QUOTE(Afrodite69 @ 2012 03 24, 15:00)
Sveikutes
Jauciasi savaitgalis,kad grazus ir pavasaris atejo-tylu labai cia.
O as skaitau knyga Beer jau kelias dienas ir .....labai nuliudau,nes turiu endometrioze-o ji gydoma pagal ji tik su Humira-bet kaina kokia
jo zodziais tai pacdeda pastoti-tai tokia liudna siandien likau
Afrodite, brangute, skaiciau, kad tu jau ramesne, bet labai noriu, kad butum dar ramesne
Tu jau taip daug padarei, tad viskas jums bus gerai
. Dabar apie apie endo ir IVF. Eno isties yra bjaurus daiktas, kuris kisa mus i uzburta rata - endo gydo nestumas, bet endo trukdo pastoti. Sita visos cia zinom. Todel IVF gydo endo ir tave, Afrodite, butinai pagydys nestumo ir gimdymo keliu.
Irgi turiu endo, irgi nesuosi ant savo peciu sioki toki atsakomybes uz nepastojima svori ir staza. Po lap nusprenziau, kad rasiu buda, kaip pastoti, bet galiausiai issiaiskinau, kad net ne tai mano baisiausia beda - tu irgi zinai, kad yra sunkesniu isbandymu, nei nepastojimas. Gydytojas sake, kad turiu nuspresti, daryti sudetinga operacija ar IVF, nes mano endo privalu gydyti. Kadangi konsultacijos metu mano mintis buvo uzvaldes vienintelis dalykas - vaikas bet kokia kaina, issamiai iskamantinejau gydytoja - kada man didesne tikimybe pastoti IVF pagalba - isoperavus endo (vadinasi, bent metams atidejus IVF) ar neoperavus. Paaiskejo, kad IVF ir yra budas apeiti endo, taip, tikimybe kiek mazesne, nei darant IVF be endo, bet tas skirtumas nezymus. Zodziu, endo IVF nera trukdis.
Tik dabar nemeskite i mane akmenu visos tos, kam IVF dar nepadejo. Cia ne mokslinis faktas, o mano nuomone: IVF jums tikrai pades. Jo naudingumas - apie 30%, na, gal kiek daugiau. Tai reiskia, kad ne visada pavyksta, bet priezastys gali buti dvi - tiesiog nepavyko (sveika moteris irgi ne visada per pirma cikla pastoja), na, sakyciau, yra aukstesnes jegos, sprendziancios, ar jau laikas; o kita priezastis - retos ligos, nukrypimai, apie kuriuos musu gydytojai mazai nusimano, nes jos RETOS. Jei antroji priezastis, tada reikia jos issamiai ieskoti, bet ji reta. Linkiu, kad cia nei vienai nebutu antro varianto. Bet nepabandzius bent kelis kartus IVF negalima teigti, kad kazkas negerai - nes gal sisyk ne tas procentas pataike. Nekalbu apie daugybinius nusivylimus. Bet esu tvirtai isitikinus, kad jei sergam tik endo, IVF tikrai pades.
ISVADOS: Afrodite, laukiam tavo
ir virusiuku
Papildyta:
Ai va dar: endo IVF ne priesas, priesas stresas, baime, nerimas ir visa kita, o tai mes visos kartu