Įkraunama...
Įkraunama...

Užpylėm kaimynus arba atvirkščiai

Istorijos pabaiga - bendrom pastangom su kaimyne pavyko išreikalauti, kad namo administratorius pakeistų kiaurą kanalizacijos vamzdį.
Atsakyti
Labai inteligentiski ir mandagus kaimynai pastoviai darydavo mums dusa. Tai vamzdziai sprogsta, tai kazka uzkemsa.
Viena karta pareikalavom sutvarkyti vamzdzius, tie atsisako - atseit pas juos sausa. O pas mus keli menesiai slapioja. Iskvetem meistra, mokejom per pus, nes tvarke ju bute. Aciu kad leido ardyt spinteles ir siena griaut. Bet jie liko labai nepatenkinti.
O po vieno tokio uzpilimo (jie buvo isvyke), Vyras uzsuko bendra salta ir karsta vandeni visam 9-auksciui. Sukdamas nulauze ventilius - ilgai namas liko be jokio vandens. Visi bego i musu buta pasiziureti, nes tai jau buvo ne vienu musu problema. Be tuo nukentejo ziauriai ir apacioje gyvenantia kaimynai. Visi mate kaip as braidau iki ausu ir kibirelie semiau vandeneli, o mazi vaikuciau zuja man trugdydami. Teko spinteliu isbrinkusias apacias keisti ir didziuli remonta daryti (musu paslaptis liko tai, kad remonta mes ir taip ruosemes daryti, net plyteles jau buvo isanksto supirktos). Tai buvo keliem menesiam uzsitesias pasekmiu naikinimas. Grizusius (atrodo) is atostogu kaimynus tik paklausiau: "kiek dar galit mums ant galvos pilti?" Ir tuo uzteko,kad jie supyktu amziams. Tai jau 15 metu nesikalbam. Nors dabar jau praeidami pro sali pradejom sveikintis. Valio, bet nuo tuo karto daugiau niekada nebuvo uzpyle.
Apsiesiu be ju draugystes, kad tik bute butu sausa.
Atsakyti
o man atvirkštinė situacija doh.gif Kaimynė iš apačios skundžiasi, kad jai drėksta siena vonioje. Vakar ji man net avarinę tarnybą iškvietė, tie net prigulę su prožektoriais ieškojo kur pas mane kas bėga, šlapia ir nieko nerado blink.gif , ir aš pati ieškau nuo to laiko, kai ji atsikėlė į mūsų namą. Lb ją suprantu, kaip nemalonu doh.gif
Vasarą buvome iškirtę sieną, kur eina bendras stovas, nu sausa, be reikalo tik pinigus sumokėjau meistrams už kirtimą, užtaisymą sienos, santechnikui už atėjimą. Taip ir liko visiškai neaišku blink.gif , anie tik pasijuokė iš manęs blush2.gif
Ką man daryti, kažkokia neaiški situacija, remontuočiau, bet nežinau ką blink.gif
Tiesa, šone eina lietaus nutekimo kažkokie vamzdžiai, bet jai ne motais, tipo, kalta aš ir viskas.
Tai kur kreiptis, kad rastų tą nutekėjimą ar bent kokią pažymą išduotų, kad nėra nutekėjimo bute, gal kuri buvote tokioje situacijoje?
Esu žmogus ramus, ir negaliu pakęsti kaskart to isteriško nekultūringo koliojimo.
Gal reiktų apsidrausti butą nuo užliejimo, o paskui jau tegu draudimas aiškinasi kas ir kur, ar laukti kol paduos į teismą, ką patartumėte?
P.s. Tuliką irgi buvo nuėmę, naujai percementavę Vamzdžai bute pakloti visur nauji.
Tiesa, ji į savo butą man parodyti kur ten drėksta neįsileidžia, bent žinočiau tiksliau ties kuria vieta..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 14 spalio 2009 - 08:21
Sveiki smile.gif Mamukas prašė pagalbos,tai va ir kriepiuosi į jus. 4u.gif 10 metų kaimynai apipilinėja,sakė va čia pasidarysim remontą ir iskas bus gerai(bet net neatiprašė),nes mes patys buvom remontą kątik pasidarę.Na nesvarbu.Po kelių metų jie padarė kapitalinį remontą pas save ir įleido nuomininkus,ir štai šiandien ateinam į tualetą-vėl tas pats šlapias vaizdelis..Bandysim skambint šeimininkam,nes nuomininkai net durų neatidaro doh.gif
Kolkas žalos neatlygino. O prašom 100lt. Ką daryt? biggrin.gif
Atsakyti
Prašykit poros tūkstančių, tada atidarys:)
Atsakyti
QUOTE(DzonisBravo @ 2010 01 06, 12:16)
Prašykit poros tūkstančių, tada atidarys:)


Nežinau..kažką teks mąstyt.Jei nenorės gražiuoju,teks pyktis smile.gif g.gif
Atsakyti
pasiskaitinejau cia ax.gif

ar kas turi praktines patirties su teismais? 4u.gif

Mus vakar apliejo kaimynas. (sugedo bakelis, uzsikimso kanalizacija rezultate - jo bute basenas, musu - lasancios lubos doh.gif ).

dabar niuansai: jis alkoholikas. na retai isiblaivantis. 5 metus nebuvo problemu. dabar vel prasidejo. aciudievui pastebejom anksti (tuo metu buvo zmogus namie) tai parketas nesupus. na lubos, tai baisios. gal ir elektra "pareis" nes vanduo liustromis zliauge. stakta viena iskrypo.

