Kovo 1-6d. Kartu su atėjusiu pavasariu atsisveikinam su Fuerte ir iš Corallejo keltu Navieraarmas plaukiam į Lanzarotę. Sumokame 40e, perkant inetu pigiau, berods 36e, ir išplaukiam. Keltas kursuoja pirmyn-atgal kas 2val. Plaukia 40min. Perkant bilietus reikalingas asmens dokumentas.
Pakeliui į Corallejo.
Ate, Fuerte...
Sveika, Lanzarote
Ir kodėl vieni turi viską-kalnus, nuostabius paplūdimius, laukinę gamtą ir pastovų šiltą orą.......
Labai gražios nuotraukos..... Perverčiu jas vos ne kas vakarą.... Į Kanarus dar tikrai žadu kada nors sugrįžti.... Norisi pačiai pajausti Fuertės vėją ir pasigrožėti šėlstančiu Atlantu.... Kada nors ir aš "pasivogsiu" šitą Fuertės ir Lanzarotės maršrutą
Labai gražios nuotraukos..... Perverčiu jas vos ne kas vakarą.... Į Kanarus dar tikrai žadu kada nors sugrįžti.... Norisi pačiai pajausti Fuertės vėją ir pasigrožėti šėlstančiu Atlantu.... Kada nors ir aš "pasivogsiu" šitą Fuertės ir Lanzarotės maršrutą
QUOTE(jsgute @ 2012 03 21, 22:02)
Ir kodėl vieni turi viską-kalnus, nuostabius paplūdimius, laukinę gamtą ir pastovų šiltą orą.......
manau, kad geras oras istisus metus yra pats pagrindinis pliusas.
kalnai, palmes, vandenynas - tai tik mums egzotika. kai pirma kart nuvaziavau i kalnus, aikciojau kaip mazas vaikas, klausia manes tutorius, kas tau cia patinka, juk cia tik kalnas. ne veltui jo graziausias aplankytas miestas yra stokholmas. ir as taip pat jam atsakiau - o kas tau ten grazaus.
QUOTE(jsgute @ 2012 03 21, 21:02)
Kada nors ir aš "pasivogsiu" šitą Fuertės ir Lanzarotės maršrutą
QUOTE(klementyna @ 2012 03 21, 21:06)
ne veltui jo graziausias aplankytas miestas yra stokholmas.
O manes miestai niekada taip nesuzaves, kaip gamta, salos. Tikrai daugelyje Europos miestu buvom, apvaiksciojom visus kampelius, bet miestas man ir liks miestu
QUOTE(Elvita @ 2012 03 21, 22:11)
O manes miestai niekada taip nesuzaves, kaip gamta, salos. Tikrai daugelyje Europos miestu buvom, apvaiksciojom visus kampelius, bet miestas man ir liks miestu
man irgi. taciau gyvenimui tik miestas, atostogoms - gamta. Lietuvoje save isivaizduoju gyvenancia tik vilniuje. man pats mieliausias miestas. sorry uz off topic. gal cia jau tevynes ilgesys pasireiskia.
labai grazus fotoreportazas...ir daug info,bus galima pasinaudoti...kiekviena kart,kai prisedu prie kompo,cia uzsuku pasigrozeti ir geru emociju pasikrauti
QUOTE(Laura81r @ 2012 03 22, 00:09)
labai grazus fotoreportazas...ir daug info,bus galima pasinaudoti...kiekviena kart,kai prisedu prie kompo,cia uzsuku pasigrozeti ir geru emociju pasikrauti
Aciu
Kovo 1d. Pradžioje planavome, kad į Lanzarotę kelsimės 14val. keltu. Tačiau Fuertėje viską apžiūrėję ir viena dieną praleidę paplūdimyje bei spa centre, nusprendžiame, kad nėra ko gaišti laiko ir plaukiame 10val. reisu (gerai, kad nebuvau užsakius bilietų online )
Taigi 40min. ir švartuojamės Playa Blanca uoste Lanzarotėje. Lanzarotė mus pasitinka visai kitokiais vaizdais. Lai neįsižeidžiai Fuertės mylėtojai, bet Fuertė anot mb, mums pasirodė "ryža sala". Taigi, Lanzarotės spalvos džiugino akis
Uostas.
Playa Blanca paplūdimys. Tolumoje matosi Fuertė.
Vaizdas iš viešbučio teritorijos.
Pagaliau randu ir žydinčių gėlių
Taigi 40min. ir švartuojamės Playa Blanca uoste Lanzarotėje. Lanzarotė mus pasitinka visai kitokiais vaizdais. Lai neįsižeidžiai Fuertės mylėtojai, bet Fuertė anot mb, mums pasirodė "ryža sala". Taigi, Lanzarotės spalvos džiugino akis
Uostas.
Playa Blanca paplūdimys. Tolumoje matosi Fuertė.
Vaizdas iš viešbučio teritorijos.
