Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas, V tema

QUOTE(Jurgita-Gabrielė @ 2014 10 24, 18:41)
Sveiki,
Aš taip pat galvoju apie Mahdijos kurortą,tik dar viešbučio niekaip neišsirenkam. Jei ne paslaptis,į kokį viešbutį jūs keliausite,kada?Ačiū  biggrin.gif

Mahdia Beach, 08.28
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 24, 19:07)
Laba diena. Ir aš jungiuosi į Tuniso gerbėjų gretas. Po ilgų svarstymų avansas už kelionę į TUNISĄ sumokėtas. Skrydis gegužės 29d. Į SUSA Tej Marhaba viešbutį. Maitinimas viskas įskaičiuota.Nieko nežinau-bus kaip bus. Tik labai daug kyla neaiškumų.Juk čia ne Turkija,ne Graikija viskas kitaip. Ten tai jau aišku,kai pabuvau.
Skaičiau kad iš taksofonų pigiau į LT skambinti.O kur tų kortelių yra pirkti?  Kaip skambinti,kokius nr.pradžioj rinkti?
Dėl ekskursijos į Sacharą 2 dienoms: 1.Kaip su taše,kurią pasiimsim,kur ją reikės dėti,juk ant kupriaus nesinešiu.(juk pasiimti būtinus reikmenis tai reikia)
Ar su kedais gerai į tą ekskursiją(kaip tas smėlis kaži kris į juos ar ne)ar reikia užsegamų kokių basučių ar šliurių?
2.Kaip tos ekskursijos vyksta-kiek žmonių grupėje? Juk ten kiek suprantu džipai atveža iki kupranugarių.Kokia ištikrųjų kaina šios ekskursijos?
3.Ar yra gražių vietų kurias aplanko tos ekskursijos metu?
Labai norėčiau kad kas buvo,plačiau papasakotu kaip ten vyksta.
Skaičiau kad yra kažkokios oazės,kanjonai,norėčiau tai pamatyti. Mane tai griuvėsiai ar kokia ten architektūra tai netaip jau vilioja. Man gamta:kalnai,kriokliai,uolos,tarpekliai,tai žiauriai patinka.
Taippat skaičiau kad traukiniais populiaru ten važinėti,kas važiavote,papasakokite.Nes mes prie jūros ar baseino neišgulim daugiau nei valandos,tai norėsis pavažinėti,pamatyti.
Dar dėl pinigų. O  Lietuvoje nekeičia ,nėra kogero pas mus Tuniso Dinarų?
Tai reikia Eurus arba Dolerius vežtis?
Kaip bagažo svoris 20 kg ir rankinis 5 kg? Ar ir čia yra kokių skirtumų:mažiau ar daugiau?
Labai prašau,atsakykite į mano klausimus. Jų dar toliau bus ir daugiau.
Gal jau kas ir planuojate vykti pavasarį ar rudeniop,o gal ir vasarą,kas karščio nebijo?

Ekskursijos į Sacharą metu tašė su daiktais paliekama autobuse, su savim tampytis tikrai nereikia mirksiukas.gif Avalynė turi būti patogi, aš buvau su basutėmis, galima ir su kedukais, su šliurėmis gal ne taip patogu, jei norėsit oazėje į kokį kalnelį palypėti... Gražių vaizdų matysit-Sacharos peizažai, druskos ežeras, kriokliukas nedidelis pačioje oazėje thumbup.gif Turuputis vaizdų iš Sacharos:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 24, 20:07)
Laba diena. Ir aš jungiuosi į Tuniso gerbėjų gretas. Po ilgų svarstymų avansas už kelionę į TUNISĄ sumokėtas. Skrydis gegužės 29d. Į SUSA Tej Marhaba viešbutį. Maitinimas viskas įskaičiuota.Nieko nežinau-bus kaip bus. Tik labai daug kyla neaiškumų.Juk čia ne Turkija,ne Graikija viskas kitaip. Ten tai jau aišku,kai pabuvau.
Skaičiau kad iš taksofonų pigiau į LT skambinti.O kur tų kortelių yra pirkti?  Kaip skambinti,kokius nr.pradžioj rinkti?
Dėl ekskursijos į Sacharą 2 dienoms: 1.Kaip su taše,kurią pasiimsim,kur ją reikės dėti,juk ant kupriaus nesinešiu.(juk pasiimti būtinus reikmenis tai reikia)
Ar su kedais gerai į tą ekskursiją(kaip tas smėlis kaži kris į juos ar ne)ar reikia užsegamų kokių basučių ar šliurių?
2.Kaip tos ekskursijos vyksta-kiek žmonių grupėje? Juk ten kiek suprantu džipai atveža iki kupranugarių.Kokia ištikrųjų kaina šios ekskursijos?
3.Ar yra gražių vietų kurias aplanko tos ekskursijos metu?
Labai norėčiau kad kas buvo,plačiau papasakotu kaip ten vyksta.
Skaičiau kad yra kažkokios oazės,kanjonai,norėčiau tai pamatyti. Mane tai griuvėsiai ar kokia ten architektūra tai netaip jau vilioja. Man gamta:kalnai,kriokliai,uolos,tarpekliai,tai žiauriai patinka.
Taippat skaičiau kad traukiniais populiaru ten važinėti,kas važiavote,papasakokite.Nes mes prie jūros ar baseino neišgulim daugiau nei valandos,tai norėsis pavažinėti,pamatyti.
Kaip bagažo svoris 20 kg ir rankinis 5 kg? Ar ir čia yra kokių skirtumų:mažiau ar daugiau?
Gal jau kas ir planuojate vykti pavasarį ar rudeniop,o gal ir vasarą,kas karščio nebijo?

