Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas, V tema

QUOTE(Vladuke @ 2014 02 03, 08:54)
svelni,

o kokius viesbucius siulo? Kokiuose regionusoe, miestuose? Parasykite, gal galesiu kuo padeti.
Mes pries 3 metus buvome Marhaboje Susso mieste. Viesbutis su didziule palmese paskendusia teritorija, 3 baseinais, placiausiu svariausio balto smeliuko  papludimiu, ir netoli miesto, salia pramogu ir t.t.
Dolly,
Su mazu vaiku kelione i Tunisa ne ka skiriasi, nei i kuria kita sali. Priklauso nuo jusu pasirinkto viesbucio teikiamu patogumu. Papludimys vaikui cia idealus, maistas taip pat geras, vaikai dievinami. 
Beje, kava viesbutyje rekomenduoju gerti ne valgykloje-restorane is aparato, o bare, kur ji uzplikoma specialiai jums ir yra tikrai skani.

Sveiki. O Jūs rašote kad Merhaboje Susso mieste buvote.Kaži čia tas pats .. Tej Marhaba ......Mes į jį skrisime gegužės pabaigoje. Didelė teritorija-yra kur pasivaikščioti?
O iki miesto dar reikia paeiti kiek suprantu.Ar keliavote (traukiniais,autobusais) kur patys be agentūrų? Mane domina kaip iki to miesto Sidi Bou Said patiems nusigauti.

Papildyta:
QUOTE(Vladuke @ 2014 02 11, 12:11)
Dzukero,
Is vietiniu zinoma galima pirkti ekskursijas, jie pigiau parduoda. Bet mes pasimokem Turkijoje is vietiniu pirkdami. Gidas lyg ir buvo, bet ne kazin ka pasakojo, be to vokiskai (as tai moku, o vyrui reikejo versti) ir tai prastai. Pazadu nesilaike, daugybe pazeidimu ir pan.
Na, cia buvo Turkija, o Tunise susipazinom su nepaprasta gide (manau, kas is seniau keliavusiu ja pazista - Egle), ir su ja visur keliavom. Nei vieno cento negaila uz tokias ekskursijas. Nepamirskit, kad i Sachara kelione yra dvi dienas, aplankant pakeliui puse Tuniso, daugybe objektu, vietu, izimybiu ir pan, + nakvyne su maitinimu, tai ir kaina nebe tokia didele atrodys.

Jeigu užsukate čia,tai dar klausimas Jums Vladuke.O vykstant į Sacharą ten kažkur sakė paleidžia turistus ir galima pasiklysti.....ar čia tik toks pagązdinimas.
Atsakyti
QUOTE(meggem @ 2014 11 25, 22:05)
Sachara su Novaturu 200 dinarų arba 90 eur ir papildomai 60 dinarų už džipus ir kupranugarius +10 din už įėjimą į oazes. Su vietinėm agentūrom panašiai, jei kaina smarkiai mažesnė- reikia žiūrėti kas įeina į ekskursijos "paketą" kad paskui netektų papildomai už ką nors mokėti  smile.gif
Daugiau niekur nevažiavom, Sachara-pati brangiausia ekskursija. O šiaip Tunise viskas palyginti pigu. Taksi maždaug 1dn už km., bet dėrėtis reikia  mirksiukas.gif  Daug parduotuvių su fiksuotomis kainomis. Jose niekas į akis nelenda. Valiutą keičia viešbučiuose, bankuose, didesnėse parduotuvėse. Šiaip tai Tunisas civilizuotesnis kraštas nei Egiptas, tik šiukšlynas taspats  biggrin.gif

Sveiki. O man čia pasakojo kad kai nuvežė į tas oazes ir išleido turistus vienus vaikščioti,tai daug kas pasiklydo. Nesuprantu ir neįsivaizduoju kaip ir kur ten vaikščiojama......
Papildyta:
QUOTE(kotrynalis @ 2014 11 26, 09:33)
Ekskursijos visos brangokos, mes savarankiškai važiavom į sostinę, Kartaginą ir Sidi bou said. Išleidom dvigubai mažiau nei tokios pat ekskursijos kaina. Tai jei įmanoma, verta keliaut patiems  smile.gif

