Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas, V tema

QUOTE(Vladuke @ 2015 03 15, 15:24)
Kam aktualu ir musu ispudziai is Tuniso. Su seima buvome dvi savaites pries kelis metus, vaikui tada buvo 5 metai. Vaziavome geguzes pabaigoje, birzelio pradzioje, kol dar ne taip karsta ir neprasidejes sezonas. Planavome specialiai pirma savaite keliauti, antra ramesnio poislio. Gyvenome 3 zv. viesbutyje Suso mieste. Viskas mums tenkino, jokiu maisto , vandens , gerimo apribojimu nepatyrem. Tiesa, antra savaite viesbutis prisipilde turistu, nes prasidejo sezonas ir tuomet gavom priskirta stala su padaveju, bei kartasi paprasydavo ateiti vakarieniauti nsutatytu laiku, del zmoniu gausos. Is pradziu buvo keistoka, bet velaiu pripratom, nes pavalge visuomet galodavom bet kurioj kitoj vietoj vakaroti prie baseino, terasoje, baruose ir t.t. Maistas, kaip veliau suzinojome mus uviesbutyje laikomas vienu is geriasuiu, nors ir 3 zv. viesbutis (gyvenome Marhaba), be to galejome naudotis greta esancio viesbucio (Marhaba Beach) baseinu, teritoriaj, papludimiu. Papludimys nerealus, vienas palciausiu Suse, svarus, nuolat priziurimas, neprileidzia prekeiviu, dusai, baras, WC, gultu per akis, uzsiimti niekada nereikejo. Mes rinkomes si viesbuti dar del to, kad pesciomis per 15-20min galedavom nueiti iki Medinos (senamiescio), t.y. jei nekeliaudavom patys organizuodavom pesciomis ekskursijas i miesta, o ten tikrai yra i ka paziureti. Dar vos uz keliu km yra Port el Kantoui kurortas (panasu i musu Nida), i kuri smagu nuvaziuoti vietiniu tuk tuku.
Del ekskursiju, kaip rasiau pirma savaite, t.y geguzes paskutine sav. keliavom, kol dar nebuvo karsciu (tuo metu Susse buvo apie 26 - 28 , o Sacharoje 33 karscio, todel keliaujantys liepos menesi atkreipkit i tai demesi, nes kuo toliau i pietus, tuo karsciau. I Sachara keliaciau dar karta tikrai, tik vel planuociau kuo anksciau, arba veliau rudeni, ar net ziema. Vaikas visas keliones istvere (gal netinkamas zodis, tiesiog keliavo) puikiai, neturejom jokiu rupesciu. Aisku, vienas kitas zaislas, vanduo butinai ir suplanuotos poilsio valandeles, o keliaujant jau nuo tevu priklauso ka ir kaip vaikui pateikti.
Dar del aptarnavimo viesbutyje pastebejimas, ne visus aptarnauja veinodai, auksine taisykle, elkites taip, kaip noretumete, kad su jumis elgtusi. Matem, kaip pvz, kai kuriems  turistams neduodavo i kambarius isinesti gerimu, arba juos ribodavo, tuo tarpu mums su tuo nebuvo problemu, arba uzdraude i valgyklas eiti su rankinemis, nes kai kurios motersikes sugebedavo maisto issinesti ohmy.gif
Kas del vaiku atsisako Sacharos, patarciau nuvykti i Sidi bu Saidi miesteli, Kartagina, zoologijos soda. Visiems linkiu geru atostogo Tunise ir paciu geriausiu ispudziu 4u.gif

