Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas, V tema

QUOTE(vaivavil @ 2015 01 29, 19:19)
nu vejo visai nenorim busim su vaikuciu smile.gif

Tikekimes, kad jums pasiseks geriau 4u.gif Kai mes buvom, net vietiniai stebejosi tokiu oru. Tiesiog taip pasitaike mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alri @ 2015 01 30, 04:16)
Tikekimes, kad jums pasiseks geriau 4u.gif Kai mes buvom, net vietiniai stebejosi tokiu oru. Tiesiog taip pasitaike mirksiukas.gif

kaip pati salis patiko Jums smile.gif ar galima Tunise apsipirkt kokiu rubu geresnes kokybes ir pan. smile.gif
Atsakyti
Sveiki. 4u.gif
Planuojame ir mes šiais metais Tunise poilsiauti. Pasirinkome Club Calimera Rosa Rivage viešbutį. Gal kas esate buvę ir galėtumėte papasakoti? Į Tunisą vyksime pirmą kartą, todėl gal kažką iš anksto turime žinoti... Iš anksto dėkoju už patarimus.
Atsakyti
QUOTE(vaivavil @ 2015 02 01, 11:37)
kaip pati salis patiko Jums smile.gif ar galima Tunise apsipirkt kokiu rubu geresnes kokybes ir pan. smile.gif

Man tai nelabai patiko blush2.gif Geriau megstu Egipta. Vasario men vaziuosiu 5karta. Egipte silta Raudonoji jura, o Tunise- Vidurziemio, saltesne. Tunise nelabai ka yra pamatyt ispudingo, nebent Sacharos dykuma. Pramoginiu ekskursiju tai yra. Plaukem piratu laivu-labai patiko. Buvo ekskursija i kaima. Pamatem kaip gyvena vietiniai. Ten mus aprenge ju rubais, vaisino arbata, piese tatuiruotes, sokom ju sokius. Pas juos keliavom kupranugariais ir arkliais. Smagu buvo. Visai nesigailiu, kad vaziavau, bet daugiau nenoriu. Nelabai domejausi rubeliais blush2.gif Mano sunus dirbo kelis men gidu ten, tai prisiveze kruva geros kokybes maikuciu, dzinsu, batu. Sake, kad nebrangu. Dar parveze molio kaukiu veidui. Labai man jos patinka.
Atsakyti
QUOTE(Alri @ 2015 02 01, 13:04)
Man tai nelabai patiko blush2.gif Geriau megstu Egipta. Vasario men vaziuosiu 5karta. Egipte silta Raudonoji jura, o Tunise- Vidurziemio, saltesne. Tunise nelabai ka yra pamatyt ispudingo, nebent Sacharos dykuma. Pramoginiu ekskursiju tai yra. Plaukem piratu laivu-labai patiko. Buvo ekskursija i kaima. Pamatem kaip gyvena vietiniai. Ten mus aprenge ju rubais, vaisino arbata, piese tatuiruotes, sokom ju sokius. Pas juos keliavom kupranugariais ir arkliais. Smagu buvo. Visai nesigailiu, kad vaziavau, bet daugiau nenoriu. Nelabai domejausi rubeliais blush2.gif Mano sunus dirbo kelis men gidu ten, tai prisiveze kruva geros kokybes maikuciu, dzinsu, batu. Sake, kad nebrangu. Dar parveze molio kaukiu veidui. Labai man jos patinka.

nu mums Egipte ir labai patiko ta siluma viskas kitaip nei pas mus .vyras mano ten vis nori vaziuot bet pasirinkom Tunisa si kart.oTunise gal tvarkingiau neiEgipte.kaip paaugs maziukai butinai nusivesim i Egipta.daug kas peikia EGipta bet ten grisciau kad ir 10kartu:)
Atsakyti
QUOTE(vaivavil @ 2015 02 01, 20:49)
nu mums Egipte ir labai patiko ta siluma viskas kitaip nei pas mus .vyras mano ten vis nori vaziuot bet pasirinkom Tunisa si kart.oTunise gal tvarkingiau neiEgipte.kaip paaugs maziukai butinai nusivesim i Egipta.daug kas peikia EGipta bet ten grisciau kad ir 10kartu:)