Sveiki. Iš kokio miesto savarankiškai važiavote į Sidi bou said ?Kaip-kokiu transportu? Aš ir labai norėčiau.Mes Susso mieste gyvensim.
Papildyta:
QUOTE(kotrynalis @ 2014 11 27, 08:49)
Aš traukiniu važiavau į sostinę iš Suso traukinių stoties iki Tuniso traukinių stoties. Sostinėje stotis labai netoli pagrindinės alėjos ir medinos, pagrindinės al. pabaigoje yra metro stotis, tuomegt metro pasiekiau Kartaginą ir Sidi bau said. Iš sidi bau said į sostinės traukinių stotį grįžau taksi, labai pigu tai galima aplink sostinę vien taksi važinėti. Traukiniu keliauti irgi labai pigu, tik į priekį nelabai komfortiška važiuoti buvo, o atgal viskas puiku.

Sveiki. Atsiprašau,aš gal jau ir įkyriu,bet vis kyla klausimai.Nelabai suprantu atstumus tarp miestų ir kur kuris yra. Vykstant į Sidi bau said miestą iš Susso ar tiesiogiai galima pakliūti,ar tik su persėdimais. Nes galvoju jeigu reikia kažkur išlipti ir laukti kito transporto,galima per dieną ir nesuspėti.....Susisuko smegenys jau man nuo galvojimo.
Atsakyti
Perskaičiau kad skrendant į Tunisą, reikia deklaruoti fotoaparatus ir fotokameras......O kur ir kada tai padaryti? Tikrai reikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maryte47: 23 vasario 2015 - 14:21
QUOTE(ZMama @ 2015 02 23, 13:31)
O kada Jūs skrendat, gal mus aplenksit ir tuomet pasidalinsit įspūdžiais kaip sekesi sacharoje su vaikais smile.gif

Mes liepos 24 d. skrendame, būsim dvi savaites. O kada jūs? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2015 02 23, 16:07)
Mes liepos 24 d. skrendame, būsim dvi savaites. O kada jūs? 4u.gif

Mes irgi liepos 24. Irgi su pulkeliu vaikų. 4u.gif Bet būsim tik savaitę.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 02 23, 14:59)
Sveiki. O man čia pasakojo kad kai nuvežė į tas oazes ir išleido turistus vienus vaikščioti,tai daug kas pasiklydo. Nesuprantu ir neįsivaizduoju kaip ir kur ten vaikščiojama......

Niekas niekur vienų turistų nepaleidžia biggrin.gif Nei Oazėse, nei Sacharoj.
Kalnų Oazėje (Chebikoj) gidė pati po kalnus nesikarstė, kavinukėj laukė, bet mus vedėsi labai simpatiškas, gražiai apivilkęs vietinis gidas bigsmile.gif Kadangi ėjau šalia jo, tai ir ranką paduodavo, ir kur koją statyt parodydavo blush2.gif
O Sacharoj kupranugarius irgi vietiniai veda. Na nebent pasileis kuprius netikėtai per dykumą, tai ir mėnesį jūsų gali paskui niekas neberasti... Juokauju lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2015 02 23, 15:21)
Perskaičiau kad skrendant į Tunisą, reikia deklaruoti fotoaparatus ir fotokameras......O kur ir kada tai padaryti? Tikrai reikia?

Nieko niekur nedeklaravom.

Papildyta:
QUOTE(ZMama @ 2015 02 19, 15:56)
Labai norim nuvažiuoti į Sacharą, bet ar 10 ir 8 m vaikams ši kelionė nebus per sunki? Kaip manot kas buvot?

