QUOTE(maryte47 @ 2014 10 24, 20:07)
Laba diena. Ir aš jungiuosi į Tuniso gerbėjų gretas. Po ilgų svarstymų avansas už kelionę į TUNISĄ sumokėtas. Skrydis gegužės 29d. Į SUSA Tej Marhaba viešbutį. Maitinimas viskas įskaičiuota.Nieko nežinau-bus kaip bus. Tik labai daug kyla neaiškumų.Juk čia ne Turkija,ne Graikija viskas kitaip. Ten tai jau aišku,kai pabuvau.
Skaičiau kad iš taksofonų pigiau į LT skambinti.O kur tų kortelių yra pirkti? Kaip skambinti,kokius nr.pradžioj rinkti?
Dėl ekskursijos į Sacharą 2 dienoms: 1.Kaip su taše,kurią pasiimsim,kur ją reikės dėti,juk ant kupriaus nesinešiu.(juk pasiimti būtinus reikmenis tai reikia)
Ar su kedais gerai į tą ekskursiją(kaip tas smėlis kaži kris į juos ar ne)ar reikia užsegamų kokių basučių ar šliurių?
2.Kaip tos ekskursijos vyksta-kiek žmonių grupėje? Juk ten kiek suprantu džipai atveža iki kupranugarių.Kokia ištikrųjų kaina šios ekskursijos?
3.Ar yra gražių vietų kurias aplanko tos ekskursijos metu?
Labai norėčiau kad kas buvo,plačiau papasakotu kaip ten vyksta.
Skaičiau kad yra kažkokios oazės,kanjonai,norėčiau tai pamatyti. Mane tai griuvėsiai ar kokia ten architektūra tai netaip jau vilioja. Man gamta:kalnai,kriokliai,uolos,tarpekliai,tai žiauriai patinka.
Taippat skaičiau kad traukiniais populiaru ten važinėti,kas važiavote,papasakokite.Nes mes prie jūros ar baseino neišgulim daugiau nei valandos,tai norėsis pavažinėti,pamatyti.
Dar dėl pinigų. O Lietuvoje nekeičia ,nėra kogero pas mus Tuniso Dinarų?
Tai reikia Eurus arba Dolerius vežtis?
Kaip bagažo svoris 20 kg ir rankinis 5 kg? Ar ir čia yra kokių skirtumų:mažiau ar daugiau?
Labai prašau,atsakykite į mano klausimus. Jų dar toliau bus ir daugiau.
Gal jau kas ir planuojate vykti pavasarį ar rudeniop,o gal ir vasarą,kas karščio nebijo?
Buvom šią vasarą Tunise, liepos mėn. Ne taip jau ten ir karšta, Turkijoje karščiau
Tą ekskursiją į Sacharą aš labiau pavadinčiau "Tuniso apžvalgine", nes pačios Sacharos ne kiek ten ir pamatysite. Pirmiausia El Jem amfiteatras (įspūdingas), Berberų trogloditų urvai (įdomu), pietūs tenai (skanu), vakarop atveža į dykumos pakraštyje esantį viešbutį Duzo miestelyje (neblogas), leidžia įsikurti, pasimaudyti baseine ir 18 val nuveža (5min kelio) į Sacharos pradžia, kur aprengia berberų dryžuotais apsiaustais, apriša skaromis ir susodina ant kupranugarių
Ant balno yra kur įsidėti vandens butelį ir šlepetes, kad nepamesti jojant
Na ir veda vedliai į dykumą. To jojimo gal 20 min pirmyn, 20 pasifotkinimui ir 20 min atgal (turėkit smulkių pinigėlių vedliams) vat ir visa Sachara
Vakarienė viešbutyje ir miegot, nes 3 val nakties kelia, pusryčiai ir 4 val važiuojama ant druskos ežero saulės pasitikt. Tada visa diena Oazėms. Pirmiausia su vietinėm karietaitėm nuveža į dirbtinę oazę (įdomu), tada parveža, susodina į džipus po 6 žm ir važiuojama į kalnų Oazes (įspūdinga, įdomu, gražu)Tik kam tas važiavimas džipas, tai neaišku, nes keliai geri, ten ir autobusas puikiausiai pravažiuotu
Na ir pabaigai Kairuano miestas, bet ten tik prie mečetės sustoja.
Tiesa, autobusas stoja kas 1,5 val prie kavinukių parduotuvėlių (tuoleto)
Apibendrinant - patiko, nenuvargino, neiškepėm (nors liepos pabaiga buvo)
Mes važiavom su Novaturu, bet kiek domėjausi, tai rusai irgi panašiu maršrutu veža, nebent būna kad iš kitos pusės (pradeda nuo Oazių) ir kai kas važiuoja į dykumą kur buvo filmuoti žvaigždžių karai, bet ten dirbtinai viskas pastatyta (novaturas nevežė)
Papildyta:
QUOTE(maryte47 @ 2014 10 24, 20:07)
Dar dėl pinigų. O Lietuvoje nekeičia ,nėra kogero pas mus Tuniso Dinarų?
Tai reikia Eurus arba Dolerius vežtis?
Kaip bagažo svoris 20 kg ir rankinis 5 kg? Ar ir čia yra kokių skirtumų:mažiau ar daugiau?
Labai prašau,atsakykite į mano klausimus. Jų dar toliau bus ir daugiau.
Gal jau kas ir planuojate vykti pavasarį ar rudeniop,o gal ir vasarą,kas karščio nebijo?
Pas mus Tuniso dinarų nėra, nes juos draudžiama išsivežti iš šalies. Mes keitėmės eurus, viešbučiuose keičia oficialiu kursu, kaip ir kitur. Neprisikeiskit daug ir pasilikit čekius, nes atgal keičia tik orouoste ir tik su kvituku.
Nedidelius atstumus labai patogu važiuoti su taksi 1km apie 1dn. Ir jie patys jus stabdo
Tik būtina derėtis.
Bagažas standartiškai, tik pirmą kart mačiau, kad prie registracijos kai kam svėrė rankinį bagažą.
Klauskit jei dar kas domina