Įkraunama...
Įkraunama...

Užpylėm kaimynus arba atvirkščiai

Na, va - ir mūsų name įvyko avarija verysad.gif Bet situacija neeilinė...

Penktadienį atbėgo kaimynė skųstis, kad mes liejame tualetą. Vyras nuėjo pažiūrėti - pas mus sausut sausutėliai. Kadangi planavome išvykti atostogų, o be to savaitgalis ant nosies - paskambinom avarinei tarnybai. Atvažiavo, apžiūrėjo. Pas mus viskas OK, tačiau kai leidžiame vandenį iš bakelio, pas kaimynę pradeda lašėti lubose. Gedimas kažkur bendro naudojimo nuotėkų vamzdyje. Matyt, yra įtrūkimas kažkur tarp mūsų ir kaimynų. Pasakė, kad pirmadienį atvažiuos keisti vamzdžio ir išvažiavo. Vakar sulaukiau skambučio iš kaimyno, kuris gyvena dar žemiau (mūsų nebuvo namie) - pas jį jau bala. Vanduo sunkiasi vis žemiau. Suskambinau avarinėms tarnyboms, jau buvau davusi leidimą net duris laužti, nes pasak avarinės, gali būti trūkęs vamzdis ar šlangutė ir mes jau pilam kaimynus kaip reikiant verysad.gif Galvojau, kad gali būti dar viena avarija (nors sutapimų būtų kaip ir per daug...). Iškviečiau vyrą, kad kuo skubiau grįžtų namo (o jis buvo už 100 km ir dar išgėręs). Jis net ryto nelaukęs, rizikuodamas teisėmis (ko niekada nedaro) grįžo namo. Ir siurprizas... Pas mus sausa blink.gif Dabar laukiame pirmadienio, nes "remontininkų brigada savaitgalį nedirba" sad.gif

Na, ir kas kalti? Esu pasimetusi, liūdna, sutrikusi... verysad.gif

Beje, kas keisčiausia - mūsų vakar nebuvo ir vandens, žinoma, neleidom. Bet vanduo plūsta dar labiau blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diax: 01 rugpjūčio 2010 - 08:54
QUOTE(Diax @ 2010 08 01, 09:33)
Na, ir kas kalti? Esu pasimetusi, liūdna, sutrikusi...  verysad.gif

Pažįstama situacija - mano butas buvo taip liejamas, o viršutiniam aukšte sausa. Priežastis - prakiuręs kanalizacijos vamzdis tarppaukštinėj perdangoj. Po netrumpo nervų karo pavyko išreikalauti, kad vamzdis būtų pakeistas. Tada dar nebuvo bendrijos - keitė administruojanti bendrovė.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 08 01, 09:51)
Pažįstama situacija - mano butas buvo taip liejamas, o viršutiniam aukšte sausa. Priežastis - prakiuręs kanalizacijos vamzdis tarppaukštinėj perdangoj. Po netrumpo nervų karo pavyko išreikalauti, kad vamzdis būtų pakeistas. Tada dar nebuvo bendrijos - keitė administruojanti bendrovė.

Vamzdį ir pas mus keis administruojanti įmonė, remonto darbų išlaidos bus įrašomos į bendrą sąskaitą visiems namo gyventojams. Bet kam privalu atlyginti žalą kaimynams už aplietas sienas?
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2010 08 01, 11:17)
Bet kam privalu atlyginti žalą kaimynams už aplietas sienas?

