagogą , rausvųjų flamingų salą, Ispanų tvirtovę, keramikos dirbtuves, krokodilų fermą ir kt.
Plėšrių krokodilų grumtynės
Prieš penkerius metus Miduno kultūros ir turistų komplekse „Djerba Explorer“ duris atvėrė krokodilų parkas. Jame apsigyveno 400 krokodilų, atvežtų iš Madagaskaro. Tačiau dabar net prižiūrėtojai negali pasakyti tikslaus krokodilų skaičiaus, nes kanibalizmas tris metrus siekiantiems plėšrūnams nėra svetimas. Turistai kviečiami pasivaikščioti vandens telkinius supančiomis alėjomis ir iš arčiau susipažinti su aštriadančių kasdienybe. Nors krokodilai yra gana tingūs ropliai, jie visiškai pasikeičia atėjus pietų metui. Kasdien krokodilams sušeriama 600 kg paukštienos. Jos tikrai neužtenka, kad pasisotintų visi plėšrūnai, todėl dėl kiekvieno kąsnio užverda grumtynės, o ore aidi šiurpus dantų kaukšėjimas

oi kaip idomu thumbup.gif aciu uz aprasyma 4u.gif
na labai noriu, bet kazkodel neorganizuoja ten kelioniu g.gif gal per toli ar labai pavojinga unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(auksaplauke1985 @ 2015 04 23, 20:29)
Skrydis anksti ryte, 7:15 smile.gif Mes i si: http://www.novaturas...E/h/TNMTHALSOU/

mano skrydis is vilniaus geguzes 1 d. 12.35 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2015 04 23, 19:37)
Sveikos merginos. Vakar grizau is ekskursijo sachara. Pirma diena man nelabai patiko. Kas buve Egipte tai kazko itin ispudingo pirmos dienos nesitikekit. O antra diena daug daug geresne. Jei kas labai taupo pinigelius,yra jojes kupriais tai nelabai ka prarastu neimdamas kupranugariu jojimo ir privacios oazes.
Papildyta:
Kelione varginanti tuo kad dvi dienas tenka labai anksti keltis. Bet ir pamatoma nemazai. Uzpakalis nuo sedejimo tik dabar atsigavo ;-) dar vyksiu i Kartagina Tunisa.

smile.gif Labukas mes taip pat ruošiamės jau, o ekskursijas iš kokios agentūros ėmėt vietinių yra ar tik mūsiškiai novaturas veža ir kokia kalba vyko,ar lietuvių kalba yra?
Atsakyti
QUOTE(rss @ 2015 04 23, 21:42)
smile.gif Labukas mes  taip pat ruošiamės jau, o ekskursijas iš kokios agentūros ėmėt vietinių yra ar tik mūsiškiai novaturas veža ir kokia kalba vyko,ar lietuvių kalba yra?

pirkome is savu. Gatveje nelabai yra tokiu dalyku. O kainos sako nelabai skiriasi. Lietuviu kalba. Sako visada grupe susidaro ir lietuviu kalba buna. cia apie Sachara. O kita nezinau kokia kalba bus, sakiau kad man nera labai svarbu.
Atsakyti
QUOTE(Alls @ 2015 04 22, 20:06)
Ačiū už komentarą. 4u.gif
O kiek laiko važiuojama autobusu? Didesnė kelionės dalis važiavimas autobusu ar vaikščiojimas po gamtą, dykumą, kažkokius objektus ir kt. atrakcijos?

Vaziuojama daug, sunku pasakyti, ar daugiau vaziavimo, ar vaiksciojimo, senokai buvau, jau prisimirso atstumas ir laikas, liko tik ispudziai mirksiukas.gif . Bet kokiu atveju, vaziavimas nera varginantis, nes labai dazni sustojimai, ju tikrai daug 4u.gif
QUOTE(inrinke @ 2015 04 23, 16:56)
Labai gražios nuotraukos.  4u.gif Kiekviena šalis turi savo dvasią. Nesvarbu, kad kai kur kažkas kažką primena, bet kiekvienoje šalyje aš noriu pati viską patirti, pamatyti, pajausti, todėl, manau, kad Sachara tikrai neatkartos Egipto vaizdų ir pojūčių. ax.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(Jerda @ 2015 04 23, 21:54)
pirkome is savu. Gatveje nelabai yra tokiu dalyku. O kainos sako nelabai skiriasi. Lietuviu kalba. Sako visada grupe susidaro ir lietuviu kalba buna.  cia apie Sachara. O kita nezinau kokia kalba bus, sakiau kad man nera labai svarbu.

