Įkraunama...
Įkraunama...

Ekonomiškas garderobas

QUOTE(Shana @ 2012 03 28, 12:11)
Del rankiniu, batu puosmenu, dirzu ir pan, tai man irgi turi sutapt doh.gif

Šitas man irgi, ir geriau balto metalo, bet vestuvinis žiedas man turi būti klasikinės spalvos, tai automatiškai ir auskariukai tokie, bet jie labai mažyčiai biggrin.gif Tai jau su rankinuko metalais tikrai nesipjauna lotuliukas.gif
Atsakyti
iš aukso kalvės:
dėl aukso minkštumo, visi juvelyriniai dirbiniai yra iš aukso lydinių. Aukso lydiniai skirstomi į baltuosius ir spalvotuosius lydinius. Spalvotieji aukso lydiniai dažniausiai susideda iš aukso, sidabro ir vario. Geltonasis auksas turi maždaug po lygiai sidabro ir vario priemaišų. Raudonasis auksas turi daugiau vario negu sidabro. Baltajame aukse kaip balinantis priedas yra legiruojamas paladis.
Sidabras aukso lydiniui iškeičia aukso spalvą: ji darosi žalsva (pereinanti į geltonai žalią); jei sidabro daugiau kaip 30%, aukso lydinio spalva tampa geltonai balta ir vis blyškiąja, jei sidabro dedama dar daugiau; įdėjus sidabro 65 %, geltona aukso spalva visiškai pranyksta.
Varis lydiniui suteikia rausvą atspalvį, kuris sustiprėja, kai aukse gausėja vario; jei vario yra 14,6%, lydinys įgyja ryškiai raudoną atspalvį.
Paladis labai keičia aukso spalvą; jeigu paladžio yra 10%, lydinys tampa baltas. Nikelis pakeičia aukso spalvą - padaro jį blyškiai geltoną.
Platina aukso lydinį baltina labiau negu paladis; aukso geltonumas išnyksta, jei lydinyje yra bent 8,4% platinos.
Juvelyrai kaip suprantu, kai maišo skirtingus tuos auksus, tai ir gaunasi labai įvairūs spalviškai variantai. O tarybiniais laikas įsigytas auksas priskiriamas raudonam (dar rusišku vadinamas), nes ten vario daugiau, nei kitur gamintame. Bet būna ir toks sakyčiau ružavas net auksas.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 03 28, 12:05)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ... kas geriau gali būti išmanantis nei kuriantis juvelyras  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif vien tai kad spalvų matymas pas juos išlavintas daug labiau nei eilinių piliečių, ir tai kad jie studijavo kompoziciją, istoriją ir bendrai piešimą bei tapybą jau jų supratimą smarkiai padidina. Tai kad dažnas menininkas apsirengia daugumos akimis "ne įtema" neparodo jo nesupratimo kas ir kaip dera. Tai dažniausiai būna daroma gi specialiai... o vyrai juvelyrai dažnai išvis nei puošiasi, nei kažkaip rengiasi: nutyse džinsai bei toks pat nutyses megztinis ir tiek... nes giliai nusispjaut jam kaip jis atrodo, ką valgė, kaip kvepia ir t.t. bendruomenei svarbius dalykus.

čia man taip dėl tų žiedų (man net bute jei spintos rankena geltono metalo, o durų balto, jau nebegražu ir kliūva) blush2.gif  kai dar buvau nesenai ištekėjus, pamenu diskutavom su kitom ištekėjusiom moterom apie tai. Tai aš diskusijos eigoje lyg ir pakeičiau nuomonę ir sutikau, kad vestuvinis žiedas iš esmės dera prie visko, ir tai yra kaip statuso atributas, ne papuošalas, todėl nederintinas reikalas... ir net buvau pradėjus nešiot, bet neilgai  blush2.gif visgi man tai kliuvo (tarkim be metalo derėjimo dar užkliuvo tai, kad auksas su daug paprastesniais papuošalais iš kokių karoliukų ar pan. man šiaip sau), ir paskui dar pastebėjau kad rankos su tuo žiedu visad kaip nušalusios... ir vėl įkišau į dėžutę.
ir dar man patiko nepamenu kur skaityta mintis, kad va Afrikoje kai rūbuose tokia gausybė spalvų, tai net kai kurios nederančios spalvos bendrai žiūrisi gražiai... tai man panašiai su papuošalais: kai jų daug ir įvairaus metalo, viskas man jau gražu ax.gif