Galima butu tartis kaimyniskai ( na reikiamu medziagu remontui finansavimas, gal pagalba sveiciant perdazant) na bet cia ne tas atvejis. vos girtus isvertem is lovos kad vandeni uzsuktum - pas juos ezeras, o jie - miega. sako: pas mus viskas gerai. sutvarke vyras tam atvejui. bakeli sutvarke kad vanduo nebengtu, bet klozetas - kaip baseinas pas juos uzkimse - matyt kaip siuksliu deze naudoja. sakau - iskviesiu jums santechnikus - jie "mes cia ne prie ko" ok sakau, taciau pakviesiu kad sutvarkytu. taciau veliau persigalvojo: vyras SAUSINDAMAS BASEINUS JU KAMBARIUOSE (na jie laaabai girti buvo, o mums buvo aktualu kad nelytu pro lubas. apsikeiksnojo su jais, tai jie dabar nekalba. atvaziavo namu ukio santechnikai - ateina, patikrino (stovas geras, problema pas juos) jau buvo aptare - kad namui nurasys, ar galu gale mes apmekesim kad tik lietaus pro lubas nekesti.

tai kai paprase santechnikai pagalbos: issemt klozete liuliuojanti vandeni - paruost darbo vieta - girtas seimininkas santechnikus nachu pasiunte, tie is isvaziavo.

dabar du neraminantys klausimai:

a. visvien reik kad jie susitvarkytu, kitaip vel bus baseinas.
b. butas nedraustas. nuostoliu tvarkymas darant patiems - 500 lt. su firma 2000-3000. su vyru tariames gal reik kokiu budu fiksuoti siuos nuostolius, nes.. jei nepasalins problemu - vel plauksim. susitarti graziuoju - neina. teismas su kaimynu? brrr... bet ar yra kitas kelias?

pasidalinkite nuomonemis ir patirtimi 4u.gif
Atsakyti
susitvarkoje už 500 patys ir apsidraudžiate nuo sekančio užpylimo
tie 500 lt bus jums kaip mokestis už pamoką, kad draudimas šiuo atveju geriausia išeitis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 07 27, 18:08)
pasidalinkite nuomonemis ir patirtimi  4u.gif


Apdrauskit buta. Siais laikais tai nera brangu.
Atsakyti
QUOTE(Mamusik @ 2010 07 28, 17:25)
Apdrauskit buta. Siais laikais tai nera brangu.



po laiko visi gudrus.

klausimas ne apie busima draudima. (be abejo ateityje drausimes smile.gif )

prasymas patirties - del teismu.

svarstom - ar parsideti su teismais:
a) antstolis fakto konstatavimas - laikas+300 lt. (dar galima seniunijoj komisija sudaryta kviest, bet teisme pageidautinas antstolio liudijimas)
b ) samata - laikas
c) skundo parengimas, advokatas - be abejo kainuos.



TACIAU.

su teismo vykdymo rasto antolis labai graziai kompensuos nuostolius (iskyrus laika zinoma) (patikrinom - buta kaimynas issipirkes, kol kas be skolu, pencija gauna, is ko nurasyti butu smile.gif )

o kaimynas gaus pamoka ilgam. jei jau susisneket neina, gal priverstinai mazesne pencija gaves maziau gers.

tik vat klausimas - kiek tam reiks lskirti laiko. esu dirbanti, turiu kruva kitu hobiu nei po teismus tasytis ir su ankstoliais bendraut.

klausimas apie teismu patirti. yra cia tokiu mamu ar ne blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 07 28, 18:30)
po laiko visi gudrus.

o kaimynas gaus pamoka ilgam. jei jau susisneket neina, gal priverstinai mazesne pencija gaves maziau gers.

tik vat klausimas - kiek tam reiks lskirti laiko. esu dirbanti, turiu kruva kitu hobiu nei po teismus tasytis ir su ankstoliais bendraut.



asmeniškai aš dėl 500 lt sumos su teismais prasidėčiau tik tuo atveju jei neturėčiau ką veikti smile.gif Susiremontuočiau, apsidrausčiau ir pamirščiau. O kaimynas pasimokys tada kai jau sekantį kartą užlies wink.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 07 29, 09:38)
asmeniškai aš dėl 500 lt sumos su teismais prasidėčiau tik tuo atveju jei neturėčiau ką veikti smile.gif Susiremontuočiau, apsidrausčiau ir pamirščiau. O kaimynas pasimokys tada kai jau sekantį kartą užlies wink.gif


su tokiu patarimu ir aš sutikčiau,nes su teismais prasidėjus tik nervus susigadinsi ir pinigų išleisit,o naudos ar bus...jeigu kaimynai geriantys tai ar iš jų išsiieškosi tuos pinigus kiek eisi išleidęs g.gif Tai geriau susitvarkai ir apsidraudi.
Atsakyti