Labai viskas aktualu....Ačiū kad pasidalinote informacija.
Tai dabar aš pateiksiu klausimėlių,prašau atsakykite.
1. Apibūdinkite kokio dydžio Dinarų kupiūros? Kažkada klausiau bet niekas neatsako....Nes aš labai nemėgstu sulankstyti pinigų,tai noriu kad ištiesti būtų piniginėje.Tai žinočiau kokią piniginę pasiimti.
2.Tas miestas Sidi bu Saidas-jis nuo Suso toli kiek suprantu,kažkur į šiaurę-ar taip suprantu? O jūs buvote tame mieste-kaip jį pasiekti galima?
3.Ar apie nardymo pramogas ką girdėjote,ar vyksta ten tokios?
4.Ar važinėjote savarankiškai jų transportu autobusais,traukiniais ar taxi? Įdomu kaip susisiekimas?
5.Nebuvote Džerbos saloje?
6. Ar organizuoja daugiau kokių ekskursijų,ar tik šitos pagrindinės kur visi reklamuoja? Į sacharą tai mes pirksim ekskursiją tikrai. Bet dar kažkur norėtūsi (tik ne griuvėsių žiurėti).
Mes gegužės pabaigoje vyksime bet tik savaitei.Manau kad užteks.O kaip suprantu ten Marhaba viežbučių yra daug dar su pridėtu žodeliu. Mūsų Tej Marhaba.
Pradžiai tiek labai norėčiau sužinoti. O jei dar kils klausimų-klausiu.Labai smagu kai žmonės dalinasi įspūdžiais ir informacija.
Papildyta:
QUOTE(Koso @ 2015 03 15, 12:27)
Pernai buvom 2sav gryzom birz 9d.buvo 1 diena ant saules 49.tas karstis lengvesnis.juroj vanduo puikus.
Vaikas mazas ekskurdiju neemem.bet su vietiniais autobusais vazinejom be problemu.
Nors ir 5zvgz vesbutis bet pati maisto kokybe nezavejo.man daug kas neskanuna tokia ju ta virtuve.
Smagu uzsukt i turgus ten vaisiu kalnai.tuo metu jau galesit nusipirkt svieziu migdolu ir kainuoja pigiai.
Gyvenom netoli Souso tai medinoj radau keleta mszuteliu parduotuveliu kosmetikos parfumerijos.ten kvepalus pilsto.o tai kad vietiniais eina viens po kito ir perka nutariau ir as nupirkt vyrui keleta buteliuku.jam labai patiko tai po to jau uzsipirkom daug visokiu yvairiu.o kainos nepamenu bet laaaabai pigiai.

Kaip suprantu Jūs buvote pabaigoje gegužės-birželio pradžioje.....Kaip viežbutyje kokių būdavo vaisių? Nes mums labai aktualu vaisiai,mes su dukra tokios mėgėjos vaisių.
Kokiame viežbutyje netoli Suso gyvenote? Va pilstoma kosmetika (jei nebrangu) tai ir mane sudomino.
O kur buvote su vietiniais autobusais? Gal pastebėjote tokį Tej Marhaba viežbutį? Mes į jį vyksime gegužės pabaigoje.
Atsakyti
Merginos o kaip oras balandžio mėn. gal žinote? Įtariu nelabai šilta...
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 03 17, 10:20)
Labai viskas aktualu....Ačiū kad pasidalinote informacija.
Tai dabar aš pateiksiu klausimėlių,prašau atsakykite.
1. Apibūdinkite kokio dydžio Dinarų kupiūros? Kažkada klausiau bet niekas neatsako....Nes aš labai nemėgstu sulankstyti pinigų,tai noriu kad ištiesti būtų piniginėje.Tai žinočiau kokią piniginę pasiimti.
2.Tas miestas Sidi bu Saidas-jis nuo Suso toli kiek suprantu,kažkur į šiaurę-ar taip suprantu? O jūs buvote tame mieste-kaip jį pasiekti galima?
4.Ar važinėjote savarankiškai jų transportu autobusais,traukiniais ar taxi? Įdomu kaip susisiekimas?
6. Ar organizuoja daugiau kokių ekskursijų,ar tik šitos pagrindinės kur visi reklamuoja? Į sacharą tai mes pirksim ekskursiją tikrai. Bet dar kažkur norėtūsi (tik ne griuvėsių žiurėti).

pati dar nebuvau, bet į daugelį klausimį galiu atsakyti.
1 imkit didžiausia kokią turit, iš didesnės neiškris wink.gif
2. vieta https://www.google.l...f5794dd29?hl=lt
Vykstama pirmiausia iki sostinės Tunis, o paskui jau iki pacio miestelio. Ir ekskursijos į jį organizuojamos.
3. Kiek girdėjau yra, bet ne taip įspūdingai kaip Egipte. Palyginimui pasakyciau Turkijoje ir net Lietuvoje yra nardymo paslaugos, bet daug mažiau jį renkasi smile.gif
6 http://www.novaturas...t...&transport=
Atsakyti
Pabandysiu atsakyti i Jums rupimus klausimus.

Tiesa sakant konkretaus dydzio nepamenu, bet tikrai nebuvo nepatogumu del talpinimo pinigineje, tilpo su musiskiais litais, atsiveztais doleriais is eurais. Del banknotu dydzio nesukite galvos, svarbiausia, ka reikia atsiminti Tunsie, tai, kad ju dinaru negalima issivezti is salies, t.y. geriausia keisti tik tiek kiek reikia numatytom islaidom, o tai zinosite tik jau nuvyke i viesbuti ir apssiprende del kelioniu, pirkiniu ir pan. Nestresuokite ir nelakstykite ieskodami palankiausios valiutos keityklos, Tunise valstybe tai kontroliuoja ir kiekvieno viesbucio receptione jums iskeis tuo metu galiojanciu banko kursu. Mes vezemes ir dolerius ir eurus, Pagal situacija issikeisdavom tiek kiek tai dienai ar kelionei prireikdavo.
Kaip dinarai atrodo galite zr. Wikipedijoje.

