Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(mumrikas @ 2012 03 16, 23:07)
Aš baltic agro trąšas visad atmatuoju su švirkštu - švirkštas kaip tik sužymėtas mililitrais, o ir labai švaru atmatuot - aš labai nemėgstu kai reikia matuot dangteliais, nes apibėga kraštas, reikia švariai nuplaut prieš užsukant - vienžo papildomas vargas  ax.gif

doh.gif na tiksliai ir nepagalvojau..o taip mąsčiau su kuom pamatuot.. thumbup.gif
Atsakyti
O kaip matuojat birias trąšas? Pvz.: kiek gali būti 1g?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 03 16, 23:12)
vandų hibridai, parduodami mūsų prekybcentriuose, yra šilumamėgiai augalai, geriausiai jaučiasi pietinėje pusėje, sėkmingam augimui ir žydėjimui turi gauti daug šviesos, pripratintos gali ir saulės spinduliais mėgautis.
laistyti reikėtų merkiant visas šaknis, vasarą galima kas antrą dieną, žiemą rėčiau, porą kartų į savaitę, purkšti tik šaknis išvengiant vandens lašų patekimo į lapų skroteles. nors laistymas daug priklauso nuo oro drėgmės namuose.
mano vandos yra pasodintos vazonuose stambiame substrate, taip galiu skirti joms mažiau dėmesio..

Ačiū už info 4u.gif Aš purkšdavau ją visą nuo žiedų iki šaknų , turbūt negerai dariau , žiūriu apatiniai lapai nulinkę, tokie vargšai visai verysad.gif bet žiedai gražūs g.gif Beje nežinojau kad galima sodinti substrate .
Atsakyti
Berry22, geriau aplamai nepurškit orchidėjų žiedų, kartais lieka dėmės.
Bent mano vandų žiedai yra saugomi vasarą nuo lietaus.
Atsakyti
O kalbant apie vandas, ką manot apie auginimą stiklinėse aukštose vazose? Kai man padovanojo, aš į tokią ir įkišau tik šaknis, pabėriau vermikulito 2cm, ant viršaus žievių 2cm ir vandens įpyliau, kad apsemtų tik vermikulitą. Bet man jos pagailo, nes šaknys susisukusios ir galiukai pradėjo geltonuot, tai ištraukiau ir vakar pakabinau ją laisvai prie pietinio lango, bet ne grynai ant jo.
Atsakyti
Orfeja, neužilgo supus Jūsų vandutės šaknys taip laikant vazoje verysad.gif , vazoje neturi likti vandens, šaknys prisigeria ir myli, kaip kudikiai, pampersuose būti sausai.
Kaboti palaidomis šaknimis irgi variantas, bet pageidautina šviesioje, šiltoje, drėgnoje aplinkoje su gera oro cirkuliacija. Čia lb tiktų žmogui, kuris daugiausia laiko praleidžia namuose ir netingus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merii: 18 kovo 2012 - 13:05
Norejau prisijungti prie orchideju myletoju smile.gif ir turiu klausimeli, turiu ne viena orchideja ir kai kurios jau pas mane trys metai, taciau ataugeliu (na vaikuciu kaip juos pavadinti) ne pas viena nebuvo, o tai cia normalu ar as kazkaip negerai rupinuosi, kad maniskes neturi "vaikuciu"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2012 03 18, 14:00)
Orfeja, neužilgo supus Jūsų vandutės šaknys taip laikant vazoje verysad.gif , vazoje neturi likti vandens, šaknys prisigeria ir myli, kaip kudikiai, pampersuose būti sausai.
Kaboti palaidomis šaknimis irgi variantas, bet pageidautina šviesioje, šiltoje, drėgnoje aplinkoje su gera oro cirkuliacija. Čia lb tiktų žmogui, kuris daugiausia laiko praleidžia namuose ir netingus.

Tai kabo ji dabar pas mane. Būnu namie, tai apeinu visas, apipurškalioju. Man labai patinka jomis rūpintis wub.gif

QUOTE(***Andrea*** @ 2012 03 18, 14:32)
Norejau prisijungti prie orchideju myletoju smile.gif ir turiu klausimeli, turiu ne viena orchideja ir kai kurios jau pas mane trys metai, taciau ataugeliu (na vaikuciu kaip juos pavadinti) ne pas viena nebuvo, o tai cia normalu ar as kazkaip negerai rupinuosi, kad maniskes neturi "vaikuciu"?  g.gif

Čia normalu, kad neaugina keikių.
Atsakyti
QUOTE(***Andrea*** @ 2012 03 18, 13:32)
Norejau prisijungti prie orchideju myletoju smile.gif ir turiu klausimeli, turiu ne viena orchideja ir kai kurios jau pas mane trys metai, taciau ataugeliu (na vaikuciu kaip juos pavadinti) ne pas viena nebuvo, o tai cia normalu ar as kazkaip negerai rupinuosi, kad maniskes neturi "vaikuciu"?  g.gif

apie kokias orchidėjas eina kalba? jei apie falenopsius, keikiai yra greičiau išimtis nei taisyklė.
Atsakyti
QUOTE(Merii @ 2012 03 18, 12:35)
Berry22, geriau aplamai nepurškit orchidėjų žiedų, kartais lieka dėmės.
Bent mano vandų žiedai yra saugomi vasarą nuo lietaus.

Jo,jo , yra rudų dėmelių verysad.gif doh.gif Ech ,pridirbau .
Papildyta:
QUOTE(Orfeja @ 2012 03 18, 14:14)
O kalbant apie vandas, ką manot apie auginimą stiklinėse aukštose vazose? Kai man padovanojo, aš į tokią ir įkišau tik šaknis, pabėriau vermikulito 2cm, ant viršaus žievių 2cm ir vandens įpyliau, kad apsemtų tik vermikulitą. Bet man jos pagailo, nes šaknys susisukusios ir galiukai pradėjo geltonuot, tai ištraukiau ir vakar pakabinau ją laisvai prie pietinio lango, bet ne grynai ant jo.

Šiaip aš savo Vandą ir įdėjau į vazą , gal negerai padariau? g.gif bet aš pirma pamaitinu šaknis , apipurškiu jas , o tada įdedu į vazą kai išdžiūva pilnai.
Ir vakar nuspirkau Falenopsi , žiūrėsiu kaip augs pas mane .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Berry22: 18 kovo 2012 - 22:40
Kam aktualus orchidėjų persodinimas http://www.orchidejo...index.php?id=62
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2012 03 16, 20:18)
sveikos atkeliavo ir mano stimuliatorius Super Thrive  noriu paklaust kaip išmatuojate ta 1ml ..galvoju bet niekas nešauna į galvą..turiu pipetę nuo trašų schultz,bet nežinau ir ten kiek tų ml būtų lašais  doh.gif

As nusipirkau pipete vaistineje ir i 1L lasinu 1 lasiuka, nezinau, gal mazai... Bet bandysiu taip daryti 4u.gif
Atsakyti