Iš anksto dėkoju

Nesiveščiau aš mažų vaikų į Sacharą... Vienintelis džiaugsmas ten jiems tomis karietaitėmis pavažiuoti ir kupranugariu pajot...Ir dar Liepos mėnesį...karšta, tvanku, nei jiems griuvėsiai įdomu, nei palmės dykumoj...O dar antroj dienoj keltis reikia labai anksti. Nebent labai vaikams autobusu važiuoti patinka. Važiavo mūsų grupėje viena mergaitė - gal 5 metų. Bloga pasidarė, įsiprašė su mama sėstis priekyje šalia gidės, paskui apsiprato, šiaip labai šauni keliauninkė pasirodė biggrin.gif
Bet jūsiškiai jau nelabai maži... g.gif
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 02 23, 14:59)
Papildyta:
Sveiki. Iš kokio miesto savarankiškai važiavote į Sidi bou said ?Kaip-kokiu transportu? Aš ir labai norėčiau.Mes Susso mieste gyvensim.
Papildyta:
Sveiki. Atsiprašau,aš gal jau ir įkyriu,bet vis kyla klausimai.Nelabai suprantu atstumus tarp miestų ir kur kuris yra. Vykstant  į  Sidi bau said miestą iš Susso ar tiesiogiai galima pakliūti,ar tik su persėdimais. Nes galvoju jeigu reikia kažkur išlipti ir laukti kito transporto,galima per dieną ir nesuspėti.....Susisuko smegenys jau man nuo galvojimo.

Sveiki, važiavome iš Susso miesto. Susso centre yra traukinių stotis, iš jos vyksta traukinys į Tuniso sostinę. Tiesiogiai į Sidi bou said nuvažiuoti kiek pamenu galimybės nebuvo, tai reikia su persėdimais. Savarankiškai keliauti daug smagiau ir pigiau, labai pigios kelionės išeina. Atstumų kilometrais nelabai pamenu, reik pasižiūrėt internete. Nuo Susso iki sostinės gal apie 150 km (2 val kelio traukiniu), o nuo sostinės traukinių stoties iki Sidi bou said apie 20-30 km.

Važiuoti galima keliais variantais: Sussas - Tuniso sostinė traukiniu + metro iki Sidi bou said arba Sussas - Tuniso sostinė traukiniu + taksi nuo stoties iki Sidi bou said (taksi mes grįžom atgal iš Sidi bou said į traukinių stotį, skubėjom į traukinį tai taskistas paslaugiai aplenkė kamščius ir atvežė mus per 20 min, sumokėjom apie 25 litus - labai pigus taksi ten!).

Mes spėjom per dieną aplankyti Tuniso sostinę, Kartaginą apeiti ir griuvėsius pažiūrėti bei Sidi bou said pasivaikščioti ir pavakarieniauti. Taip kad tikrai laiko pakanka, tik išvažiavome iš viešbučio anksčiau ryte smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivavil @ 2015 02 23, 13:13)
ar yra skrendanciu i Tunisa balandzio 11-25 dienom ar mes cia vieni tokie nekantruoliai.ziuriu vis oru prognoze tam laikiu tai tik 20 silumos smile.gif kazkaip saltoka bus biggrin.gif ar ten galima kokiu tyreliu kur nusipirkt vaikisku ar pampiu gal kas zino ar vestis is namu smile.gif

Yra ir daugiau nekantruolių. Balandžio 18-gegužės 1 atostogausime. Aš didelės šilumos nemėgstu, tai man pats tas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kotrynalis @ 2015 02 23, 20:06)
Sveiki, važiavome iš Susso miesto. Susso centre yra traukinių stotis, iš jos vyksta traukinys į Tuniso sostinę. Tiesiogiai į Sidi bou said nuvažiuoti kiek pamenu galimybės nebuvo, tai reikia su persėdimais. Savarankiškai keliauti daug smagiau ir pigiau, labai pigios kelionės išeina. Atstumų kilometrais nelabai pamenu, reik pasižiūrėt internete. Nuo Susso iki sostinės gal apie 150 km (2 val kelio traukiniu), o nuo sostinės traukinių stoties iki Sidi bou said apie 20-30 km.

Važiuoti galima keliais variantais: Sussas - Tuniso sostinė traukiniu + metro iki Sidi bou said arba Sussas - Tuniso sostinė traukiniu + taksi nuo stoties iki Sidi bou said (taksi mes grįžom atgal iš Sidi bou said į traukinių stotį, skubėjom į traukinį tai taskistas paslaugiai aplenkė kamščius ir atvežė mus per 20 min, sumokėjom apie 25 litus - labai pigus taksi ten!).

