QUOTE(bytte @ 2012 03 28, 12:05)
... kas geriau gali būti išmanantis nei kuriantis juvelyras
vien tai kad spalvų matymas pas juos išlavintas daug labiau nei eilinių piliečių, ir tai kad jie studijavo kompoziciją, istoriją ir bendrai piešimą bei tapybą jau jų supratimą smarkiai padidina. Tai kad dažnas menininkas apsirengia daugumos akimis "ne įtema" neparodo jo nesupratimo kas ir kaip dera. Tai dažniausiai būna daroma gi specialiai... o vyrai juvelyrai dažnai išvis nei puošiasi, nei kažkaip rengiasi: nutyse džinsai bei toks pat nutyses megztinis ir tiek... nes giliai nusispjaut jam kaip jis atrodo, ką valgė, kaip kvepia ir t.t. bendruomenei svarbius dalykus.
čia man taip dėl tų žiedų (man net bute jei spintos rankena geltono metalo, o durų balto, jau nebegražu ir kliūva)
kai dar buvau nesenai ištekėjus, pamenu diskutavom su kitom ištekėjusiom moterom apie tai. Tai aš diskusijos eigoje lyg ir pakeičiau nuomonę ir sutikau, kad vestuvinis žiedas iš esmės dera prie visko, ir tai yra kaip statuso atributas, ne papuošalas, todėl nederintinas reikalas... ir net buvau pradėjus nešiot, bet neilgai
visgi man tai kliuvo (tarkim be metalo derėjimo dar užkliuvo tai, kad auksas su daug paprastesniais papuošalais iš kokių karoliukų ar pan. man šiaip sau), ir paskui dar pastebėjau kad rankos su tuo žiedu visad kaip nušalusios... ir vėl įkišau į dėžutę.
ir dar man patiko nepamenu kur skaityta mintis, kad va Afrikoje kai rūbuose tokia gausybė spalvų, tai net kai kurios nederančios spalvos bendrai žiūrisi gražiai... tai man panašiai su papuošalais: kai jų daug ir įvairaus metalo, viskas man jau gražu
jie menininkai, kaip ir kirpėjai neišmano spalvų šaltumo/šiltumo ir tipų, taip ir juvelyrai dauguma tikrai juk to neišmano, jie išmano visas tas savybes ir kitką, o vizualiai tai jau `kuria` (nevisada viskas kas būtinai sukurta menininko jau yra tinkama, jie juk kuria, vienus labiau vykusius, kitus mažiau) ir kuria įvairiems skoniams, kad būtu patenkinta paklausa
pati taikliai pasakėte, jie dažnai net ir deda kartu tai kas net ir nedera, nes čia vadinasi tiesiog jų `kūryba` ir tiek. todėl labiausiai ir nematau logikos, kad tam pačiam žiede jau gražu, o vat skirtinguose papuošaluose, tai jau didžiausia beskomybė, sory bytte, bet čia tai jaui tikrai nesamone pasakei
aš dar irgi ne visose srityse persilaužiau
bet nieko nuostabaus, juk sunku taip imti ir iškart `persigalvoti`, nes batų/rankinių/striukių detaliuose visdar kažkodėl esu priekabi (su rankinėmis jau laužiuosi), taip pat vistik negaliu apsikrauti ir sidabru, ir auksu, ir dar kokiu žalvariu, man jau gal tada per daug tos maišalynės.. ir vat kambary, baldai su `sidabrinėmis,pilkomis` rankenėlėmis, o durys su `geltona`, tai man jau gerai, o va jei būtų spinta su baltais, o stalas su pilkais,. man jau vėl negerai būtų
QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 03 28, 12:08)
Ivedam aiskuma
Aiškumo man nulis
nes būtent pagal va tokias nuotraukas, kaip ir parodei, tai man tas raudonas šlykštus, toks grynai parūdyjęs
o va tas tėvų, senelių tradicinis auksas, tai jis skaitosi raudonas, bet juk tikrai nėra toks kaip nuotraukose
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2012 03 28, 12:22)
O tarybiniais laikas įsigytas auksas priskiriamas raudonam (dar rusišku vadinamas), nes ten vario daugiau, nei kitur gamintame. Bet būna ir toks sakyčiau ružavas net auksas.
taip, ten raudonas, bet jis tikrai nėra toks raudonas kaip keltose nuotraukose, ir nuo to geltono paprastai ne tiek ryškiai skiriasi tikrai