jie menininkai, kaip ir kirpėjai neišmano spalvų šaltumo/šiltumo ir tipų, taip ir juvelyrai dauguma tikrai juk to neišmano, jie išmano visas tas savybes ir kitką, o vizualiai tai jau `kuria` (nevisada viskas kas būtinai sukurta menininko jau yra tinkama, jie juk kuria, vienus labiau vykusius, kitus mažiau) ir kuria įvairiems skoniams, kad būtu patenkinta paklausa mirksiukas.gif pati taikliai pasakėte, jie dažnai net ir deda kartu tai kas net ir nedera, nes čia vadinasi tiesiog jų `kūryba` ir tiek. todėl labiausiai ir nematau logikos, kad tam pačiam žiede jau gražu, o vat skirtinguose papuošaluose, tai jau didžiausia beskomybė, sory bytte, bet čia tai jaui tikrai nesamone pasakei doh.gif

aš dar irgi ne visose srityse persilaužiau blush2.gif bet nieko nuostabaus, juk sunku taip imti ir iškart `persigalvoti`, nes batų/rankinių/striukių detaliuose visdar kažkodėl esu priekabi (su rankinėmis jau laužiuosi), taip pat vistik negaliu apsikrauti ir sidabru, ir auksu, ir dar kokiu žalvariu, man jau gal tada per daug tos maišalynės.. ir vat kambary, baldai su `sidabrinėmis,pilkomis` rankenėlėmis, o durys su `geltona`, tai man jau gerai, o va jei būtų spinta su baltais, o stalas su pilkais,. man jau vėl negerai būtų lotuliukas.gif

QUOTE(mergaiciukas1 @ 2012 03 28, 12:08)
Ivedam aiskuma  biggrin.gif

Aiškumo man nulis biggrin.gif nes būtent pagal va tokias nuotraukas, kaip ir parodei, tai man tas raudonas šlykštus, toks grynai parūdyjęs lotuliukas.gif o va tas tėvų, senelių tradicinis auksas, tai jis skaitosi raudonas, bet juk tikrai nėra toks kaip nuotraukose g.gif
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2012 03 28, 12:22)
O tarybiniais laikas įsigytas auksas priskiriamas raudonam (dar rusišku vadinamas), nes ten vario daugiau, nei kitur gamintame. Bet būna ir toks sakyčiau ružavas net auksas.

taip, ten raudonas, bet jis tikrai nėra toks raudonas kaip keltose nuotraukose, ir nuo to geltono paprastai ne tiek ryškiai skiriasi tikrai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2012 03 28, 13:08)
Bytte, tau pagal pakraipa ziedu reikejo ne auksinius darytis biggrin.gif

tskant MB tik auksą nešioja cool.gif
O aš norėjau dviejų spalvų... kapsulinio biggrin.gif , ale MB griežtai tradicinio.

buurbuuli nelygink juvelyru meninkų su kirpėjais, juvelyrai studijuodami tapybą dažniausiai dar dailės mokykloje išsiaiškina šilta/šalta, jei neturi to pajautimo neįstosi net studijuot juvelyrikos. Aš nekalbu apie savamokslius.

Man geltonas tai be raudono atspalvio... žalsvai gelsvas, šviesiai geltonas ar šiaip geltonas... jei kiek vario būna, iškart raudonas man jau blush2.gif tas visai raudonas su dideliu procentu vario, tskant pigus tongue.gif , praba jo žema... galim ir kaip vario/aukso lydinį užskaityt, ne aukso lydinį su vario priemaiša. O va tas ružavas, tai turbūt varis su paladžiu pridėtas gal g.gif

groovy su kiekvienu punktu apie kriaušytes sutinku drinks_cheers.gif
Papildyta:
mano supratimu geltonas auksas
user posted image
rusiškas, kitaip raudonas dar;
user posted image
ir grynas auksas (nebūna tokio juvelyrinių dirbinių)
user posted image
bet gal mes jau nugrybavom ne į temą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2012 03 28, 13:02)
... galim ir kaip vario/aukso lydinį užskaityt, ne aukso lydinį su vario priemaiša. O va tas ružavas, tai turbūt varis su paladžiu pridėtas gal  g.gif