Buvom šią vasarą Tunise, liepos mėn. Ne taip jau ten ir karšta, Turkijoje karščiau biggrin.gif Tą ekskursiją į Sacharą aš labiau pavadinčiau "Tuniso apžvalgine", nes pačios Sacharos ne kiek ten ir pamatysite. Pirmiausia El Jem amfiteatras (įspūdingas), Berberų trogloditų urvai (įdomu), pietūs tenai (skanu), vakarop atveža į dykumos pakraštyje esantį viešbutį Duzo miestelyje (neblogas), leidžia įsikurti, pasimaudyti baseine ir 18 val nuveža (5min kelio) į Sacharos pradžia, kur aprengia berberų dryžuotais apsiaustais, apriša skaromis ir susodina ant kupranugarių biggrin.gif Ant balno yra kur įsidėti vandens butelį ir šlepetes, kad nepamesti jojant biggrin.gif Na ir veda vedliai į dykumą. To jojimo gal 20 min pirmyn, 20 pasifotkinimui ir 20 min atgal (turėkit smulkių pinigėlių vedliams) vat ir visa Sachara doh.gif Vakarienė viešbutyje ir miegot, nes 3 val nakties kelia, pusryčiai ir 4 val važiuojama ant druskos ežero saulės pasitikt. Tada visa diena Oazėms. Pirmiausia su vietinėm karietaitėm nuveža į dirbtinę oazę (įdomu), tada parveža, susodina į džipus po 6 žm ir važiuojama į kalnų Oazes (įspūdinga, įdomu, gražu)Tik kam tas važiavimas džipas, tai neaišku, nes keliai geri, ten ir autobusas puikiausiai pravažiuotu g.gif Na ir pabaigai Kairuano miestas, bet ten tik prie mečetės sustoja. unsure.gif
Tiesa, autobusas stoja kas 1,5 val prie kavinukių parduotuvėlių (tuoleto) biggrin.gif
Apibendrinant - patiko, nenuvargino, neiškepėm (nors liepos pabaiga buvo) thumbup.gif
Mes važiavom su Novaturu, bet kiek domėjausi, tai rusai irgi panašiu maršrutu veža, nebent būna kad iš kitos pusės (pradeda nuo Oazių) ir kai kas važiuoja į dykumą kur buvo filmuoti žvaigždžių karai, bet ten dirbtinai viskas pastatyta (novaturas nevežė)
Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 24, 20:07)