Taip, Sidi Bu Saidi yra pacioje siaureje netoli sostines Tuniso. Paprastai yra siuloma vienos dienos kelione aplankant sostine, si miesteli ir dar ka nors, mes buvom pasirinke mozaiku muzieju, Kartagina. Labai patiko. Viena karta (kai dar buvau viena) vaziavau traukiniu pati, bet su seima nepatariu, sugaisite laiko, klaidziosite, o su gidu viskas bus sureguliuota, keliauti Tunise daug paprasciau ir tvarkingiau nei pvz. Turkijoje.

Ne, nardymu Tunisas negarseja, o garsus savo nepaprastai graziu balto smelio papludimiu.

Isskyrus ekskursijas, kur nuo iki veziojo autobusas, savarankiskai imdavom taksi, kai vaikas pavargdavo, ar siaip noredavom kur toliau i miesta palekti, taksi kainos nedideles palyginti su musiskem, bet nepamirskit pries sesdami i taksi sutarti uz kiek jus nuves, o cia jau reikia deretis.

I Dzerba reiketu papildomu dienu, vien poisliui, nes sala garsi savo papludimiu, svajojam nuvykti vien i ta sala.

Paprastai kelioniu agenturos siulo populiariausiu ekskursiju paketa, ju tikrai yra daugiau, bet cia jau reikia klausti jusu agenturos. Be Sacharos yra kulturiniu (nacionaliniu sokiu ir maisto) vakaru, zoologijos sodo, keliones piratu laivu ir pan. isvyku.

Mes gegužės pabaigoje vyksime bet tik savaitei.Manau kad užteks.O kaip suprantu ten Marhaba viežbučių yra daug dar su pridėtu žodeliu. Mūsų Tej Marhaba.

Marhaba viesbuciu tinklui priklauso ir musu Marhaba, jei gerai pamenu jusiskis yra per kelia nuo papludimio, bet siek tiek arciau senamiescio bei parduotuviu.

Kaip suprantu Jūs buvote pabaigoje gegužės-birželio pradžioje.....Kaip viežbutyje kokių būdavo vaisių? Nes mums labai aktualu vaisiai,mes su dukra tokios mėgėjos vaisių.
Aplamai maisto musu viesbutyje buvo gausybe, vienas vargas man, nes mazai valgau. O vaisiu netruko tikrai, kazkaip kas diena vis atsirasdavo kas nors naujo, arbuzu ir melionu, datuliu, figu abrikosu , kazkokiu slyvu buvo visada, braskiu, kitokiu uogu taip pat, bet jas ir graibste zmones. Beje, buvo skanus braskiniai vietoje daromi ledai.
Oi, tikriausiai per daug issipleciau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vladuke: 17 kovo 2015 - 21:29
QUOTE(Jerda @ 2015 03 17, 20:55)
pati dar nebuvau, bet į daugelį klausimį galiu atsakyti.
1 imkit didžiausia kokią turit, iš didesnės neiškris wink.gif
2.  vieta https://www.google.l...f5794dd29?hl=lt
Vykstama pirmiausia iki sostinės Tunis, o paskui jau iki pacio miestelio. Ir ekskursijos į jį organizuojamos.
3. Kiek girdėjau yra, bet ne taip įspūdingai kaip Egipte. Palyginimui pasakyciau Turkijoje ir net Lietuvoje yra nardymo paslaugos, bet daug mažiau jį renkasi smile.gif
6 http://www.novaturas...t...&transport=