Kodel ne i tema - apie ziedu kapsuliskuma biggrin.gif
Mane supainiojai, manau mano vestuvinis labiau riozinis, nes butent rausvas kazkos, bet sviesus. O kitas nei geltonas nei raudonas biggrin.gif
Atsakyti
..o aš nežinau ar esu kriaušė, ar smėlio laikrodis... unsure.gif kokios turi būti proporcijos vienam ir kitam? Ar pagal foto zuretii?
Atsakyti

Aš tai žinau, kad mano visi turimi auksiniai `raudono`, to senovinio, tradicinio aukso spalvos biggrin.gif nes sudėjus šalia, sutampa spalvos su mamos ir močiutės `mergautiniais` ir vestuviniais.. kaži kiek ten vario, kad tas raudonumas tikrai nėra ryškus.. mane subalamutino tik šiaip dėl aukso netikimo prie odos lotuliukas.gif bet čia bytte kalta, dėl nušalusių rankų, tai spoksau vis į savo ir nežinau nušalusios ar atšilusios lotuliukas.gif
o dėl kriaušyčių nesutinku vienu punktu, dėl visokių petukų, paraukimų rankovėse ir t.t., bet čia tik todėl, kad mano pečiai ir taip nėra nuolaidūs, tai su visokiais tokiais tikrai bais atrodo..
Bet juk kapsuliška manau aptarti aksesuarų tikimą rolleyes.gif
Atsakyti
Grįžtant prie temos biggrin.gif , užmačiau feminine- military style biggrin.gif
user posted image
user posted image
Man visai patiko cool.gif Jaučiu ir Shana neišbroryks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loxxy: 28 kovo 2012 - 13:17
user posted image
Shana tipo toks?

radau ax.gif :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2012 03 28, 13:13)
..o aš nežinau ar esu kriaušė, ar smėlio laikrodis...  unsure.gif kokios turi būti proporcijos vienam ir kitam? Ar pagal foto zuretii?

aš žiūrėjau į veidrodį ir nuotraukas.. bet dabar suabejojau net dėl keltos nuotraukos, ar nebus kaip bytte sako dėl fotoaparato aukščio ir padėties iškraipytos proporcijos g.gif tuo labiau, kad dar ir įtarimą kelia, jog pas kriaušes pilvas niekada neauga
Atsakyti
QUOTE(buurbuulis @ 2012 03 28, 13:17)
aš žiūrėjau į veidrodį ir nuotraukas.. bet dabar suabejojau net dėl keltos nuotraukos, ar nebus kaip bytte sako dėl fotoaparato aukščio ir padėties iškraipytos proporcijos  g.gif  tuo labiau, kad dar ir įtarimą kelia, jog pas kriaušes pilvas niekada neauga

Šiaip turbūt labiau į proporcijas centimetrais reiktų žiūrėti, ne į foto cool.gif
Smėlio laikrodis turi turėti laaabai išreikštą liemenį ir vienodos apimties krūtinę su klūbais. Kriaušė neturėtų pasižymėti stotinga krūtine g.gif , tad ir savęs prie smėlio laikrodžių net prie didelių norų neturėtų matyti biggrin.gif
Atsakyti
man irgi neaisku kaip del tu figuru tipu. kazkur buvo skaiciuokle, kur suvedus cm parodo koks tipas, gal kuri dar turit linka? 4u.gif

pas mane gaunasi, kad krutine zenkliai mazesne uz klubus/pilva, bet vizualiai ziurint as sau storiausia per pilva atrodau biggrin.gif ir velgi- kol nebuvau priaugus tu 5 kilu, tai buvau kuda kuda ir praktiskai vos ne I ten ar H, nezinau, zodziu nei siknos nei papu. dabar su tais 5 kilais jau biski matosi visko kur nereikia, bet pagal centimetrus priaugtis iseitu, kad as obuolys, nes gi obuoliai pirmiausiai ir daugiausiai storeja per pilva, ane. kuri matote manyje obuoli? lotuliukas.gif isvis ar galima laikyti, kad pvz kokia 50kg sverianti kuda mergaite yra obuolys, jeigu ji akivaizdziai nera obuolys, tiesiog storeja pirma per pilva?? ir as kazkaip linkstu prie nuomones, kad per gyvenima tipas keiciasi, bet sita tema diskusija jau buvo blush2.gif
Atsakyti