Tikrai Tunise mentalitetas kitoks nei Egipte. Ten is tiesu daug svariau, kulturingiau bigsmile.gif Vyrauja prancuzu kalba, nes buvo prancuzu kolonija. Angliskai irgi normaliai galima susisneketi, rusiskai gal sunkiau, bet, turbut priklauso nuo viesbucio. Ten jau kambarius tvarko moterys. Vietiniai vartoja alkoholi. Aplankyti Tunisa, kaip ir kokia kita sali, tikrai verta. Geru jums atostogu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alri @ 2015 02 02, 06:59)
Tikrai Tunise mentalitetas kitoks nei Egipte. Ten is tiesu daug svariau, kulturingiau bigsmile.gif Vyrauja prancuzu kalba, nes buvo prancuzu kolonija. Angliskai irgi normaliai galima susisneketi, rusiskai gal sunkiau, bet, turbut priklauso nuo viesbucio. Ten jau kambarius tvarko moterys. Vietiniai vartoja alkoholi. Aplankyti Tunisa, kaip ir kokia kita sali, tikrai verta. Geru jums atostogu 4u.gif

Sveiki. Kada Jūs buvote Tunise,kokiame kurorte? Neįsivaizduoju kainų ir kiek apytiksliai pinigėlių reikėtų pasiimti. Mūsų maitinimas viskas įskaičiuota,tai tik vandenuką reiks pirkti. Suvenyrų lauktuvėms .Ekskursiją į Sacharą 2 d.planuoju.Labai norėčiau į kalnus Atlaso,į Džerbos salą,bet neaišku ar organizuoja tokias ekskursijas. Kur galima bandysim vietiniu transportu pavažiuoti apsižvalgyti. Įdomu dėl nardymo,ar kas nardę Tunise?
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2015 02 02, 09:13)
Sveiki. Kada Jūs buvote Tunise,kokiame kurorte? Neįsivaizduoju kainų ir kiek apytiksliai pinigėlių reikėtų pasiimti. Mūsų maitinimas viskas įskaičiuota,tai tik vandenuką reiks pirkti. Suvenyrų lauktuvėms .Ekskursiją į Sacharą 2 d.planuoju.Labai norėčiau į kalnus Atlaso,į Džerbos salą,bet neaišku ar organizuoja tokias ekskursijas. Kur galima bandysim vietiniu transportu pavažiuoti apsižvalgyti. Įdomu dėl nardymo,ar kas nardę Tunise?

Mes buvom senokai, Hamamete. Tai toks nedidukas miestelis. Tikrai negaliu pasakyti kiek dabar kainuoja i sachara, bet gal kitos, grizusios parasys. Galesiu sunaus paklaust apie kalnus, bet neteko girdet. Is suvenyru nelabai kas ten yra. Visi veza sviezias datules dovanu. Man jos nelabai, bet kitiems labai jau skanios, giria. Ten nebijokit keistis valiuta i ju pinigus. Isvaziuojant, kiek liks atsikeisit. Ju pinigu negalima isvezti is salies. Galima vel pakeisti i valiuta netgi oro uoste pries skrydi
Atsakyti
Jau pakalbejau su sunum. Pajuokavo, kad Tunise uz pinigus pati velnia galima nusipirkti lotuliukas.gif Taip, ten organizuojamos keliones ir i kalna, ir i sala, ir nardyt galesit.. Jus kreipsites i savo gida ir jis jums suorganizuos per agenturas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alri: 02 vasario 2015 - 16:08
QUOTE(Alri @ 2015 02 02, 15:52)
Jau pakalbejau su sunum. Pajuokavo, kad Tunise uz pinigus pati velnia galima nusipirkti lotuliukas.gif Taip, ten organizuojamos keliones ir i kalna, ir i sala, ir nardyt galesit.. Jus kreipsites i savo gida ir jis jums suorganizuos per agenturas

Ačiū už nuotaikingą atsakymą. Kad tik gidas-gidė būtų normalus. Nes Kretoje gidas į jokius klausimus nesugebėjo atsakyti-aš pati daugiau žinojau. Na tikiuosi kad nenusivilsiu Tunisu.
Atsakyti
Skaitydama temas apie Tunisą surinkau šią informaciją, kuri man pasirodė informatyvi. Todėl dalinuosi kai kuriais fragmentais, gal kai kam pravers. 4u.gif
[FONT=Arial]Kai nusipirkau kelionę į Tunisą labai skaičiau apie šią šalį, bet ne kelionių organizatorių duodama info, o pokalbių svetaines
Ir susisteminau sau info
Gal bus kam aktualu (aišku apie viešbučius nieko nerašau, nes kiekvienas renkamės pagal savo poreikius ir galimybes, čia info bendrai būdinga kelionei)

Valiuta
Vakar pasiskaičiavau, kad bent vakar dienai geriau buvo vežtis dolerius.