Mes spėjom per dieną aplankyti Tuniso sostinę, Kartaginą apeiti ir griuvėsius pažiūrėti bei Sidi bou said pasivaikščioti ir pavakarieniauti. Taip kad tikrai laiko pakanka, tik išvažiavome iš viešbučio anksčiau ryte smile.gif

Labai ačiū už paaiškinimą.Reiks kažkaip mąstyti,nes labai noriu į tą Sidi bou said miestą. Ar tikrai ten gražu? Gal ir juokingai paklausiu,o Kartagina tai čia miestas ar kokia lankytina vieta? Kas ten įdomaus?
Papildyta:
QUOTE(meggem @ 2015 02 23, 17:49)
Niekas niekur vienų turistų nepaleidžia  biggrin.gif Nei Oazėse, nei Sacharoj.
Kalnų Oazėje (Chebikoj) gidė pati po kalnus nesikarstė, kavinukėj laukė, bet mus vedėsi labai simpatiškas, gražiai apivilkęs vietinis gidas  bigsmile.gif Kadangi ėjau šalia jo, tai ir ranką paduodavo, ir kur koją statyt parodydavo  blush2.gif
O Sacharoj kupranugarius irgi vietiniai veda. Na nebent pasileis kuprius netikėtai per dykumą, tai ir mėnesį jūsų gali paskui niekas neberasti... Juokauju  lotuliukas.gif
Papildyta:

Nieko niekur nedeklaravom.

Papildyta:
Nesiveščiau aš mažų vaikų į Sacharą... Vienintelis džiaugsmas ten jiems tomis karietaitėmis pavažiuoti ir kupranugariu pajot...Ir dar Liepos mėnesį...karšta, tvanku, nei jiems griuvėsiai įdomu, nei palmės dykumoj...O dar antroj dienoj keltis reikia labai anksti. Nebent labai vaikams autobusu važiuoti patinka. Važiavo mūsų grupėje viena mergaitė - gal 5 metų. Bloga pasidarė, įsiprašė su mama sėstis priekyje šalia gidės, paskui apsiprato, šiaip labai šauni keliauninkė pasirodė  biggrin.gif
Bet jūsiškiai jau nelabai maži... g.gif

Ačiū,truputį pralinksminote....Na įdomu įdomu-labai laukiu tų atostogų.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 02 23, 23:39)
Labai ačiū už paaiškinimą.Reiks kažkaip mąstyti,nes labai noriu į tą Sidi bou said miestą. Ar tikrai ten gražu? Gal ir juokingai paklausiu,o Kartagina tai čia miestas ar kokia lankytina vieta? Kas ten įdomaus?

Kartagina senovės finikiečių įkurtas miestas, kuriame išlikę Antonijaus termų griuvėsiai, akvedukas, ispanų ir turkų tvirtovės ir Romos laikų bazilikos, Romos amfiteatro, liekanos. Kitaip sakant miestas, traukiantis turistus dėl savo išlikusių griuvėsių.

Sidi bou said gražus ir mielas miestukas su gražiais peizažais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kotrynalis @ 2015 02 23, 23:43)
Kartagina senovės finikiečių įkurtas miestas, kuriame išlikę Antonijaus termų griuvėsiai, akvedukas, ispanų ir turkų tvirtovės ir Romos laikų bazilikos, Romos amfiteatro, liekanos. Kitaip sakant miestas, traukiantis turistus dėl savo išlikusių griuvėsių.

Sidi bou said gražus ir mielas miestukas su gražiais peizažais smile.gif

Ačiū Tau kotrynalis už paaiškinimą.
Atsiprašau jei ką įžeisiu taip išsireikšdama-nu man griuvėsiai,kokie jie bebūtų nepatinka.O peizažai,gamta kalnai uolos kriokliai-čia mano sielos atgaiva. Tai ekskursiją į Sidi bou said - reikės įsitraukti į planus.
O vat apie Džerbos salą niekas ir neparašo.....Nejaugi niekas ten nenuvyksta.
Atsakyti
QUOTE(Jerda @ 2015 02 23, 21:31)
Yra ir daugiau nekantruolių. Balandžio 18-gegužės 1 atostogausime. Aš didelės šilumos nemėgstu, tai man pats tas  bigsmile.gif

nu mes irgi nemegstam dideles silumos bet nors kokie 25 but thumbup.gif i koki jus viesbuti smile.gif
Atsakyti