Ačiū Jerda.Tai dėl piniginės taip turiu tokią vieną iš didesnių,kurią ir vežuosi kai vykstu į keliones.Nu mano dukrai Turkijoje patiko nardymas......Egipte nebuvę,todėl gal ir patiko,kai geriau nemačius. O ekskursijas tai šitas ir aš mačius,visur jas reklamuoja. Bet va man reikia kažko įdomiau.Bet kogero nebus taip kaip Kretoj....Užteks kas bus....
Atsakyti
Ot ir nepamenu kokiam buvom pernai.pries 9metus buvau marhaba rojal salem ten triju vsb didelis kompleksas.tik kas strigo kad papludimys siaurokas.eidavom truputi desiniau.ir iki suso nuzingsniuodavom.
Vaisiai arbuzai melionai datules mandarinai apelsinai braskiu bet nedaug.
Kai pateksit i medina ties palmem sakosis.eikit kairiau ir salia saldumynu bandeliu pard bus nediduke kosmetikos pard.ten pirkau pist kvepalus kaina fiksuota.jeigu eisit dar gerokai pirmyn nedaejus mesos turgaus desinej bus kosmet pard ir ten pilsto.
Dar i prieki ir yejimas i turgu desinej.pradzioj mesa o giluau vaisiai darzoves.rasit visko.
Nerekomenduoju pirkt safrano priesk nes tikru ten tikrai nera.nors laabai siulo.
Labai rekomenduoju nusipirkt guavos ir mango sulciu tetrapakuose parduotuvej.ir kitu sulciu nesulygint su musu.
Atsakyti
QUOTE(Vladuke @ 2015 03 17, 21:26)
Pabandysiu atsakyti i Jums rupimus klausimus.

Tiesa sakant konkretaus dydzio nepamenu, bet tikrai nebuvo nepatogumu del talpinimo pinigineje, tilpo su musiskiais litais, atsiveztais doleriais is eurais. Del banknotu dydzio nesukite galvos, svarbiausia, ka reikia atsiminti Tunsie, tai, kad ju dinaru negalima issivezti is salies, t.y. geriausia keisti tik tiek kiek reikia numatytom islaidom, o tai zinosite tik jau nuvyke i viesbuti ir apssiprende del kelioniu, pirkiniu ir pan. Nestresuokite ir nelakstykite ieskodami palankiausios valiutos keityklos, Tunise valstybe tai kontroliuoja ir kiekvieno viesbucio receptione jums iskeis tuo metu galiojanciu banko kursu. Mes vezemes ir dolerius ir eurus, Pagal situacija issikeisdavom tiek kiek tai dienai ar kelionei prireikdavo.
Kaip dinarai atrodo galite zr. Wikipedijoje.

Taip, Sidi Bu Saidi yra pacioje siaureje netoli sostines Tuniso. Paprastai yra siuloma vienos dienos kelione aplankant sostine, si miesteli ir dar ka nors, mes buvom pasirinke mozaiku muzieju, Kartagina. Labai patiko. Viena karta  (kai dar buvau viena) vaziavau traukiniu pati, bet su seima nepatariu, sugaisite laiko, klaidziosite, o su gidu viskas bus sureguliuota, keliauti Tunise daug paprasciau ir tvarkingiau nei pvz. Turkijoje.

Ne, nardymu Tunisas negarseja, o garsus savo nepaprastai graziu balto smelio papludimiu.

Isskyrus ekskursijas, kur nuo iki veziojo autobusas, savarankiskai imdavom taksi, kai vaikas pavargdavo, ar siaip noredavom kur toliau i miesta palekti, taksi kainos nedideles palyginti su musiskem, bet nepamirskit pries sesdami i taksi sutarti uz kiek jus nuves, o cia jau reikia deretis.

I Dzerba reiketu papildomu dienu, vien poisliui, nes sala garsi savo papludimiu, svajojam nuvykti vien i ta sala.

Paprastai kelioniu agenturos siulo populiariausiu ekskursiju paketa, ju tikrai yra daugiau, bet cia jau reikia klausti jusu agenturos. Be Sacharos yra kulturiniu (nacionaliniu sokiu ir maisto) vakaru, zoologijos sodo, keliones piratu laivu ir pan. isvyku.

Mes gegužės pabaigoje vyksime  bet tik savaitei.Manau kad užteks.O kaip suprantu ten Marhaba viežbučių yra daug dar su pridėtu žodeliu. Mūsų Tej Marhaba.

Marhaba viesbuciu tinklui priklauso ir musu Marhaba, jei gerai pamenu jusiskis yra per kelia nuo papludimio, bet siek tiek arciau senamiescio bei parduotuviu.
Aplamai maisto musu viesbutyje buvo gausybe, vienas vargas man, nes mazai valgau. O vaisiu netruko tikrai, kazkaip kas diena vis atsirasdavo kas nors naujo, arbuzu ir melionu, datuliu, figu abrikosu , kazkokiu slyvu  buvo visada, braskiu, kitokiu uogu taip pat, bet jas ir graibste zmones. Beje, buvo skanus braskiniai vietoje daromi ledai.
Oi, tikriausiai per daug issipleciau doh.gif