Pas mus Tuniso dinarų nėra, nes juos draudžiama išsivežti iš šalies. Mes keitėmės eurus, viešbučiuose keičia oficialiu kursu, kaip ir kitur. Neprisikeiskit daug ir pasilikit čekius, nes atgal keičia tik orouoste ir tik su kvituku.
Nedidelius atstumus labai patogu važiuoti su taksi 1km apie 1dn. Ir jie patys jus stabdo biggrin.gif Tik būtina derėtis.
Bagažas standartiškai, tik pirmą kart mačiau, kad prie registracijos kai kam svėrė rankinį bagažą.
Klauskit jei dar kas domina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gomerta @ 2014 10 25, 11:56)
Ekskursijos į Sacharą metu tašė su daiktais paliekama autobuse, su savim tampytis tikrai nereikia  mirksiukas.gif Avalynė turi būti patogi, aš buvau su basutėmis, galima ir su kedukais, su šliurėmis gal ne taip patogu, jei norėsit oazėje į kokį kalnelį palypėti... Gražių vaizdų matysit-Sacharos peizažai, druskos ežeras,  kriokliukas nedidelis pačioje oazėje thumbup.gif  Turuputis vaizdų iš Sacharos:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Labai ačiū už nuotraukas kad parodėte. Labai gražu,man tokie dalykai patinka. Manau kad verta ekskursija. O kiek kainuoja? Kaži ar vienoda kaina? Jūs su Lietuvių agentūra važiavote ar iš vietinių pirkote?
Atsakyti
QUOTE(meggem @ 2014 10 25, 14:11)
Buvom šią vasarą Tunise, liepos mėn. Ne taip jau ten ir karšta, Turkijoje karščiau  biggrin.gif  Tą ekskursiją į Sacharą aš labiau pavadinčiau "Tuniso apžvalgine", nes pačios Sacharos ne kiek ten ir pamatysite. Pirmiausia El Jem amfiteatras (įspūdingas), Berberų trogloditų urvai (įdomu), pietūs tenai (skanu), vakarop atveža į dykumos pakraštyje esantį viešbutį Duzo miestelyje (neblogas), leidžia įsikurti, pasimaudyti baseine ir 18 val nuveža (5min kelio) į Sacharos pradžia, kur aprengia berberų dryžuotais apsiaustais, apriša skaromis ir susodina ant kupranugarių  biggrin.gif Ant balno yra kur įsidėti vandens butelį ir šlepetes, kad nepamesti jojant  biggrin.gif  Na ir veda vedliai į dykumą. To jojimo gal 20 min pirmyn, 20 pasifotkinimui ir 20 min atgal (turėkit smulkių pinigėlių vedliams) vat ir visa Sachara doh.gif  Vakarienė viešbutyje ir miegot, nes 3 val nakties kelia, pusryčiai ir 4 val važiuojama ant druskos ežero saulės pasitikt. Tada visa diena Oazėms. Pirmiausia su vietinėm karietaitėm nuveža į dirbtinę oazę (įdomu), tada parveža, susodina į džipus po 6 žm ir važiuojama į kalnų Oazes (įspūdinga, įdomu, gražu)Tik kam tas važiavimas džipas, tai neaišku, nes keliai geri, ten ir autobusas puikiausiai pravažiuotu  g.gif  Na ir pabaigai Kairuano miestas, bet ten tik prie mečetės sustoja.  unsure.gif
Tiesa, autobusas stoja kas 1,5 val prie kavinukių parduotuvėlių (tuoleto)  biggrin.gif
Apibendrinant - patiko, nenuvargino, neiškepėm (nors liepos pabaiga buvo)  thumbup.gif
Mes važiavom su Novaturu, bet kiek domėjausi, tai rusai irgi panašiu maršrutu veža, nebent būna kad iš kitos pusės (pradeda nuo Oazių) ir kai kas važiuoja į dykumą kur buvo filmuoti žvaigždžių karai, bet ten dirbtinai viskas pastatyta (novaturas nevežė)
Papildyta:

Pas mus Tuniso dinarų nėra, nes juos draudžiama išsivežti iš šalies. Mes keitėmės eurus, viešbučiuose keičia oficialiu kursu, kaip ir kitur. Neprisikeiskit daug ir pasilikit čekius, nes atgal keičia tik orouoste ir tik su kvituku.
Nedidelius atstumus labai patogu važiuoti su taksi 1km apie 1dn. Ir jie patys jus stabdo  biggrin.gif Tik būtina derėtis.
Bagažas standartiškai, tik pirmą kart mačiau, kad prie registracijos kai kam svėrė rankinį bagažą.
Klauskit jei dar kas domina  smile.gif