Jei butas nedraustas, tai, manau, šansų nedaug, kad kas nors atlygintų unsure.gif
Atsakyti
Atsiprašau, jei neradau temos, tačiau norėčiau priešingo patarimo. Kaimynai užpylė mane, toli gražu nebe pirmą kartą. Didžiausia bėda ta, kad kaimynas nelabai nori įsileisti, o jei įsileidžia, nuo to ne geriau, nes pas jį sausa, o visi vamzdžiai paslėpti. Atvyko namo administratorius, surašė su specialistu aktą dėl užpylimo. Kaimynas ką nors daryti atsisako, nes nėra aišku, kad tai jo kaltė, o namo administratorius ką nors daryti atsisako, nes kaimynas neleidžia atidengti savo vamzdžių. Anot administratoriaus, tada tai ginčas tarp privačių asmenų, patys ir aiškinkitės. Manau (žinau...), kad kaimynas įsirengęs grindų šildymą nuo gyvatuko. Iškviesti santechnikai spėja, kad šį kartą varva iš nesandaraus gyvatuko stovo sudūrimo, esančio jo bute (varva tada, kai namui išjungiamas karštas vanduo). (Beje, gyvatuko stovas - bendroji gyventojų dalinė nuosavybė, tai būtų administratoriaus priežiūros objektas.) Man ne tiek rūpi nuostolių atlyginimas, kiek kaip kaimyną ar administratorių priversti ieškoti tekėjimo priežasties ir ją šalinti, nes tai kartojasi. Prieš keletą metų tas kaimynas vandenį ant mūsų pylė 6 mėn, atsisakydamas ką nors daryti, nes pas jį sausa. Paaiškėjo, kad tada buvo lūžusi kažkokia jo dušo detalė. Neatėjo net pažiūrėti, neatsiprašė, nuostolių neatlygino. Buvo apipiltos beveik viso buto lubos ir daugelis sienų, bet ir tai nublanksta prieš tą košmarą, kai pusmetį dieną naktį nuo lubų bėga vanduo, o jis net nelabai įsileidžia ir tuo labiau atsisako bet ką ardyti, nes pas jį sausa. Į teismą dėl dabartinio užpylimo žadu kreiptis, po to remontuotis ir draustis. Ar nebus taip, kad po ilgų metų tąsymosi jam priteis sumokėti pinigus, ir tiek? Net jei jis tai ir padarys, gedimas nuo to nedings. Be to, gal tą teismo sprendimą jis taip pat sėkmingai ignoruos, kaip ir dabartinius reikalavimus ieškoti priežasties. Gal kam teko girdėti apie panašius atvejus ir ką būtų galima daryti?
Atsakyti
QUOTE(Dainorėlė @ 2010 08 06, 00:24)
Atsiprašau, jei neradau temos, tačiau norėčiau priešingo patarimo. Kaimynai užpylė mane, toli gražu nebe pirmą kartą. Didžiausia bėda ta, kad kaimynas nelabai nori įsileisti, o jei įsileidžia, nuo to ne geriau, nes pas jį sausa, o visi vamzdžiai paslėpti. Atvyko namo administratorius, surašė su specialistu aktą dėl užpylimo. Kaimynas ką nors daryti atsisako, nes nėra aišku, kad tai jo kaltė, o namo administratorius ką nors daryti atsisako, nes kaimynas neleidžia atidengti savo vamzdžių. Anot administratoriaus, tada tai ginčas tarp privačių asmenų, patys ir aiškinkitės. Manau (žinau...), kad kaimynas įsirengęs grindų šildymą nuo gyvatuko. Iškviesti santechnikai spėja, kad šį kartą varva iš nesandaraus gyvatuko stovo sudūrimo, esančio jo bute (varva tada, kai namui išjungiamas karštas vanduo).  (Beje, gyvatuko stovas - bendroji gyventojų dalinė nuosavybė, tai būtų administratoriaus priežiūros objektas.) Man ne tiek rūpi nuostolių atlyginimas, kiek kaip kaimyną ar administratorių priversti ieškoti tekėjimo priežasties ir ją šalinti, nes tai kartojasi. Prieš keletą metų tas kaimynas vandenį ant mūsų pylė 6 mėn, atsisakydamas ką nors daryti, nes pas jį sausa. Paaiškėjo, kad tada buvo lūžusi kažkokia jo dušo detalė. Neatėjo net pažiūrėti, neatsiprašė, nuostolių neatlygino. Buvo apipiltos beveik viso buto lubos ir daugelis sienų, bet ir tai nublanksta prieš tą košmarą, kai pusmetį dieną naktį nuo lubų bėga vanduo, o jis net nelabai įsileidžia ir tuo labiau atsisako bet ką ardyti, nes pas jį sausa.  Į teismą dėl dabartinio užpylimo žadu kreiptis, po to remontuotis ir draustis. Ar nebus taip, kad po ilgų metų tąsymosi jam priteis sumokėti pinigus, ir tiek? Net jei jis tai ir padarys, gedimas nuo to nedings. Be to, gal tą teismo sprendimą jis taip pat sėkmingai ignoruos, kaip ir dabartinius reikalavimus ieškoti priežasties. Gal kam teko girdėti apie panašius atvejus ir ką būtų galima daryti?





grindu sildymas nuo gyvatuko neteiseta, jei gerai pamenu g.gif juk uz gyvatuka moka visi gyventojai, o jei kazkuris veltui grindis sau sildosi doh.gif pabandykit surasyti skunda rastu administratoriui namo, ar bendrijai(kas ten pas jus?), pakurstykit kaimynus, kad pasirasytu ant to skundo bigsmile.gif (juk ir jie uz ji moka) i rastiska skunda bendrija tures reaguoti 4u.gif

skubiai apsidrauskite, o jau draudikai, patikekit, ras buda is kaltininko isieskoti sau pinigus :4u:ar tai bus bendrija, ar kaimynas smile.gif

kai tik prades begti, kvieskit avarine, juos turetu isileisti g.gif o patys nelandziokit 4u.gif
as neduociau ramybes administratoriui, rasyciau rastus, i kuriuos butini rastiski atsakymai apie atliktus veiksmus smile.gif kol jiems ikereciau ir jie pradetu ka nors daryti.