Ryšys
Jei skaičiuojate pinigus, Tunise geriau neatsliepti jei jum skambina
Pigu skambint iš vietinių taksofonų

Kelionė į Tunisą:
reik deklaruot fotaparatus, kamerą, vertingus daiktus

Tuniso savybės:
Nieko neimti į rankas, nes paimsite ir jau pagal vietinius nusipirkote daiktą
Įkyrūs vietiniai, laaabai didelės kainos turguose (derėtis būtina, geriausia pirmą kart einant į turgų nesinešt pinigų, kad nekiltų pagundų), fixed price parduotuvėse kainos fiksuotos, dažnai ten pigiau nei turguje po valandos derybų.
Tunise anksti temsta
Patogu ir pigu važinėti TAKSI

Kavos mėgėjai - vežkitės kavą ir spiralę vandeniui kaitint

Alkoholis - vertesni dėmesio: Magon vynas ir Celtia alus

Pramogos Tunise:

Būtina važiuoti į Saharą, patogiausia avalynė ekskursijos metus - sportinės basutės. Kelionės metu kai sustos prie kavinukų tai gėrimus pirkti ne kavinukėje, o paėjėti toliau ir nusipirksit gert kelis kart pigiau. Iš Saharos parsivežti indelį jos smėlio, antrą kelionės dieną nusipirkti dykumų rožių.

Piratų laivas - labai daug neigiamų atsiliepimų ir daug sergančių jūros liga

20.30 val Port El Kantaou šokantys fontanai

Lauktuvėms:
Nabule pigiausi suvenyrai
Magasine Generale nusipirkti Ruspina alyvuogių aliejaus (250 ml - 5 Lt) ir charisos (aštrūs prieokniai)

Labai prašyčiau buvusių Tunise pažiūrėti, ar čia parašiau tiesą. Nes nurašinėjau nuo lapelių, kuriuos rašiausi dar sausio pradžioje. Ir tik dabar sisteminu ką buvau prisirašius.

Tunise ačiū - Šokran
Labas - aslema
Viso gero - bislema

trumpas arabu-lietuviu zodynelis

ASLEMA-laba diena
BISLEMA-viso gero/iki pasimatymo
MIN FADLIK-prasau
NA-AM- taip
LĖ-ne
MAFI MUŠKOL-be problemu/nera problemu
ŠUKRAN-aciu
KIFEŠ NIMŠI ILIA-kaip nuvaziuoti iki....
UTIL?-viesbucio
MATAR?-oro uosto
BOSTA?-pasto
SBITAR?-ligonines
ALESAR-kairen
ALEIMIN-desinen
KODEM-priekyje
URAA-gale
KARIB-salia
UIN?- kur?
KADĖŠ?-kiek? (apie kaina)
GALI- brangu

Atsakyti
QUOTE(inrinke @ 2015 02 02, 18:11)

Labai prašyčiau buvusių Tunise pažiūrėti, ar čia parašiau tiesą. Nes nurašinėjau nuo lapelių, kuriuos rašiausi dar sausio pradžioje. Ir tik dabar sisteminu ką buvau prisirašius.

Kaip sauniai jus viska suraset thumbup.gif Tikrai, visai pamirsus buvau pasakyt, kad jokiais budais nieko neimkit i rankas. Jei tik paimsit, atgal jau jie neims, o reikalaus pinigu. Pvz prieis koks mazas berniukas ir duos jums gele biggrin.gif Jei tik paimsit, teks susimoket. Medinoj daug stovi su kupranugariais. Neikit prie ju fotografuotis, nes jie irgi jus fotkins ir turesit pirkti is ju nuotraukas. Mums taip buvo. Ir nuotraukos gan nepigiai kainavo ax.gif Piratu laive juros ligos but negali, nes juk neplaukia taip toli ir taip ilgai. Vyksta pasiplaukiojimas. Man asmeniskai tai labai patiko. Labai saunus fakyru pasirodymai ir aplamai puikiai praleidom laika. Pats laivas ispudingas biggrin.gif Del valiutos g.gif Logiskai mastant, pigiau uz kambariu tvarkyma duoti $, nei eura. Tas pats ir barmenui. O kitur tai pagal kursa skaiciuoja. Alyvuogiu aliejaus tai galit parsivezti. Labai neblogas. Vietiniai ikyrus, bet kas buvo Egipte, tai nenustebs, sitie man kiek ramesni. O del kavos tai istikro galima isimesti savo. Mes tai visada vezames maza arbatini, vietos daug neuzima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alri: 02 vasario 2015 - 20:45