Ačiū, meggem, už atsakymus.Kokiam Jūs mieste-kurorte gyvenote? Kiek kainavo ekskursija į dykumą? Atrodo kad man turėtų patikti ši ekskursija. Iš visų kurortų organizuojama ši ekskursija? O kur dar keliavote daugiau,ar yra ką aplankyti? Skaičiau kad krokodilų ferma kažkur yra-norėčiau pamatyti.Tai kiek suprantu ten tuo smėliu jojama netiek ir daug.Labai smėlio visur "prilenda"? O kaip ten tie rūbai kuriais aprengia? Atleiskit ,gal durnai paklausi,bet man kažkaip įdomu.Jie švarūs tie rūbai? Nes jei ten kokia 10 žmonių jais būna aprengta-tai ką aš žinau koks jausmas,,,,Ir ant galvos jei apriša kokiu šaliku ar kuo.....Na kai nežinau,neįsivaizduoju.Dar išvis kaži ar nereikės mums atšaukti kelionės,gązdina dabar tuo EBOLOS virusu.
Dar skaičiau kad nevaikščioti trumpais šortais ir atvirom krūtinėmis....Tai atsiprašau per karštį kaip vaikščioti-ilgomis kelnėmis ir su golfa? Juk važiuoju į kurortą ne į bažnyčią.Kuo daugiau skaitau tuo čia man visai painiau viskas.Turkijoje ir Kretoje taip vaikštinėjome ir viskas kuo geriausiai.Man ir Turkijoje ir Kretoje karštis nebuvo baisus. Lietuvoje prie + 30 tai man žiauru. O kaip ten su uodais ar tikrai jų daug?Na prasidės "galvos džiovinimas"laukiat gegužės...Dar tikriausiai turėsiu klausimų,jeigu nieko prieš.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 26, 20:19)
Ačiū, meggem, už atsakymus.Kokiam Jūs mieste-kurorte gyvenote? Kiek kainavo ekskursija į dykumą? Atrodo kad man turėtų patikti ši ekskursija. Iš visų kurortų organizuojama ši ekskursija? O kur dar keliavote daugiau,ar yra ką aplankyti? Skaičiau kad krokodilų ferma kažkur yra-norėčiau pamatyti.Tai kiek suprantu ten tuo smėliu jojama netiek ir daug.Labai smėlio visur "prilenda"? O kaip ten tie rūbai kuriais aprengia? Atleiskit ,gal durnai paklausi,bet man kažkaip įdomu.Jie švarūs tie rūbai? Nes jei ten kokia 10 žmonių jais būna aprengta-tai ką aš žinau koks jausmas,,,,Ir ant galvos jei apriša kokiu šaliku ar kuo.....Na kai nežinau,neįsivaizduoju.Dar išvis kaži ar nereikės mums atšaukti kelionės,gązdina dabar tuo EBOLOS virusu.
Dar skaičiau kad nevaikščioti trumpais šortais ir atvirom krūtinėmis....Tai atsiprašau per karštį kaip vaikščioti-ilgomis kelnėmis ir su golfa? Juk važiuoju į kurortą ne į bažnyčią.Kuo daugiau skaitau tuo čia man visai painiau viskas.Turkijoje ir Kretoje taip vaikštinėjome ir viskas kuo geriausiai.Man ir Turkijoje ir Kretoje karštis nebuvo baisus. Lietuvoje prie + 30 tai man žiauru. O kaip ten su uodais ar tikrai jų daug?Na prasidės "galvos džiovinimas"laukiat gegužės...Dar tikriausiai turėsiu klausimų,jeigu nieko prieš.

Mes gyvenom Suse. Marhaba Tour Khalef viešbutyje. Sachara su Novaturu 200 dinarų arba 90 eur ir papildomai 60 dinarų už džipus ir kupranugarius +10 din už įėjimą į oazes.
Mums sacharoj kaip tik prasidėjo smėlio audra, tai nepadėjo jokios skaros ant galvos, smėlis iš ausų dar ilgai po to byrėjo biggrin.gif ir fotikus baisu buvo ištraukti, kad smėlio neprineštų. o apsiaustai jų suplyšę tokie, bet švarūs, ir skaros lyg plautos biggrin.gif bent jau taip tikiuosi ax.gif
Į ekskursiją vaziavau su šortais, kaip ir dauguma, po miestą su suknele ant petnešėlių vaikščiojau-niekas nekibo biggrin.gif gal kad nemenką vyrišką palydą turėjau mirksiukas.gif
EBOLĄ lyg jau suvaldė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meggem: 26 spalio 2014 - 23:31
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 26, 18:54)
Labai ačiū už nuotraukas kad parodėte. Labai gražu,man tokie dalykai patinka. Manau kad verta ekskursija. O kiek kainuoja? Kaži ar vienoda kaina? Jūs su Lietuvių agentūra važiavote ar iš vietinių pirkote?