kai as susiduriau su panasia situacija, paskambinau i Vartotoju teisiu apsaugos tarnyba patarimo. kadangi senokai buvo, tai nepamenu tiksliai, bet jie nurode savivaldybei kazkoki skyriu, jo vadova, kurio kompetencijoje padeti spresti pan. problemas. uzteko jiems paskambinti ir problema issisprende, jie patare informuoti administratoriu apie skundus jiems, problema buvo isspresta per pora dienu ir atsiustas pasiaiskinimo laiskas is administratoriaus 4u.gif
Atsakyti
Patarkit,ką daryt.Ryte atsikėlę radom tekant vandenį per lubas.Bute virš mūsų niekas negyvena jau seniai.Iškviečiau avarinę,vandenį užsuko visam namui.,bet kaimynai barasi ir sakė,kad vandenį atsisuks.Iš policijos sužinojom,kad bute niekas neregistruotas.Rytoj bandysiu ieškot per seniūniją,nes šiandien sekmadienis.Duris laužt policiją negali,avarinė negali, seniūnija negali.Ką daryt?
Atsakyti
Manau reikia kreiptis i namą administruojančią įmonę, šia gali būti kažkokia benddrų namo tinklų (pvz šildymo) avarija, lai prapresavimus padaro. O jeigu nama snaujos statybos, tai galima ir į statytoją krieptis.
Atsakyti
Sveikos ir sveiki.
Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo. unsure.gif Vienu žodžiu, norėjau paklausti kaip sekėsi tiems, kurie su panašiomis situacijomis susidūrė ir kaip išsprendė. Dar įdomu, kokie santykiai su kaimynu liko.
Atsakyti
QUOTE(NeteBrunete @ 2010 11 22, 12:25)
Sveikos ir sveiki.
Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo.  unsure.gif  Vienu žodžiu, norėjau paklausti kaip sekėsi tiems, kurie su panašiomis situacijomis susidūrė ir kaip išsprendė. Dar įdomu, kokie santykiai su kaimynu liko.

Jei niekas nebuvo apsidraudęs-

Jei dėl avarijos nukentėjo jūsų butas, patariama pačiam raštu kreiptis į už žalą atsakingą asmenį (t. y. kaimyną, kurio bute kilusi avarija pridarė nuostolių) su reikalavimu atlyginti žalą ir klausimą išspręsti taikiai.

Jei kaimynas per protingą terminą žalos nepripažįsta, jos neatlygina arba atlygintina tik iš dalies – jums teks priverstinai išieškoti žalą per teismą. Teikiant ieškinį teismui, jūs pats privalėsite įrodinėti žalos padarymo faktą, jos dydį, užpylimo šaltinį bei nurodyti atsakingą už žalą asmenį.

Taigi žalą patyrusiam asmeniui kaimyno kaltės įrodinėti nereikia. Tokiose situacijose būtina identifikuoti tik konkrečios vandentiekio avarijos šaltinį (bendrojo ar asmeninio naudojimo įrenginys), kas yra konkretaus objekto savininkas (valdytojas), t.y. užtektų įrodyti žalos padarymo (avarijos) faktą bei jos dydį.

Šias aplinkybes būtų galima įrodyti liudytojų parodymais, antstolio surašytu faktinių aplinkybių konstatavimo protokolu, darant nuotraukas įstatymų nustatyta tvarka, žalos dydį - remonto sąmatomis, kvitais, sąskaitomis, sutartimis.
taigi va,priklauso kokio didzio jusu patyrta zala.Ar verta veltis su teismais ir pan.
As asmeniskaibandyciau graziuoju susitart su kaimynu,jei ne,tada principo reikalas-TEISMAS smile.gif

Atsakyti
QUOTE(NeteBrunete @ 2010 11 22, 11:25)
Sveikos ir sveiki.
Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo.  unsure.gif  Vienu žodžiu, norėjau paklausti kaip sekėsi tiems, kurie su panašiomis situacijomis susidūrė ir kaip išsprendė. Dar įdomu, kokie santykiai su kaimynu liko.


Nepykit, bet man atrodo, kad cia yra ir jusu apsileidimo. Ne taip brangiai tas draudimas kainuoja, o daugiaubuti gyvenant vistiek tos rizikos visokiem tokiem dalykam daugiau. Tai ar nebutu paprasciau tiesiog apsidraust ir ramiai miegot, zinant, kad nereikes su kaimynais estis.

O dabartinej situacijoj sutinku, kad teismas yra turbut vienintelis kelias, nebent bandytumet dar su kaimynais sneket, bet kaip suprantu nesigauna.
Atsakyti
Taip, tikriausiai galima sakyti, kad atsainiai žiūrėjom į šituos visus dalykus, vistiek visi žinom, kad šansų turėti panašių bėdų daug. doh.gif Va, šiandien užtikau dar vieną panašią istoriją
http://ikrauk.15min.lt/15min/20812
Žmogus irgi be draudimo, irgi nežino ką daryt. Ir nemažai dar tokių, visi kažkaip sprendžia šitas problemas.

Su kaimynais šnekėt bandom, bet kol mūsų tonas toks daugmaž draugiškas jie sako, nieko neatlygins. Gal reiktų bent pagrasint teismu, gal tada sutiks gražiuoju aiškintis? Taip labai nesinori po tuos teismus tampytis ir įsigyt priešą šalimais.
schmoll.gif
Atsakyti