Mes kai buvom, tai nesusidare lietuviu grupe I Sachara, g.gif , tai sujunge su latviais, estais ir rusais, ir ekskursija vyko rusu kalba...
Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2015 04 23, 21:37)
yra jojes kupriais tai nelabai ka prarastu neimdamas kupranugariu jojimo ir privacios oazes.

Gal galite pasakyti, jei kupranugariais nejoji, tai ką tuo metu veikia žmonės? Ir ar jei neperki jojimo, tai ir oazės negauni? Čia su kupranugariais į ją joja? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2015 04 24, 07:22)
Gal galite pasakyti, jei kupranugariais nejoji, tai ką tuo metu veikia žmonės? Ir ar jei neperki jojimo, tai ir oazės negauni? Čia su kupranugariais į ją joja?  ax.gif

Kiti laukia, galima kavineje sedeti, ar arkliukus nusisamdyti karieta pasivazineti arba pesciomis po Sachara pavaikscioti. Vedliai tai kuprius vedzioja pesciomis tikrai ne ka maziau pamatytumet ;-). Dzipais i Oazes veza, jei ju neimti tuomet nera prasmes ir i sia ekskursija vykti
Atsakyti
QUOTE(goduke @ 2015 04 23, 20:19)
Viesbutis  LTI Thalassa Sousse  g.gif aprasymu lt visai nera, o uzsienio labai ivairus  g.gif .
Eksursijas jau kelioniu agente  susplanavom:  Tunisas- Kartagina, Kairuanas - el Džemas - Monastyras, zoologijos parkas ir delfinariumas. Sestadienis, pirmadienis,  ketvirtadienis, ir penkatdienis  lieka be ekskursiju, tad vaziuosime savarankiskai i port el Kantauni ir labai noriu tu krokodilu  rolleyes.gif  Na ir pagulejimui reikia pasilikti bent dienele  tongue.gif
bet cia taip planuojam, o kaip gausis, papasakosiu  mirksiukas.gif ziuresim kokia padetis, oras ir visa kita  bigsmile.gif
Papildyta:

oi kaip idomu  thumbup.gif aciu uz aprasyma  4u.gif
na labai noriu, bet kazkodel neorganizuoja ten kelioniu  g.gif gal per toli ar labai pavojinga  unsure.gif
Papildyta:

mano skrydis  is vilniaus geguzes 1 d. 12.35  smile.gif

O tai Jūs jei ką sužinosite apie Džerbos salą ir pakliūsite į ją-krokodilų aplankyti,tai labai prašau,aprašykite kaip.......Man tai ir įdomu kaip ten nuvykti ir surasti-savarankiškai.Niekur nerandu kad kas būtų aprašę.
Dar labai aš norėčiau į Sidi Bou Said miestą. Kai su ekskursija,tai kogero mažai ką pamatai-norėtūsi ilgiau ten pabūti.
Jau Jūs dieneles skaičiuojate iki skrydžio,greitai mėgausitės TUNISO grožybėmis arba ne.......
Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2015 04 24, 08:12)
O tai Jūs jei ką sužinosite apie Džerbos salą ir pakliūsite į ją-krokodilų aplankyti,tai labai prašau,aprašykite kaip.......Man tai ir įdomu kaip ten nuvykti ir surasti-savarankiškai.Niekur nerandu kad kas būtų aprašę.
Dar labai aš norėčiau į Sidi Bou Said miestą. Kai su ekskursija,tai kogero mažai ką pamatai-norėtūsi ilgiau ten pabūti.
Jau Jūs dieneles skaičiuojate iki skrydžio,greitai mėgausitės TUNISO grožybėmis arba ne.......

O kur yra delfinariumas?
Atsakyti