Pagaliau randu ir žydinčių gėlių
Taigi 40min. ir mes jau Lanzarotėje. Gerą pusvalanduką pastovėję prie mašinos nuomos (toks jausmas, kad cabrera medina vienintelė autonuoma uoste ), gaunam online rezervuotą mašiniuką ir lekiam viešbučio link. Pamatę, kad dar nėra 12val., o atvykimas tik nuo 14val., nusprendžiam surizikuoti ir einam i reception. Maloniai nustembam, kad kambarys mums jau paruoštas, mat užsisakiusiems Privilege Superior kambarius, atvykimas ir išvykimas valandomis nenustatomas
Apsitvarkę, nusprendžiam, kad laiko negaištam ir važiuojam apžiūrėti arčiausiai esančių El Golfo ir Los Hervideros. El Golfo kaimelyje yra restoranėlis, užsukam į jį papietauti. Jau patiekalų skanumas Tad dar ne kartą grįžtam į jį
Toliau važiuojam į šalia esantį El Golfo. Jį apžiūrėti galima iš dviejų pusių. Galima eiti nuo restoranėlio arba važiuoti iš kitos pusės.
Visas šis vazdelis susidarė 1730m., išsiveržus ugnikalniui. Krateryje esantis ežerėlis niekada neišdžiūsta, nes per potvynius vis papildomas vandeniu, o nuostabiai žalia jo spalva priklauso nuo jame gyvenančių dumlių.
Važiuojant pamatom štai tokius vaizdus.
Taip mašinų aikštelėje nuo druskos ir vandens atrodo šiukšlių dėžės.
Einam link ežerėlio, mus lydi štai tokie vaizdai.
Papildyta:
Žalia ežerėlio spalva labai gražiai matosi iš kitos pusės, tad nepatingėkit užlipti į kalniuką arba eikit nuo restorano pusės.
Papildyta:
Apsitvarkę, nusprendžiam, kad laiko negaištam ir važiuojam apžiūrėti arčiausiai esančių El Golfo ir Los Hervideros. El Golfo kaimelyje yra restoranėlis, užsukam į jį papietauti. Jau patiekalų skanumas Tad dar ne kartą grįžtam į jį
Toliau važiuojam į šalia esantį El Golfo. Jį apžiūrėti galima iš dviejų pusių. Galima eiti nuo restoranėlio arba važiuoti iš kitos pusės.
Visas šis vazdelis susidarė 1730m., išsiveržus ugnikalniui. Krateryje esantis ežerėlis niekada neišdžiūsta, nes per potvynius vis papildomas vandeniu, o nuostabiai žalia jo spalva priklauso nuo jame gyvenančių dumlių.
Važiuojant pamatom štai tokius vaizdus.
Taip mašinų aikštelėje nuo druskos ir vandens atrodo šiukšlių dėžės.
Einam link ežerėlio, mus lydi štai tokie vaizdai.
Papildyta:
Žalia ežerėlio spalva labai gražiai matosi iš kitos pusės, tad nepatingėkit užlipti į kalniuką arba eikit nuo restorano pusės.
Papildyta:
Sekantis, nuostabus gamtos reiškinys, Los Hervideros. Tai urvai susidarę iš lavos ir veikiami erozijos. Toks jausmas, kad vandenynas juose "verda". Didžiulės bangos trenkiasi į uolas, vaizdas
Papildyta:
Papildyta:
Lanzarotės simbolis yra velniukas ir pusbrangiai akmenys - olivitai. Mums pavyko rasti akmenį, panašų į velniuką su viena olivito akimi Nors mb sakė, kad mano labai laki fantazija, bet man jis panašus
Tuo pačiu norėjom aplankyti Salinas de Janubio, bet kelias uždarytas remontui ir į jas reikia važiuoti senuoju keliu. Tad Salinas atidedam kitai dienai, o patys grįžtam link El Golfo, užsukdami į paplūdimį.
Paplūdimyje, tolėliau nuo vandenyno, randam ežerėlį...
...ir štai tokį laukinį juodo smėlio paplūdimį
Saulė vakarop, nusprendžiam saulę palydėti nuo El Golfo kalno.
Taip baigiasi mūsų pirmoji diena Lanzarotėje Nusprendžiam, kad po Fuertės, tai tikras penas akims
Papildyta:
Papildyta:
Lanzarotės simbolis yra velniukas ir pusbrangiai akmenys - olivitai. Mums pavyko rasti akmenį, panašų į velniuką su viena olivito akimi Nors mb sakė, kad mano labai laki fantazija, bet man jis panašus
Tuo pačiu norėjom aplankyti Salinas de Janubio, bet kelias uždarytas remontui ir į jas reikia važiuoti senuoju keliu. Tad Salinas atidedam kitai dienai, o patys grįžtam link El Golfo, užsukdami į paplūdimį.
Paplūdimyje, tolėliau nuo vandenyno, randam ežerėlį...
...ir štai tokį laukinį juodo smėlio paplūdimį
Saulė vakarop, nusprendžiam saulę palydėti nuo El Golfo kalno.
Taip baigiasi mūsų pirmoji diena Lanzarotėje Nusprendžiam, kad po Fuertės, tai tikras penas akims
o kodel sakot,kad palyginus su Fuerte,cia tikras penas akims?juk labai graziu vaizdu uzfiksave ir anoj saloj???ar cia tik patys geriausieji ir spalvingiausieji kadrai is Fuertes?man kaip tik,bent kolkas,atrodo,kad Fuertej sviesu ir spalvinga,tie balti papludimiai vien tik ka duoda...