QUOTE(maryte47 @ 2015 04 21, 07:51)
Aš ir galvoju nuvyktiį , į Port el Kantaoui.Kiek suprantu jis netoli nuo SUSO.Bet kaip vakare paskui sugryžti į SUSĄ? Ar ten ilgai tie traukinukai važinėja? Gal tada su taxi gryžti....bet jei nepavyks....reiks ant šaligatvio miegoti iki ryto.
Kokiam mieste Jūs buvote? Neįsivaizduoju to SUSO miesto-ar jame galima gražaus pamayti?
O man pakaks manau ir savaitės.....Nuskrendam penktadienį,o į Sachara jei pirmadienis-antradienis....tai labai liuks.Turim šeštadienį sekmadienį trečiadienį ir ketvirtadienį-kažkam kitur pasižvalgyti. Tik neįsivaizduoju kur ir kaip.
Tiksliai nepamenu, ar 5, ar 7 km., bet visai salia tie miestai, tiksliau, Susas- didelis miestas, o Port el Kantaoui mazas miesteliukas. Tas traukinukas ilgai vazineja, seip tai yra jo grafikas iskabintas, lygtai Suso galineje stoteleje, salia prieplaukos... Vazineja jis daznai, gal kas 20 min., o jei nespesit- menka beda, taxi visada zuja aplinkui, kainuoja siek tiek brangiau negu traukinukas.
Mes buvom Suse, tiksliau, net ne paciame Suse, gal greiciau priemiestyje, nes iki Suso centro su tuo paciu traukinuku ne ka arciau negu iki Porto vaziuoti reikejo
Suse ispudinga medina- aptverta senovine auksta tvora, idomu po ja pasivaikscioti- ne tik po prekiautojus, bet paklaidzioti po atokias gatveles, paziureti, kaip vietiniai gyvena
Medinos vartai
QUOTE(Alls @ 2015 04 21, 13:57)
Mes su
inrinke gal kartu į Saharą važiuosim
, nes tą pačią dieną į Tunisą skrendam. Mūsų ir jūsų dvyniai vienmečiai
Bet mes kol kas tvirtai nenusprendę ar tikrai vyksim į Saharą. Mes vykstam į Mahdia kurortą, o iš ten vykstant dar prisideda ir finansinės, ir laiko sąnaudos. Bijau, kad jei ir taip anksti išvykimas, tai iš Mahdios iš viso bus naktį...
Be to mes Egipte esam buvę dykumoj: dykumą matėm, džipais, keturračiais, bagiais važiavom, kupranugariais jojom. Jei tai ką išvardinau ir yra kelionės esmė, tai kažin ar mums verta vykti.
Gal kas galėtų pakomentuoti?..
maryte47, pilnai sutinku, su jumis dėl vaikų. Labai džiaugiuosi, kad vis dar visa šeima kartu keliaujam. Kol kas poreikiai sutampa. Bet tikriausiai taip bus neamžinai
Aisku, jojimas kupranugariais ar vaziavimas dzipais nuo Egipto nesiskiria, bet esme ne tame. Jojimas kupranugariais- tik nedidele ekskursijos dalis( beje, pats jojimas trunka gerokai ilgiau, negu Egipte...) Tunise Sachara- ne vien tik dykuma, cia pravaziuoji beveik visa sali, matai, kaip keiciasi krastovaizdis, po dykuma klajojantys pavieniai kupranugariai, sauletekis prie druskos ezero, oazes dykumoje- to Egipte nera...
Pavasarinė moters malda: "Dieve, jeigu negali padaryti taip, kad aš suplonėčiau, tai padaryk bent jau taip, kad mano draugės sustorėtų"