Ekskursijos kainą jau parašė meggem, mes irgi važiavom su Novaturu, kaina, manau, kad visur vienoda arba skiriasi labai nedaug... Tie drabužiai,su kuriais jojama kupranugariais atrodo gana švarūs, be to, juos rengiamasi ne ant nuogo kūno, o ant savų drabužių, o skaras iš mūsų grupės keletas žmonių buvo nuosavas atsivežę.
Jei mėgstate ekskursijas, dar rekomenduoju Kartaginą, mes buvom, patiko thumbup.gif . Ypač gražus miestukas Sidi Bo Said, balti namukai mėlynom durim, apaugę gėlėmis wub.gif Dėl aprangos- Tunisas gana liberaliai į tai žiūri, galit ir su šortais važiuoti, tikrai nieko baisaus. Uodų nemačiau nė vieno (mes buvom rugsėjį)
Atsakyti
Labai dėkoju už atsakymus,informacijas. Tikrai labai smagu kai dalijamasi įspūdžiais. Na jei nepasikeis niekas ir vyksime,tai tikrai skarą ploną didelę pasiimsiu savo,o tegul tada kažką ir savo deda ant viršaus. O kaži tos smėlio audros kada labiau būna-ar čia nenuspėjamas dalykas.Nes visvien norisi ir pafilmuoti ir pafotografuoti nors truputį. Tik viena dabar labai svarbu,kad ta Ebola neplistų.Nesinori pasigauti-dar norisi gyventi.
O kaip ten Jums dėl viduriavimo ar skrandžio skausmų-nebuvo problemų? Nes ir labai daug kas rašę kad ir viduriavo ir karščiavo.Vaistų pasiimti tai beabejo kad reikia-visada prisidedu įvairiausių. Geriau kad neprireikia ir atgal parsiveži.
Mūsų maitinimas viskas įskaičiuota,nes mes su dukra tokios kad labai daug skysčių naudojam,tai kai viską pirkti reikėtų, (visokius atsigėrimus)kogero dar brangiau gautūsi.
O mes neturėsim "apsaugos" vyriškos,tai va truputį gal bus ir nesmagu vaikštinėti dviems.
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 27, 11:55)
Labai dėkoju už atsakymus,informacijas. Tikrai labai smagu kai dalijamasi įspūdžiais. Na jei nepasikeis niekas ir vyksime,tai tikrai skarą ploną didelę pasiimsiu savo,o tegul tada kažką ir savo deda ant viršaus. O kaži tos smėlio audros kada labiau būna-ar čia nenuspėjamas dalykas.Nes visvien norisi ir pafilmuoti ir pafotografuoti nors truputį. Tik viena  dabar labai svarbu,kad ta Ebola neplistų.Nesinori pasigauti-dar norisi gyventi.
O kaip ten Jums dėl viduriavimo ar skrandžio skausmų-nebuvo problemų? Nes ir labai daug kas rašę kad ir viduriavo ir karščiavo.Vaistų pasiimti tai beabejo kad reikia-visada prisidedu įvairiausių. Geriau kad neprireikia ir atgal parsiveži.
Mūsų maitinimas viskas įskaičiuota,nes mes su dukra tokios kad labai daug skysčių naudojam,tai kai viską pirkti reikėtų, (visokius atsigėrimus)kogero dar brangiau gautūsi.
O mes neturėsim "apsaugos" vyriškos,tai va truputį gal bus ir nesmagu vaikštinėti dviems.

Smėlio audros Egipte tai lyg pavasarį dažniau būna. Apie Tunisą nežinau, bet manyčiau taip pat. Mums tekusi audra, greičiausiai, pagal vietinių vertinimą tik vėjukas buvo biggrin.gif Fotkinomės, bet skubėdami, nes labai jau smėlį į akis nešė ir dėl fotiko baisu buvo. Su mobiliakais daugiau teko pažaist biggrin.gif Bet užtat nekaršta buvo. mirksiukas.gif
Negalavimų jokių neturėjom, nors ragavom neplautas figas ir datules (iš prekeivio ir tiesiai nuo medžio) Paprastai taip nedarau. blush2.gif Šviežiai spaustas apelsinų sultis oazėje gėrėm, berberų maistą valgėm. thumbup.gif
Man Viskas įskaičiuota= atostogos. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meggem: 27 spalio 2014 - 16:16
Dar noriu pasiklausti-o kaip dėl skiepų ruošiantis į TUNISĄ? Ar nuo kažkokių ligų reikėtų pasiskieointi? Ar skiepinotės tie kas buvote?
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 11 02, 19:11)
Dar noriu pasiklausti-o kaip dėl skiepų ruošiantis į TUNISĄ? Ar nuo kažkokių ligų reikėtų pasiskieointi? Ar skiepinotės tie kas buvote?

Privalomu skiepu tikrai nera. Mes asmeniskai nesiskiepinom nuo nieko ax.gif Dar gyvi biggrin.gif Ir ebolos neparvezem, nors daug kas "prase" cool.gif
Atsakyti
QUOTE(maryte47 @ 2014 11 02, 18:11)

Aš esu pasiskiepijusi nuo hepatitų A ir B jau pora metų. Skiepai juk ne vienerius metus veikia, nebūtinai kelionėje gali užsikrėsti taip ramiau man pačiai.
Atsakyti