Labai labai Jums ačiū už nuostabius atsakymus. Įdėmiai skaičiau ir stengiuosi viską įsidėti į galvą.....Dėl Džerbos salos,tai aš skaičiau kad ten yra krokodilų ferma,vat todėl man tennorėtūsi pakliūti. Na matysim,gal kas vietoj papasakos kaip pasiekti.Kiek suprantu nėra Tunise jų vietinių agentūrų kurios vežtų į ekskursijas,kur neorganizuoja LT agentūros. Mes iš Novaturo pirkom.Na vaisiai ir ledai tai mums pats pagrindas. Kai prisimenu Kretą,tai ten smaližiavome ....
O kaip pats skrydis į Tunisą-apie pusketvirtos valandos turbūt. Nekratė-nėra tų duobių? Oi nekantrauju ir nerimauju......
Papildyta:
Kaip smagu,atgijo mūsų tema apie Tunisą. Ačiū visoms,kurios pasidalijate savo įspūdžiais ir patarimais.
Nes prieš išvykstant į ten, kur neesi buvęs-kažkaip neramu,neįsivaizduoji.
Atsakyti
Bet man arabu salys ir ju gyventojai ciudikai.ar jiem atrodo kad mes kvailiai.tarkim uzsiraudavau kad grazos nedaduoda.ei sakau many many.Ziuri tipo o skaiciuot mokanti.kai mato kad nesigaudai piniguose greit priperka patys ima.tada pasiims kiek nores.pirkau opuncijas jau parduotuvej.nulupo kaip uz pora kg nors kaina parasyta.laikau maisiuka ir nesuprantu.tada sast ji ant svarstykliu ten 300gr.tai kai uzsimojau so tom opuncijom ir gerkle paleidau.atleke bosas irgi gerkle paleido ant pardavejo.man pinigus grazino.
Jeigu as buciau buvos tunisiete tai ten taip butu subaladoje ta vaikinuka kad dantimis spjaudytusi.
Teko du kartus pamatyt kai linco teismas vyko sukciui.ten subega visi ir duoda kie jegu turi.
Atvykus registraturoj is kart uz papildoma mokesti siulo geresni kambari.tai tiem kas pirma kart siulau is pradziu nueit apziuret ka gavot o po to jau mastyt tinka ar ne.
Vyksit i miesta apyrankes persukit kad nesimatytu pavadinimo.nes greit prisistatys vyrukas sakys eheyyy as dirbu barmenu einam nuvesiu aprodysiu.po to tampo is vienos pardes i kita o ten jam atkatas eina.
Jusu odos spalva jiems kai masalas jeigu neydege vadinasi nepatyre kainu nezinot ir lengviau pasiduosit. Su taxistais kaldavau kaina is triju.praso 10 doleriu siulau tris ir nepasiduodu.nuveza nepatenkintas bet veza o grazos jau ziurek 1 dol nusuko.o kai pasakai tai oij aij.
Atsakyti
biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koso: 18 kovo 2015 - 18:58
QUOTE(Koso @ 2015 03 18, 18:57)

Smagiai pasijuokiau ir rimtai viską priimu. Gerai,labai naudingi patarimai.Ačiū.
Man tai ir turkai perdaug įkyrūs,kai buvom Alanijoje ir Marmaryje. Va kretoje visai kitokie ir tie prekiautojai,nelenda į akis.Mandagiai pasiūlo,pakalba.
O Tunise tai reikės nusiteikti ir apsišarvuoti kantrybe.
Jūs buvote Sacharoje ekskursijoje? Įdomu kokia dabar kaina.
Atsakyti
Ekskursijas ir vietiniai organizuoja, bet kainos skirtumo nėra tokio ryškaus kaip Turkijoje ar Egipte. Jei neklystu valstybė ten ekskursijų kainas reguliuoja, bijau pameluoti. O kai kaina beveik nesiskiria tai žmonės ir perka iš savo kelionių organizatoriaus, vis įsivaizduojame kad saugiau, nors iš tiesų nė velnio, pasiskaičius sąlygas sužinai kad Novaturas, Tezturas ar kitas turas neatsakinga už savo ekskursijas organizuojančių jų partnerius.Aišku problemų lyg ir mažiau būna, bet jei kas rimčiau atsitiktų sužinotum kad atsakingos vietinės agentūros, o mūsiškiai tik ekskursijų tarpininkai.
Atsakyti
Bešmirinėdama po visą internetą radau gražią vietą ,bet labai toli nuo Susso miesto,šiaurinėje dalyje. Tabarka vadinasi,tokios uolos labai aukštos gražios,radau nuotraukas,tik nemoku čia įkelti parodyti. Kaži niekas ten nebuvę.
Aš tokia gal čiudnesnė esu,man reikia kažko neįprasto pamatyti .
Atsakyti